مطالعه کنید:

زبان بدن

زبان بدن

زبان بدن

 

سلام دوستان تبریک می گم به شما به دلیل خواندن محتوای ( زبان بدن ). شما جزو 20 درصد از کسانی هستید که برای یادگیری مهارت های فردی خودتان ارزش قائل هستید.

بخش مهمی از مهارت های ما مربوط به مهارت های غیر کلامی است. زبان بدن ( body language ) بخشی از  مهارت های غیر کلامی محسوب می شود. افراد در شغل های مختلف، باید با زبان بدن ، حس خوبی به مخاطبان بدهند. وقتی شما با  (body language) خود، حس قدرت و اعتماد به نفس را به دیگران بدهید بسیار ارزشمند تر است.

یادگیری این مهارت با آموزش دیدن و تمرین مکرر بدست می آید.

یک انسان کاریزماتیک و قدرتمند نیاز به 2 نوع از مهارت ها دارد : مهارت کلامی و مهارت غیرکلامی. مهارت های کلامی، مهارت هایی هستند که باعث می شوند کلام ما، کلام بهتری شوند. این نوع مهارت ها یعنی اینکه افراد از چه واژه هایی استفاده می کنند.

مهارت های کلامی بسیار گسترده هستند.بسیاری از افراد به اشتباه تمرکز را روی مهارت های کلامی می گذارند و نسبت به مهارت های غیر کلامی بی توجه اند.

مهارت های غیرکلامی یعنی فرایند ارسال و دریافت پیام، بدون استفاده از واژگان ؛ زبان بدن، حالات چهره، حرکات بدن، لمس کردن، تماس های چشمی و… جزو مهارت های غیرکلامی محسوب می شوند.

سخنور کیست؟

زبان بدن چیست؟

 

اولین و مهم ترین زبانی که باید به آن دقت کنید و یاد بگیرید، زبان بدن است.

به مجموعه از رفتار های غیر کلامی  و فیزیکی  که در آن افراد بدون صحبت کردن، قادر به انتقال پیام و  برقراری ارتباط با دیگران هستند، زبان بدن گفته می شود. بخش عمده ای از ارتباطات غیر کلامی ما به (body language)، مربوط می شود. با یادگیری و استفاده درست از زبان بدن، ما می توانیم در ارتباطات و مذاکرات، به طور قابل توجهی بدرخشیم.

ما با زبان بدن، می توانیم پیام های بهتری را در روابط اجتماعی خود به دیگران ارسال و دریافت کنیم.

با یادگیری (body language) می توانیم کنترل بیشتری روی پیام هایی که به دیگران ارسال می کنیم داشته باشیم. با یادگیری زبان بدن قادر هستیم پیام هایی که دیگران به ما ارسال می کنند را بهتر شناسایی کنیم.

یادگیری مهارت های غیر کلامی (body language) در اثر بخشی  کلام ما تاثیر گذار است. شما در هر ملاقات و دیداری، قبل از اینکه با طرف مقابل وارد گفتگو بشوید، رفتار و حالات طرف مقابل را می بینید.

زبان بدن برای ارائه نگرش های شخصی است که در برخی موارد به عنوان  جانشین پیام های شفاهی  از آن استفاده می شود.

مدیریت لهجه

آیا  زبان بدن  احساسات ما را لو می دهد؟

 

آیا زبان بدن احساسات ما را لو می دهد؟

زبان بدن هیچوقت به ما دروغ نمی گوید.

افکار ما، احساسات ما از طریق (body language) منعکس می شود. هر حرکت و (  body language) که ما ارائه می دهیم، یک کلید و یک نکته ارزشمند برای درک عواطف افراد می باشد.

برای مثال کسی که ارائه دارد و  استرس زیادی را تحمل می کند، زبان بدن این فرد استرس او را نشان می دهد. یا برای مثال کسی که دست به سینه بنشیند یا پایش را روی پایش بندازد نشان از  احساس ترس و تدافعی بودن  وضعیت او دارد.

