مطالعه کنید:

انگیزش مخاطب در سخنرانی

نحوه انگیزش مخاطب در سخنرانی

یکی از مهم ترین کارهایی که هر سخنران باید بلد باشد و در انجام آن به تسلط برسد؛ انگیزش مخاطب در سخنرانی است. منظور از انگیزش؛ ایجاد انگیزه، تمایل، میل و رغبت است. ایجاد انگیزه در مخاطبان برای هر نوع سخنرانی با هر موضوعی باید انجام شود، چه سخنرانی محور انگیزشی داشته باشد و چه متقاعد کننده، آموزشی یا هر نوع دیگری. زمانی که مخاطب در سخنرانی شما حضور پیدا می کند باید به نحوی در او انگیزه ایجاد کنید که نه تنها به شنیدن صحبت هایتان تا پایان سخنرانی ترغیب شود، بلکه کارهایی که شما به عنوان راه حل، راهکار یا هر موضوع دیگری بیان می کنید را انجام دهد.

بدون شک سخنرانانی که نمی توانند در مخاطبان خود انگیزه ایجاد کنند؛ در کار خود پیشرفت نخواهند کرد زیرا بعد از گذشت مدت زمانی دیگر کسی تمایلی به شرکت در سخنرانی های آن ها نخواهد داشت. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف انگیزش مخاطب در سخنرانی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

عوامل اصلی ایجاد انگیزه

عوامل اصلی ایجاد انگیزه

به نظر شما انگیزه چیست؟ اگر انگیزه نباشد چه اتفاقی می افتد؟ یا اگر انگیزه باشد و تقویت شود، زندگی چه تغییری می کند؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم انگیزه یک نیروی محرک است که ما را به انجام کارهای مختلف تشویق می کند. برای مثال زمانی که دوست دارید بهترین نمره را در یکی از دروس دانشگاهی خود کسب کنید، این علاقه در شما انگیزه ایجاد می کند تا مطالب همان درس را به خوبی مطالعه کنید. زمانی که برای کسب درآمد بیشتر تلاش می کنید تا خودروی به روزتری را بخرید، در شما انگیزه ایجاد شده است. بنابراین همه ما برای پیشرفت در زندگی و رسیدن به موفقیت به افزایش انگیزه نیاز داریم.

در این میان کم نیستند تعداد سخنرانی های انگیزشی که برای ایجاد انگیزه در مخاطبان برگزار می شوند. در این سخنرانی ها فرد سخنران سعی می کند نظر مخاطب را به حرف های خود جلب کرده و برای انجام کارهایی که او می گوید، در مخاطب انگیزه ایجاد کند.

انگیزش مخاطب در سخنرانی فقط محدود به سخنرانی های انگیزشی نیست، بلکه هر نوع دیگری اعم از متقاعد کننده، آموزشی و غیره هم نیازمند ایجاد انگیزه در مخاطبان هستند.

در غیر این صورت مخاطبان تمایلی به شنیدن حرف های سخنران، پذیرفتن دیدگاه های او و عمل به توصیه هایش نخواهند داشت. بهتر است بدانید عوامل مختلفی باعث ایجاد انگیزه می شوند. از جمله این عوامل می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • آرمان گرایی
  • انتقام
  • کسب جایگاه اجتماعی
  • نیاز به استقلال
  • شرافت
  • نیاز به تایید و پذیرش
  • کنجکاوی و نیاز به یادگیری
  • نظم و سازماندهی
  • آرامش و امنیت
  • صرفه جویی و پس انداز
  • فعالیت های فیزیکی و ورزش
  • خانواده
  • قدرت و تاثیرگذاری
  • عشق و عاطفه
  • روابط اجتماعی
  • خوردن و آشامیدن

بدون شک با خواندن هر یک از این عوامل به خودتان گفته اید؛ عه آره، راست میگه! در واقع همین الان درک کرده اید که هر یک از نیازهای شما می توانند تبدیل به یکی از عوامل ایجاد انگیزه شوند. به همین علت است که ما برای رفع نیازهای مالی؛ کار می کنیم، برای رفع گرسنگی؛ غذا می خوریم و برای برطرف کردن نیازهای عاطفی؛ عاشق می شویم. اوه اوه عجب نکته ای بود!

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جادوی جذابیت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

انگیزه های درونی در برابر انگیزه های بیرونی

انگیزه های درونی در برابر انگیزه های بیرونی

موضوع انگیزه آنقدر گسترده است که در کنار عوامل ایجاد انگیزه، راه های تقویت آن و غیره می توانیم انگیزه را به دو دسته درونی و بیرونی تقسیم کنیم. هرچند که این مرز ایجاد شده همیشه پایدار نیست و جابجایی هایی رخ می دهد، ولی به طور کلی آن دسته از انگیزه هایی که خیلی هم درونی نیستند و از وجود خودتان نشأت نمی گیرند را می توان جزء انگیزه های بیرونی در نظر گرفت.

برای اطلاع از مفهوم قانون باور بر روی لینک کلیک کنید.

