مطالعه کنید:

طرز فکر رشد

طرز فکر رشد چیست؟

طرز فکر رشد یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند بر موفقیت یا شکست یک کارآفرین تأثیر بگذارد. بسیاری از مردم تصور می کنند که تنها استفاده از تکنیک های فنی و ایجاد یک محیط روانی سالم می تواند به غلبه بر مشکلات زندگی کمک کند اما باید گفت که این گونه نیست و آگاهی از رشد و ذهنیت ایستا یکی از مهم ترین مواردی است که باید مراقب آن بود.

طرز فکر شما مهمترین محصول ذهن شماست. ذهنیت پنجره ای است که از طریق آن جهان را می بینید، تصمیم خود را می گیرید که چه کاری انجام دهید. تصمیمات کوچک روزمره و تصمیمات بزرگ در مورد شغل، روابط و کارهایی که قرار است در زندگی خود انجام دهید، همه به طرز فکر شما بستگی دارد. طرز فکر رشد و ایستا دو مدل فکر رایج در زندگی امروزی هستند.

ارتباط قوی بین دو مفهوم وجود دارد: نگرش و طرز فکر شما. نگرش نوعی تفکر یا احساس در مورد کسی یا چیزی است که معمولاً در رفتار یک فرد منعکس می شود. ذهنیت مفهومی گسترده تر از طرز فکر و نگرش است. ذهنیت را می توان مجموعه ای از نگرش ها، افکار و باورهای یک فرد دانست.

طرز فکر رشد چیست؟

طرز فکر رشد چیست؟

افراد در مواجهه با رویدادها عملکرد متفاوتی دارند. عملکرد هر فرد با طرز تفکر و نگرش او نسبت به محیط تعیین می شود. آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا همه اطرافیان ما طرز فکر یکسانی ندارند؟ چرا دیدگاه های یک رویکرد مشابه یکسان نیست؟ خانم کارول اس دویک در کتاب ذهنیت خود به این سوال پاسخ داد. اساس نظریه طرز فکر رشد، زمانی شکل گرفت که کارل دویک در کتاب خود به وضوح کلمه فکر رشد را ذکر کرد. معنای این کلمه باورهای ذهنی نیست، بلکه موضوعی گسترده تر از اینهاست. به طور کلی، همه افراد در موقعیت های مختلف، سیستم های ذهنی و باورهای متفاوتی دارند که به دو گروه تقسیم می شوند:

• طرز فکر رشد
• طرز فکر ایستا

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جادوی جذابیت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

فکر ایستا ذهنیتی است که رویدادها را تغییرناپذیر می بیند. این افراد نگرش منفی دارند و برای مهارت و دانش ارزشی قائل نیستند. حتما چنین افرادی را در بین دوستان خود دیده اید. آنها فکر می کنند که تلاش و زحمات هرگز نتیجه ای ندارد و همه چیز از آغاز خلقت مقدر است. ذهنیت رشد 180 درجه برعکس ذهنیت ایستا است و معتقد است که همه شرایط را می توان تغییر داد. از تلاش هایی که برای افزایش هوش و استعداد خود انجام می دهید تا تمام مهارت هایی که به دست می آورید، شرایط را تغییر می دهد.

این طرز فکر مستقیماً تحت تأثیر خانواده و نحوه تربیت افراد است. در هنگام تولد، ذهن کودک مانند یک لوح خالی است و هیچ تصوری از دنیای اطراف خود ندارد. در واقع، کودکان منفی اندیش یا بد فکر نیستند. این روش تربیتی خانواده و نظام تربیتی است که به تدریج باورهای ذهنی کودک را به سمت و سوی خاصی سوق می دهد. مثلاً هر بار معلم به شاگرد به اصطلاح «تنبل» می گوید که تو هیچ وقت چیزی نمی شوی! در واقع ذهنیت ایستا را تقویت کرده اند. اساساً هر نوع برچسبی که خانواده یا محیط بیرون از خانه به کودک داده می شود به طور غیرمستقیم روی کودک تأثیر می گذارد.