زبان بدن به ما نشان می دهد که فرد در حین اینکه صحبت می کند ما به حرف هایش گوش می دهیم و در کنار آن وضعیت عاطفی آن ها را  درک می کنیم. زبان بدن به ما کمک می کند تا حقیقت را از دروغ تشخیص دهیم.

برای اینکه زبان بدن طرف مقابل را تشخیص دهیم، شما می توانید با دانستن چند حرکت و شناسایی  رفتار های مختلف او، به درستی (body language ) طرف مقابل خود را تشخیص بدهید.

تاثیر نوشیدن آب در سخنرانی

مهارت زبان بدن ذاتی است یا اکتسابی؟

 

نشانه تفاوت های فرهنگی در اقشار مختلف قابل درک و شناسایی است. بعضی از حرکات و (  body language) ما اکتسابی بوده است و به مرور زمان، به عادت و یک حرکت ذاتی تبدیل شده است.

برای مثال کسی که در همه حال دست به سینه روی صندلی می نشیند، این یک حرکت ذاتی است.

زبان بدن به عنوان عامل افزایش  دقت و خطا در ارتباطات

 زبان بدن، بخشی از مهارت های غیر کلامی محسوب می شود. مهارت های غیر کلامی و زبان بدن، تاثیر زیادی در فهمیدن و یادگیری پیام های غیر کلامی دارد.

یادگیری (body language ) ، کمک زیادی برای افزایش دقت به ما می کند.

برای مثال ما با استفاده از زبان بدن می توانیم به دیگران بفهمانیم که منظور ما دقیقا چه چیزی بوده است. مثلا اگر با فردی شوخی کنیم و حالت صورت ما عصبانی و جدی باشد، شاید فرد از این شوخی برداشت بدی داشته باشد.

گاهی اوقات ممکن است پیامی را ناخواسته به طرف مقابل ارسال کنیم  که به هیچ وجه منظور ما، آن پیام نبوده است.

برای مثال وقتی اشتباهی را در محل کار مرتکب  می شویم و در حالی که رئیس شرکت از این کار ما گلایه مند است، به چشمان او خیره می شویم، این حالت صورت به این معنا است که ما از کار خودمان شرمنده نیستیم و نشانه خیره سری و سماجت است.

شما می توانید با مراجعه به مقاله شخصیت شناسی MBTI با شخصیت خودتان و اطرافیانتان آشنا شوید.

اهمیت زبان بدن در مذاکره

 

اهمیت زبان بدن در مذاکره

یکی از اصلی ترین مواردی که در مهارت های غیر کلامی مطرح می شود، زبان بدن است.( body language) یکی از مهم ترین بخش های مهم در مذاکرات محسوب می شود.

حالات بدنی ما مانند محل قرار گرفتن دست ها و  پاهایمان، تماس چشمی، ژست ها، لبخند زدن، گزیدن لب ها، پلک زدن، تکان دادن سر، باز و بسته بودن گارد ما و … پیام های غیر کلامی هستند که ما به دیگران ارسال می کنیم. با این پیام ها، ما می توانیم  بیشتر منظور مان را به طرف مقابل بفهمانیم. پس باید به (body language ) خودمان و دیگران توجه کنیم تا منظورمان را به درستی به طرف مقابل برسانیم.

اهمیت زبان بدن در مذاکرات، بسیار مهم و حیاتی است.

مشاهده تفاوت زبان بدن، و  گفتار و فن بیان دیگران، نشان می دهد که فرد مقابل، چقدر در حرف هایش صداقت دارد.

نکات مهم در یادگیری زبان بدن

 

  • مجموع حرکات را با هم در نظر بگیرید
  • حرکات شخص را در چارچوبی که رخ می دهد در نظر بگیرید.

یادگیری و بکارگیری این مهارت، اهمیت زیادی در ارتباطات ما دارد.

