موانع برقراری ارتباط

مهمترین موانع برقراری ارتباط

برقراری ارتباط با دیگران یکی از موضوعات مهم، تاثیرگذار و در عین حال چالش برانگیز برای ماست. بدون شک ما به شکل گیری روابط مختلف اعم از اجتماعی، دوستانه، عاطفی، کاری و غیره نیاز داریم، ولی در این میان با موانع برقراری ارتباط هم مواجه هستیم. آیا می دانید این موانع شامل چه مواردی هستند؟ آیا تا به حال وجود آن ها را در زندگی خود احساس کرده اید؟

قطعا همه ما در بازه های زمانی مختلف با یک یا چند مورد از این موانع مواجه بوده ایم. برخی این موانع را کنار زده و بر آن ها غلبه کرده اند و برخی دیگر هم در انجام این کار موفق نبوده اند. یکی از اقدامات مهمی که برای رسیدن به موفقیت در برقراری روابط بین فردی باید انجام دهید؛ شناسایی موانع موجود بر سر راه شماست، سپس باید اصول غلبه بر این موانع را یاد بگیرید. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف موانع برقراری ارتباط بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

موانع ارتباط چیست؟

موانع ارتباط چیست

به نظر شما منظور از ارتباط یا برقراری ارتباط چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم ارتباط زمانی برقرار می شود که پیامی از یک نفر به فرد دیگر منتقل شده و جواب هم صادر و دریافت شود. ارسال پیام هم می تواند به صورت کلامی یا غیر کلامی و یا تلفیقی از هردوی آن ها باشد. بنابراین آشنایی با مهارت های ارتباط کلامی و غیر کلامی برای همه مردم ضروری محسوب می شود زیرا همه ما؛ کم یا زیاد با دیگران در ارتباط هستیم و روابط مختلفی را شکل می دهیم. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای اطلاع از روش های تقویت ایده پردازی بر روی لینک کلیک کنید.

از طرفی هنگام برقراری ارتباط ممکن است موانعی بر سر راه وجود داشته باشند که مانع از شکل گیری یا تداوم یک رابطه شوند.

منظور از موانع برقراری ارتباط؛ عوامل بیرونی یا درونی است که شکل گیری و پایداری یک رابطه، ارسال و دریافت پیام را با مشکل مواجه می کنند.

بدون شک اکثر مردم از این موانع مطلع نیستند و حتی آن ها را در زندگی خود احساس هم نمی کنند. به همین علت است که روابط شکل گرفته میان اکثر مردم با مشکلات جدی مواجه می شوند.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

مهمترین موانع برقراری ارتباط

بدون شک رسیدن به موفقیت در هر زمینه ای با سختی هایی همراه بوده و نیازمند کسب آگاهی است. به دست آوردن اطلاعات صحیح به پیشرفت در زمینه مورد نظر کمک بزرگی می کند و باعث جلوگیری از اتلاف وقت می شود. در مورد موانع برقراری ارتباط هم همین موضوع صدق می کند. در واقع تا زمانی که ندانید چه موانعی بر سر راه شکل گیری روابطتان قرار دارند، نمی توانید روابط پایدار و سالمی را برقرار کنید. به همین علت در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین موانع برقراری روابط اشاره می کنیم:

موانع بیرونی

مهمترین موانع برقراری ارتباط

موانعی که بر سر راه برقراری روابط وجود دارند طی یک تقسیم بندی کلی در دو دسته موانع بیرونی و درونی قرار می گیرند. منظور از موانع بیرونی؛ عواملی هستند که ارتباطی با ذهنیت، نگرش، طرز فکر، مشکلات روحی و موارد این چنینی ندارند. از جمله موانع بیرونی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

