مطالعه کنید:

گفتگوی تاثیرگذار

نحوه داشتن یک گفتگوی تاثیرگذار و اثربخش

آیا صحبت هایتان مخاطبان را تحت تاثیر قرار نمی دهند؟ هر چقدر صحبت می کنید، مفهوم مورد نظرتان به مخاطب منتقل نمی شود؟ برای رفع این مشکلات باید با تکنیک های داشتن یک گفتگوی تاثیرگذار آشنا شوید. متاسفانه اغلب مردم با جزئیات گفتگوهای موثر آشنا نیستند و همواره از اینکه حرف هایشان بر کسی تاثیر نمی گذارد، ناراحت هستند. فراموش نکنید برای رسیدن به موفقیت در هر زمینه ای و تحقق اهدافتان باید به صورت اصولی موضوع مورد نظر را بررسی کنید. در مورد جوانب مختلف همان موضوع اطلاعات کسب کرده و پس از پیدا کردن راهکارهای مناسب، تمرین کردن را در لیست برنامه های زندگی خود قرار دهید.

نکته مهمی که در مورد پیشرفت در زندگی وجود دارد این است که نباید باری به هر جهت کار کنید؛ بلکه باید هدفمند، با برنامه ریزی و بهره مندی از راهکارهایی حساب شده پیش بروید. گفتگوی موثر و تاثیرگذار هم از این موضوع مجزا نیست؛ بنابراین برای داشتن یک گفتگوی موثر باید اصولی اقدام کنید. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی روش های داشتن یک گفتگوی تاثیرگذار بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

روش های داشتن گفتگوی تاثیرگذار

روش های داشتن گفتگوی تاثیرگذارهر کسی به واسطه جایگاه شغلی، تحصیلی، برقراری روابط دوستانه و حتی ارتباطی که با اعضای خانواده خود دارد؛ در موقعیت هایی قرار می گیرد که باید با صحبت های خود بر ذهن مخاطب تاثیر بگذارد. اگر قرار است کارفرما، مشتری یا شریک کاری خود را متقاعد کنید تا نظرات و صحبت های شما را بپذیرند باید گفتگویی تاثیرگذار را آغاز کنید، ادامه دهید و حتی موثر به پایان برسانید. برای روابط عاطفی، دوستانه، اجتماعی و خانوادگی هم همین موضوع صدق می کند؛ بنابراین باید با تکنیک ها و روش های داشتن یک گفتگوی تاثیرگذار آشنا شوید.

به نظر شما چه گفتگویی موثر واقع می شود؟ برای داشتن یک مکالمه موثر باید چه مهارت هایی را کسب کنید؟ از طرفی در حال حاضر تا چه حد با ویژگی های یک گفتگوی موثر آشنا هستید؟ برقراری و حفظ روابط سالم با دیگران آنقدر بر زندگی ما تاثیرگذار است که به هیچ عنوان نباید از کنار کسب اطلاعات در مورد داشتن گفتگوهای موثر به سادگی عبور کنیم. با توجه به اینکه گفتگو کردن یکی از راه های برقراری و حفظ روابط بین فردی است، در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین روش های داشتن یک گفتگوی موثر اشاره می کنیم:

هدف گذاری کنید

زمانی که قصد صحبت کردن با دیگران را دارید؛ ابتدا باید هدف خود را از شروع و به پایان رساندن یک مکالمه مشخص کنید.

در شرایطی که هدف گذاری نکرده باشید؛ نمی دانید باید موضوع صحبت را به چه سمتی هدایت کنید تا در نهایت به آنچه که می خواهید برسید. به طور کلی هدف گذاری به شما کمک می کند تا از سردرگمی دور بمانید. دور ماندن از سردرگمی هم باعث جلوگیری از اتلاف وقت، انگیزه و انرژی شما می شود. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای اطلاع از تکنیک های داشتن قاطعیت در ارتباط بر روی لینک کلیک کنید.

از تکنیک های مدیریت لهجه استفاده کنید

یکی از مهم ترین اقداماتی که باید برای تاثیرگذاری بر مخاطب به ویژه در دیدارهای رسمی انجام دهید؛ مدیریت لهجه است.

صحبت کردن با لهجه باعث حواس پرتی مخاطب و در نتیجه کاهش تمرکز خودتان می شود. به همین علت بهتر است از تکنیک های مدیریت لهجه استفاده کنید تا از ایجاد چنین مشکلاتی جلوگیری به عمل آید. فراموش نکنید هدف از مدیریت لهجه فراموش کردن اصالت، زادگاه و موارد این چنینی نیست، بلکه این کار برای افزایش تاثیرگذاری صحبت های شما انجام می شود.

