مطالعه کنید:

ساعت بیولوژیک بدن

تنظیم ساعت بیولوژیک بدن

آیا می دانید بدن ما هم ساعت دارد؟ آیا تا به حال اطلاعاتی در مورد ساعت بیولوژیک بدن دریافت کرده اید؟ بدن ما بیشتر از حد تصورمان منظم است و برای انجام کارهای مختلف، فرآیندهای متفاوتی وارد عمل می شوند. تنظیم بسیاری از عملکردهای بدن به واسطه ترشح هورمون های مختلف انجام می شود و ترشح هر کدام از این هورمون ها نیز تحت تاثیر یکسری عوامل دیگر هستند. در کنار مکانیسم های مختلفی که در بدن انجام می شوند، ساعت خواب و بیداری هم توسط ترشح هورمون ها تنظیم می شود. این فرآیند به اصطلاح ساعت بیولوژیک نام داشته و کارهای متفاوت دیگری هم انجام می دهد.

تنظیم ساعت خواب و بیداری خیلی مهم تر و تاثيرگذارتر از آن چیزی است که اغلب مردم تصور می کنند زیرا مختل شدن ساعت خواب و بیداری باعث کاهش عملکرد مغز شده و این موضوع تنها یکی از مضرات تنظیم نبودن ساعت بیولوژیک است. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف ساعت بیولوژیک بدن بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

ساعت بیولوژیک چیست و چه نقشی در کنترل بدن دارد؟

ساعت بیولوژیک بدن چیست

ساعت بیولوژیک، زیستی و یا ساعت بدن موضوعی مهم است که اغلب مردم اطلاعات کافی و درستی در مورد آن ندارند. بدن ما هم برای انجام فعالیت هایی مانند خواب و بیداری، تنظیم دمای بدن، ایجاد تعادل در مایعات بدن، تنظیم فرآیند گرسنگی و چندین مورد دیگر به یک ساعت نیاز دارد. ساعتی که به ما بگوید چه زمانی باید بخوابیم، کی بیدار شویم، چه ساعتی گرسنه خواهیم شد و غیره.

ساعت بیولوژیک بدن تحت تاثیر فرآیندهای مغزی (عصبی) و ترشح هورمون های مختلف مانند هورمون ملاتونین، فرآیندهای متفاوتی مانند خواب و بیداری را تنظیم می کند.

برای اطلاع از مهمترین فواید سحرخیزی بر روی لینک کلیک کنید.

هنگامی که ترشح هورمون ملاتونین در بدن افزایش پیدا می کند و محیطی که در آن حضور دارید تاریک می شود؛ فرآیندهای عصبی (تاریک شدن و کاهش نور) و فرآیندهای شیمیایی (افزایش ترشح هورمون ملاتونین) باعث ایجاد حالت خواب آلودگی می شوند. در این شرایط اگر فرد به موقع نخوابد؛ بازدهی و بهره وری عملکردهای بدن مانند فعالیت های مغزی کاهش می یابد. تا اینجای مطلبو گرفتین؟ از طرفی با توجه به اینکه ساعت بیولوژیک بر تنظیم فرآیندهای دیگری مانند دمای بدن، گرسنگی، سیستم ایمنی، ایجاد تعادل در مایعات بدن، عملکرد قلب، سطح هوشیاری و میزان استرس هم تاثیر دارد، بنابراین نباید نسبت به آن بی توجه باشید.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جادوی جذابیت و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

تاثیرات ساعت بیولوژیک بدن بر فعالیت های روزانه

همانطور که گفتیم ساعت بیولوژیک بر فرآیندهای مختلفی در بدن تاثیر دارد که هر یک از این فرآیندها نیز تاثیرات مختص به خود را بر زندگی دارند. برای مثال اگر ساعت خواب و بیداری شما تنظیم نباشد؛ نمی توانید به موقع و با بهترین میزان بازدهی، کارهایتان به ویژه آن هایی که به فکر کردن و هوشیار بودن نیاز دارند را انجام دهید. از جمله موضوعاتی که ساعت بیولوژیک بدن بر آن ها تاثیر دارد، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

خواب و بیداری

تاثیرات ساعت بیولوژیک بدن

به نظر شما چرا نوجوانان و اغلب جوانان با بیدار شدن در ساعت های اولیه صبح مشکل دارند، در حالی که خردسالان و کهنسالان با این مشکل مواجه نیستند؟ دلیل این موضوع بر می گردد به عملکرد ساعت زیستی بدن. ساعت بیولوژیک به نحوی فعالیت می کند که در دوران نوجوانی، فرد به خوابیدن در ساعت های اولیه صبح نیاز دارد حتی در صورتی که شب ها به موقع بخوابد.

برای آشنایی با منبع کنترل موفقیت ها بر روی لینک کلیک کنید.

ورزش کردن

برای اینکه بتوانید میزان بازدهی تمرینات ورزشی خود را افزایش دهید بهتر است به ساعت زیستی بدن توجه کنید. برای مثال در ساعت های 3 بعد از ظهر تا 6 عصر؛ عملکرد بدن حین انجام تمرینات ورزشی افزایش می یابد. انجام تمرینات یوگا، کششی و آرامش بخش هم در غروب آفتاب نتایج بهتری به همراه دارند. از طرفی انجام تمرینات قدرتی در ساعت های پایانی بعد از ظهر، بازدهی بیشتری دارد. یادداشت کردی؟

غذا خوردن

حتما تا به حال شنیده اید که باید صبحانه و شام را زود بخورید. در واقع نباید خوردن صبحانه را به نزدیک ظهر و خوردن شام را به ساعت های انتهایی شب موکول کنید. انجام این کار می تواند باعث ایجاد بیماری هایی مانند دیابت و حتی چاقی شود. از طرفی به هم خوردن ساعت غذا خوردن بر تنظیم ساعت بیولوژیک بدن تاثیر دارد، بنابراین نباید دیرتر از حد معمول غذا بخورید یا اینکه هر بار در ساعت های مختلفی این کار را انجام دهید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

فعالیت های ذهنی

اگر در لیست برنامه های زندگی شما، انجام کارهای ذهنی مختلف مانند درس خواندن، طراحی پروژه های کاری، ایده پردازی و به طور کلی فعالیت های ذهنی وجود دارند؛ بهتر است این کارها را در ساعت های ابتدایی صبح انجام دهید. تحقیقات نشان داده اند که ساعت بیولوژیک بدن بر عملکرد ذهن تاثیر داشته و در ساعت های ابتدایی صبح؛ انجام فعالیت های ذهنی بازدهی بیشتری دارند. از طرفی بعد از خوردن غذا برای مثال صرف ناهار، عملکرد ذهن کاهش می یابد و فرد نمی تواند آنچه که می شنود یا مطالعه می کند را یاد بگیرد.

خلاصه مطلب

یکی از مهم ترین کارهایی که برای افزایش بازدهی فعالیت هایتان و در نتیجه رسیدن به موفقیت باید انجام دهید؛ تنظیم بدن با ساعت انجام کارهایتان است. دلیل این موضوع هم بر می گردد به تاثیر ساعت بیولوژیک بدن بر بازدهی فعالیت های ذهنی و جسمی. خواب و بیداری، ورزش کردن، تنظیم دمای بدن و حتی سیستم ایمنی هم تحت تاثیر ساعت زیستی بدن هستند.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up