مطالعه کنید:

پیامد های قضاوت عجولانه و راهکارهایی برای جلوگیری از آن

پیامدهای قضاوت عجولانه

همان گونه که ما از قضاوت شدن توسط دیگران ناراحت می شویم، نباید زندگی دیگران را هم مورد قضاوت قرار دهیم. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که نباید قضاوت عجولانه در مورد افراد انجام دهیم؟ قضاوت هایی که پیامدهای منفی را به دنبال خود دارند در بعضی مواقع توسط افرادی انجام می شود که ربطی به آن موضوع نداشته و فقط به عنوان حس کنجکاوی وارد آن موضوع می شوند و دیگران را مورد قضاوت قرار می دهند که این نوع قضاوت اثرات ناگواری را بر ذهن و شخصیت افراد به همراه دارد.

شاید در نگاه اول این افراد متوجه پیامدهای منفی که بر زندگی فرد گذاشته اند، نباشند. به همین خاطر با جملاتی همچون “حالا چه شده یا چی گفتم مگه؟” خود را از نتیجه کاری که کرده اند رها می کنند برای آشنایی هر چه بیشتر این پیامدها، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

پیامدهای قضاوت عجولانه

پیامدهای قضاوت عجولانه

اول از همه ما باید با مفهوم کلمه قضاوت بیشتر آشنا شویم. قضاوت را می توان به دستور دادن یا اجرا کردن در یک موضوع معین معنی کرد. البته قضاوتی که درست باشد، حکم مورد نظر در نتیجه بررسی های کافی و اصولی بیان خواهد شد.

برای آشنایی با روش های همدردی با دیگران بر روی لینک کلیک کنید.

در حال حاضر در قضاوت عجولانه، فرد قضاوت کننده بدون در نظر گرفتن زندگی و شرایط، فرد مورد نظر را مورد قضاوت قرار می دهد که در نتیجه بدون شک در زندگی شخص اثرات منفی را ایجاد می کند.

یکی از پیامدهای قضاوت عجولانه این است که باعث از بین رفتن رابطه ها میان افراد و باعث درگیری ذهنی در فرد و مشکلات بسیاری می شود.

همان طور که گفتیم قضاوت های عجولانه پیامدهایی را به همراه دارد که هیچ یک قطعا مثبت نیست و نتایج منفی و مخربی به همراه دارد. در ادامه به بررسی پیامدهای منفی قضاوت خواهیم پرداخت.

از بین رفتن رابطه میان افراد

کسانی که مورد قضاوت نابجای دیگران قرار می گیرند و وقتی اینکار توسط قضاوت کننده به صورت مداوم تکرار شود رابطه میان افراد از بین رفته و فرد قضاوت شده دیگر تمایلی به دوستی و رابطه با قضاوت کننده ندارد.

درگیری ذهنی در افراد

افرادی که در مورد زندگی شخصی افراد قضاوت می کنند بعد از اینکه قضاوت کردند درگیری های ذهنی و روحی در ذهنشان به وجود می آید. مثلا با خود فکر می کنند که نکند باعث از بین رفتن زندگی فرد مورد نظر شده باشند و یا اینکه تغییراتی در زندگیشان ایجاد کرده باشند. فرد قضاوت کننده با این مدل سوال ها، باعث درگیری ذهنی در خود می شود.

برای آشنایی با هوش هیجانی بر رابطه عاطفی بر روی لینک کلیک کنید.

ایجاد پشیمانی

اینکه یک فرد قضاوت کننده چقدر از کار خود پشیمان شود، بستگی به شخصیت و روحیه فرد دارد. اینکه فرد تا چه حد به زندگی دیگران اهمیت می دهد و نگران آینده زندگی دیگران است. اما در این میان افرادی هستند که زندگی دیگران برای آن ها هیچ اهمیتی نداشته و با قضاوت کردن آن ها نیز دچار هیچ گونه پشیمانی نخواهند شد.

ایجاد کردن مشکلات در زندگی افراد

ایجاد کردن مشکلات در زندگی افراد

با قضاوت کردن عجولانه زندگی دیگران باعث مشکلات جدی و جبران ناپذیری در زندگی آنان می شوند که این مشکلات و دخالت های نابجای افراد حتی باعث جدایی و طلاق زندگی زن و شوهرهایی شده است. یا اینکه که این حس کنجکاوی بیش از حد رابطه فرزندان و والدین در افراد باعث از بین رفتن زندگی آنان شده است.

برای آشنایی با مهارت قاطعانه رفتار کردن با دیگران بر روی لینک کنید.

دلایل قضاوت عجولانه

خانواده

یکی از دلایل قضاوت کردن افراد، خانواده است. دلیل آن این است که افراد قضاوت کننده در خانواده هایی بزرگ شده اند که اعضای خانواده آنان بدون دلیل زندگی دیگران را مورد قضاوت انجام می دهند. بنابراین فرزندان از والدین خود الگوبرداری کرده و تمام رفتارهای والدین رو چه خوب و چه بد تکرار می کنند.

حسود بودن

بعضی از افراد به دلیل حسادت نسبت به زندگی و وضعیت شغلی دیگران قضاوت نابجایی انجام می دهند که این حسادت نه تنها باعث از بین رفتن زندگی دیگران می شود بلکه باعث مشکلات روحی و روانی فرد قضاوت کننده هم می گردد.

