مطالعه کنید:

درونگرایی

درونگرایی

درونگرایی یکی ازانواع مهم تیپ های شخصیت شناسی MBTI است. این مورد بر اساس نظر پروفسور یونگ روانکاو سوییسی طراحی شده است. توجه داشته باشید که این نظریه به شما 16 مدل شخصیتی را معرفی می کند. شخصیت شناسی باعث می شود تا فرد جایگاه خانوادگی و شغلی خود را بهتر بشناسد. شخصیت شناسی باعث می شود که فرد استعداد ها و توانایی خود را بشناسد و آن ها را به کار بگیرد.

شخصیت شناسی mbti

این مفهوم توسط کارل یونگ و دو زن روانپزشک آمریکایی کاترین بریگز میزر مطرح شد. برای بار اول شخصیت شناسی با تحقیقات کاترین میزر شکل گرفت. شخصیت شناسی MBTI

  • ISFP
  • ESTJ
  • ENTJ
  • ISTJ
  • ESFP
  • INFJ
  • ENFJ
  • ENFP
  • INTP
  • INTJ
  • ENTP
  • INFP
  • INFJ
  • ESTP
  • ISFJ
  • ESFJ
  • ESFJ
  • ISTP

 به چه کسی درون گرا گفته می شود؟

 

بعضی از افراد به دلیل آگاهی نداشتن درباره یک فرد دارای این ترجیح و شیوه ارتباط با او دچار مشکلات جدی می شوند. به شما پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه کنید. اینگونه می توانید اطلاعات کامل و جامعی درباره این ترجیح به دست بیاورید.

ترجیح اول شخصیت شناسی درباره دو مدل شخصیتی مهم یعنی درونگرایی (introvert) و برون گرایی (extrovert) است.

اول این موضوع بررسی می شود که یک فرد دارای این ترجیح یا یک فرد برون گرا چگونه و از چه طریقی انرژی خود را دریافت می کند. این سوال پیش می آید کدام گروه از طریق ارتباط با دیگران و کدام گروه با تنها ماندن و خلوت کردن انرژی خود را به دست می آورند؟درونگرایی

مدیریت لهجه

درونگرایی چیست؟

 

درونگرایی چیست؟شخصیت شناسی و شناخت یک فرد درون گرا اهمیت زیادی دارد. به شما پیشنهاد می کنیم اگر می خواهید بدانید چه کسی درون گرا است به سوالات زیر پاسخ دهید.

انرژی من از چه طریقی تامین می شود؟ از طریق ارتباط با دیگران یا از طریق تنها ماندن و خلوت کردن؟درونگرایی

دوست دارم انرژی و زمان من در کجا صرف شود؟ در خلوت یا در دنیای بیرون و ارتباط با دیگران؟

می خواهی در یک زمان مشخص فقط به انجام یک کار بپردازی یا در یک زمان چند کار را انجام دهی؟

اول درباره نتایج کار فکر می کنی یا کار را انجام می دهی و بعد درباره نتایج و عواقب آن فکر می کنی؟

دوره هوش کلامی

به چه دلیل برخی از افراد درونگرا هستند؟

 

افراد دارای این ترجیح دوست دارند تا به روی انجام یک کار متمرکز شوند. یعنی نمی خواهند که در یک زمان چند کار را انجام دهند. این در شرایطی است افراد برون گرا دوست دارند تا تمرکز خود را صرف انجام چند کار کنند.

این نوع شخصیت یعنی تمام احساسات و دغدغه های فرد مربوط به دنیای درون او می شود. این افراد بیشتر فکر می کنند و در ذهن خود به سر می برند. این افراد معمولا دوست دارند انرژی خود را در خلوت خود به دست بیاورند. همچنین این افراد ممکن است که انرژي خود را در ارتباط با دیگران از دست بدهند.

