مطالعه کنید:

سخنرانی

سخنرانی

سخنرانی

سلام به کسانی که برای یادگیری خود ارزش قائل هستند و قصد خواندن مقاله ارزشمند ( سخنرانی ) را دارند، تا دریچه های جدیدی از محتوای سخنرانی، سخنران و محیطی که می خواهید در آن قرار بگیرید داشته باشید. خودتان را برای خواندن مطالب جذاب و طلایی آماده کنید.

سخنرانی یعنی صحبت کردن و انتقال مطالبی که آن ها را در طول زمان، آموخته ایم و می خواهیم این مطالب را به دیگران ارائه بدهیم دوره هوش کلامی.

دوره هوش کلامی

سخنران کیست؟

یک فرد سخنران و حرفه ای در این کار باید فن بیان خوبی داشته باشید، چون اولین الویت برای اینکه شما به یک سخنران تبدیل شوید و سخنرانی کنید، باید فن بیان خوبی داشته باشید.

فن بیان چیست؟

فن بیان یک مهارت و توانمندی است که ما با استفاده از زبان و توانمندی های کلام، حالات چهره، زبان بدن،  می توانید برای برقراری ارتباطات انسانی است.

سخنرانی یک موضوع مهم و تخصصی است که با متد هایی مانند انتخاب محتوا، ارائه محتوا، موضوع محتوا، ساختار استاندارد محتوا، نقشه ذهنی آشنایی داشته باشد. یک سخنران باید بداند که در چه زمانی از پاورپوینت و از ویدیو و تکنولوژی های دیگر استفاده کند.

سخنران کاربلد باید بداند با چه تن صدایی صحبت کند و در چه زمان هایی تن صدای خود را پایین و بالا کند. یک سخنران حرفه ای باید جمعیت را تحت کنترل خودش در بیاورد. هر سخنران باید سبک بخصوص خودش را داشته باشد و مطابق سبکی که دارد، اجرای خود را پیش ببرد.

یک سخنران خوب باید بتواند مطالب مکتوب را به صورت مفهومی به مخاطب منتقل کند. و از تکنولوژی هایی مانند پاورپوینت و دیگر تکنولوژی ها در کنفرانس استفاده کند سخنور کیست؟.

استراتژی های مهم برای تبدیل شدن به یک سخنران حرفه ای

 

استراتژی های مهم برای تبدیل شدن به یک سخنران حرفه ای
استراتژی های مهم برای تبدیل شدن به یک سخنران حرفه ای

تمامی مهارت ها قابل یادگیری هستند و اگر شما برای مهارتی که دوست دارید، تلاش و تمرین کنید، به یک فرد حرفه ای در آن مهارت تبدیل می شوید.

  • به خوبی برنامه ریزی کنید

نکته اولی که وجود دارد، این است که یک سخنران باید به خوبی بتواند برنامه ریزی کند و کار های خود را براساس برنامه ای که دارد پیش ببرد. برای این فرایند از ابزار هایی مانند مثلث سخنوری، زنجیره انگیزشی مونرو، و هفت تکنیک موثر در ارتباطات استفاده کنید .

شما باید برای اجرا خود، یک برداشت اولیه ( Frist impretion ) جذاب و گیرا داشته باشید و در ابتدای سخنرانی شما به مدت  20 ثانیه وقت دارید تا مخاطبان خود را جذب سخنرانی کنید.

شما می توانید در ابتدای اجرا از یک داستان سرایی برای شروع یک سخنرانی قدرتمند استفاده کنید.

برنامه ریزی به شما کمک می کند تا با اعتماد به نفس و تسلط بیشتری برای اجرای خودتان آماده شوید. گاهی نیز شما می توانید به عنوان یک سخنران حرفه ای و کاربلد، یک اجرای بدون برنامه ریزی و فی البداهه داشته باشید. اجرا های فی البداهه به شما کمک می کند تا به یک سخنران حرفه ای تبدیل شوید.

تاثیر نوشیدن آب در سخنرانی

  • تمرین زیاد انجام دهید

در هر مهارتی شما باید  تمرین مستمر، نمی توانید در آن مهارت موفق شوید. هر فرصتی که پیش می آید و در جمع های مختلف قرار می گیرید، برای سخنرانی کردن داوطلب شوید.