اعتماد به نفس کاذب

افرادی که خود را برتر از دیگران بدانند و برای اینکه اثبات کنند بهتر از دیگران هستند دست به انجام هرکاری می زنند از جمله قضاوت در مورد دیگران. این افراد با تصور اینکه برتر از دیگران هستند با قضاوت نابجای خود فکر می کنند که درنظر دیگران محبوب هستند در صورتی که نمی دانند با قضاوت عجولانه خود چه اثرات بدی را از خود بجا می گذارند.

برای آشنایی روش رفتار با افراد کینه ای بر روی لینک کلیک کنید.

راهکارهایی جهت جلوگیری از قضاوت عجولانه

راهکارهایی جهت جلوگیری از قضاوت عجولانه

پیامدهای قضاوت عجولانه و دلایل آن را بیان کردیم و حال نیز به راهکارهای جهت جلوگیری از قضاوت می پردازیم.

دوری کردن ازجمع هایی که بحث بیهوده دارند

در بعضی مواقع افرادی هستند که وقتی دور هم جمع می شوند به بحث های بیهوده می پردازند از جمله قضاوت عجولانه کردن در مورد دیگران که بهتر است از این جمع ها و محافل دوری کرد.

تقویت اعتماد به نفس

برخی از افراد اعتماد به نفس بالایی ندارند و برای جلب توجه در برابر دیگران یک نفر را مورد قضاوت قرار می دهند تا به این طریق مورد جلب توجه دیگران قرار گیرند. پس بهتر است اول اعتماد به نفس خود را تقویت کرده تا از این طریق از قضاوت عجولانه دیگران بپرهیزید.

برای آشنایی با تفاوت همدلی و همدردی بر روی لینک کلیک کنید.

فکر کردن به سرانجام قضاوت عجولانه

اگر ما قبل از اینکه به قضاوت دیگران بپردازیم به سرانجام آن فکر کنیم که چه عواقبی برای فرد مورد قضاوت و یا حتی خودمان پیش می آید از انجام قضاوت خود پشیمان می شویم.

قرار دادن خود به جای شخص قضاوت شده

یکی دیگر از راهکارهایی که برای جلوگیری از قضاوت وجود دارد این است که خود را به جای شخص قضاوت شده قرار دهیم تا از این طریق درک کنیم که چه مشکلات روحی و روانی و اختلالاتی در زندگی فرد قضاوت شده به وجود می آید که از این طریق کمتر دیگران را مورد قضاوت عجولانه قرار دهیم.

فکر کردن در مورد قضاوت دیگران

فکر کردن در مورد قضاوت دیگران

یاد بگیریم در مورد قضاوت عجولانه دیگران فکر کنیم. با فکر کردن نسبت به قضاوت دیگران یاد می گیریم که کمتر کسی رو مورد قضاوت قرار دهیم.

برای آشنایی با روش های مدیریت اضطراب بر روی لینک کلیک کنید.

چالش کشیدن قضاوت های خود

زمانی که فکر قضاوت دیگران به ذهنتان رسید آنها را به چالش بکشید یعنی با حدس و گمان هایی که به ذهنتان می رسد ذهنتان را به چالش بکشید و از قضاوت عجولانه دیگران بپرهیزد.

درک کردن موقعیت دیگران

بعد از اینکه ذهنتان را به چالش کشیدید و موقعیت فرد مورد قضاوت شده را بررسی کردید، حال نیز باید با فرد مورد نظر ابراز همدردی نمایید.

تشخیص نقطه قوت دیگران

در مورد افرادی که آنها را دوست دارید بیشتر تفکر کنید. این کار شما باعث می شود که از قضاوت عجولانه دیگران بپرهیزید و به جای تمرکز روی نقاط ضعف افراد روی نقاط مثبت آنان اندیشه کنید.

برای آشنایی با انواع سبک های ارتباطی بر روی لینک کلیک کنید.

فراموش کردن کارهایی که برای دیگران انجام داده اید

با حس کردن به اینکه دیگران به شما مدیون هستند و آنان را مورد قضاوت قرار دهید این باعث رنجیده شدن شما می شود به جای اینکه فکر کنید دیگران به شما مدیون هستند کارهایی که برای آنها انجام دادید را فراموش کنید. با فراموش کردن از قضاوت عجولانه دیگران پرهیز می کنید.

صبر کردن در برابر قضاوت دیگران

صبر کردن در برابر قضاوت دیگران

قبل از قضاوت عجولانه در برابر دیگران چند لحظه در مورد آن فکر کنید و صبر نمایید و پیش خودتان بگویید که آیا امکان قضاوت این کار را دارم. قطعا با انجام چنین کاری هیچ فردی نمی خواهد به جای فرد مورد قضاوت قرار بگیرد، بنابراین در بیشتر مواقع افراد از انجام قضاوت خودداری می کنند.

برای آشنایی با روش های متقاعد کردن دیگران بر روی لینک کلیک کنید.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی پیامدهای قضاوت عجولانه و دلایل آن پرداختیم. تعدادی از این پیامدها را بر روی کار و زندگی افراد قضاوت کننده و قضاوت شونده را بیان کردیم و راهکارهایی را برای جلوگیری از این عمل ارائه کردیم. با توجه به اهمیت جلوگیری از قضاوت های نابجا و پیشگیری از تاثیرگذاری بر زندگی، توصیه می کنیم با جنبه های مختلف این موضوع بیشتر آشنا شوید تا از تبدیل شدن این قضاوت های نابجا به عادات رفتاری جلوگیری کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up