• تو احمقی
• هیچکس احمق تر از تو نیست
• تو اصلا استعداد نداری

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

اهمیت طرز فکر رشد در رسیدن به موفقیت

اهمیت طرز فکر رشد در رسیدن به موفقیت

باورهای ما در مورد دستیابی به چیزهای مختلف از طرز فکر ما ناشی می شود. دو دسته از باورها و روش های تفکر در مورد موفقیت و استعداد وجود دارد. ذهنیت ایستا که استعداد آنها را فقط به عنوان چیزی ذاتی می بیند. در نتیجه فکر می کنند در بعضی کارها استعداد دارند و در بعضی چیزها هیچ مهارتی ندارند. گروه دیگر مدل طرز فکر رشد دارند که در آن تلاش، کلید موفقیت است.

فکر می کنند با تلاش مستمر می توانند در هر زمینه ای موفق باشند. این افراد در طول زندگی خود برای یادگیری مهارت های جدید تلاش می کنند، فعالانه در روابط مختلف شرکت می کنند و علاقه مند به تأثیرگذاری مؤثر هستند. نتایج و تأثیرات این دو گروه فکری در زندگی چه خواهد بود؟ تا اینجای مطلب رو گرفتین؟ در ادامه می خواهیم به بررسی اهمیت ذهنیت رشد در رسیدن به موفقیت بپردازیم.

1. موفقیت: علاوه بر اهمیت استعداد، مهارت و تلاش ما در کار و زندگی، طرز فکر رشد نیز بسیار مهم است و نکته تعیین کننده برای موفقیت ماست. ذهنیت افراد می تواند معنای موفقیت را مشخص کند و اشتیاق و علاقه آنها را به یادگیری و تلاش مضاعف برای موفقیت در هر زمینه ای که می خواهند برانگیزد.

موفقیت برای شما چه معنایی دارد؟ این تصویر شما از موفقیت است که از تفکر شما ناشی می شود. بنابراین نمی توان افراد را با توجه به داشته هایشان شاد و موفق دانست زیرا موفقیت در ذهن تعریف می شود. ممکن است فرد موفقیت را در ثروتمند شدن یا تشکیل خانواده یا رشد و ارتقاء در شغل و … ببیند. بنابراین موفقیت در زندگی کاملا به نوع طرز تفکر ربط دارد. شما موفقیت را در زندگی خود چگونه تعریف می کنید؟

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

2. استعداد

اگر استعداد را مهم ترین عنصر موفقیت و پیشرفت بدانیم، طرز فکر ایستا داریم و سعی در کشف مهارت های جدید خود نداریم. استعداد نیروی بالقوه ای است که در همه افراد وجود دارد و کافی است با تمرین و تلاش آن را فعال و پویا کنیم. سعی کنید علایق واقعی خود را کشف کنید.

به عنوان مثال، تعدادی از فوتبالیست های معروف را به یاد بیاورید که پس از سال ها بازی در زمین، به علاقه و مهارت خود در بازیگری پی بردند و در آن به برتری رسیدند. در هر زمینه ای که به آن علاقه دارید، می توانید با تلاش و تمرین سخت پیشرفت کنید.

3. یادگیری

اهمیت طرز فکر رشد در یادگیری

اگر از هر فرصتی برای یادگیری استفاده کنید، طرز فکر رشد خواهید داشت. این طرز فکر به شما کمک می کند تا رشد خوبی داشته باشید و در مسیری که می خواهید پیشرفت کنید. مشتاق یادگیری باشید و هرگز سرعت یادگیری خود را با دیگران مقایسه نکنید. بر اساس مهارت ها، علایق و تلاش های خود ادامه دهید. چالش های سخت را بپذیرید و مدیریت استرس را تمرین کنید تا شکست و فرار از مشکلات را به موفقیت بزرگی در زندگی خود تبدیل کنید.

برای اطلاع از نشانه های انواع وابستگی بر روی لینک کلیک کنید.

4. شکست در زندگی

در تعریف شکست، عوامل داخلی بیش از عوامل خارجی اهمیت دارند. گاهی ممکن است فردی سقوط خود را در حضور دیگران یک شکست بداند، بنابراین تعریف شکست به طرز فکر هر فردی مربوط است. افراد خوش بین و روشن فکر موانع زندگی و حتی سخت تر از آن شکست های زندگی را برای رشد بیشتر خود مفید می دانند و تمام تلاش خود را برای غلبه بر شرایط سخت و رسیدن به پیروزی انجام می دهند.