هنگامی که در تنهایی خود قرار می گیرید، سعی کنید به طور مکرر تمرین کنید و خودتان را در سن در نظر بگیرید.

  • مخاطب را درگیر سخنرانی خود کنید

در زمان  اجرا، سعی کنید مخاطبان خود را درگیر کنید. با سوال پرسیدن، شوخی کردن و انتقال حس مثبت به مخاطب، سعی کنید، مخاطبان خود را درگیر کنید.

استفاده از برخی از کلمات، باعث می شود قدرت و اقتدار شما محدود شود. در سخنرانی ها از  خواندن  و رو خوانی کردن از روی برگه خودداری نمایید، زیرا  این کار حس خوبی را به مخاطب ارائه نمی دهد.

  • زبان بدن سخنران

یکی از عوامل مهمی که در سخنرانی باید توجه ویژه ای داشته باشید، زبان بدن شماست. زبان بدن  به مجموعه های رفتار های غیر کلامی و فیزیکی می گویند که در آن افراد بدون صحبت کردن می توانند پیام های خود را به دیگران، انتقال دهند.

هنگام اجرا به زبان بدن خود توجه کنید، نفس های عمیقی بکشید، با مخاطبان ارتباط چشمی برقرار کنید، صاف بایستید، هنگام  اجرا پر انرژی باشید و لبخند بزنید، حواستان به این نکته باشد که نباید زبان بدن شما به صورت غیر طبیعی باشد.

بعضی از سخران ها برای اجرا پشت تریبون می ایستند تا سنگری بین آن ها و مخاطبین شود. یک سخنران حرفه ای، بجای ایستادن و قائم کردن پشت تریبون، در سن سخنرانی راه می رود و اجرای خود را انجام می دهد.

  • مثبت اندیش باشید

مثبت اندیش بودن و انرژی مثبت در سخنرانی باعث می شود که شما حس اعتماد به نفس و قدرت بیشتری داشته باشید. قبل  از اجرا، افکاری که به شما حس منفی می دهد را دور کنید. برای مثال، افکاری مانند اینکه ( من هرگز در این کار موفق نمی شوم ) ( من اعتماد به نفس پایینی دارم ) و… افکار منفی همیشه اعتماد به نفس شما را کاهش می دهد  شخصیت شناسی mbti .

  • ضبط و تماشای سخنرانی های ضبط شده

یکی از تمرین های افزایش مهارت سخنرانی، این است که شما هنگام تمرین فیلم خود را ضبط کنید و بعد از آن فیلم خود را مشاهده کنید. مشاهده فیلم خودتان، باعث می شود ضعف هایتان را ببینید و برای بهبود آن ها تلاش کنید. این تمرین باعث بهبود چشم گیر شما در این مهارت می شود.

بعد از آن به ویدیو خود و مواردی مانند حرکاتتان، زبان بدن، محتوا  اجرای شما و موارد دیگر توجه کنید.

  • مضطرب نباشید

اگر شما تا به امروز چندین سخنرانی را تجربه کرده اید، برایتان پیش آمده است که به دلیل اضطراب و استرس، نتوانسته ایم یک سخنرانی خوب و حرفه ای داشته باشیم.

در ابتدای کار باید افکار خود را راجب اینکه استرس و ترس می گیرید، متوقف کنید. سعی کنید برای اجرا، بهترین خودتان باشید و  تلاش کنید بهترین ورژن خودتان را ارائه دهید.

هنگامی که در حال اجرای سخنرانی خود هستید، سعی کنید به چهره یک  نفر نگاه کنید و فرض کنید که برای همان یک نفر سخنرانی می کنید، زیرا صحبت کردن و اجرا برای یک نفر آسان تر از اجرا برای عده زیادی افراد است.