البته به این معنا نیست که افراد درونگرا روابط عمومی قوی ندارند. این افراد می توانند به راحتی در جمع ظاهر شوند و معاشرت داشته باشند. افراد برون گرا به راحتی در جمع های عمومی وارد می شوند اما ممکن است که انرژی خود را از دست بدهند. گاهی ممکن است که برای به دست آوردن انرژی خود، به خلوت و تنهایی نیاز داشته باشند.درونگرایی

تاثیر نوشیدن آب در سخنرانی

ویژگی های افراد درونگرا

 

ویژگی های افراد درونگراافراد دارای این ترجیح ویژگی های خاص تری نسبت به افراد برون گرا دارند. هر یک از تیپ های شخصیتی MBTI ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را دارند. به طور دقیق نمی توان گفت که کدام یک خوب و کدام یک بد است. برخی برچسب هایی را به هر یک از تیپ های شخصیتی می زنند.

به این نکته توجه کنید که هیچ کس همه این ویژگی ها را با هم ندارد. این ویژگی ها منحصر به افراد دارای این ترجیح می باشد.

  • این افراد به کتاب خواندن و مطالعه علاقه زیادی دارند.
  • بیشتر از تجربه های قدیمی استفاده می کنند و معمولا دوست ندارند تا چیزهای جدید را تجربه کنند.
  • این افراد دارای حریم خصوصی و شخصی می باشند.
  • افراد درونگرا به نسبت افراد برون گرا تمرکز بسیار بیشتری دارند.
  • معمولا این افراد دوست ندارند که وارد جمع های جدید شوند.
  • تعداد دوستان افراد درونگرا محدود و روابط آن ها بسیار عمیق است

آیا درونگرایی بد است؟

 

پاسخ به این سوال قظعا نه است. توجه داشته باشید که افراد درونگرا ارتباط کمتری نسبت به افراد برون گرا دارند. در نگاه اول افراد دارای این ترجیح خجالتی به نظر می رسند. شما می توانید با شخصیت شناسی MBTI و شناخت شخصیت ها، این افراد را بشناسید و تشخیص دهید اعتماد به نفس.

بعد از این که فهمیدیم تیپ شخصیتی ما کدام یک از این موارد است، باید دقت کنیم که دریافت که این عامل باعث نشود که وظایف خود را فراموش کنیم. مثلا ممکن است که فکر کنیم که افراد درونگرا اغلب خجالتی و کم رو به نظر می رسند.

موضوعی که بسیار اهمیت دارد این است که نباید افراد درونگرا و برون گرا به خاطر ترجیحات خود، فعالیت ها و وظایف ضروری خود را انجام ندهند.

مهم ترین نکته ای که ما در دوره صوتی محصول MBTI  می پذیریم این است که ما بتوانیم شخصیت خود را بپذیریم و سپس به فکر توسعه و رشد خودمان باشیم. مثلا ممکن است که افراد برون گرا اغلب تمایلی به مطالعه کردن نداشته باشند. این افراد نمی توانند به درستی تمرکز کنند. به همین دلیل تمایل زیادی به کتاب خواندن ندارند. افراد برون گرا ممکن است که نتوانند بعضی از مهارت های افراد درونگرا را به دست بیاورند.

افراد برون گرا باید لحظه ای را با خود خلوت کنند. آن ها نباید طوری عمل کنند که فرصتی برای خلوت کردن با خود نداشته باشند. سخنور کیست؟

افراد مشهور درون گرا

 

افراد مشهور درونگراشاید برخی از افراد به اشتباه تصور کنند کسانی که درونگرا هستند نمی توانند با بقیه ارتباطات خوبی داشته باشند. مثلا به اشتباه تصور می کنند که افراد دارا این ترجیح نمی توانند به یک سخنران حرفه ای و موفق تبدیل شوند. در صورتی که ما در دنیا افراد مشهور و درونگرای زیادی داریم. مانند:

  • جی کی رولینگ (خالق هری پاتر)
  • بیل گیتس (موسس مایکروسافت)
  • آلبرت انیشتین (فیزیک دان)
  • گاندی (رهبر هندوستان)
  • استیو جابز (مالک سابق شرکت اپل)
  • ادری هپورن (جاودانه ترین زن تاریخ سینما)
  • ورن بافت (یکی از ثروتمندترین مرد های دنیا)

آیا افراد درون گرا سخنران های خوبی هستند؟

 

بعضی از افراد به اشتباه تصور می کنند که افراد دارای این ترجیح نمی توانند در سخنرانی موفق عمل کنند و سخنران خوبی شوند. اگر شما یک فرد درونگرا هستید و فکر می کنید نمی توانید سخنران خوبی شوید، شدیدا در اشتباه هستید.