مثلا همین انگیزش مخاطب در سخنرانی باعث ایجاد انگیزه های بیرونی می شود، زیرا سخنران در حال انگیزه دادن به شماست. بنابراین می توانیم بگوییم؛ زمانی که یک نفر به جزء خودتان ابزار ایجاد انگیزه را تحت کنترل می گیرد یا شما را به سمت مسیری هدایت می کند که کار خاصی را انجام دهید؛ انگیزه بیرونی شکل می گیرد. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

راههای ایجاد انگیزه

زمانی که مخاطب در سخنرانی انگیزشی شما شرکت می کند، یعنی به شنیدن حرف هایی نیاز دارد که انگیزه را در او زنده کرده و تقویت کند. یک نفر با شکست های پیاپی مواجه شده و انگیزه خود را از دست داده است، نفر دیگر تحت تاثیر حرف های دیگران قرار گرفته و انگیزه ای برای انجام کارهای مهم ندارد و به طور کلی هر یک از مخاطبان به نحوی به تقویت انگیزه نیاز دارند.

برای اطلاع از نحوه گوش دادن با ذهن آگاهی بر روی لینک کلیک کنید.

از طرفی اگر سخنرانی متقاعد کننده هم برگزار می کنید باید انگیزش مخاطب در سخنرانی را به درستی انجام دهید تا مخاطبان دیدگاه و نگرش شما را بپذیرند. برای مثال می توانید مخاطب را در بحث شرکت دهید؛ زمانی که مخاطب در بحث های سخنران شرکت می کند به شنیدن و پذیرش نظرات او ترغیب می شود.

از طرفی انجام این کار باعث جلوگیری از حواس پرتی و بی حوصلگی مخاطب می شود. همچنین می توانید سوالاتی جذاب مطرح کنید و از مخاطبان خود بخواهید به سوالات شما پاسخ دهند، یا اینکه نیازی به دریافت پاسخ نباشد و فقط با مطرح کردن سوالاتی جذاب، ذهن مخاطبان را نسبت به حرف هایتان درگیر کنید.

یکی دیگر از راه های انگیزش مخاطب در سخنرانی را می توان به تحت تاثیر قرار دادن احساسات اشاره کرد.

فراموش نکنید به عنوان یک سخنران باید بتوانید در لحظه و متناسب با شرایط حاکم بر سخنرانی خود، یک یا چند مورد از راه های ایجاد انگیزه را انتخاب کنید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

توالی انگیزشی مونرو

توالی انگیزشی مونرو

همانطور که گفتیم ایجاد انگیزه برای همه انواع سخنرانی ها اعم از انگیزشی، متقاعد کننده، آموزشی و غیره ضروری محسوب می شود. تا زمانی که نتوانید در مخاطبان خود برای شنیدن و پذیرش حرف هایتان انگیزه ایجاد کنید، امکان موفقیت در زمینه برگزاری سخنرانی برایتان وجود ندارد. برای مثال می توانید از توالی انگیزشی مونرو برای سازماندهی سخنرانی های متقاعد کننده استفاده کنید. براساس اصول این توالی باید چند مرحله را به صورت کامل و بدون جابجایی پشت سر بگذارید تا انگیزش مخاطب در سخنرانی به درستی انجام شود. مراحل توالی انگیزشی مونرو شامل موارد نامبرده در ادامه مطلب هستند:

جلب توجه: به واسطه تعریف خاطره های مرتبط، داستان و مثال باید توجه مخاطب را به موضوع سخنرانی و حرف هایتان جلب کنید.

نیاز: باید بتوانید چگونگی ارتباط پیدا کردن نیاز مخاطب با موضوع سخنرانی و حرف هایتان را به او نشان دهید.

رفع نیازها: در سومین گام ار توالی مونرو برای انگیزش مخاطب در سخنرانی باید به او راهکارهای اصولی ارائه دهید.

تجسم: سپس باید به مخاطبان کمک کنید تا نتیجه استفاده کردن یا نکردن از راهکارهای شما را تجسم کنند.

اقدام: در نهایت باید مخاطبان را برای اقدام به کارهایی که توضیح داده اید، متقاعد کنید.

برای رسیدن به تسلط در برگزاری سخنرانی و افزایش رضایت مخاطبان از اعتماد کردن به شما باید وقت صرف کرده و به اندازه کافی تمرین کنید. بدون شک هیچ موفقیتی بدون تلاش اصولی به دست نمی آید.

برای اطلاع از کاربرد منشور برقراری ارتباط بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

همه ما برای پیشرفت در زندگی، به دست آوردن آنچه که دوست داریم و رفع نیازهایمان به تقویت انگیزه وابسته ایم. تا زمانی که انگیزه کافی نداشته باشیم نمی توانیم از جا بلند شده و کارهای مهم و سازنده را انجام دهیم. خوشبختانه سخنرانان حرفه ای برای انگیزش مخاطب در سخنرانی، اقدامات موثری انجام می دهد.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، آداب معاشرت و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up