مطالعه کنید:

مدل اعتماد سازی بلانچارد

مدل اعتماد سازی بلانچارد (ABCD)

به نظر شما وجود اعتماد متقابل چه تاثیری بر شکل گیری و حفظ روابط بین فردی، انجام پروژه های کاری مشترک و یا حتی روابط عاطفی و تشکیل زندگی مشترک دارد؟ بدون شک وجود اعتماد برای پایداری هر رابطه ای ضروری محسوب می شود و باید دو طرفه هم باشد. مدل اعتماد سازی بلانچارد به بررسی همین موضوع می پردازد و چهار عامل یا عنصر اصلی برای اعتماد سازی متقابل را معرفی می کند.

در واقع برای اینکه بتوانید یک رابطه موفق و پایدار داشته باشید و به اهداف مورد نظرتان برسید باید از این چهار عامل استفاده کرده و اعتماد متقابل را ایجاد کنید. لزوم وجود اعتماد در همه جوانب زندگی احساس می شود و این نکته را می توان در ساده ترین روابط شکل گرفته هم احساس کرد. با توجه به اهمیت و نقش شکل گیری اعتماد متقابل در زندگی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف مدل اعتماد سازی بلانچارد بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

معرفی مدل اعتماد سازی بلانچارد (ABCD)

معرفی مدل اعتماد سازی بلانچارد

شرایطی را تصور کنید که شما به هم تیمی خود در پروژه کاری که آغاز کرده اید اعتماد ندارید و او هم چنین احساسی نسبت به شما دارد. آیا در این شرایط می توانید از ایده ها و راهکارهایی که برای به نتیجه رساندن پروژه در ذهن دارید، با یکدیگر صحبت کنید؟ بدون شک این اتفاق هرگز رخ نمی دهد. در این میان هم شما ضرر می کنید و هم فرد مقابلتان، زیرا نتوانسته اید وظایف محول شده را به انجام برسانید.

این موضوع در مورد روابط اجتماعی، دوستانه و حتی عاطفی هم صدق می کند. به طور کلی دو نفر که به یکدیگر اعتماد ندارند؛ نمی توانند در کنار هم به موفقیت های مهمی دست پیدا کرده و پیشرفت در زندگی را تجربه کنند. تا اینجای مطلبو گرفتین؟ موضوع نحوه اعتماد سازی متقابل توسط افرادی به نام های “کن بلانچارد” و “سینتیا اولمستد” و “مارتا لاورنس” مورد بررسی قرار گرفت و آن ها در کتابی که منتشر کردند؛ وجود چهار عنصر نامبرده در ادامه مطلب را برای شکل گیری اعتماد متقابل ضروری دانستند:

  • توانمند بودن (Able)
  • باورپذیر بودن (Believable)
  • ارتباط برقرار کردن (Connected)
  • قابل اطمینان (اتکا) بودن (Dependable)

در واقع کسانی که می خواهند در روابطشان با دیگران، اعتماد متقابل ایجاد کنند؛ باید از این چهار عامل استفاده کرده و آن ها را به کار بگیرند.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

اهمیت اعتمادسازی

اهمیت اعتمادسازی

نقش و اهمیت برخی از موضوعات را نمی توان در زندگی انکار کرد یا نادیده گرفت. کسانی هم که اهمیت موضوعات مهم و تاثیرگذار را نادیده می گیرند؛ دیر یا زود با پیامدهای منفی مواجه خواهند شد. شکل گیری اعتماد هم جزء همین موضوعات است و اتفاقا باید دو طرفه باشد. در روابط بین فردی که اعتماد متقابل وجود ندارد؛ هیچ یک از طرفین آن برای پیشرفت رابطه تلاشی نمی کنند.

