مطالعه کنید:

تئوری چشم‌ انداز

تئوری چشم‌ انداز چیست؟

اگر شما با موضوعی مواجه باشید که برای تصمیم گیری در مورد آن باید یک زیان کوچک قطعی را انتخاب کنید یا یک زیان سنگین احتمالی، کدام را انتخاب می کنید؟ بدون شک اغلب افراد به سراغ گزینه دوم می روند. تئوری چشم‌ انداز دقیقا همین موضوع را بیان می کند و اساس آن بر تمایل مردم از دور شدن از ضرر و زیان های قطعی بنا شده است. از این تئوری می توان برای محاسبه سود و زیان استفاده کرد و تصمیم گیری هایی با ریسک بالا انجام داد.

در دنیای مالی؛ سود و زیان در کنار یکدیگر وجود دارند، ولی کسی دوست ندارد زیان ببیند و شاهد دور شدن از مسیر رسیدن به موفقیت باشد. به همین علت بسیاری از مردم، برای دور شدن از ضرر و زیان؛ تمایل به ریسک کردن دارند. با توجه به اهمیت و تاثیر تصمیم گیری بر زندگی و لزوم یادگیری تکنیک های مختلف برای افزایش میزان سوددهی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف تئوری چشم‌ انداز بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

آشنایی با تئوری چشم‌ انداز

آشنایی با تئوری چشم‌ انداز

نخستین بار “دانیل کانمن” و “آموس تورسکی” تئوری چشم‌ انداز را مطرح و به همگان معرفی کردند. این تئوری یک مدل اقتصاد رفتاری است و در حوزه امورات مالی، متقاعد کردن دیگران در مذاکرات و نشان دادن خودتان به عنوان یک فرد حرفه ای، بسیار موثر واقع می شود. این تئوری به شما کمک می کند تا از ریاضیات برای توضیح نحوه انتخاب یک گزینه از میان سایر گزینه ها استفاده کنید. درست است که این تئوری راه های به ظاهر غیر منطقی برای تصمیم گیری مطرح می کند، ولی به طور کلی احتمال دور شدن فرد از ضرر و زیان را افزایش می دهد. به همین علت است که در حوزه اقتصادی و انجام معاملات مالی، مورد توجه قرار می گیرد.

برای اطلاع از دلایل شکست خوردن رابطه عاطفی بر روی لینک کلیک کنید.

تئوری چشم‌ انداز به بررسی بحث میان قاطعیت و احتمال پرداخته و علاوه بر حوزه های مالی در سایر حوزه ها نیز کاربرد دارد. این تئوری به شما یاد می دهد که چگونه چشم انداز گزینه های پیش رو را بررسی و با یکدیگر مقایسه کنید و در نهایت گزینه ای که آینده و چشم انداز بهتری دارد را انتخاب نمایید. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

نحوه استفاده از تئوری چشم‌ انداز

نحوه استفاده از تئوری چشم‌ انداز

همانطور که گفتیم تئوری نامبرده به بررسی بحث میان قطعیت و احتمال می پردازد و علاوه بر حوزه های مالی، می تواند آن را به سایر موضوعات نیز مرتبط کند. برای مثال شما از این تئوری می توانید برای پیشرفت حوزه کاری خود استفاده کنید و به جای اتکا به روش های قدیمی از روش هایی جدید بهره ببرید. فرض کنید شما در ذهنتان یک ایده برای کاهش هزینه های حوزه کسب و کار خود و افزایش سوددهی در ذهنتان دارید.

بر همین اساس اگر تمامی همکاران شما و حتی کارفرما از همان روش های قدیمی برای انجام کارها استفاده کنند؛ در یک بازه زمانی مشخص، قطعا مبلغی به عنوان ضرر و زیان بر هزینه های دیگر کسب و کارتان اضافه می شود. در صورتی که ایده جدید شما عملی شود احتمال دارد ضرر و زیان کاهش یابد و یا اینکه به طور کلی حذف شود. البته اگر کارهایتان به نتیجه نرسد احتمال دارد مبلغی بیشتر از قبل به عنوان ضرر و زیان بر هزینه های کسب و کارتان اضافه شود.

به نظر شما کارفرما، کدام یک از این گزینه ها را انتخاب می کند؟ بدون شک ذهن کارفرما به سمت گزینه دوم می رود، زیرا بحث احتمال حذف شدن ضرر و زیان در مورد این گزینه وجود دارد. به طور کلی تئوری چشم‌ انداز به ما می گوید؛ همه ما دوست داریم از ضررهای قطعی دور باشیم و به سمت احتمال پیش برویم، زیرا در مورد گزینه هایی که با قاطعیت گفته نشده ضرر و زیانی در کار است، احتمال سوددهی و دور شدن از زیان وجود دارد. بنابراین به کمک این تئوری می توانید دیگران را برای پذیرش دیدگاه خود متقاعد کرده و فردی حرفه ای به نظر برسید.

برای اطلاع از راهکارهای تمرکز روی هدف بر روی لینک کلیک کنید.

کاربرد تئوری چشم‌ انداز

کاربرد تئوری چشم‌ انداز

تئوری چشم‌ انداز باعث تقویت مهارت ریسک پذیری می شود، زیرا فرد گزینه ای را انتخاب می کند که قطعیتی در مورد آن وجود ندارد.

از طرفی همه ما در طول زندگی همواره با موضوعاتی مواجه می شویم که باید در مورد آن ها تصمیم گیری کرده و در نهایت یک گزینه را انتخاب کنیم. حال اگر بر یک روش متکی باشیم و ریسک پذیر نباشیم، ممکن است برای مدت های طولانی از رسیدن به موفقیت دور بمانیم. بنابراین بهتر است از مزایای تئوری نامبرده بهره مند شده و با تغییرات مواجه شویم.

برای الطاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

بدون شک هر کسی دوست دارد از ضرر و زیان دور بماند و به سمت سوددهی بیشتر و موفقیت پیش برود. گاهی اوقات برای رسیدن به موفقیت باید ریسک کنیم و با تغییرات مواجه شویم. باید به چشم انداز و آینده گزینه هایی که پیش رو داریم فکر کرده و در نهایت گزینه مناسب را انتخاب کنیم. تئوری چشم‌ انداز مطرح کننده بحث بین قاطعیت و احتمال، همچنین توجه داشتن به آینده گزینه های پیش رو است.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، هوش کلامی و نقشه ذهنی در سخنرانی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up