برای مثال شما دعوت به یک مصاحبه کاری شده اید. اگر به مهارت های خودتان ایمان داشته باشید و استرس نداشته باشید، گارد دست های شما به صورت آزاد و باز است. اما اگر استرس زیادی را متحمل شده اید و تصور می کنید که به درد این شغل نمی خورید، گارد بدن شما بسته است.

برای مثال با فردی در حال گفت و گو هستید، و طرف مقابل خوشحال به نظر نمی رسد و عصبانی است. شما از حالات صورت و زبان بدن این فرد، متوجه می شوید که او آدمی  جدی و عصبانی است. در این حالت شما حساس تر می شوید و گفتگو را رسمی تر می کنید.

یک مثال دیگر، این است که شما وارد یک جمع غریبه ای شده اید. دیگران از نوع پوشش شما، نوع راه رفتن، حرکات بدن، میمیک صورت اطلاعاتی دریافت می کنند. در این حالت زبان بدن برای شما بسیار پر اهمیت می شود و تا حد زیادی سعی می کنید روی مهارت (  body language) خود کار کنید.

نقش زبان بدن از نظر آلبرت محرابیان

 

نقش زبان بدن از نظر آلبرت محرابیان

پرفسور آلبرت محرابیان استاد دانشگاه  UCLA و  کارشناس موضوعات روانشناسی با رویکرد ارتباطات کلامی و غیر کلامی از یک خانواده ارمنی در ایران متولد شده است و در تحقیقات دانشگاهی  به موضوع بسیار جالبی و مهمی رسیده است.

پرفسور محرابیان در  بررسی های خود نشان می دهد که میزان تاثیر گذاری  ارتباطات ما به سه قسمت کلی تشکیل شده است.

  • کلام
  • لحن صدا
  • زبان بدن

پرفسور آلبرت محرابیان در مورد تاثیر گذاری و ارتباطات و زبان بدن مقاله های بسیار مفیدی را ارائه داده است.

در تحقیق پرفسور آلبرت محرابیان نشان داده شده است که کلام، کمترین میزان تاثیر گذاری را  دارد  و سهم آن فقط 7 درصد از ارتباطات است در حالی که لحن صدا 38 درصد از اثر گذاری در ارتباطات را شامل می شود و 55 درصد باقی مانده سهم زبان بدن خواهد بود. این درصد ها فوق العاده شگفت انگیز اند!

تا زمان زیادی  این قانون در  زبان بدن، محور اصلی  در درس های مربوط به مهارت های غیر کلامی  و ارتباطات بود و به کمک پرفسور محرابیان شهرتی جهانی پیدا کرد.

امروزه هر منبعی می خواهد به دروغ اهمیت زبان بدن را نشان دهد، از این نمودار و درصد ها استفاده می کند. پرفسور آلبرت محرابیان توضیح می دهد که، احساس ما به طرف مقابل، از طریق کلمات، علائم و حالات صورت به او نشان داده می شود. برای مثال ما نمی توانیم، وقتی لحن و حالات صورت مان پیامی از عشق و محبت ندارد، با مهارت های کلامی و کلمات آن را جایگزین کنیم. شخص آلبرت محرابیان در مقاله های بعدی خود مطرح کرد که، این درصد ها مربوط به حالات صورت

( facial expression) و به ارتباط عاطفی طرف مقابل مربوط است.

این پرفسور در سایت خود به این توضیح پرداخته است که، از حرف هایش سوء برداشت شده است.

دوره هوش کلامی

 چکاری باید انجام دهیم تا با اجزای غیرکلامی خود بتوانیم ارتباطات موثر تری داشته باشیم؟

 

برای پاسخ به این سوال، با چنین دسته بندی می توان مبحث را به طور ساده ای، پیش برد :

  • ارتباطات معمولی بین فردی
  • سخنرانی ها
  • وارسی زبان بدن فرد مقابل

در رابطه با نکته اول که هر روزه با آن سر و کار زیادی داریم، ( body language ) نقش مهمی را ایفا می کند. وقتی ما تمایلی به شنیدن حرف های دیگران نداریم، یا اشتیاق زیادی برای این موضوع نداریم، زبان بدن ما، این موضوع را به درستی نشان می دهد.