اما افرادی که به شادی و سرنوشت از پیش تعیین شده می اندیشند، شکست را پایان زندگی خود می دانند و تنها کاری که می توانند انجام دهند این است که زانوهای غم در آغوش بگیرند و امید به شادی ناشناخته ای که در خانه شان می کوبد. این طرز فکر باعث می شود مردم بنشینند و غصه بخورند.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، آداب معاشرت و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

تفاوت طرز فکر رشد و ایستا

تأثیر ذهنیت در رشد افراد غیرقابل انکار است. دانستن تفاوت بین طرز فکر رشد و ایستا یکی از مهمترین موارد در زمینه رشد فردی است. اگر ذهنیت رشد دارید، گذشته شما آینده شما را مشخص نمی کند. اگر در زمینه دیگری تخصص و تجربه دارید و می خواهید کارآفرین شوید، این مهارت می تواند یک دارایی باشد.

این دو طرز تفکر اساس ایدئولوژی ذهنی افراد را تشکیل می دهد. در واقع معنای بسیاری از کلمات در این دو باور کاملاً متضاد دیده می شود. از نظر ظاهر و تفکر، تفاوت های زیادی بین این دو نگرش وجود دارد که در 4 بخش جداگانه قابل تحلیل است:

• تلاش
• شکست
• مشکلات و چالش ها
• موفقیت ها

برای آشنایی با راه های افزایش انگیزه در بی حوصلگی بر روی لینک کلیک کنید.

1. تفاوت تلاش کردن

تفاوت طرز فکر رشد و ایستا

یک ذهنیت ایستا به طور جدی بر تلاش نکردن اصرار دارد. به گفته این افراد تنها افراد با استعداد موفق می شوند و نیازی به تلاش نیست. بسیاری از طرفداران این طرز فکر به این باور رسیده اند که فقط احمق ها تلاش می کنند. حتما داستان ملخ و مورچه هایی را شنیده اید که دانه ها را برای زمستان ذخیره می کردند. داستان ملخ نمونه بارز یک ذهنیت ایستا است که کار را با حماقت یکی می داند.

طرز فکر رشد برعکس این تفکر است. کسانی که نگرش مثبت و رشد محور دارند، برای تلاش ارزش قائل هستند. به گفته این افراد حتی کسانی که استعداد ذاتی دارند نیز بدون تلاش نمی توانند پیشرفت کنند. به این ترتیب مهم نیست که با چه مهارتی متولد شده اید، همیشه امکان پیشرفت و موفقیت وجود دارد.

برای آشنایی با نارضایتی از زندگی کافیست بر روی لینک کلیک کنید.

2. معنی شکست

اگر تصور می کنید با هر شکستی دنیا تمام می شود و زانوهای غم را در آغوش می گیرید، یک ذهنیت ایستا هستید! در طرز فکر رشد، شکست اصلا بار منفی ندارد. بسیاری از افراد موفق در جهان بارها شکست خورده اند. شکست مالی، شکست در کار و… همگی در طرز تفکر رشد پله هایی برای رسیدن به قله های موفقیت می شوند.

3. طرز فکر رشد و چالش ها

در ذهنیت رشد، زمانی که کار بزرگتری را شروع می کنید، احتمالاً با چالش ها و مشکلات بزرگتری روبرو خواهید شد. آنتونی رابینز، بیل گیتس، وارن بافت، والت دیزنی و… همگی منطقه امن خود را ترک کردند و درگیر چالش های زیادی بوده اند. شاید بسیاری از افراد در همان اولین قدم ها متوقف می شوند و خود را به مشکلات بزرگتر درگیر نمی کنند. در یک ذهنیت ایستا، افراد تا حد امکان در منطقه امن خود حرکت می کنند و وارد مناطق چالش برانگیز نمی شوند. به عقیده این افراد، تمام فعالیت های جدید محکوم به شکست هستند.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up