مطالعه کنید:

احساس تنهایی در رابطه عاطفی

چرا باوجود اینکه کنارشم بازم احساس تنهایی میکنم؟

تنهایی فقط بر افراد مجرد یا کسانی که تنها زندگی می کنند تاثیر نمی گذارد. این حس ناخوشایند کم و بیش در همه افراد وجود دارد و می تواند آنها را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله بر اساس صحبت های چند متخصص به بررسی علت احساس تنهایی در رابطه عاطفی می پردازیم. همچنین راهکارهایی برای رهایی از احساس ناخوشایند تنهایی در یک رابطه عاطفی متقابل ارائه می دهیم.

نیلو دردشتی کارشناس روابط و روانشناسی می گوید: احساس تنهایی در روابط طولانی مدت بسیار رایج است. هر کسی که در یک رابطه دو طرفه است می تواند احساس تنهایی کند. به وضوح در مورد وقوع این احساس در طرفین یک رابطه عاطفی؛ دلیل اول این است که چیزی در رابطه آنها به درستی کار نمی کند و دلیل دوم این است که افراد شریک عاطفی خود را مسئول می دانند و به سراغ او می روند تا خلاءهای مختلف آنها را پر کنند. در این بین هر یک از طرفین رابطه می تواند مقصر باشد.

دلایل داشتن احساس تنهایی در رابطه عاطفی

دلایل داشتن احساس تنهایی در رابطه عاطفی

یکی از مهم ترین دلایل احساس تنهایی در رابطه عاطفی این است که رابطه آنطور که باید صمیمانه نیست و بر اساس اصول و احساسات مشترک شکل نمی گیرد. بر اساس آمار دریافتی توسط مرکز تحقیقاتی پیو (یک مرکز تحقیقاتی در واشنگتن دی سی، ایالات متحده آمریکا که اطلاعاتی در مورد مسائل، نگرش ها و روندهای شکل دهنده جهان ارائه می دهد.) در سال 2018، حدود 28 درصد از افرادی که از زندگی خانوادگی خود راضی نیستند، همیشه یا اغلب در رابطه عاطفی خود احساس تنهایی می کنند.

به این ترتیب تعداد افرادی که در خانه و اعضای خانواده خود احساس ناراحتی می کنند افزایش می یابد. مرکز تحقیقات NORC دانشگاه شیکاگو (یکی از بزرگترین سازمان های تحقیقاتی مستقل آمریکا) آخرین نظرسنجی عمومی خود را از بیشترین تعداد زوج های متاهل ناراضی از سال 1974 در سال 2016 منتشر کرد.

برای اطلاع از ویژگی های زنان کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

گری براون در مورد احساس تنهایی در رابطه عاطفی می گوید: زمانی که پیوند عاطفی بین زوجین ضعیف می شود اغلب اوقات تنهایی بین زوج ها اتفاق می افتد. حتی در بهترین روابط هم چنین احساسی امکان پذیر است. وقتی یک یا هر دو نفر در یک رابطه عاشقانه تصور می کنند که از یکدیگر دور شده اند، احساس تنهایی به آنها حمله می کند.

جنی تایتز، روانشناس بالینی و نویسنده کتاب «چگونه مجرد و شاد باشیم» درباره احساس تنهایی در رابطه عاطفی می گوید: ضعف افراد در مقابل آسیب ها و انتقادات مختلف نیز می تواند باعث ایجاد احساس تنهایی در رابطه عاطفی شود. صحبت در مورد احساسات یا عدم تقسیم اختلافات و موارد پرخطر یکی از عواملی است که نشان دهنده احساس تنهایی در زوجین است. شما می توانید با افراد مختلف صمیمی باشید اما آنها چیز زیادی از واقعیت های شما و وجود و شخصیت شما نمی دانند.

جالب اینجاست که رسانه های اجتماعی نیز می توانند در ایجاد احساس تنهایی در رابطه عاطفی بیشتر در افراد نقش داشته باشند. جنی تایتز در این باره می گوید: “مقایسه روابط ما با روابط افراد در شبکه های اجتماعی می تواند باعث شود احساس تنهایی کنیم. تصور کنید در روز ولنتاین، شام خوبی را با شریک زندگی خود صرف کرده اید، اما سپس به شبکه های اجتماعی می روید و می بینید که افراد دیگر جواهرات گران قیمت یا دسته گل های بزرگ بسیار خاص دریافت کرده اند. این باعث می شود احساس تنهایی کنید.