 ترس از صحبت کردن در جمع و سخنرانی

 

"<yoastmark

ترس از سخنرانی و جمع، ترسی به اسم گلاسوفوبیا است. یکی از ترس های  اصلی امروزی انسان در کنار ترس هایی مانند ترس از ارتفاع،  مرگ، شنا در آب های عمیق و… است. یعنی اگر ما یک سخنرانی داشته باشیم و در کنارش به ما بگویند از ارتفاع بپر، ترجیح افراد ارتفاع یا مرگ است.

ترس از اجرا در جمع، فقط برای افراد مبتدی و تازه کار نیست، بلکه این ترس برای افراد حرفه ای نیز وجود دارد. این ترس و استرس ازبین نمی رود، ولی می تواند کمتر شود و هیچگاه از بین نمی رود.

این ترس و اضطراب می تواند برای افرادی در زمان کم اتفاق بیفتد و برای افرادی دیگر بیشتر طول بکشد. ما باید یاد بگیریم ترس و استرس خود را مدیریت کنیم، نه اینکه آن را به طور کامل از بین ببریم.

تمرین تکرار  و تلاش می تواند تسلط شما را برای سخنرانی افزایش دهد. خیلی افراد برای اینکه از استرس خود کاهش دهند، متن خود را حفظ می کند، در صورتی که حفظ کردن متن اشتباه ترین کار ممکن است و باعث می شود، استرس شما دو چندان برابر شود.

برای اینکه شما در یک اجرا تسلط داشته باشید و به بهترین شکل ممکن صحبت کنید، لازم نسیت متن را حفظ باشید.

حفظ کردن متن باعث می شود انرژی و تمرکز شما، حین سخنرانی، گرفته شود. وقتی شما متن را حفظ می کنید، این امکان وجود دارد در صورت فراموش کردن کلمه و جمله ای، کل روند سخنرانی از اختیارتان خارج شود.

با حفظ کردن متن ، لحظه به لحظه، کنترل شما بر روی خود  و اجرا کاهش می یابد مدیریت لهجه.

نقشه ذهنی در سخنرانی

 

نقشه ذهنی در سخنرانی یکی از ساختار های استاندارد تولید محتوا محسوب می شود. این نقشه ذهنی (maind map) با ساختاری که دارد، به شما کمک می کند، تا هر متن و چیزی که برای اجرای خود آماده کرده اید، در یک بسته بندی منظم و دقیق، عرضه کنید

این فرایند و (maind map) جزو کاربردی ترین روش  برای ارائه محتوای شما است.

در کلاس درس یا جلسات می توانید از نقشه ذهنی به عنوان اساسی ترین ابزار برای ثبت اطلاعات و سازماندهی موضوعات استفاده کنید. با استفاده نقشه ذهنی، می توانید کتاب های قطور را به راحتی در یک صفحه کاغذ بیاورید و مفهومی آن را یاد بگیرید.

اضطراب سخنرانی چیست؟

 

اظطراب سخنرانی چیست؟
اظطراب سخنرانی چیست؟

اضطراب سخنرانی، اضطرابی است که تمامی سخنران ها و افراد آن را تجربه می کنند. ممکن است شما یک سخنران نباشید ولی برای چندبار این استرس را تجربه کرده اید. برای مثال وقتی شما کنفرانس و ارائه ای دارید این استرس را تجربه خواهید کرد.

تقریبا 75 درصد افراد این استرس را در سخرانی تجربه می کنند. شاید شما فکر کنید که فقط شما هستید که این اضطراب را تجربه می کنید، باید بگوییم شما تنها نیستید و اضطراب سخنرانی در بسیاری از افراد شایع است.

بسیاری از سخنران های بزرگ این استرس را در  اجراهای های اولیه خود تجربه کرده اند. برای مثال سخنران بزرگ، مهاتما گاندی برای رهایی از استعمار و سلطه انگلستان بر عهده داشت و توانست در نزد مردم هند محبوب شود. این سخنران از اولین تجربه خود  برای سخنرانی می گوید که، در حال اجرا ، از شدت استرس زیاد، غش می کند و بر روی زمین می افتد.

شما وقتی ترس و اضطراب می گیرید، واکنشی کاملا مشابه  با هم در بدن شما رخ می دهد. ترس وقتی اتفاق می افتد کهشما از طرف عوامل بیرونی  و فوری،  دچار این ترس شده اید ولی  اضطراب  بدون تهدید اتفاق می افتد.

