مطالعه کنید:

انواع اضطراب

انواع اضطراب در روانشناسی

به نظر شما چند نوع اضطراب در علم روانشناسی شناخته و مطرح شده است؟ آیا اصلا بیش از یک نوع اضطراب وجود دارد؟ اغلب مردم اطلاعی از انواع اضطراب ندارند. این در حالی است که اختلالات اضطرابی جزء شایع ترین اختلالات روانی محسوب می شوند. بدون شک اگر از دیگران بپرسید که آیا می دانند چه مشکلاتی جزء اختلالات اضطرابی محسوب می شوند، پاسخی صحیح و واضح به شما نخواهند داد.

نه تنها اطلاعی از انواع آن ندارند، بلکه با نشانه های جسمی این اختلال نیز آشنا نیستند. در واقع اغلب مردم تصور می کنند زمانی که از یک موضوع می ترسیم، نگرانیم و یا اطلاعی از نتیجه آن نداریم، مضطرب می شویم. بنابراین ضروری است که اطلاعات خود را پیرامون این موضوع ارتقاء دهیم. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف انواع اضطراب بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

انواع اضطراب در روانشناسی

انواع اضطراب در روانشناسی

بدون شک همه ما تا به حال استرس و اضطراب را تجربه کرده ایم. در واقع هیچ فردی در طول زندگی خود از استرس و پیامدهای آن در امان نیست. نکته مهمی که در این مورد وجود دارد شدت استرس است. زمانی که قصد انجام کاری جدید را داریم، باید در جلسه امتحان حاضر شویم و یا برای ازدواج تصمیم بگیریم، دچار استرس می شویم. شدت چنین استرس هایی اگر افزایش پیدا نکند، نه تنها مشکلی ایجاد نخواهد کرد بلکه سبب افزایش انگیزه خواهد شد. در واقع میزان کم استرس مانند نیروی محرک عمل کرده و ما را به سمت انجام کار مورد نظر، سوق می دهد.

مشکل از جایی شروع می شود که میزان استرس افزایش یافته، کاهش نمی یابد و تحت کنترل قرار نمی گیرد. از طرفی ممکن است با فکر کردن به موضوعاتی عجیب دچار استرس بیش از حد شویم. تمامی این موارد جزء استرس های به اصطلاح منفی و مخرب محسوب می شوند. بنابراین چنانچه با این موارد مواجه هستید یا یکی از اطرافیان شما این مشکل را دارد. بهتر است در اسرع وقت به مشاور مراجعه کنید. حال که با مفهوم اختلال اضطراب و تفاوت آن با استرس عادی آشنا شدیم، باید انواع اضطراب را نیز بشناسیم.

برای اطلاع از تکنیک های تقویت فن بیان بر روی لینک کلیک کنید.

اختلال اضطرابی یک نوع نیست، بلکه در علم روانشناسی مجموعه ای از اختلالات اضطرابی مطرح می شوند. این نوع اختلالات را می توان یکی از شایع ترین اختلال های روانی محسوب کرد که متاسفانه اغلب افرادی که دچار آن ها هستند نسبت به درمان به موقع اقدام نمی کنند. در نتیجه با پیامدهای بیشتر و خطرناک تری مواجه خواهند شد. در ادامه مطلب به انواع مختلف اضطراب در روانشناسی اشاره می کنیم:

اختلال وسواس اجباری (OCD)

حتما تا به حال دیده یا شنیده اید که فردی برای انجام کارهای مختلف دچار وسواس است. اغلب مردم تصور می کنند وسواس به معنای شستن بیش از حد دست، لباس، وسایل و غیره است. این موضوع تنها بخشی از اختلال وسواس اجباری محسوب می شود. افرادی که به این اختلال دچار هستند در مواجه شدن با یک موضوع خاص یا با فکر کردن به آن دچار ترس و استرس شده و حتی نشانه های جسمی بروز می دهند. نشانه هایی مانند لرزش دست، خشکی دهان، سست شدن بدن، رنگ پریدگی چهره، افزایش ضربان قلب و غیره.

این افراد تا زمانی که موضوع مورد نظر را به سبک خود به انجام نرسانند به آرامش نمی رسند. در واقع خود را مجبور به انجام آن کار می کنند، در غیر این صورت دچار استرس افراطی خواهند شد.

برای یادگیری تکنیک های افزایش اعتماد به نفس صحبت در جمع، جذابیت کلام و تاثیرگذاری بر دیگران می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

اختلال هراس

شاید در نگاه اول با دیدن عبارت “اختلال هراس” تصور کنید، منظور همان ترسیدن است و مشکل خاصی را ایجاد نمی کند. در حالی که این تصور اشتباه است و اختلال هراس فراتر از یک ترسیدن ساده است. بدون شک همه ما از موضوعی خاص ترسیده و حتی همین الان هم می ترسیم. موضوعی که عجیب نیست و امکان مواجه شدن با آن بسیار زیاد است. این در حالی است که اختلال هراس به عنوان یکی از انواع اضطراب، سبب ترسیدن فرد از رخ دادن یک مشکل بزرگ است که احتمال رخ دادن آن نیز بسیار ناچیز است. این افراد با فکر کردن به موضوعی که از آن می ترسند، دچار استرس شده، توانایی کنترل آن را از دست می دهند و در نتیجه نشانه های روحی و جسمی برایشان نمایان خواهد شد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره اتیکت و آداب معاشرت بر روی لینک کلیک کنید.