ما در قسمت بالا نام چند فرد مشهور و دارا این ترجیح را برای شما بیان کردیم که با سخنرانی های خود دنیا را متحول کرده اند. استیو جابز، گاندی و… چند نفر از کسانی هستند که سخنرانی های موفقی داشته اند.

مدرس محصول صوتی MBTI خانم دکتر مریم مبارکی است. خانم دکتر مبارکی خودشان یک درونگرا هستند و یک سخنران در زمینه مهارت های ارتباطی می باشند که به شما کمک می کنند که با کسب اعتماد به نفس و در زندگی و شغل خود یک فرد تاثیرگذار به حساب بیایید.

این تصور که افراد دارای این ترجیح نمی توانند سخنرانی کنند را کنار بگذارید. این یکی از موانعی است که افراد دارای این ترجیح  آن را برای خود درست می کند تا تکنیک های سخنرانی را یاد نگیرند.

توانایی افراد درونگرا در سخنرانی

 

توانایی افراد درونگرا در سخنرانیاین افراد  تمرکز زیادی روی حرف هایشان دارند. به همین دلیل این افراد می توانند در سخنرانی، موفق تر از بقیه افراد عمل کنند. نویسنده کتاب the powerof introvert سوزان کین است. این کتاب بر اساس تحقیقات علمی نوشته شده و متن آن بسیار ساده و همه فهم است.

سوزان کین معتقد است که برون گرایی و درونگرایی هر دو یکی از انواع و الگوهای رفتاری هستند که به یک اندازه اهمیت دارند. هر دوی آن ها می تواند موثر و ارزشمند باشد. توجه داشته باشید که یک تصوری به اشتباه رایج شده است. این که افراد برون گرا اصرار دارند که برون گرایی در عرصه شغلی صفت و ویژگی بهتری می باشد.

بخشی از کتاب سوران کین

 

*انسان هایی که معمولا ساکت هستند و برای مدتی در خودشان فرورفته اند، ویژگی های خوب زیادی دارند و آن این است که اغلب اهل تفکر هستند.

بی دلیل نیست که ارتباط از طریق پیامک تا این حد رایج شده است. در دنیای امروز اغلب افراد به دنبال ارتباط در زمان های متفاوت و غیر چهره به چهره هستند. اگر فرزند ما بخواهد تا با کسی دوست شود و ارتباطش را شکل دهد، این به دلیل مدلی است که ما برای او ساخته ایم و او صرفا از ما پیروی می کند.

ما می توانیم به جای ارتباطات بی خاصیت و با تعارف، روش های دیگری را برای ارتباط برقرار کردن انتخاب کنیم.

ما شما را به شنیدن سخرانی سوزان کین در TED دعوت می کنیم.

شناخت تیپ های متفاوت شخصیتی چه فوایدی دارد؟

 

شناخت تیپ شخصیتی خودمان باعث می شود. تا به راحتی نقاط ضعف خودمان را بشناسیم و آن ها را پنهان کنیم. شناخت تیپ شخصیتی ما باعث نخواهد شد تا ما مسئولیت خود را فراموش کنیم.

برای مثال فردی که درونگرا است ممکن است که به خود بگوید من چون من داری این ترجیح هستم نمی توانیم در بحث ها و ارتباطات اجتماعی شرکت کنم!

من برون گرا هستم و نمی توانم با تمرکز مطالعه کنم!

من یک فردی تاثیرپذیر هستم و هرگز نمی توانم در زندگی نظم و انضباط داشته باشم!

هر کدام از این تیپ های شخصیتی ویژگی های خود را دارند. توجه کنید که بحث خوب یا بد بودن هیچ کدام مطرح نیست.