ترس بین اضطراب  و ترس، کاملا مشهود است. برای مثال ترس در لحظه و به صورت آنی اتفاق می افتد ولی اضطراب ذره ذره اتفاق می افتد. شما وقتی می خواهید برای سخنرانی روی سن آماده شوید، ترسی آنی و در لحظه را تجربه خواهید کرد.

رابطه زبان بدن و فن بیان

کنترل بر اضطراب سخنرانی

 

ترس و اضطراب برای سخنرانی، یک واکنش طبیعی برای تمامی افراد  است. چیزی که مهم و پر اهمیت است، این است که شما بتوانید با آگاهی این ترس را کنترل کنید. ما باید بدانیم که اضطراب می تواند جنبه های مثبت و منفی داشته باشد. برای مثال شما می توانید از جنبه مثبت آن برای ارائه سخنرانی استفاده کنید و آن را کنترل نمایید.

شما می توانید یک هفته قبل از اجرا، تمرین ها و تکنیک هایی را انجام دهید که باعث کاهش اضطراب بشود. برای مثال یک هفته قبل از سخنرانی سعی کنید فضا و سن سخنرانی را برای خود تجسم کنید، شما با تجسم کردن، یک مسیر عصبی را تشکیل می دهید که باعث می شود در روز اجرا، فضا و ارائه محتوا کاملا عادی و آماده سازی شده باشد.

آمادگی، تمرین و داشتن اعتماد به نفس در اجرا به شما کمک می کند تا بر اضطراب در آن روز غلبه کنید و یک اجرا بی نظیر را تجربه کنید.

برای یک سخنرانی خوب و حرفه ای داشتن الزاماتی مانند پاورپوینت، صوت، تخته، برگه و ویدیو و… ضروری است.

مزایای تمرین کردن قبل از سخنرانی

 

مزایای تمرین کردن قبل از سخنرانی
مزایای تمرین کردن قبل از سخنرانی
  • انجام تمرین در مقابل دیگران و گرفتن بازخورد مثبت و منفی از آن ها
  • بررسی و تنظیم کردن سرعت برای ارائه محتوا
  • بررسی مشکلات احتمالی در روز سخنرانی مانند : صدای میکروفون، بررسی پاورپوینت، مشکل عکس و ویدیو و…
  • تمرین در محلی که می خواهید اجرا کنید و در نتیجه کاهش اضطراب

اضطراب موقعیتی

 

اضطراب موقعیتی به اضطربی می گویند که به شکل کوتاه مدت، قبل اغز سخنرانی اتفاق می افتد. بیشتری افرادی که سخنرانی دارند در هنگام و قبل از اجرا، اضطراب را به صورت موقعیتی تجربه می کنند.

صحنه هراسی اضطراب یا ترسی مداوم است که در مقابل مخاطبانی که اجرا دارید، به صورت فیزیکی رخ می دهد. صحنه هراسی در حالت انتظار قبل از اجرا رخ می دهد و علائمی نیز دارد.

انواع اضطراب های موقعیتی که در قبل و حین سخنرانی رخ می دهد

 

  • لرزش دست و پا
  • سست شدن پا
  • حالت تهوع
  • تیک عصبی در صورت سخنران
  • تپش قلب
  • منقبض شدن مثانه
  • عرق کردن در ناحیه پیشانی و دست
  • خشکی دهان

این صحنه هراسی برای تمامی افراد پیش می آید. برای سخنران ها  و کسانی که تازه می خواهند سخنرانی را تجربه کنند. کمدین ها، بازیگران، موسیقی دان ها و کسانی که مصاحبه شغلی دارند.

در دانشگاه برای افراد پیش آمده است که ارائه و کنفرانسی دارند، صحنه هراسی پیش می آید. بسیاری از دانش آموزان، هنگامی که معلم از آن ها درس بپرسند، دچار این نوع استرس می شوند.