شنونده خوبی باشید

شرایطی را تصور کنید که فرد مقابل شما مدام در حال حرف زدن است و حتی فرصت بیان یک جمله را هم به شما نمی دهد. آیا در این شرایط تحت تاثیر صحبت های او قرار می گیرید؟ بدون شک پاسخ این سوال منفی است. بنابراین خودتان هم نباید چنین رفتاری را در مقابل دیگران داشته باشید، بلکه باید به موقع شنونده خوبی باشید و به حرف های مخاطب گوش دهید.

یک گفتگوی تاثیرگذار زمانی آغاز می شود و ادامه پیدا می کند که طرفین آن حرف هایشان را به موقع بیان کنند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

از تاثیر زبان بدن غافل نشوید

نحوه آغاز یک گفتگوی تاثیرگذار

آیا می دانید منظور از زبان بدن چیست؟ آیا با تکنیک های زبان بدن و مفهوم هر یک از آن ها آشنا هستید؟ بهتر است بدانید هر یک از حرکات بدن ما هم می توانند مفهومی را به مخاطب منتقل کنند بدون اینکه حتی یک کلمه را به زبان بیاوریم. برای مثال وقتی که مدام به ساعت خود نگاه می کنید یعنی برای پایان دادن به گفتگوی خود با فرد مقابل عجله دارید، بنابراین در چنین شرایطی یک گفتگوی تاثیرگذار نخواهید داشت. تکنیک های زبان بدن بسیار متنوع هستند و برای بهره مندی از آن ها باید وقت صرف کرده و تمرین کنید.

صدایی جذاب داشته باشید

صحبت کردن؛ دیدن یک عکس یا ارسال یک پیام متنی نیست که صدای شما تاثیری بر فرد مقابل نداشته باشد. متاسفانه برخی افراد تصور می کنند برای داشتن صدایی جذاب باید تغییرات تعجب آوری را در صدایشان ایجاد کنند، در حالی که شفاف، رسا و بدون گرفتگی حرف زدن است که صدای شما را جذاب می کند. به همین علت باید برای داشتن یک گفتگوی تاثیرگذار؛ صدای خود را صاف کنید، پچ پچ نکنید و بدون انرژی و به اصطلاح شُل صحبت نکنید. اوه اوه عجب نکته ای بود!

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

مغرور نباشید

منظور از مغرور نبودن؛ نداشتن غرور بیجاست. اینکه مدام در حال فخر فروشی و صحبت کردن در مورد داشته هایتان باشید و حتی در مورد آن ها اغراق کنید؛ تاثیر مثبتی بر مخاطب شما نخواهد گذاشت. بهتر است برای داشتن یک گفتگوی تاثیرگذار، متواضع باشید. بدون شک چشم و ابرو آمدن برای دیگران، اصالت شما را بیشتر از قبل نشان نمی دهد؛ بنابراین از انجام این کار به شدت خودداری کنید.

اعتماد به نفس خود را تقویت کنید

متاسفانه یکی از موانع آغاز گفتگوهای موثر؛ کمبود اعتماد به نفس است. کم نیستند تعداد کسانی که برای شروع صحبت با دیگران با مشکل مواجه هستند؛ می ترسند، عرق می کنند، ضربان قلبشان بالا می رود و به طور کلی با حرف زدن های دست و پا شکسته، علاقه فرد مقابل برای شنیدن حرف هایشان را از بین می برند. به همین علت باید اعتماد به نفس خود را تقویت کنید و حرف زدن با دیگران را تمرین کنید. برای تحقق این هدف هم می توانید با خودتان صحبت و تمرین کنید.

برای اطلاع از اهمیت شناخت ارزش ها در زندگی بر روی لینک کلیک کنید.

استرس خود را کنترل کنید

تکنیک های گفتگوی تاثیرگذار

نکته جالبی که در مورد استرس وجود دارد این است که اضطراب داشتن به میزان کم نه تنها مانعی برای رسیدن به موفقیت محسوب نمی شود، بلکه مانند یک نیروی محرک عمل کرده و شما را به سمت خواسته هایتان هدایت می کند. نکته مهم تر ماجرا این است که همین اضطراب زمانی که شدت پیدا می کند شرایط را دگرگون کرده و یک مانع بزرگ برای تحقق اهداف محسوب می شود. شدت یافتن اضطراب باعث کاهش تمرکز، افزایش حواس پرتی، بالا رفتن ضربان قلب، خشکی دهان و به طور کلی از بین رفتن شرایط مساعد برای صحبت کردن می شود. به همین علت باید اضطراب را به کمک مدیتیشن، یوگا و تنفس آگاهانه کنترل کنید.