موانع فیزیکی

ممکن است مشکلات شما با فرد مقابلتان درست از زمانی شروع شود که در یک محیط شلوغ و پر سر و صدا قصد صحبت کردن با او را داشته اید. در آن ساعت و محیط آنقدر شرایط نامطلوب بوده اند که فرد مقابل جملات شما را به صورت واضح نشنیده و برداشت اشتباهی از حرف هایتان داشته است. بنابراین بهتر است برای بیان صحبت های مهم، زمان و محیطی مناسب را انتخاب کرده و در موقعیت های فیزیکی نامناسب برای حرف زدن عجله نکنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

موانع زبانی

آیا برای انتقال مفهوم مورد نظرتان همواره کلمات درستی را انتخاب می کنید؟ آیا می دانید برای صحبت کردن با یکی از صمیمی ترین دوستان و یا کارفرمای خود باید از چه نوع کلمات و لحنی استفاده کنید؟ متاسفانه همین موضوعی که به نظر بسیاری از مردم ساده محسوب می شود؛ یکی از موانع برقراری ارتباط است. کم نیستند تعداد کسانی که همه چیز را درست در لحظه آخر و به واسطه بیان کلماتی اشتباه، خراب می کنند. اوه اوه عجب نکته ای بود!

تفاوت فرهنگی

بدون شک همه مردم یک جامعه، فرهنگی یکسان و شبیه به یکدیگر ندارند. کسانی که این موضوع را درک نمی کنند و یا بر پررنگ کردن تفاوت های فرهنگی اصرار دارند؛ با یکی از مهم ترین موانع برقراری ارتباط مواجه هستند. برای شکل گیری روابط بین فردی موفق باید تفاوت های فرهنگی را ببینیم ولی آن ها بپذیریم و به یکدیگر احترام بگذاریم.

برای آشنایی با انواع تست هوش بر روی لینک کلیک کنید.

موانع جسمی

از جمله دیگر موانع بیرونی برقراری ارتباط می توان به موانع جسمی اشاره کرد. مشکلاتی مانند کم شنوایی یا کم بینایی های شدیدی که مورد درمان قرار نگرفته و از وسایلی برای بهبود شرایط استفاده نمی شوند؛ تبدیل به یکی از موانع برقراری ارتباط خواهند شد. کسانی که نمی توانند به خوبی صدای مخاطب خود را بشنوند یا پیام متنی که برایشان ارسال شده است را بخوانند؛ ممکن است دچار سوء تفاهم شده و دیدگاه بدی نسبت به فرد مقابل خود داشته باشند.

انتخاب راه ارتباطی اشتباه

یکی دیگر از مواردی که در اوج سادگی می تواند دردسرساز باشد؛ انتخاب راه ارتباطی اشتباه است. برای مثل شما نباید به منظور احوال پرسی و گفتگو با صمیمی ترین دوست خود؛ ایمیل ارسال کنید و در عوض برای ارسال رزومه کاری به کارفرمای جدید؛ از یک پیام رسان یا شبکه اجتماعی استفاده کنید. در این شرایط احتمال شکل گیری سوء تفاهم، دلخوری و موارد این چنینی افزایش یابد. برگرد عقب دوباره بخون!

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

موانع درونی

انواع موانع برقراری ارتباط

همانطور که گفتیم موانع برقراری ارتباط در دو دسته بیرونی و درونی قرار می گیرند. موانع درونی می توانند مربوط به طرز فکر، نگرش، بیماری های روحی و موارد این چنینی باشند. در واقع احتمال نمایان شدن این موانع حتی برای فردی که با آن ها مواجه هم شده، کم است. از جمله این موانع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

موانع رفتاری

اگر دیگران را به واسطه کارهای کوچک و بزرگی که انجام می دهند مورد قضاوت، سرزنش و یا نصیحت قرار می دهید، بهتر است در مورد رفتار خود تجدید نظر کنید. در عین حال اگر به برچسب زدن به دیگران عادت کرده اید و دخالت کردن در زندگی اطرافیان را کار عجیبی نمی دانید هم باید به فکر از بین بردن این عادت ها باشید. بدون شک تمامی این موارد رفتاری جزء موانع برقراری ارتباط محسوب شده و دیر یا زود باعث به پایان رسیدن روابط بین فردی می شوند.