از طرفی کسانی که به اعتمادسازی اعتقادی ندارند یا بنا به عدم آگاهی به سراغ آن نمی روند، نمی توانند خودشان و توانایی هایشان را به دیگران ثابت کرده و باعث شکل گیری روابط جدی و موفق شوند. فرض کنید شما توانایی های خوبی در حوزه کاری خود دارید، ولی نمی توانید باعث اطمینان بخشیدن به کارفرمایتان برای محول کردن پروژه های مهم و بزرگ شوید، به همین علت کارفرما هم به شما و توانایی هایتان اعتماد نکرده و پیشرفتی حاصل نخواهد شد. فراموش نکنید برای رسیدن به موفقیت در هر زمینه ای باید اعتماد سازی متقابل را انجام دهید. برگرد عقب دوباره بخون!

برای اطلاع از تکنیک های تمرکز روی هدف بر روی لینک کلیک کنید.

عناصر اصلی اعتمادسازی

همانطور که گفتیم براساس مدل اعتماد سازی بلانچارد برای ایجاد اعتماد متقابل در روابط بین فردی باید از چهار عنصر مهم و اساسی استفاده کنید. در واقع بدون به کارگیری این چهار عامل، اعتماد متقابل و دو طرفه ایحاد نخواهد شد. چهار عنصر اعتماد سازی مدل (ABCD) شامل موارد نامبرده در ادامه مطلب هستند:

توانمند باشید

عناصر اصلی اعتمادسازی

برای اینکه دیگران را ترغیب کنید که به شما اعتماد کنند؛ باید توانمند باشید، از توانایی های خود استفاده کرده و آن ها را به دیگران نشان دهید. کسی که قرار است به شما اعتماد کند باید از توانمندی های شما مطلع باشد، در غیر این صورت او باید بر مبنای چه چیزی به شما اعتماد کند؟ به همین علت باید مهارت های جدید کسب کنید، توانایی های فعلی خود را تقویت کرده و از آن ها استفاده کنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

باور پذیر باشید

یکی از عواملی که بر اساس مدل اعتماد سازی بلانچارد باعث شکل گیری اعتماد متقابل می شود؛ باور پذیر بودن است.

بر همین اساس باید با دیگران صادق باشید، از دروغگویی دور بمانید، خوش قول باشید و هیچ کاری را انجام ندهید که صداقت شما را زیر سوال ببرد. به این ترتیب زمینه ایجاد اعتماد دو طرفه را فراهم خواهید کرد. فراموش نکنید یک فرد دروغگو، پنهان کار و یا شایعه پراکن؛ هیچگاه مورد اعتماد دیگران قرار نمی گیرد. یادداشت کردی؟

درست ارتباط برقرار کنید

برای ایجاد اعتماد متقابل و دو طرفه باید به فکر حفظ رابطه و عمیق شدن آن باشید. برای انجام این کار می توانید برای مخاطب خود یک شنونده خوب باشید، قدرشناس او بوده و حتی راز نگهدارش باشید. به طور کلی کاری کنید که دیگران از برقراری ارتباط با شما پشیمان نشوند.

برای اطلاع از روش های پیشرفت در زندگی بر روی لینک کلیک کنید.

قابل اطمینان (اتکا) باشید

براساس آخرین عنصر از مدل اعتماد سازی بلانچارد؛ باید حرف و عملتان یکی باشد. برای ایجاد اعتماد متقابل باید مسئولیت کارهای خودتان را بپذیرید، خوش قول و وقت شناس باشید. در مورد کارهایی که انجام می دهید و به شما مربوط هستند باید پاسخگو باشید، در غیر این صورت قابل اطمینان و اتکا نبوده و اعتماد متقابل شکل نمی گیرد. مطلب سنگین نبود که؟

خلاصه مطلب

برای داشتن یک زندگی خوب، برقراری ارتباط با دیگران و پیشرفت در حوزه های مختلف باید به فکر ایجاد اعتماد متقابل باشید. باید کاری کنید که هم شما به فرد مقابلتان اعتماد کنید و هم او نسبت به شما چنین احساسی داشته باشد. به این ترتیب هر دو نفرتان برای پیشرفت یکدیگر تلاش می کنید. براساس مدل اعتماد سازی بلانچارد؛ برای ایجاد اعتماد متقابل باید از چهار عنصر اصلی و اساسی استفاده کنید.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، هوش کلامی و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up