مطالعه کنید:

مدل ارتباطی دکتر محرابیان

آشنایی با مدل ارتباطی دکتر محرابیان

نه منظورمو درست متوجه نشدی، واقعا منظورم این نبود، من کی همچنین حرفی زدم؟ تو بد برداشت کردی! بیان چنین جملاتی نشان دهنده عدم انتقال درست مفاهیم مورد نظر، آن هم به دلیل بی توجه به حالت چهره و تُن صداست. بر اساس مدل ارتباطی دکتر محرابیان در شرایطی که در تعامل با دیگران موضوع بیان احساسات و نگرش در کار باشد؛ باید در کنار انتخاب درست کلمات، تن صدا و حالت چهره مناسبی نیز داشته باشید. در غیر این صورت احتمال انتقال نادرست مفاهیم مورد نظر و برداشت اشتباه دیگران افزایش می یابد.

رخ دادن چنین مشکلاتی هم یکی از بزرگترین آفت های روابط بین فردی محسوب می شود. متاسفانه کم نیستند تعداد روابط اجتماعی، دوستانه، عاطفی و یا کاری که به دلیل عدم انتقال درست مفاهیم، دچار چالش شده و به پایان رسیده اند. با توجه به اهمیت و نقش حفظ روابط بین فردی و تعامل با دیگران در زندگی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف مدل ارتباطی دکتر محرابیان بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

معرفی مدل ارتباطی دکتر محرابیان

آشنایی با مدل ارتباطی دکتر محرابیان

بر اساس تحقیقات و بررسی هایی که دکتر آلبرت محرابیان به عنوان یک روانشناس انجام داده است، مشخص شده است؛ زمانی که در تعاملات بین فردی پای بیان احساسات و نگرش در میان است، سه عنصر مهم و اساسی یعنی کلمات، تن صدا و حالت چهره تعیین کننده انتقال درست مفاهیم هستند. شرایطی را در نظر بگیرید که در یکی از پیام های متنی که برای دوست خود ارسال کرده اید، او چیزی برخلاف آنچه که منظور شما بوده، برداشت کرده است. در این موقعیت نه اشتباهی در جمله بندی شما رخ داده است نه خواندن فرد مقابل، بلکه مشخص نبودن تن صدا و حالت چهره باعث انتقال اشتباه مفاهیم مورد نظر شده است.

برای اطلاع از جزئیات یادگیری هوشمندانه به روش اجایل بر روی لینک کلیک کنید.

بر اساس مدل ارتباطی دکتر محرابیان در تعاملاتی که پای بیان احساس و نگرش در میان است؛ نقش تن صدا و حالت چهره بسیار پررنگ تر از انتخاب درست کلمات است.

انتخاب کلمات زمانی نقش پررنگ تری خواهد داشت که شما در حال ارسال یک پیام متنی باشید و هیچ ارتباط مستقیم و رو در رویی با مخاطب برقرار نشود. بنابراین هنگام برخورد با دیگران در ارتباط های دوستانه، کاری و غیره باید به تن صدا و حالت چهره خود توجه کنید، تا مفاهیم احساسی و نگرشی مورد نظر شما به درستی منتقل شوند. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

نحوه استفاده از مدل ارتباطی دکتر محرابیان

نحوه استفاده از مدل ارتباطی دکتر محرابیان

با توجه به اینکه همه ما در هر شرایطی با دیگران در ارتباط هستیم و نباید کاری کنیم که مخاطبان، منظور ما را اشتباه متوجه شوند؛ باید به فکر استفاده از مدل ارتباطی دکتر محرابیان باشیم. همانطور که گفتیم براساس این مدل؛ در تعاملاتی که بیان احساسات و نگرش در کار است، نقش حالت چهره و تن صدا بیشتر از بیان کلمات، حتی در درست ترین حالت ممکن است. بنابراین در شرایطی که با دیگران برخود مستقیم و به اصطلاح رو در رو دارید؛ باید از حالت چهره و تن صدای متناسب با احساسات و نگرشی که دارید استفاده کنید.

برای مثال حین شرکت در یک مصاحبه کاری اگر سوالی در مورد دیدگاه و نگرش شما پیرامون یک موضوع پرسیده شود، به کمک حالت چهره و تن صدا بهتر می توانید آنچه که در ذهن دارید را بیان کنید. جالب است که بدانید این موضوع به واسطه بررسی های دقیق و میدانی به اثبات رسیده است و اغلب مردم مفهوم مورد نظر مخاطبان خود را حتی در حالتی که تن صدا و حالت چهره آن ها با کلمات بیان شده در تناقض است نیز متوجه می شوند. فراموش نکنید در شرایطی مانند ارسال یک پیام متنی یا ارسال یک ایمیل باید به انتخاب درست کلمات دقت کنید، زیرا در این شرایط خبری از نشان دادن حالت چهره یا تن صدا در کار نیست.

برای اطلاع از مدیریت استرس به کمک تنفس جعبه ای بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

برای انتقال درست مفاهیم مورد نظر و پایداری روابط بین فردی باید در کنار مهارت های کلامی از مهارت های غیر کلامی هم استفاده کنید. تن صدا و حالت چهره از جمله مهم ترین مهارت های غیر کلامی هستند که از رخ دادن سوء تفاهم جلوگیری می کنند. بر اساس مدل ارتباطی دکتر محرابیان؛ در تعامل هایی که پای بیان احساس و نگرش در میان است، نقش تن صدا و حالت چهره پررنگ تر از بیان کلمات در درست ترین حالت ممکن است. بنابراین باید در برخوردهای مستقیم و رو در رو به انتخاب و به کارگیری حالت چهره و تن صدای خود توجه کنید.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، هوش کلامی و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up