مطالعه کنید:

ترس از طرد شدن

ترس از طرد شدن چیست؟

تقریباً همه احساس ترس از طرد شدن و رها شدن را تجربه کرده اند. کمتر کسی است که این احساسات را تجربه نکرده باشد. مردم این احساس را در دهه های اول یا اولین سال های زندگی خود به خوبی تجربه می کنند و متوجه می شوند که همیشه مورد توجه قرار نخواهند گرفت. احساس طرد شدن نوعی اختلال اضطرابی است که می تواند به مرور زمان در فرد مبتلا به این اختلال، احساس استرس و نگرانی کند. بروز این احساسات تغییراتی را در زندگی فرد ایجاد می کند، گاهی این تغییرات کاملا منفی است. به عبارت دیگر طرد و رها شدن را می توان محرومیت از عاطفه و توجه از سوی افرادی دانست که برای فرد مبتلا اهمیت زیادی دارند.

ترس از طرد شدن چیست؟

ترس از طرد شدن چیست؟

ترس از طرد شدن یا رها شدن یکی از اختلالات اضطرابی است که می تواند مشکلاتی را در زندگی فرد ایجاد کند. ابتلا به این نوع اختلال می تواند دلایل خاص خود را داشته باشد. افرادی که از طرد شدن می ترسند به مرور زمان دچار اضطراب زیادی می شوند و حتی این اضطراب می تواند تاثیر زیادی بر زندگی آنها داشته باشد.

میزان این اختلال بسته به فرد می تواند متفاوت باشد. بنابراین راه حل های پیشنهادی فقط برای افراد با اندازه متوسط یا کوچک در نظر گرفته شده است. البته افراد دیگری هم می توانند از آن استفاده کنند و اگر جوابی نگرفتند می توانند به روانشناس مراجعه کنند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی هوش هیجانی بر روی لینک کلیک کنید.

علت ترس از طرد شدن چیست؟

وقتی این احساس به وجود می آید، فرد هنوز چنین اتفاقی را تجربه نکرده است و از قبل، از طرد شدن رنج می برد. در تحقیقات مختلف نشان داده شده است که افراد با عزت نفس پایین بیشتر از این آسیب رنج می برند. بنابراین افرادی که بارها و بارها احساس طرد شدن را تجربه کرده اند، ترس بیشتری در خود دارند و از قرار گرفتن در موقعیت هایی که می تواند منجر به طرد شدن شود اجتناب می کنند.

نشانه های ترس از طرد شدن چیست؟

افرادی که همیشه از طرد شدن می ترسند اغلب از دیگران فاصله می گیرند. گاهی این دسته از افراد فکر می کنند با تایید دیگران به آرامش می رسند اما متاسفانه بعد از تایید باز هم استرس در آنها وجود دارد. اگر این روند ادامه پیدا کند، سیستم دفاعی بدن ضعیف می شود. در نهایت اگر این روند ادامه پیدا کند، این استرس و اضطراب باعث خستگی و افسردگی می شود. با گذشت زمان، این افراد علاقه خود را به همه چیز از دست می دهند و رابطه خود را با دیگران کم می کنند. در ادامه به بررسی تمامی علائم ترس از طرد شدن می پردازیم.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جادوی جذابیت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

خود را سرزنش کردن

یکی از واکنش هایی که افراد اغلب پس از طرد شدن تکرار می کنند، سرزنش کردن خود است. در واقع این افراد خود را برای همه چیز و برای هر اتفاقی که می افتد سرزنش می کنند. معمولاً با گذشت زمان فرد با کاهش اعتماد به نفس مواجه می شود و مشکلات دیگری برای او به وجود می آید.

نابودی قدرت تفکر درست

نشانه های ترس از طرد شدن چیست؟

وقتی انسان از طرد شدن می ترسد، دچار اختلالاتی می شود که او را از تصمیم درست باز می دارد. درست مانند زمانی که فرد از مشکلات جسمی رنج می برد، تصمیم گیری درست برای او سخت می شود. در این مواقع انسان برای رسیدن به آرامش باید مدتی از دیگران دور بماند. البته این افراد می توانند از افراد سالم و مورد اعتماد برای بازگشت سریع به حالت عادی کمک بگیرند.

