مطالعه کنید:

سخنور کیست؟

سخنور کیست؟

 

سخنور کیست؟ و چه فرقی با فن بیان دارد؟

سخنور یک فرد ماهر در زمینه برقراری ارتباط کلامی و غیر کلامی است که بیشترین تاثیر گذاری را روی مخاطبان دارد. یک سخنور ماهر و باتجربه، نفوذ کلام بالایی دارد.

مهارت سخنوری در بعضی از افراد به صورت ذاتی وجود دارد.

بعضی از افراد به اشتباه فکر می کنند به هرکسی که سخن می گوید، سخنور می گویند. مهارت سخنوری، مهارتی است که می توانید با آموزش دیدن به طور  قابل ملاحظه ای  بالا ببرید. یک سخنور ماهر و با تجربه، نفوذ کلامی بالایی دارد.

هدف از سخنوری و سخنرانی این است که، مخاطب سخن گوینده را بپذیرد. یک فرد سخنور، تفاوت فاحشی با اطرافیان خود دارد و باعث جذب اطرافیان به سمت خودش می شود.

یک سخنور همیشه در سخنرانی های خود از کلمات واضح استفاده می کند و دایره واژگان وسیعی دارد.

سخنوری یک مهارت ذاتی نمی باشد. در حقیقت این مهارت، یک مهارت آموختنی و قابل یادگیری است. هرکسی می تواند روی خودش سرمایه گذاری کند و این مهارت را یاد بگیرد.

برای یاد گرفتن این مهارت، شما باید زمانی را برای تمرین کردن و یادگیری این مهارت، صرف کنید. سخنوری به این معنا نیست که من چه بگویم، در واقع اصلی ترین مورد در سخنوری، این است که من چطور بگویم.

سخنور کیست؟و چه ویژگی هایی دارد؟

 

 

حتما برای خیلی از ما پیش آمده که از کلماتی مثل اممم، در واقع، مثلا، به عبارتی و… در هنگام صحبت کردن استفاده کرده ایم. این اصطلاحات یک سری از جایگزین ها هستند که، ما به جای استفاده از کلمات مناسب در طول صحبت استفاده می کنیم که اصطلاحا به آن ها می گوییم تیکه کلام و فیلر.

یک سخنور دارای هوش کلامی بالایی می باشد. وقتی هوش کلامی در یک فرد کمرنگ باشد، استفاده از تیکه کلام ها و فیلر ها افزایش پیدا می کند. استفاده از تیکه کلام ها و فیلر ها برای یک سخنران، باعث ایجاد حس تردید و کاهش اعتبار کلام ما می شود و درنهایت، اثر بخشی  روی مخاطب کم می شود.

یک سخنور، کسی است که، کمترین استفاده را از فیلر ها دارد.

یک سخنور تمامی کلمات را، به طور کامل ادا و با اعتماد به نفس بالا صحبت می کند. یک سخنران باید تا جایی که می تواند، قوه تفهیم خود را  افزایش دهد.

فرق بین سخنوری، سخنرانی و فن بیان چیست؟

 

فرق بین سخنوری، سخنرانی و فن بیان چیست؟

 

سخنور چیست؟ و چه فرقی با سخنرانی و فن بیان دارد؟

سخنرانی یعنی توانایی سخن گفتن در جمع است. یک سخنران باید با یک ارائه عالی  و منسجمی داشته باشیم توسعه فردی.

فن بیان یعنی قدرت انتقال بیان به دیگران است. فن بیان برای تمامی افراد مهم و کاربردی است و فرقی ندارد که شما چه کسی هستید. مهارت فن بیان یکی از اساسی ترین مهارت هایی است که همه ما به آن احتیاج داریم.

سخنوری یعنی توانایی سخن گفتن در هر جایی  و در هر زمانی است. به صورتی که با مهارت سخنوری بتوانیم با سخن خودمان روی افراد تاثیر بذاریم و از طرفی هم یک شخصیت حاضر جواب داشته باشیم.

وقتی در مهارت سخنوری، می گوییم فرد حاضرجواب است، یک فکر منفی به ذهن ما می رسد. شخصی که سخنور خوبی است یعنی شخصی است که حاضر جواب باشد و با شهامت و راحت، حرف خود را با دیگران بزند. شخصی را فرض کنید که می خواهد از حق خودش دفاع کند، اگر این فرد، یک فرد سخنور و حاضر جواب نباشد، نمی تواند از حق خودش دفاع کند.

فرض کنید شخصی مسئول فروش است و می خواهد محصول یک شرکت را به فروش برساند. حال یک مشتری ین فرد را به چالش می کشاند تا به اصطلاح ( بزنه تو سر مال ) اگر این فرد، یک سخنور  خوب نباشد، نمی تواند محصول خود را به فروش برساند. یک شخص حاضرجواب به خوبی می تواند با این چالش کنار بیاید.

چطور حاضر جواب باشیم؟

 

در پاسخ به سوال سخنور کیست؟ و چه فرقی با مهارت های دیگر دارد؟ به این موضوع پی بردیم که یک سخنور خوب، حاضر جواب است و به راحتی می تواند از حق خود دفاع کند و عزت نفس بالایی دارد.

برای اینکه حاضر جواب باشیم باید مراقب این موضوع باشیم که این حاضرجوابی در معنای بد خودش بکار نرود.

برای مثال وقتی کسی به شما می گوید که “چقدر  خنگ هستی” و چیزی به شما نرسید، می توانید با یک سوال بپرسید، منظور شما چیه؟ می تونم بدونم منظورت از این حرفی که میزنی چیه؟ می تونم بپرسم چرا این حرف رو میزنی؟

b2n

yun

Who is the speaker?

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up