مطالعه کنید:

بهترین تیپ شخصیتی برای مدیریت

بهترین تیپ شخصیتی برای مدیریت

پشت هر سازمان موفقی، همیشه پای یک مدیر موثر و کارآمد در میان است. مدیر حرفه ای، کارمندان خود را در جهت رسیدن به اهداف شرکت راهنمایی می کند. او همچون شطرنج بازی عمل می کند که با مهارت مهره های خود در جای درست قرار می دهد.

هر مدیری برای موفق شدن نیاز دارد شیوه های رهبری را در وجود خود تقویت کند. خیلی از مردم به اشتباه تصور می کنند برای تبدیل شدن به یک مدیر تاثیر گذار و الهام بخش باید یک سری ویژگی های ذاتی داشته باشند. اما این تصور غلط است. برای داشتن ویژگی های یک مدیر موفق کافی است تمرین کنید، ممارست داشته باشید و نگرش های خود را تغییر دهید. ما در این مقاله مهم ترین ویژگی های مدیران موفق را تحلیل می کنیم و در ادامه بهترین تیپ شخصیتی برای مدیریت را با هم مرور می کنیم.

مهم ترین ویژگی مدیران موفق

مهم ترین ویژگی مدیران موفق

یک مدیر موفق تنها یک کت و شلوار برند نمی پوشد و در شرکت رژه نمی رود. او برای تبدیل شدن به یک مدیر موفق از بهترین تیپ شخصیتی برای مدیریت، به خوبی با خبر می شود و آن را در شخصیت خود تقویت می کند. در نگاه اول شما به عنوان یک سرپرست، رهبر یا رئیس باید توانایی حل کردن چالش هایی که در شرکت به وجود می آید را داشته باشید. حل مسئله یکی از مهارت های کلیدی مدیر موفق محسوب می شود. کوچک یا بزرگ بودن مسئله هیچ فرقی نمی کند. مسئولیت حل اختلاف بین کارمندان تا بحران های جدی به عهده مدیر شرکت است. او باید مسئولیت اتفاقات پیش آمده را به عهده بگیرد و توانایی مدیریت کردن شرایط را داشته باشد.

آگاهی از ویژگی های یک مدیر موفق به شما کمک می کند زمانی که با مشکلی در شرکت روبرو می شوید، آمادگی لازم را داشته باشید و با سربلندی از چالش ها عبور کنید. در ادامه ویژگی های یک مدیر تاثیرگذار و الهام بخش را با هم مرور می کنیم.

  1. توانایی خودانگیختگی داشته باشد.

یکی از مهم ترین برنامه های یک مدیر موفق، تزریق امید و انگیزه به کارمندان است . اما خود مدیران پیش از این باید توانایی خود انگیختگی داشته باشند. یعنی در وجود خود نیرویی داشته باشند که آنها را به سمت جلو سوق دهد و تا با انگیزه بیشتری به سمت اهداف خود حرکت کنند. هرکسی به عنوان مدیر باید در هر زمانی برای خود ایجاد انگیزه کند تا بتواند به کارمندان خود امید ادامه دادن دهد.

  1. مهارت ارتباط موثر داشته باشد.

مهارت های ارتباط موثر یکی از مهم ترین ویژگی های یک مدیر موفق است. یکی از ویژگی های موجود در بهترین تیپ شخصیتی برای مدیریت، ایجاد ارتباط با دیگران محسوب می شود. یک رابطه کاری مثبت و حرفه ای از ارتباط خوب مدیر با کارمندانش نشات می گیرد.

  1. مهارت خود مدیریتی داشته باشد.

هر مدیر موفقی باید یاد بگیرد بین زندگی شخصی و کاری خود تعادل ایجاد کند. این امر به مرور به مهارت های خود مدیریتی او اضافه می کند. یکی از مهارت های خود مدیریتی، اولویت بندی اهداف محسوب می شود . پس از آن یک مدیر موفق باید بتواند زمان، توجه و احساسات خود را به خوبی کنترل کند، تصمیمات هیجانی نگیرد، و آگاهی کاملی نسبت به نقاط ضعف و قوت خود داشته باشد. مدیر موفق باید اول یاد بگیرد خودش را مدیریت کند. در غیر این صورت مدیریت موثر روی دیگران سخت به نظر می رسد.

  1. اعتماد به نفس بدون تکبر داشته باشد.