خشم و پرخاشگری

یکی از واکنش های رایج پس از طرد شدن یا احساس رها شدن، خشم و پرخاشگری است. ممکن است خود شخص متوجه این واکنش نشود اما دیگران به خوبی شاهد این واکنش هستند. از طرفی بروز این واکنش می تواند اطرافیان فرد را تحت تاثیر قرار دهد و ناخواسته مشکلات زیادی را ایجاد کند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار کاریزما کلاب بر روی لینک کلیک کنید.

نسبت به همه بدبین باشید

زمانی که فرد احساس طرد شدن یا رها شدن کند، برای همیشه در ذهن او حک می شود. ماندگاری این اتفاق باعث می شود همه چیز را به این اتفاق ربط دهد و حتی نسبت به رفتار دیگران حساس شود. این آگاهی تا جایی پیش می رود که او بدبین می شود و در نهایت به این فکر می کند که همه سعی دارند او را طرد کنند. شاید در افراد مختلف ظاهر عوامل طرد متفاوت باشد اما چیزهایی که گفته می شود به طور کلی برای همه یکسان است و اکثر مردم زمانی که طرد می شوند یا ترس از طرد شدن دارند با این واکنش ها روبرو می شوند.

روش های مقابله با حس طرد شدگی

از آنجایی که امروزه ترس از طرد شدن به یکی از معضلات جامعه تبدیل شده است، سعی کرده ایم راهکارهای درمانی آن را بیان کنیم. توجه داشته باشید که اگر شما جزو این دسته از افراد هستید و در محدوده طبیعی قرار ندارید، از روانشناسان و درمانگران کمک بگیرید. در غیر این صورت می توانید با استفاده از روش های زیر به بهبود خود کمک کنید.

مشکلات خود را روی کاغذ یادداشت کنید

روش های مقابله با حس طرد شدگی

یکی از مهم ترین و موثرترین روش های مقابله با ترس از طرد شدن، نوشتن مسائل روی کاغذ است.

این روش توسط درمانگران و روانشناسان نیز توصیه می شود زیرا می تواند بسیار موثر باشد. در واقع در علم پزشکی گفته می شود که نیمی از درمان، در تشخیص دقیق است و این دقیقاً همان کاری است که این مرحله انجام می دهد. پس یک دفترچه بردارید و به این سوال پاسخ دهید که “نگران چه هستم؟” به این روش ادامه دهید تا مطمئن شوید که همه چیز را یادداشت کرده اید و چیزی را فراموش نکرده اید.

بدترین عواقب ممکن را بنویسید

در مرحله دوم، تمام عواقب احتمالی را بررسی کرده و روی کاغذ بیاورید. در واقع، در این مرحله،باید به این سوال که “عواقب احتمالی آن چیست؟” پاسخ داده شود. شاید پاسخ این سوال از دست دادن مال، روابط، خانواده، دوستان و غیره باشد. نوشتن این موارد روی کاغذ تا حد زیادی به کاهش اضطراب شما کمک می کند. در ابتدا ممکن است فکر کنید که این راه حل برای شما کارساز نخواهد بود اما پس از استفاده از آن متوجه خواهید شد که چقدر موثر است. بر اساس تحقیقات انجام شده استرس افراد مبتلا به این اختلال به لطف اجرای روش اول و دوم به سرعت کاهش یافت. در واقع با این روش با بدترین عواقب مواجه می شوید به همین دلیل در مقابل عواقب آن مقاومت نمی کنید. نداشتن قدرت به کاهش استرس و نگرانی تا حد قابل قبولی کمک می کند.

بدترین نتیجه را بپذیرید

در این مرحله، باید برای بدترین حالت آماده شوید. سعی کنید با فکر کردن و یافتن راه حل، از قبل آن را بپذیرید. این به شما امکان می دهد که در صورت وقوع و زمانی که عواقب آن رخ می دهد، به درستی با آنها روبرو شوید و مقابله کنید. وقتی این کار را انجام دهید و نتیجه را با دلیل و منطق بپذیرید، استرس و نگرانی را از بین می برید.

برای اتفاق افتادن بدترین ها آماده شوید

در مرحله چهارم باید به دنبال روش های مناسب برای بهبود وضعیت باشید. در واقع باید سعی کنید راه حلی بیابید که اگر بدترین اتفاق افتاد بتوانید از آن استفاده کنید. وقتی از بدترین نتیجه آگاه هستید و از آن نمی ترسید، فکر کردن به آن و فکر کردن به راه حل های ممکن بسیار آسان تر است زیرا هیچ ترس و اضطرابی ندارید و می توانید با ذهنی آرام به چیزهایی که می خواهید فکر کنید.

به یاد داشته باشید که ترس و نگرانی خود را آنقدر تغذیه نکنید که تبدیل به اضطراب و نگرانی شود؛ این را هم بدانید که تنها راه رهایی از اضطراب این است که هدفمند عمل کنید و آنقدر مشغول انجام کارهای مرتبط با مشکل خود شوید که زمانی برای نگرانی در مورد آن نداشته باشید. وقتی این کارها را انجام می دهید، متوجه می شوید که اعتماد به نفس، عزت نفس و شجاعت شما افزایش می یابد و به مرور اوضاع بهتر می شود.

برای اطلاع از نحوه خلق ایده جدید در زندگی بر روی لینک کلیک کنید.

پنج مهارت برای مدیریت ترس از طرد شدن

پنج مهارت برای مدیریت ترس از طرد شدن

برای اینکه بتوانید به خوبی با حس طرشدگی کنار بیایید، باید مهارت های خاصی را در خود تقویت کنید. در ادامه به این مهارت ها می پردازیم و به تفصیل به آن می پردازیم.

ویژگی های مثبت خود را بشناسید

شناخت فضائل و ویژگی های مثبت باعث می شود با یادآوری آنها در موقعیت های حساس احساس خوبی داشته باشید. بنابراین، در ابتدا باید به خوبی از شایستگی ها و نقاط قوت خود آگاه باشید و از آنها به عنوان کمک خود استفاده کنید.

برای اطلاع از روش های تصمیم گیری گروهی بر روی لینک کلیک کنید.

تقویت شجاعت و عدم ترس

برای اینکه اعتماد به نفس خود را از دست ندهید و خود را در مشکلات غرق نکنید، باید ترس را کنار بگذارید و متوجه شوید که در مواجهه با ترس ها شجاعت دارید؛ زیرا همه، حتی موفق ترین و شگفت انگیزترین افراد، ترس و دلهره دارند.

وارد گروه های بزرگ شوید

توجه داشته باشید که باید خود را در گروه های بزرگ دوستان قرار دهید. سپس نقاط قوت و فضایل خود را برجسته کنید. این کار منجر به افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس شما می شود.

آگاهی از تنهایی خود

باید بپذیرید که همه تنها هستند و تنهایی بخشی از زندگی انسانی ماست. هیچ کس نمی تواند در هر زمان و هر کجا که به آن نیاز دارید عشق را به شما هدیه دهد. بنابراین شناخت و پذیرش این مشکل یکی از مهارت های مهم برای احساس طرد شدن محسوب می شود.

برای اطلاع از خصوصیات رفتاری آدم های شاد بر روی لینک کلیک کنید.

توقعات کم از دیگران

توقعات کم از دیگران، نشانه ای از طرد شدن

شما باید انتظارات خود را از دیگران به حداقل برسانید. در واقع داشتن توقع مساوی با طلبکاری است که می تواند صدمات زیادی به بار آورد. زمانی که این درخواست برآورده نشود، شما یا فردی که در این شرایط قرار گرفته اید به راحتی دچار آسیب روحی می شوید. اگر انتظاری وجود نداشته باشد، احتمال آسیب نیز کاهش می یابد.

اثرات احساس طرد شدن بر فرد

احساس طرد شدن می تواند بسیار ناراحت کننده و آزاردهنده باشد، به خصوص برای افرادی که برای مدت طولانی با آن سروکار داشته اند. این احساس می تواند در هر جامعه ای و به هر دلیلی ایجاد شود. احساس طرد شدن معمولاً به محض برخورد به سرعت از بین می رود اما افرادی هم هستند که برای مدت طولانی با این احساس مواجه می شوند و در نهایت آسیب های زیادی را متحمل می شوند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی اتیکت و آداب معاشرت بر روی لینک کلیک کنید.

تغییر خلق و خوی عادی

حس طردشدگی در طولانی مدت می تواند عواقب نامطلوبی داشته باشد.