برای اطلاع از راه های افزایش خلاقیت فردی بر روی لینک کلیک کنید.

تفاوت در نگرش و درک کردن

بدون شک هر فردی نسبت به موضوعات مختلف نگرش مختص به خود را داشته و درک متفاوتی از دریافت اطلاعات دارد. البته درک متفاوت داشتن نسبت به موضوعات مختلف نباید باعث بی احترامی به دیگران، زیر سوال بردن درک و قدرت تفسیر آن ها و یا بی ارزش دانستن توانایی های ذهنی شود. اگر چنین اتفاقی بیفتد با یکی از موانع برقراری ارتباط مواجه شده و روابطتان به مشکل بر می خورد.

موانع روانشناختی

کم نیستند تعداد روابط بین فردی که به دلیل ابراز خشم و عصبانیت بد موقع، وجود ترس، استرس و نگرانی، یا حتی کمبود اعتماد به نفس و بیماری های روحی؛ دچار مشکل می شوند. این ها همگی جزء موانع برقراری ارتباط از نوع روانشناختی محسوب شده و نیاز به کنترل دارند.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، هوش کلامی و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

نحوه رفع موانع برقراری ارتباط

نحوه رفع موانع برقراری ارتباط

با توجه به اینکه همه ما در طول زندگی بارها و بارها روابط بین فردی مختلفی را برقرار می کنیم و در عین حال پیشرفت در زمینه های مختلف و یا دور ماندن از تنهایی و ایجاد مشکلات روحی؛ به داشتن یکسری روابط پایدار، سالم و موفق وابسته است، آشنایی با راه های غلبه بر موانع برقراری ارتباط ضروری محسوب می شود. از جمله این راهکارها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مشکلات ریشه ای را برطرف کنید

اگر با کمبود عزت نفس، اعتماد به نفس، هوش عاطفی یا هیجانی پایین، بیماری ها و اختلالات روحی مواجه هستید؛ بهتر است در کنار سایر اقداماتی که برای بهبود وضعیت روابط بین فردی خود انجام می دهید؛ برطرف کردن این مشکلات را هم در لیست برنامه های زندگی خود قرار دهید. در غیر این صورت تلاش هایتان آنطور که باید، نتایج خوبی را به همراه نخواهند داشت.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار شخصیت کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

رفتارتان را اصلاح کنید

رفتارهای اشتباه مانند قضاوت، سرزنش، نصیحت و برچسب زدن به دیگران یکی از موانع برقراری ارتباط محسوب شده و دردسرساز هستند.

اگر شما هم جزء کسانی هستید که بنا به عادت، چنین کارهایی را در برخورد با دیگران انجام می دهید؛ بهتر است نسبت به رفع عادت های رفتاری اشتباه خود اقدام کنید. در غیر این صورت روابطتان دیر یا زود با مشکلات جدی مواجه می شوند. دیدی چی شد؟

روند یادگیری را متوقف نکنید

برای اینکه بتوانید روابط بین فردی پایدار، سالم و موفقی را برقرار کنید به یادگیری اصول، نکات و تکنیک های مختلفی نیاز دارید. نحوه برخورد شما در هر رابطه ای باید متناسب با شرایط همان رابطه باشد، به همین علت باید نکات مختلفی را در این مورد یاد بگیرید. بنابراین نباید بنا به اعتماد به نفس کاذب یا هر دلیل دیگری، روند یادگیری را متوقف کنید.

برای اطلاع از فواید زندگی در لحظه بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

همه ما به برقراری ارتباط با دیگران نیاز داریم. روابطی که می توانند جنبه کاری، اجتماعی یا عاطفی داشته باشند. در این میان ممکن است با موانع برقراری ارتباط هم مواجه باشیم. بنابراین باید از این موانع مطلع بوده و راه های غلبه بر آن را یاد بگیریم.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، موفقیت کلامی و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

مطالب مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *