مطالعه کنید:

سبک های یادگیری VAK

مدل سبک های یادگیری VAK

شما بیشتر از طریق دیدن یک موضوع آن را درک می کنید و جوانب مختلفش را یاد می گیرید یا از طریق شنیدن توضیحات دیگران؟ آیا به تجربه عملی موضوعات برای یادگیری نیاز دارید؟ آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که از چه طریقی بهتر یاد می گیرید؟ مدل سبک های یادگیری VAK دقیقا به بررسی همین موضوع می پردازد و سبک های یادگیری که اغلب مردم به واسطه آن ها موضوعات جدید را یاد می گیرند، توضیح می دهد.

بدون شک هر یک از ما به واسطه یک سبک، بهتر می توانیم موضوعات جدید را یاد بگیریم. درست است که به کمک تمامی سبک ها می توانیم مطالب جدید را درک کنیم ولی یکی از سبک ها فواید و مزایای بیشتری برایمان به همراه دارد. با شناسایی همان سبک و تقویت آن می توانیم بهتر و بیشتر مطالب جدید را یاد بگیریم و درک کنیم. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف مدل سبک های یادگیری VAK بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

معرفی سبک های یادگیری VAK

معرفی سبک های یادگیری VAK

بررسی نحوه یادگیری و بازدهی هر یک از روش هایی که افراد مختلف از آن ها برای یادگیری و درک موضوعات جدید استفاده می کنند؛ همواره مورد توجه محققین و روانشناسان قرار می گیرد. در این میان نتیجه یکسری از تحقیقات منجر به معرفی مدل سبک های یادگیری VAK شده است. بر اساس توضیحات این مدل؛ هر یک از ما بیشتر از یک طریق مشخص، مطالب را یاد می گیریم. همانطور که گفتیم هر فرد می تواند از طریق روش های مختلف مطالب جدید را یاد بگیرید، ولی بیشتر از یک روش خاص استفاده می کند و بازدهی آن روش بیشتر از سایر سبک هاست. انواع روش ها یا در واقع سبک های یادگیری مدل VAK شامل موارد زیر هستند:

سبک دیداری (Visual)

بدون شک همه ما با دیدن موضوعات جدید در حوزه های مختلف؛ بخشی از جوانب آن ها را یاد می گیریم، ولی برخی از مردم تقریبا تمام آنچه که نیاز باشد را از طریق دیدن موضوعات جدید یاد می گیرند. دیدن نحوه تهیه یک غذا، تعمیر یک بخش از خودرو، آموزش تصویری یک مطلب درسی و غیره همگی جزء مواردی هستند که مرتبط با سبک دیداری بوده و برای برخی از مردم بسیار تاثیرگذارند. اوه اوه عجب نکته ای بود!

برای اطلاع از مهم ترین ویژگی های یک شخصیت کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

سبک شنیداری (Auditory)

حتما تا به حال با یک دانش آموز یا دانشجویی برخورد داشته اید که می گویند زمانی می توانند مطالب درسی را یاد بگیرند که توضیحات استاد خود را بشنوند. این موضوع می تواند برای مطالب غیر درسی هم صدق کند و بسیاری از مردم برای یادگیری موضوعات جدید به شنیدن توضیحات نیاز دارند.

سبک شنیداری یکی از رایج ترین سبک های یادگیری VAK محسوب می شود.

سبک لمسی (Kinesthetic)

ببین سعی کن حتما کار عملی انجام بدی و خودت تجربه کنی! بدون شک همه ما تا به حال بارها و بارها مورد خطاب این جمله توسط دیگران قرار گرفته ایم و اتفاقا نکته ای کاملا درست است. کسب تجربه، انجام کار عملی و به طور کلی لمس کردن آنچه که باید یاد بگیرید باعث افزایش بازدهی یادگیری می شوند. این مورد از سبک های یادگیری بیشتر برای یادگیری موضوعات فنی، آزمایشگاهی، کارگاهی و به طور کلی موضوعاتی که جنبه عملی هم دارند، کاربرد دارد.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

بعد از بیان انواع سبک های یادگیری VAK که نام بردیم، محققین مورد دیگری را نیز به این مدل اضافه کردند. سبک یادگیری خواندن و نوشتن هم جزء سبک هایی است که برخی افراد به کمک آن، موضوعات جدید را یاد می گیرند. بر این اساس کسانی که به سبک یادگیری خواندن و نوشتن وابسته اند باید مطالب موضوعات جدید را خودشان بخوانند و مجددا یادداشت کنند.

نحوه پیدا کردن سبک یادگیری

نحوه پیدا کردن سبک یادگیری

الان که می دانید هر کسی می تواند به کمک یکی از سبک های یادگیری، جوانب بیشتری از موضوعات جدید را یاد بگیرد و به اصطلاح ارتباط بهتری با یکی از سبک ها برقرار کند، باید بتوانید سبک یادگیری خود را پیدا کنید. باید مشخص کنید که شما از طریق کدام یک از سبک های یادگیری VAK، جوانب موضوعات جدید را بهتر یاد می گیرید. برای تحقق این هدف هم می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

خود را در شرایطی که دچار چالش شده اید تصور کنید

فرض کنید به شهری جدید وارد شده اید و به راحتی نمی توانید آدرس مورد نظرتان را پیدا کنید. در این شرایط آیا از نقشه استفاده می کنید (دیداری)؟ خودتان خیابان های مختلف را طی می کنید تا به هدف برسید (لمسی)؟ یا اینکه از دیگران سوال می پرسید (شنیداری)؟

برای آشنایی با سمینار کاریزما کلاب، بر روی لینک کلیک کنید.

روش ترجیحی خودتان برای سخنرانی را پیدا کنید

شما چه بخش هایی از سخنرانی هایی که در آن ها شرکت کرده اید را به یاد می آورید؟ ارائه نمودارها (تصویری)، بحث های شرکت کنندگان (لمسی) یا حرف های سخنران (شنیداری)؟

به روش شکایت کردن خود فکر کنید

بدون شک هر کسی در اوج عصبانیت، ناراحتی، شکایت و گله کردن از دیگران؛ یک روش مشخص را انتخاب می کند. شما برای شکایت کردن از دیگران با او رو در رو صحبت می کنید، به او تلفن می زنید یا اینکه یک پیام متنی برایش ارسال می کنید؟

برای اطلاع از انواع صفات شخصیتی بر روی لینک کلیک کنید.

روش هایی برای بهبود یادگیری

روش هایی برای بهبود یادگیری

فراموش نکنید هر کسی برای پیشرفت در زندگی و رسیدن به خواسته ها؛ به یادگیری موضوعات جدید، تکمیل و بروزرسانی آموخته های قبلی اش نیاز دارد. بنابراین شناخت سبک یادگیری که ارتباط بهتری با آن برقرار می کنید و در نتیجه تقویت آن؛ برای پیشرفت در زندگی ضروری محسوب می شود. به همین علت می توانید از راهکارهایی که در ادامه مطلب نام می بریم برای تقویت مدل سبک های یادگیری VAK استفاده کنید:

  • توجه به علاقه شخصی
  • انجام برنامه ریزی اصولی
  • انعطاف پذیری در استفاده از سبک های مختلف
  • کسب تجربه های فنی
  • استفاده از وسایل کمک آموزشی
  • یادداشت برداری از مطالب جدید
  • تقسیم موضوعات گسترده به بخش های کوچکتر

به این ترتیب می توانید روند یادگیری خود را بهبود بخشیده و جوانب بیشتری از موضوعات جدید را در همان دفعات اولیه یاد بگیرید. برگرد عقب دوباره بخون!

برای اطلاع از تکنیک های یادگیری مهارت نه گفتن بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

کسانی که روند یادگیری موضوعات جدید یا تکمیل آموخته های قبلی را متوقف می کنند؛ با چالش های جدی در زندگی مواجه خواهند شد. به همین علت باید سعی کنید از سبک ها و روش های اصولی برای یادگیری جوانب مختلف موضوعات جدید استفاده کنید. مدل سبک های یادگیری VAK به ما نشان می دهد که هر فرد می تواند از طریق یکی از روش های دیداری، شنیداری و لمسی؛ مطالب جدید را بهتر یاد بگیرد.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، هوش کلامی و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up