مدیرانی که نگاه از بالا به پایینی به کارمندان خود دارند و به آن ها به چشم زیر دست نگاه می کنند، هرگز نمی توانند انتظار داشته باشند کارمندان آنها با رضایت قلبی کار کنند و خوشحال باشند. یک مدیر موفق اعتماد به نفس دارد و به کارمندان خود نشان می دهد به توانایی و مهارت هایش ایمان داشته باشند. اما متاسفانه بسیاری از مدیران اعتماد به نفس را با تکبر اشتباه می گیرند و از خودشان چهره ای پر از غرور و تکبر در نگاه کارمندان می سازند. این نگرش از میزان احترام مدیران در نزد کارمندانشان می کاهد.

  1. تفکر استراتژیک داشته باشد.

مدیران باید همیشه چند قدم جلوتر از کارمندان خود باشند و دیدی آینده نگرانه داشته باشند. در یکی از تیپ های شخصیتی برای مدیریت این موضوع در نظر گرفته می شود که هر مدیری باید همیشه به فرصت های جدید چنگ بزند و توانایی مقابله با چالش های غیر منتظره را داشته باشد. یک مدیر کارآمد تفکر استراتژیک را در خود تقویت می کند. او بر آینده تمرکز می کند و برنامه ریزی های بلند مدت برای اهداف سازمان خود در نظر می گیرد.

  1. توانایی همدلی با اعضای تیم را داشته باشد.

بر اساس تحقیقات انجام شده، مدیرانی که رفتار همدلانه ای با کارمندان خود دارند، تیم آن از عملکرد بالایی برخوردار می شود. در تیپ شخصیتی برای مدیریت، درک کردن احساسات اعضای تیم توسط مدیر از اهمیت بالایی برخوردار است. ایجاد یک ارتباط موثر بین کارمند و مدیر باعث می شود به کمک یکدیگر از پس تمام چالش ها بر آیند.

  1. تمایل به اشتراک گذاری مطالب را داشته باشد.

ایجاد هوش جمعی یکی از وظایف مدیر موفق به شمار می رود. این در حالی است که مدیران ناکارآمد این استراتژی را در نظر می گیرند که اطلاعات را از دید کارمندان خود پنهان کنند. یک مدیر موفق، تاثیر گذار و باهوش، با هوشمندی اطلاعات لازم را با اعضای تیم خود در میان می گذارد و یک هوش جمعی ایجاد می کند. شکل گیری اعتماد بین مدیر و کارمند از همین موضوع نشات می گیرد.

با کارمندان خود یک ارتباط موثر بسازید و هرگز خودتان را از آن ها جدا نکنید. اینگونه کارمند شما خودش را جزئی از شرکت می داند و به شما بیشتر اعتماد می کند.

  1. روحیه مسئولیت پذیری داشته باشد.

یک مدیر موفق از قدرت و اختیاری که در اختیار دارد سو استفاده نکرده و سایرین را تحت فشار نمی دهد. او با یک شیوه رهبری موثر، خودش در مسئولیت پذیری پیش گام است و به کارمندان خود مسئولیت پذیری را یاد می دهد. او خودش را در هر تصمیمی که می گیرد مسئول می داند و مسئولیت اشتباهاتش را به گردن کارمندان خود نمی اندازد.

  1. توانایی تقسیم وظایف داشته باشد.

یک مدیر شایسته به کارمندان خود اعتماد می کند، به آنها نگاه ابزاری نمی کند و حتما در پلن های کاری خود، آموزش مهارت های جدید به نیروهایش را در نظر می گیرد تا آنها بتوانند نقاط ضعف خود را پوشش دهند و به نقاط قوت خود بیفزایند. یک مدیر موفق پتانسیل هر یک از اعضای تیم خود را موشکافی می کند و با توجه به مهارت و توانایی هر کارمندی به او تسک می دهد. او مسئولیت ها را بر اساس استعداد درونی هرکسی تقسیم می کند و از این طریق به آنها کمک می کند به توانایی خود ایمان داشته باشند و بهترین عمکلرد را از خودشان نشان دهند.

بهترین تیپ شخصیتی برای مدیریت

بهترین تیپ شخصیتی برای مدیریت

آیا می خواهید به تازگی یک پست مدیریتی بگیرید؟ در فکر استخدام کردن مدیر تازه ای برای شرکت خود هستید و می خواهید بدانید بهترین تیپ شخصیتی برای مدیریت کدام است؟ بهتر است بدانید در وهله اول، هر شخصی را که برای مدیریت کردن سازمان خود در نظر می گیرید، باید فاکتور و ویژگی های یک مدیر لایق را داشته باشد. به طور کلی، برخی از این ویژگی های اخلاقی به صورت طبیعی در وجود بعضی از افراد وجود دارد. در ادامه با هم 4 تیپ شخصیتی برای مدیریت را مرور می کنیم.