تایتز ادامه می دهد: «وقتی رابطه خود را با شخصی در رسانه های اجتماعی مقایسه می کنید، احساس ناراحتی به شما دست می دهد. بر اساس چنین احساس ناخوشایندی، فکر می کنید بین شما و شریک زندگیتان فاصله زیادی وجود دارد. در نتیجه به تدریج احساس تنهایی می کنید. بنابراین، برای جلوگیری از احساس تنهایی بین خود و شریک زندگیتان، باید زمان مرور شبکه های اجتماعی خود را مدیریت کرده و مدت زمان آن را کاهش دهید. هر چه زمان بیشتری را صرف مرور شبکه های اجتماعی کنید، در رابطه عاطفی خود احساس تنهایی بیشتری می کنید.

برای اطلاع از نحوه تشخیص رابطه اشتباه بر روی لینک کلیک کنید.

رهایی از احساس تنهایی در رابطه عاطفی

گاهی اوقات تنهایی می تواند یک احساس درونی باشد که افراد قبل از ایجاد یک ارتباط عاطفی آن را تجربه می کنند. بر اساس مطالعات منتشر شده در سال 2016، تنهایی ممکن است یک ویژگی درونی باشد که به طور پیش فرض در برخی افراد وجود دارد. برخی از افراد ممکن است در طول زندگی خود به دلیل ویژگی های ژنتیکی ارثی احساس تنهایی کنند.

نیلو دردشتی، کارشناس روابط و روانشناسی می گوید: «وارد شدن به یک رابطه عاطفی و استفاده ابزاری از آن برای مقابله با احساسات ناخوشایند مانند تنهایی اصلا راه حل خوبی نیست. افراد معمولا امیدوارند که با وارد شدن به یک رابطه جدید، تمام مشکلاتشان حل شود و راه حل مناسبی برای رفع احساسات ناخوشایند خود بیابند اما در واقع این راه حل جواب نمی دهد، فرد مقابل شما فردی نیست که می تواند تنهایی شما را از بین ببرد.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جادوی جذابیت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

چگونه بفهمیم که احساس تنهایی در رابطه عاطفی ما مربوط به خودمان است یا ریشه در رابطه ما دارد؟

اگر حقیقت را می خواهید، تشخیص ریشه تنهایی آسان نیست. جاشوآ روزنتال، روانشناس بالینی و مدیر رفتار درمانی کودکان و نوجوانان در گروه روانشناسی منهتن، می‌گوید: اولین گام برای شناخت اساس احساس تنهایی درونی‌ تان در یک رابطه، صحبت کردن با شریک زندگیتان درباره احساسات واقعی‌ تان است. اگر در طول مکالمه شریک زندگیتان می تواند از شرایطی که برای بهبود احساسات شما ایجاد کرده است مثال هایی بزند و احساس تنهایی در شما ثابت بماند، پس ریشه احساس تنهایی در جای دیگری غیر از رابطه عاطفی شما نهفته است. در این شرایط، احساس تنهایی در رابطه عاطفی شما به احتمال زیاد فراتر از ارتباط با شخص دیگری است.

برای اطلاع از مفهوم و نشانه های بمباران عشق بر روی لینک کلیک کنید.

روزنتال ادامه می دهد: اگر با چنین موقعیتی مواجه شدید، بهتر است ریشه تنهایی خود را در روابط گذشته و روان درونی خود جستجو کنید. دردشتی نیز در این باره توضیح می دهد: به محض پایان یافتن هیجان اولیه در یک رابطه، افراد احساس تنهایی شدید می کنند و فکر می کنند که دیگر برای طرف مقابل درک نمی شوند، یکی از دلایل احساس تنهایی در رابطه عاطفی این است که مردم خود واقعی خود را دوباره کشف می کنند، بنابراین باید ریشه این احساس تنهایی را در خود بیابند.

دردشتی ادامه می دهد: «اگر شما و شریک زندگیتان در یک رابطه دو طرفه احساس تنهایی می کنید، باید احساسات خود را در تمام جنبه های رابطه خود در نظر بگیرید. این سوال بسیار مهم است. آیا وقتی با هم هستید احساس تنهایی بیشتری می کنید؟ آیا احساس می کنید کسی هستید که بیشتر از قبل از شروع رابطه تنها شده است؟ آیا احساس می کنید که شریک زندگیتان در گذشته بیشتر به شما اهمیت می داد؟

اگر پاسخ همه این سوالات مثبت است، پس چیزی در رابطه شما گم شده است. این معمولا زمانی اتفاق می افتد که هر دو طرف یک رابطه از یکدیگر دور باشند. اگر بیشتر اوقات در رابطه خود با چنین احساساتی روبرو می شوید، می تواند به این معنی باشد که هر کدام از شما در مسیرهای متفاوتی حرکت می کنید و با یکدیگر همسو نیستید.

