مطالعه کنید:

اعتبارسنجی احساسی

اعتبارسنجی احساسی چیست؟

بدون شک اغلب مردم در مقابل ابراز احساسات دیگران چه خوب و خوشایند و چه به اصطلاح منفی و مشکل ساز، واکنش نشان می دهند. اعتبارسنجی احساسی موضوعی است که به بررسی واکنش نشان دادن به ابراز احساسات دیگران می پردازد. شما اطلاعاتی در این مورد دارید؟ آیا می دانید چگونه باید به احساسات دیگران واکنش نشان دهید؟ همه ما در طول زندگی بارها و بارها روابط بین فردی مختلفی را برقرار می کنیم، به همین علت باید به عنوان یک انسان، احساسات فرد مقابل خود را نیز درک کنیم. متاسفانه کم نیستند تعداد روابطی که به همین علت؛ یعنی توجه نکردن به احساسات یکدیگر به پایان رسیده اند. با توجه به گسترده نبودن سطح اطلاعات اغلب مردم در مورد درک احساسات دیگران، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف اعتبارسنجی احساسی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

اعتبارسنجی احساسی چیست؟

اعتبارسنجی احساسی چیست

برخی افراد با شنیدن عنوان یک موضوع ابتدا آن را از لحاظ لغوی بررسی می کنند ولی در مورد اعتبارسنجی احساسات انجام این کار نتیجه مطلوبی به همراه ندارد. در واقع نمی توان متوجه شد که سنجیدن اعتبار احساسات چه معنی دارد، بنابراین بهتر است مفهوم اصلی این موضوع را بررسی کنیم. اعتبارسنجی احساسی؛ یعنی درک و پذیرش احساسات دیگران. زمانی که احساسات دیگران اعم از عصبانیت، ناراحتی و یا خوشحالی آن ها را بی چون و چرا، قضاوت یا سرزنش کردن می پذیرید؛ در حال درک و پذیرش احساسات آن ها هستید.

برای اطلاع از کاربرد روش نردبان انتزاع بر روی لینک کلیک کنید.

برای بهره مندی از مزایای اعتبارسنجی عاطفی و جلوگیری از ایجاد مشکلات جدی باید به حرف های فرد مقابل گوش دهید. برای چند دقیقه هم که شده مقابله به مثل را کنار بگذارید و فقط و فقط به فکر درک احساسات دیگران باشید. همه ما گاهی اوقات در موقعیت هایی قرار می گیریم که از لحاظ روحی نیاز داریم با یک نفر صحبت کرده و احساساتمان را ابراز کنیم، بدون اینکه مورد قضاوت و یا سرزنش قرار بگیریم. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جادوی جذابیت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

دلایل اهمیت اعتبارسنجی احساسی

وقتی یک موضوع در حوزه روانشناسی مورد بررسی قرار می گیرد، به آن بها داده شده و راهکارهایی برای انجام دادن آن ارائه می شود؛ یعنی از اهمیت بالایی برخوردار است. اعتبارسنجی احساسی هم یکی از همین موضوعات بوده و برای هر دو طرف یعنی کسی که احساسات دیگران را می پذیرد و همینطور کسی که احساساتش درک شده است از اهمیت خاصی برخوردار است.

بیایید خودتان را به جای فردی که احساساتش پذیرفته می شود قرار دهید؛ در این شرایط چه حسی خواهید داشت؟ آیا نسبت به خودتان، فرد مقابل و زندگی، احساس بهتری پیدا نمی کنید؟ آیا تمایل ندارید ارتباط پایداری با او برقرار کنید؟ بدون شک پاسخ تمامی این سوالات مثبت است. از طرفی کسی که احساسات شما را پذیرفته هم وارد یک رابطه پایدار می شود و از مزایای آن بهره مند خواهد شد. بنابراین برقراری روابط پایدار، نشان دادن ارزشمند بودن دیگران، ایجاد احساس بهتر نسبت به زندگی و غیره از جمله دلایل مهم بودن اعتبارسنجی عاطفی است. یادداشت کردی؟

برای اطلاع از مفهوم خودشیفتگی بر روی لینک کلیک کنید.

نحوه تایید احساسات دیگران

نحوه تایید احساسات دیگران

همانطور که گفتیم اعتبارسنجی عاطفی یعنی درک و پذیرش احساسات دیگران. از طرفی انجام این کار مزایای زیادی برای زندگی هر دو طرف ماجرا دارد، به همین علت بهتر است با نحوه تایید احساسات دیگران آشنا شوید. یک سوال! اگر شما بخواهید احساسات دیگران را تایید کنید، چه کارهایی انجام می دهید؟ به او می گویید؛ باشه حق باتوعه؟ برای اعتبارسنجی احساسی باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید که در ادامه مطلب به آن ها اشاره می کنیم:

احساسات دیگران را بشناسید و پذیرید

اولین اقدامی که برای اعتبارسنجی احساسی باید انجام دهید؛ شناسایی احساسات است. باید بدانید فرد مقابل شما در حال حاضر چه احساسی دارد. اگر نمی توانید احساس واقعی او را شناسایی کنید، بهتر است از خودش سوال بپرسید. با بیان سوالاتی مانند، الان چه احساسی داری که مثل همیشه نیستی، می خوای در مورد احساسی که داری باهم حرف بزنیم؟ و موارد این چنینی، احساسات او را شناسایی کنید و بدون اینکه دنبال قضاوت کردن باشید، آن ها را بپذیرید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

علت شکل گیری احساسات را پیدا کنید

بعد از شناسایی احساس شکل گرفته باید به دنبال شناختن علت یا همان منبع احساس باشید. باید بدانید فرد مقابل شما به چه علت ناراحت یا عصبانی است. اگر یکی از رفتارها یا کارهای شما باعث شکل گیری این احساس شده است باید حق را به فرد مقابل داده و تلاشی برای توجیه کردن کار خودتان نکنید. برگرد عقب دوباره بخون!