مورد دوم، (body language) اهمیت ویژه و مهمی در سخنرانی ها دارد. زبان بدن موثر ترین مهارت برای یک سخنران محسوب می شود. یک سخنران باید مهارت های غیر کلامی خود را تقویت کند تا جذابیت بیشتری برای مخاطبانشان داشته باشد.

در دوره فن بیان علاوه بر مبحث هایی مانند زبان بدن، با مبحثی به نام مدیریت لهجه آشما می شوید.

 ترفند هایی برای استفاده از  زبان بدن در سخنرانی

 

ترفند هایی برای استفاده از زبان بدن در سخنرانی

تقریبا همه سخنران ها روی محتوای سخنرانی تمرکز می کنند. این بد نیست، اما معمولا بیشترین تاثیری که یک سخنران روی مخاطبان می گذارد، (  body language) است نه محتوای سخنرانی.

برای اینکه یک سخنران، بیشترین تاثیر را روی مخاطبان بگذارد، باید به زبان بدن، نوع لحن و صدای خود توجه بیشتری داشته باشد و سعی کند روی مهارت های غیرکلامی  بیشتر کار کند.

اگر شما یک سخنران یا مدرس هستید، می توانید به میزان 38 درصد با صدا و 55 درصد با زبان بدن ، روی مخاطب هایتان تاثیر بگذارید.

 

چرا زبان بدن، اهمیت زیادی برای یک سخنران دارد؟

 

خیلی از مواقع برای ما پیش آمده است که پیام و ایمیلی را برای فردی ارسال کرده ایم، و آن فرد منظور ما را اشتباهی فهمیده است. واژه ها و کلماتی که ما به کار می بریم بدون احساسات بی معنی و بی مورد هستند.

تا حالا شنیده اید کسی بگوید، محتوای یک سخنرانی فوق العاده بوده است؟ به احتمال زیاد، پاسخ  به این سوال منفی است. اغلب اوقات نکته ای مورد توجه شرکت کنندگان و مخاطبان قرار می گیرد، شخص سخنران، شیوه بیان یا روش های خاص یک سخنران برای انتقال محتوای سخنرانی بوده است.

یک سخنران باید ( body language )تاثیر گذاری داشته باشد

نکات مهم برای تبدیل شدن به یک سخنران حرفه ای

 

نکات مهم برای تبدیل شدن به یک سخنران حرفه ای

در همان  90 ثانیه اول، توجهات را  جلب کنید

90 ثانیه اول جزو یک برهه حساس  و مهم برای یک سخنران و مدرس است. شما در همان 10 ثانیه اول، با استفاده از  محتوای سخنرانی و  زبان بدن، می توانید کل سخنرانی  را بدست بگیرید  و محتوای قدرتمند خود را به نمایش مخاطبان بگذارید.

90 ثانیه اول، یک زمان طلایی و تاثیر گذار برای یک سخنران است.  برای مثال یک سخنران وقتی می خواهد وارد یک سن شود، باید با تمامی حضار، ارتباط چشمی برقرار کند و لبخندی به آن ها بزند و از مخاطبان و حاضران، تشکر و قدردانی کوتاهی داشته باشد. این کار باعث، حس خوب برای یک مخاطب می شود.

یک سخنران با یک ژست حرفه ای می تواند، اعتماد زیادی را به خود جلب کند.

یک سخنران  باید با تمرین کردن زیاد، استرس خود را تا حد زیادی کاهش بدهد. رابطه زبان بدن و فن بیان

  • قرص و محکم بایستید

نوع ایستادن یک سخنران نشانه از اعتماد به نفس او است. در بسیاری از مواقع،  نوع محتوایی که یک سخنران ارائه می دهد با نوع نشستن و ایستادن آن، هماهنگی و تناسب ندارد.