کدام یک بهتر است درونگرایی یا برون گرایی؟

 

کدام یک بهتر است درونگرایی یا برونگرایی؟یکی از نکاتی که شما باید توجه کنید این است که هرگز نمی توان گفت که کدام یک از دیگری بهتر است.

موفقیت ما در شغل و زندگی به درونگرایی و برون گرایی ارتباطی ندارد. موفقیت ما در زندگی بیشتر بستگی به انتخاب مسیری دارد که آن را برای خود انتخاب کرده ایم. یک فرد دارای این ترجیح در شغل هایی مانند نویسندگی می تواند موفق تر از سایر شغل ها همانند فروش باشد.

برای مثال یک فرد دارای این ترجیح می تواند در برخی از مشاغل مانند حسابداری و محتوانویسی موفق تر از سایر مشاغل باشد.

اگر یک فرد دارای این ترجیح در زمینه فروشندگی فعالیت کند، نمی توان گفت که او فروشنده ناموفقی خواهد شد. اگر قرار باشد تا او را با یک فرد برون گرا در این زمینه مقایسه کنیم، احتمالا فرد دارای این ترجیح باید انرژی بیشتری برای به دست آوردن همان میزان از موفقت بگذارد.

با افراد درونگرا با احتیاط رفتار کنید!

گاهی اوقات ممکن است که تصوراتی به اشتباه به افراد دارای این ترجیح نسبت داده شود. ممکن است که ما اصطلاحات و واژه هایی را به اشتباه به افراد دارای این ترجیح نسبت دهیم. برای مثال ممکن است که به جای واژه درونگرا از واژه خجالتی استفاده شود.

فرد دارای این ترجیح با یک فرد خجالتی تفاوت های زیادی دارد. افراد دارای این ترجیح بیشتر علاقه دارند که در خلوت خود باقی بمانند. یعنی در خلوت بودن را به بودن در یک جمع ترجیح می دهند. این در شرایطی است که افراد خجالتی از بودن در یک جمع و ارتباط برقرار کردن می ترسند.

با توضیحاتی که مطرح شد یاد می گیریم تا از اصطلاحاتی مانند جمع گریزی، ترس اجتماعی و …. استفاده نکنیم.

در تعامل با یه برونگرا چه باید بکنید؟

• عشق برونگراها رو در تداومش بررسی کنید.
• واسه کار گروهی به تیپ برونگراییشون توجه کنید.
• یه موضوع رو پیش بگیرید و بر اساس اون پیش برید.
• بدونید که مهمون‌های پرشور و حرارتی هستن اما برای مراسمی که سکوت لازم داره، گزینه‌ی خوبی نیستن.
• اگه ازش سوالی می‌پرسید، سعی کنید زمانی باشه که سرش خلوته تا تمرکز بیشتری داشته باشه.
• بهشون برچسب نزنید.
• اگه انتقادی از برونگراها دارید، اول نقاط مثبت شون رو بگید.
• اگه فرزندتون برونگراست، بدونید که دوستان زیادی خواهد داشت.
• به یه پارتی و مهمونی شلوغ دعوتش کنید نه یه خلوت دو نفره!
• با برونگراها از روزمرگی‌هاتون بگید، خوش بگذرونید و دوپامین خونتون رو بالا ببرید.
• اگه رئیسش هستی، پروژه های گروهی شادش می‌کنه اما بهتره که رهبر تیم نباشه.
• تمایلش به بودن توی جمع همیشگی نیست. پس اگه گفت که امروز حال نداره، بعد از یه اصرار کوچیک، بذارید گاهی تو خلوت خودش باشه.
• بدونید که افراد مضطرب با افراد برونگرا فرق دارن.
• بدونید که ممکنه به خاطر برچسب‌ها و مقایسه‌ها دچار خودسرزنشی بشه، بذارید کنار شما خود واقعیش باشه و او رو همین‌طوری که هست بپذیرید.
• اگه دیدی یه برونگرا ساکته، بدون اتفاق ناراحت کننده ای براش افتاده!
• برونگراها با درونگراها متفاوتند. نه بهترند نه بدتر !

b2n

yun

Introversion

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up