نحوه غلبه بر احساس تنهایی در رابطه عاطفی

نحوه غلبه بر احساس تنهایی در رابطه عاطفی

اگر احساس تنهایی به رابطه عاطفی شما آسیب می رساند و انتظار دارید این موضوع را حل کنید. وقت آن است که با شریک زندگی خود متفاوت صحبت کنید. براون در مورد این سوال می گوید: “اولین قدم برای حل چنین مشکلی این است که با خود و احساسات خود صادق باشید. سپس از شریک زندگی خود بخواهید که برای یک سری گفتگوهای مهم آماده شود؛ طوری که به طور ناخودآگاه در یک گفتگو قضاوت نکند. شما باید احساسات خود را واضح و ساده بیان کنید، به این ترتیب او احساسات و تجربیات شما را به درستی درک خواهد کرد.”

برای اطلاع از مهم ترین خواسته های زنان در رابطه بر روی لینک کلیک کنید.

براون ادامه می دهد: «در شرایطی با شریک زندگی خود صحبت کنید که مطمئن هستید او حالت دفاعی ندارد. اگر او در برابر مشکلات خاصی آسیب پذیر است، سعی کنید آنها را بشناسید. احساسات خود را بسیار صادقانه و با لحنی مهربان و صمیمی بیان کنید. به عنوان مثال، می توانید احساسات خود را اینگونه بیان کنید: «می خواهم در مورد آنچه در دنیای درونی ام رخ داده با شما صحبت کنم و من به شما اعتماد دارم. من اخیراً احساس ناراحتی زیادی کرده‌ام، اما این بدان معنا نیست که شما را سرزنش می‌کنم، فقط یک تجربه ناخوشایند داشتم که می‌خواهم با شما به اشتراک بگذارم.»

براون می‌افزاید: «گفتن مسائل استرس‌ زا که ممکن است شریک زندگیتان داشته باشد، می‌تواند حواس او را از توجه کامل به آنچه می‌گویید منحرف کند. شما باید به نقطه نظرات شریک خود گوش دهید و اگر متوجه شدید که او نیز می خواهد مشکل را حل کند، می توانید گفتگوی خود را به سمت دیگری ببرید و در مورد حل مسائلی که به رابطه شما آسیب زده است صحبت کنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

علاوه بر این، تایتز توصیه می کند: “اگر احساس می کنید به کمک بیشتری نیاز دارید و نمی توانید مشکلات خود را به تنهایی حل کنید، بهتر است قبل از اینکه رابطه شما با مشکلات بیشتری مواجه شود به یک متخصص مراجعه کنید. اگر احساس می کنید گیر کرده اید به رابطه خود بچسبید و در کلاس های مهارت های ارتباطی شرکت کنید.”

یادگیری مهارت های ارتباطی می تواند به شما یاد دهد که چگونه قبل از صحبت با کسی احساسات خود را مدیریت کنید، از شریک زندگی خود و چالش های جدید جلوگیری کنید.

پس از تمام این مراحل، اگر همسرتان برای بهبود احساس تنهایی شما از هیچ تلاشی دریغ نکرده است اما این احساس همچنان برای شما ادامه دارد، بهتر است برای بهبود وضعیت درونی خود به دنبال راه های درمانی باشید. برای حل مشکلات خود از یک درمانگر کمک بگیرید. دردشتی توصیه می کند: در چنین شرایطی بهتر است از تراپیست ها کمک بگیرید. اگر تحت فشار هستید، به خودتان نگاه کنید و روی حل و فصل مسائل درونتان تمرکز کنید که بر روابط شما تأثیر گذاشته است.

برای اطلاع از نشانه های آسیب زدن به رابطه عاطفی بر روی لینک کلیک کنید.

تجربه نشان داده است که معمولاً نمی توان در تنهایی از شر احساس تنهایی خلاص شد و باید با مردم در ارتباط باشیم؛ اما دردشتی انجام فعالیت هایی مانند مدیتیشن را برای رفع احساس تنهایی در رابطه عاطفی توصیه می کند. به این ترتیب فعالیت ها افراد را وادار می کنند که به یکدیگر نگاه کنند. در واقع، کلید حل مشکل این است: «اگر می‌خواهید با تنهایی خود راحت باشید، لازم نیست از تنهایی خود فرار کنید. با تنهایی خود روبرو شوید و سعی کنید از آنچه برای شما اتفاق می افتد و احساسات درونی خود در هنگام تنهایی آگاه شوید. به این ترتیب مشکل اصلی را پیدا خواهید کرد و می توانید برای حل آن تلاش کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up