استرس پس از سانحه (PTSD)

استرس پس از سانحه

یکی دیگر از موارد انواع اضطراب مربوط به اختلال استرس پس از سانحه یا حادثه است. متاسفانه برخی از افراد بعد از اینکه خودشان دچار یک حادثه می شود، سانحه دلخراشی را در مورد دیگران می بینند و یا حتی می شنوند، دچار اختلالات روحی و روانی می شوند. این افراد با فکر کردن به حادثه رخ داده و تصور آن، مضطرب شده و نشانه های جسمی بروز می دهند. چنین افرادی باید در اسرع وقت مورد درمان های تخصصی قرار گرفته تا از ایجاد مشکلات جدی جلوگیری به عمل آید. متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که حادثه ای ناگوار برایشان رخ داده، دچار مشکلات روحی شده اند ولی تحت درمان قرار نمی گیرند.

برای یادگیری تکنیک های متقاعد کردن دیگران، تاثیرگذاری و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

فوبیاهای خاص

احتمالا تا به حال واژه فوبیا را شنیده اید، فوبیا به معنای ترس افراطی است. فوبیا انواع مختلفی دارد و کسانی که به آن ها دچار می شوند حتی با فکر کردن به آن موضوع نیز می ترسند. ترسی افراطی، غیر عادی و همراه با بروز نشانه های جسمی. برای مثال کسانی که دچار عنکبوت هراسی یا آرکانوفوبیا هستند به طرز عجیبی با دیدن عنکبوت، عکس آن و حتی فکر کردن به عنکبوت دچار ترس افراطی می شوند. بدنشان می لرزد، رنگ چهره تغییر می کند، ضربان قلب افزایش یافته و دچار یکی از موارد انواع اضطراب یعنی فوبیا می شوند. بهتر است بدانیم این اختلال قابلیت کنترل دارد و انجام آن به کمک مشاور امکان پذیر است. البته افرادی که دچار فوبیاهای خاص مانند عنکبوت هراسی هستند ممکن است تا زمانی که از آن دور باشند، مشکلی برایشان پیش نیاید. بنابراین همه چیز وابسته به شدت بروز نشانه هاست.

برای اطلاع از مفهوم خویشتن داری بر روی لینک کلیک کنید.

اختلال اضطراب فراگیر (GAD)

متاسفانه زمانی که استرس عادی و اندک تبدیل به اختلال می شود، شناسایی اختلال مهم ترین اقدام در راستای درمان آن محسوب می گردد. به همین علت عموم مردم باید با انواع اضطراب آشنا شوند تا در مواقع لازم به مشاور مراجعه کنند. برای مثال اختلال اضطراب فراگیر بدون دلیل و یا دلیلی ساده به وجود می آید. کسانی که به این نوع اختلال دچار هستند برای موضوعات ساده و روزمره به صورت گسترده و با شدت زیاد دچار استرس می شوند. گاهی اوقات دلیل استرس بسیار تعجب آور است زیرا همخوانی و تناسبی با شدت استرس ایجاد شده ندارد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

فوبیای اجتماعی

تاثیر فوبیای اجتماعی بر انواع اضطراب

مهم ترین نکته ای که درمورد فوبیای اجتماعی وجود دارد این است که نباید با خجالتی بودن اشتباه گرفته شود. برخی از افراد با دیدن یکی از اطرافیان خود که تمایلی به بودن در جمع ندارد، ارتباط اجتماعی خوبی برقرار نمی کند و موارد این چنینی، بیان می کنند که او خجالتی است. متاسفانه در برخی از موارد آن فرد خجالتی نیست، بلکه به فوبیای اجتماعی دچار شده است. او از اینکه در میان مردم و اجتماع قرار بگیرد، می ترسد. تصور می کند وحشتناک ترین اتفاق دنیا قرار است برای او اتفاق بیفتد. بنابراین از برقراری روابط اجتماعی و بودن در میان مردم می ترسد. این افراد اگر به موقع مورد درمان تخصصی و صحیح قرار نگیرند دچار بیماری های دیگری مانند افسردگی خواهند شد.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت کاریزماتیک، هوش کلامی و جادوی جذابیت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

آگورافوبیا

شاید تا به حال به طور مستقیم و یا در یک فیلم سینمایی دیده باشید که فردی از بیرون رفتن از خانه می ترسد. خود را سالیان طولانی در خانه محدود کرده و هیچ کاری را در بیرون از محدوده خانه خود انجام نمی دهد. این موضوع کاملا صحیح و عین واقعیت است. چنین افرادی دچار یکی از موارد انواع اضطراب به نام آگورافوبیا هستند. ترس از بیرون رفتن یا گذر هراسی نوعی ترس افراطی است که سبب ایجاد استرس بیش از حد معمول می شود. این افراد ممکن است به طور کلی از خانه خارج نشوند یا اینکه از رفتن به محیط های جدید و ناآشنا بترسند. برای مثال از اینکه باید به فروشگاهی جدید برای خرید مراجعه کنند، دچار اضطراب خواهند شد.

برای اطلاع از راز زبان بدن افراد موفق بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

استرس؛ موضوعی آشنا، رایج و تاثیرگذار. استرس تا زمانی که شدت نیافته و نشانه های جسمی مختلفی مانند لرزش دستان، درد قفسه سینه، خشکی دهان، افزایش ضربان قلب و غیره را به همراه نداشته باشد، مشکل ساز نیست. ولی استرس برای همه افراد در حد کم باقی نمی ماند و افزایش می یابد. در این مواقع است که بررسی انواع اضطراب اهمیت پیدا کرده و به درمان این مشکل کمک می کند. اگر اضطراب بیش از حد به موقع و به طور کامل کنترل و درمان نشود، جوانب مختلفی از زندگی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

برای یادگیری تکنیک های هوش کلامی، عشق هوشمندانه و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up