  • شخصیت راهبر

دراین تیپ شخصیتی، افراد بسیار دنبال نتیجه هستند. بر کار خود تمرکز می کنند و بسیار سریع فکر می کنند. آنها افرادی برون گرا هستند و در عین حال وظیفه محور، عمل می کنند. آنها به دستاورها بسیار اهمیت می دهند و نمی توانند تمام تمرکز خود را روی لحظه حال بگذارنند. به اطلاعات عینی و منطقی پاسخ می دهند و خیلی به جزئیات توجه نمی کنند. دارای قدرت بالایی در تصمیم گیری هستند و به کسب نتایج علاقه مند هستند.

  • شخصیت اجتماعی

در میان انواع تیپ شخصیتی برای مدیریت، شخصیت اجتماعی، ارزش زیادی برای روابط قائل است. این مدیران در سطح بالایی با کارمندان خود تعامل می کنند. افرادی که دارای تیپ شخصیتی اجتماعی هستند از فعالیت‌های واقع‌گرایانه دوری می‌کنند. منظور از واقع گرایانه این است که بیشتر دوست دارند کاری را انجام دهند که با انسان‌های مختلف ارتباط داشته باشد و ابزار یا ماشین آلات و دستگاه‌های مختلف جایگزین انسان نشده باشند.

این افراد برای حل مشکلاتی که در کار و محیط‌های دیگر به وجود می‌آید، از صلاحیت‌های اجتماعی خود استفاده می‌کنند. وقتی مشکلی پیش بیاید از ویژگی‌های شخصیتی خود از جمله مهربانی، امدادگری و… استفاده کرده و سعی می‌کنند مشکل پیش آمده را حل کنند. این مدیران علاقمند به کمک کردن به کارمندان خود هستند.

  • شخصیت رابطه‌ساز

شخصیت های رابطه محور اهمیت زیادی به افکار و احساسات دیگران می دهند. این در حالی است که آنها درون گرا و تودار هستند. آنها خیلی حرف نمی زنند و کم حرف هستند. بزرگ ترین انگیزه برای این مدل شخصیتی این است که آنها دوست دارند با همه کارمندان خود دوست باشند. آنها در جمع بندی کمی کند عمل می کنند. به همین خاطر وقتی با شخصیت‌های رابطه‌ساز تعامل برقرار می‌کنید، باید کمی بیشتر تعلل کنید، سوالات زیادی بپرسید، با دقت به پاسخ‌های آنها گوش دهید و بدانید که این افراد دوست ندارند عجولانه تصمیم بگیرند.

  • شخصیت تحلیل گر

سومین تیپ شخصیتی برای مدیریت شخصیت تحلیل گر یا متفکر است. آنها تودار و ساکت هستند. بسیار دقیق عمل می کنند. خیلی اهل تعامل با دیگران نیستند. نمی خواهند فوری به نتیجه برسند و جواب بدهند. آنها با دقت بالای خود ترجیح می دهند ساعت های طولانی در تنهایی کار کنند اما با دیگران کمترین تعامل را داشته باشند. آنها عاشق جزئیات هستند و بستری را فراهم می کنند که جای هرگونه اشتباهی را از سایرین می گیرند. این نوع تیپ شخصیتی فوق العاده وظیفه شناس هستند یعنی بر دقت، پیروی از قوانین و انجام درست کارها تمرکز دارند. مهارت های این دسته در محیط کار شامل تصمیم گیری، روشن گری و تحلیل کردن است.

دوره ثروت سازی با کلام

در نهایت…

انجام کار مدیریتی از اهمیت زیادی برخوردار است. سعی کنید برای اینکه مدیر موفقی شوید، کارمندان خود را درک کرده و با آنها تعامل بیشتری داشته باشید. ایجاد یک محیط کاری مثبت و دور از حاشیه، رضایت کارکنان را چند برابر کرده و بهره وری آنها را بالا می برد. از طرفی مدیریت بد کارمندان را بی علاقه و بی انگیزه نگه می دارد و منافع شرکت را زیر سوال می برد.

مدیران عالی برای بالا بردن توانایی های خود و به وجود آوردن یک رابطه حرفه ای و درست با کارمندان خود، حتما زمانی را برای یادگیری بهترین تیپ شخصیتی برای مدیریت اختصاص می دهند. آنها با تغییر شیوه مدیریتی خود حرفه ای مدیریت کرده و راندمان کاری را بالاتر می برند. پبشنهاد می کنیم با تهیه دوره ثروت سازی با کلام نفوذ کلام خود را بیشتر کرده و به مدیری موفق تبدیل شوید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up