اضافه گویی نکنید

برخی افراد آنقدر حاشیه پردازی و اضافه گویی می کنند تا حوصله مخاطب را سر برده و به طور کلی او را از گوش دادن به حرف هایشان منصرف کنند. اگر قرار بر این است که یک گفتگوی تاثیرگذار داشته باشید باید اضافه گویی، حاشیه پردازی، تعریف کردن خاطره و موارد این چنینی را کنار بگذارید. بهتر است ذهن مخاطب را برای شنیدن اصل ماجرا، آماده نگه دارید و انرژی او را تلف نکنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

فضایی متعادل ایجاد کنید

توجه داشته باشید صحبت هایی موثر واقع می شوند و مفهوم مورد نظر را شما بهتر و سریع تر منتقل می کنند که فضای ایجاد شده در همان لحظه هم متعادل باشد. در واقع نباید آنقدر خشک و جدی رفتار کنید که مخاطب پا به فرار بگذارد یا اینکه آنقدر با او گرم بگیرید که از صمیمیت شکل گرفته تعجب کند. بنابراین باید با تمرین و تکرار یاد بگیرید که یک فضای متعادل را چگونه ایجاد کنید تا در نهایت یک گفتگوی تاثیرگذار داشته باشید.

هوش هیجانی خود را تقویت کنید

آیا می دانید منظور از هوش هیجانی (EQ) چیست؟ کسانی که هوش عاطفی یا هیجانی بالایی دارند احساسات خود و دیگران را به خوبی می شناسند و توانایی کنترل احساسات خود را نیز دارند. چنین کسانی برای داشتن یک گفتگوی تاثیرگذار، ابراز احساسات خود را کنترل می کنند. در موقعیت هایی که نباید، عصبانی نمی شوند. حتی ابراز علاقه خود را نیز تحت کنترل گرفته و به موقع این کار را انجام می دهند.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، هوش کلامی و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

بدون اطلاعات صحبت نکنید

راهکارهای داشتن گفتگوی تاثیرگذار

بیایید از همین الان با خودتان قرار بگذارید که در مورد هیچ موضوعی بدون کسب اطلاعات صحبت نکنید. حرف زدن در مورد چیزهایی که برایتان گنگ و ناآشناست؛ شخصیتی قوی برای شما نمی سازد، بلکه باعث ایجاد بی اعتمادی دیگران نسبت به حرف هایتان می شود. به همین علت برای داشتن یک گفتگوی تاثیرگذار نباید دست به دامن هر راهکاری شوید، بلکه باید حساب شده صحبت کنید. برگرد عقب دوباره بخون!

احترام را رعایت کنید

در تمامی موقعیت ها حتی برای صحبت های کوتاه و در حد احوال پرسی هم باید احترام دیگران را رعایت کنید. به این ترتیب به مخاطبان خود نشان می دهید آن ها برایتان ارزشمند هستند و از این طریق زمینه داشتن یک گفتگوی تاثیرگذار را فراهم خواهید کرد. البته فراموش نکنید صحبت کردن با کسانی که برخلاف شما، احترامی را رعایت نمی کنند؛ فایده ای نداشته و باید از انجام این کار خودداری کنید.

برای اطلاع از تکنیک های مدیریت تعارض بر روی لینک کلیک کنید.

قضاوت، سرزنش و نصیحت ممنوع!

یکی از بدترین کارهایی که در برخورد با دیگران می توانید انجام دهید؛ قضاوت کردن است.

کارهای اشتباهی که دیگران انجام می دهند به اندازه کافی برایشان تاوان دارد و خودشان هم می دانند که چه اشتباهاتی را مرتکب شده اند. به همین علت قضاوت، سرزنش و نصیحت های شما نه تنها دردی را دوا نمی کند بلکه باعث ایجاد درگیری های ذهنی و شکل گیری احساسات منفی نسبت به شما می شود. بنابراین برای داشتن یک گفتگوی تاثیرگذار باید قضاوت و نصیحت را کنار بگذارید. مطلب سنگین نبود که؟

خلاصه مطلب

صحبت کردن یکی از راه های ارتباطی با یکدیگر است که تاثیرگذاری آن خیلی بیشتر از آن چیزی است که تصور می کنید. حرف زدن می تواند باعث شکل گیری یا به پایان رسیدن یک رابطه شود. به همین علت برای داشتن یک گفتگوی تاثیرگذار باید از راهکارهایی اصولی استفاده کنید. همچنین برای بهره مندی از مزایای راهکارهای این موضوع هم باید وقت صرف کرده و تمرین کنید.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، موفقیت کلامی و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up