آثاری که هنگام اضطراب موقعیتی برای ما پیش می آید

 

آثاری که هنگام اظطراب موقعیتی برای ما پیش می آید
آثاری که هنگام اظطراب موقعیتی برای ما پیش می آید

اضطراب در حال سخنرانی و قبل از اجرا، حالات فیزیکی خود را نشان می دهد. همانطور که اشاره کردیم، علائم اضطراب می تواند با عث خشکی دهان، سرخی صورت، تعریق، حالت تهوع و علائم دیگری بشود. این اضطراب باعث جرقه برای فعالسازی سیستم  عصبی می شود.

این حالات و علائم، وقتی که آدرنالین در جریان خون ترشح می شود، رخ میدهد. نام این واکنش بدنی، سندرم جنگ یا گریز شناخته می شود.

وقتی شما اضطراب می گیرید، یک حالت جنینی  در فیزیک بدن شما، دیده می شود. بعضی از افراد، هنگامی که صحنه هراسی را تجربه می کنند، فشار خون آن ها بالا می رود و در برخی دیگر، فشار خون آن ها پایین می اید.

در حین اینکه صحنه هراسی را تجربه می کنید، نفس کشیدن بیشتر می شود تا بدن، بتوانید اکسیژن مطلوب ولازم را برای اعضای بدن و ماهیچه ها بدست آورد.

در حین اینکه، صحنه هراسی برای شما، پیش می آید،  مردمک های چشم شما گشاد می شود و شما دیگر نمی توانید نوشته های سخنرانی خود را از نزدیک، بخوانید.

ما برای اینکه بتوانیم ارائه ها و سخنرانی های خوبی داشته باشیم، نیاز داریم که مهارت فن بیان و زبان بدن خودمان را تقویت کنیم و استاد مریم مبارکی در دوره ثروت سازی با کلام به تک تک این مباحث می پردازند که در ادامه درباره دوره ثروت سازی باکلام بیشتر می خوانید.

ویژگی های دوره ثروت سازی با کلام

 

شاید شما فکر کرده اید که در این دوره، فقط قرار است راجب فن بیان صحبت کنیم!

اسم این دوره، دوره ثروت سازی با کلام است، در این دوره با یادگیری مهارت فن بیان، می توانید روی صدای خودتان سرمایه گذاری کنید و به فردی اثر گذار تبدیل شوید.

مدرس این دوره چه کسی است؟

 

مدرس دوره ثروت سازی با کلام خانم دکتر مریم مبارکی است. این فرد، مدرس و مربی توسعه فردی  و مهارت های ارتباطی است .که به شما کمک می کند تا با بدست آوردن اعتماد به نفس و مهارت های کلامی، در زندگی  و شغلتون به فرد تاثیر گذار تری تبدیل بشوید.

این مدرس با اشتراک گذاشتن آموزش های رایگان فن بیان و مهارت های ارتباطی، به شما کمک می کند تا بدون هزینه، این آموزش ها را یاد بگیرید.

سر فصل های دوره ثروت سازی با کلام

 

سر فصل های دوره ثروت سازی با کلام
سر فصل های دوره ثروت سازی با کلام
  • اعتماد به نفس و عزت نفس
  • تمرین صدا سازی
  • ساختار تولید محتوا
  • دوره تکنیک های جذابیت کلام
  • نقشه ذهنی در سخنرانی
  • زبان بدن قدرتمند و موثر
  • هوش کلامی

درباره مریم مبارکی

  • نویسنده کتاب در حد بنز
  • آموزش زبان بدن در مجموعه بیشتر از یک
  • آموزش مهارت های کلامی و غیر کلامی
  • مدرس شخصی شناسی MBTI
  • مدرس مهارت های اعتماد به نفس و عزت نفس

گارانتی بازگشت وجه

در وبسایت مریم مبارکی تمامی محصولات که در صفحات وجود دارد، دارای گارانتی بازگشت وجه، است. این گارانتی تمامی مبلغ دوره را به طور کامل تا مدت 90 روز  پس از استفاده، بر می گرداند. و اگر احساس می کنید از آن ناراضی هستید، می توانید به ما اطلاع بدهید و تمام وجه پرداختی شما به حسابتان بازگردانده می شود.

b2n

yun

Lecture

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up