به گونه ای که فرد حالت روانی طبیعی خود را از دست می دهد و با مشکلات فراوانی در جامعه مواجه می شود. به عنوان مثال، وقتی کودک فکر می کند که از طرف خانواده طرد شده است، در برقراری ارتباط با همسالان خود ضعیف تر است. اگر به سرعت به این موضوع رسیدگی نشود، فرد در سطوح بالاتر دچار مشکلاتی می شود و در نهایت عقب نشینی و حل آن برای او دشوار خواهد بود.

افسردگی

در دختران نوجوان، افسردگی ناشی از احساس طرد شدن بسیار بیشتر است زیرا این دسته از افراد ذهن حساس تری نسبت به دیگران دارند و آسیب های بیشتری را نیز می پذیرند. علاوه بر افسردگی، قلدری در افراد نیز رخ می دهد. در این موارد فرد نمی داند چرا افسرده است و برای درک دلیل این واکنش وارد فاز سردرگمی می شود و اگر از افسردگی رنج می برید حتما از یک مشاور کمک بگیرید.

برای اطلاع از مفهوم مهارت تمرکز بر روی لینک کلیک کنید.

استرس و اضطراب مداوم

استرس و اضطراب مداوم،نشانه ای از طرد شدن

احساس طرد شدن باعث استرس و اضطراب می شود. فردی که وارد رابطه می شود افکاری دارد که استرس و اضطراب ایجاد می کند.

احساس سو استفاده

در تحقیقات روانشناختی مشخص شده است که آزار و اذیت مردان به خصوص در روابط صمیمانه با تجربه طرد شدن توسط والدین در دوران کودکی ارتباط مستقیم دارد. اگر فردی این علائم را زیاد داشته باشد، می تواند با مراجعه به یک روانشناس خوب از عوارض آن بکاهد. همچنین با انجام مهارت های تخصصی به مرور زمان فرد را از این عوارض رها می کند.

برای اطلاع از مهم ترین راه های کسب محبوبیت بر روی لینک کلیک کنید.

معرفی انواع طرد شدگی

طرد شدن و رها شدن می تواند در قالب های مختلفی ظاهر شود که هر کدام عوارض و اثراتی دارد. برخی از انواع احساس طرد شدن عبارتند از:

طرد شدن توسط خانواده

طرد شدن توسط خانواده یکی از رایج ترین انواع طرد است. وقتی والدین به کودک توجه نمی کنند یا به او محبت نمی کنند، کودک احساس طرد شدن می کند. در این موارد کودک احساسات نامناسبی نسبت به خانواده دارد و می تواند مشکلات طولانی مدت زیادی را ایجاد کند.

طرد از جامعه

طرد اجتماعی در هر سنی ممکن است رخ دهد. وقتی فردی در اجتماع حضور دارد اما به او توجه نمی شود یا نادیده گرفته می شود، احساس رها شدن را تجربه می کند. برای رهایی از مشکل راه حل هایی وجود دارد که فرد باید با روانشناس مشورت کند یا با مطالعه کتاب های مرتبط مشکل خود را بهبود بخشد تا اختلالات دیگر مانند اضطراب اجتماعی و… تحت تاثیر قرار نگیرد و اختلال وی تشدید نشود.

برای اطلاع از مفهوم تاب آوری بر روی لینک کلیک کنید.

طرد شدن در روابط عاشقانه

معرفی انواع طرد شدگی

طرد شدن در روابط عاشقانه در میان نوجوانان و جوانان رایج است. اگر در دهه 20 یا 30 خود هستید، احتمالاً در مورد طرد شدن در یک رابطه شنیده اید یا حداقل یکبار آن را تجربه کرده اید. در این مدل با رد درخواست، فرد درخواست رابطه می کند اما طرف مقابل نمی پذیرد. بنابراین، پیشنهاد دهنده ممکن است برای مدتی احساس طرد شده و ترس از پیشنهاد داشته باشد. البته این اتفاق برای همه نمی افتد، به خصوص اگر فرد دانش لازم را داشته باشد و آسیب پذیر نباشد.

برای اطلاع از ویژگی های زنان کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

طرد شدن در رابطه

برخی از روابط به گونه ای است که فقط یک نفر احساسات خود را ابراز می کند و طرف مقابل عشق و احساسات خود را نشان نمی دهد. به هر حال تفاوتی نخواهد داشت، مهم احساس طرد شدن در یکی از طرفین است. در این مواقع فرد سعی می کند به رابطه پایان دهد.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up