برای مثال اگر چانه را  خیلی  بالا بگرید، نشانه از، از خود راضی بودن یا خودخواه بودن است برعکس آن اگر خیلی چانه را پایین بگیرید، مضطرب و بی اعتماد به نفس دیده می شوید.

  • ساکن نباشید و زیاد هم حرکت نکنید

یک جا ایستادن برای یک سخنران خیلی جالب نیست و حس خوبی را به مخاطب، منتقل نمی کند. وقتی ارائه محتوا را آغاز  کردید، به جهت های مختلف  راه بروید. زیادروی کردن و راه رفتن زیاد نیز  باعث می شود چشم های مخاطبین شما خسته شود.

  • از دست هایتان به درستی استفاده کنید

دست ها اصلی ترین زبان بدن ما برای انتقال مفاهیم، در سخنرانی هستند. با استفاده از دست هایتان، می توانید مفاهیم را به دیگران انتقال دهید. بهتر است برای تاثیرگذاری بیشتر  از دست هایتان برای ارائه محتوا استفاده کنید و با گذاشتن دست ها در جیب  و با دست به کمر ایستادن، آن را هدر ندهید.

ویژگی های دوره آموزشی زبان بدن

 

در این دوره ویژه ای که برای شما تدارک دیده ایم، شما به عنوان فردی  که سخنرانی یا تدریس می کند، می توانید:

  • چطور بهترین نوع پوشش را انتخاب کنیم؟
  • چگونه از طریق زبان بدن به ترس از صحبت در جمع غلبه کنیم؟
  • کدام حرکات دست برای سخنرانی  یا تدریس  مناسب اند؟
  • ارتباط چشمی با مخاطب چگونه برقرار می شود؟
  • مخاطب چه حسی به زبان بدن باز و بسته ما دارد؟
  • شیوه درست و اصلی راه رفتن حین سخنرانی  و تدریس چگونه است؟

و مطالب دیگری که می تواند از شما به عنوان یک مدرس، سخنران و مدرس فردی قدرتمند و مسلط به امور، بسازد.

این دوره، توسط چه کسی تدریس می شود؟

 

دوره زبان بدن قدرتمند، توسط خانم دکتر مریم مبارکی، مربی توسعه فردی و مهارت های ارتباطی تدریس می شود. با تهیه این دوره، به خوبی با موضوع جذابیت و روش های آن، آشنا می شوید.خانم دکتر مریم مبارکی:

  • نویسنده کتاب مطالعه در حد بنز
  • دوره حضوری و غیرحضوری  متعددی در زمینه زبان بدن، تهیه کرده است.
  • تجربه برگزاری سمینار و کلاس های آموزشی حضوری و غیر حضوری

خانم دکتر مریم مبارکی، مدرس و مربی مهارت های ارتباطی، به شما کمک می کند تا با بدست آوردن اعتماد به نفس  و مهارت های کلامی در حیطه شغلی و فردی تاثیر گذار باشید.

تقویت صدا در فن بیان

در این دوره  چه مطالبی ارائه می شود؟

 

در این دوره چه مطالبی ارائه می شود؟

شما در دوره آموزشی  زبان بدن قدرتمند و موثر یکی دیگر از مهارت های ارتباطی را یاد می گیرید، این ابزار شاید سر و صدای چندانی نداشته باشد، اما همانطور که گفته شد تاثیر گذاری زیادی دارد.

نکته جالب اینجاست که دوره آموزشی زبان بدن قدرتمند، تنها بخشی از  دوره ثروت سازی با کلام است. یعنی شما با تهیه دوره  ثروت سازی با کلام، می توانید از دوره زبان بدن قدرتمند نیز بهره مند شوید.

 

 

 

برای آشنا شدن و چگونگی رفتار می توانید به مقاله آداب معاشرت مراجعه کنید تا با چگونگی برخورد زبان بدن در آداب معاشرت آشنا شوید.

b2n

yun

Body Language

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up