احساسات را تایید کنید

به فرد مقابلتان بگویید احساستو درک می کنم، می دونم انجام این کار از طرف من چقدر برات سخت و ناراحت کننده بوده و غیره. بنابراین به هیچ عنوان نه احساسات فرد مقابل را رد کنید و نه قضاوت، بلکه فقط و فقط تایید کنید و بپذیرید.

برای یادگیری تکینک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

نحوه تشویق فرد به بیان احساساتش

نحوه تشویق فرد به بیان احساسات

الان که می دانید اعتبارسنجی احساسی برای پایداری روابط بین فردی و جلوگیری از ایجاد مشکلات چقدر اهمیت دارد، بنابراین باید به فکر تشویق کردن دیگران به بیان احساساتشان باشید. وقتی یک نفر برایتان ارزشمند است و دوست ندارید آشفتگی او را ببنید، باید به فکر پیدا کردن راهکار برای بیان احساسات او باشید. از جمله راه های تشویق دیگران به بیان احساسات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شنونده خوبی باشید

برای اینکه دیگران را در موقعیتی قرار دهید که به حرف زدن در مورد احساساتشان تمایل داشته باشند؛ باید شنونده خوبی باشید. در این شرایط سعی کنید کمتر حرف بزنید و بیشتر گوش دهید. با انجام این کار به او نشان می دهید هدف شما گوش دادن به حرفهای اوست نه صحبت کردن در مورد خودتان یا حتی قضاوت کردن او.

برای اطلاع از راه های جلوگیری از مقایسه کردن خود با دیگران بر روی لینک کلیک کنید.

از تکنیک های زبان بدن استفاده کنید

استفاده از تکنیک های زبان بدن برای برقراری ارتباط با دیگران موثر واقع می شود. بنابراین برای اینکه دیگران را به برقراری ارتباط با خودتان و صحبت کردن در مورد احساساتشان تشویق کنید باید از تکنیک های زبان بدن هم استفاده کنید. حرکات بدن و حالت چهره خود را طوری نشان دهید که بیان کننده اشتیاق شما برای اعتبارسنجی احساسی یا در واقع شنیدن حرف های آن ها باشد.

سوال بپرسید

همانطور که گفتیم برای شناسایی احساسات دیگران و همچنین منبع شکل گیری احساسات می توانید از فرد مقابل به صورت مستقیم سوال بپرسید. با انجام این کار به او نشان می دهید متوجه تغییر حالتش شده اید و قصد کمک کردن دارید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

سرزنش کردن ممنوع!

اجرا کردن اعتبارسنجی احساسی

قضاوت، سرزنش و حتی نصیحت درست در نقطه مقابل اعتبارسنجی عاطفی قرار می گیرند. با انجام این کارها نه تنها احساس بهتری را در فرد مقابل ایجاد نمی کنید، بلکه باعث دور شدنش از خودتان می شوید. فراموش نکنید؛ قرار است به کمک اعتبارسنجی احساسی باعث بهتر شدن حال دیگران شوید، بنابراین کارهای عجیب و غریب انجام ندهید.

وقت صرف کنید

برای تمامی کارهایی که باعث شناسایی، پذیرش، درک و تایید احساسات دیگران می شوند، عجله نکنید. مدام به ساعت نگاه نکنید، موبایلتان را چک نکرده و به طور کلی محدود بودن زمان برای صحبت کردن با فرد مقابل را نشان ندهید.

برای اطلاع از نحوه برخورد با افراد عصبی بر روی لینک کلیک کنید.

بی اعتباری احساسی چه پیامدهایی دارد؟

درست در نقطه مقابل اعتبارسنجی احساسی، بی اعتباری عاطفی قرار دارد. در شرایطی که احساسات فرد توسط هیچ کسی تایید نمی شود؛ احساس بی ارزشی و تنهایی به او دست می دهد. در نتیجه فرد با مشکلات روحی مانند افسردگی و شدت یافتن اضطراب مواجه خواهد شد. از طرفی روابط پایداری میان این افراد با دیگران شکل نمی گیرند، عزت نفس آن ها کاهش یافته و تصور می کنند کنترلی بر ابراز احساساتشان ندارند. در این شرایط ممکن است از ابراز احساسات خودداری کرده و به تدریج احساسات خود را فراموش کنند. بنابراین همه ما در قبال یکدیگر مسئول هستیم و باید به احساسات اطرافیان خود بیشتر از قبل توجه کنیم.

برای اطلاع از آسیب های تظاهر به احساسات غیرواقعی بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

شکل گیری احساسات جزئی جدایی ناپذیر از زندگی همه ماست، ولی در این میان کسانی هستند که از ابراز احساسات خود جلوگیری می کنند. یکی از دلایل این موضوع هم؛ بی توجهی به اعتبارسنجی احساسی است. کسانی که احساساتشان توسط دیگران مورد پذیرش و تایید قرار نمی گیرند با مشکلات روحی مواجه خواهند شد.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، نقشه ذهنی در سخنرانی و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up