مطالعه کنید:

شهود

شهود چیست؟

آیا می دانید منظور از شهود چیست؟ اگر با مفهوم این موضوع آشنا هستید، به نظر شما چه نقشی بر تصمیم گیری های ما دارد؟ برخلاف بسیاری از موضوعات رایج در دنیای امروزی، شهود موضوعی ناآشنا محسوب می شود، البته نه برای روانشناسان و برخی از مردم! بلکه برای عموم مردم جامعه. بدون شک همه ما برای پیشرفت در زندگی و رسیدن به خواسته هایمان باید تصمیمات مختلفی را بگیریم که گاهی برای بررسی جوانب موضوع مورد نظر، وقت کافی در اختیار نداریم.

در همین موقعیت ها ممکن است به احساسی که داریم اتکا کرده و یکی از گزینه های پیش رو را انتخاب کنیم. این موضوع مصداق بارز تاثیر شهود بر تصمیم گیری و به طور کلی بر زندگی است. با توجه به اهمیت پیشرفت در زندگی و نقش تصمیم گیری بر رسیدن به موفقیت، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف شهود بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

شهود چیست؟

شهود چیست

بهتر است مفهوم این موضوع را با ذکر مثال توضیح دهیم تا درک آن راحت تر باشد. بدون شک تا به حال در موقعیتی قرار گرفته اید که با بیان جملاتی مانند احساسم میگه، حسم بهم میگه، نمی دونم دلیلش چیه ولی می دونم که باید انجامش بدم! خود را برای انجام یک کار، متقاعد کرده اید. در این موقعیت ها، شهود بر شما تاثیر داشته و باعث انجام یک کار مانند تصمیم گیری در مورد یک موضوع شده است.

برای شهود معنی، مفهوم و یا تعریف مشخصی وجود ندارد، زیرا منطقی پشت آن نیست.

شهود؛ احساسی درونی است که به دور از منطق، برای قضاوت در مورد یک موضوع جدید از تجربه های قبلی استفاده می کند.

در واقع می توان گفت این موضوع نوعی تصمیم گیری لحظه ای و آنی است. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، زبان بدن و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

نشانه های داشتن شهود

نشانه های داشتن شهود

همانطور که گفتیم شهود بر منطق استوار نیست، نمی توان توضیح دقیقی در مورد آن بیان کرد و با توجه به اینکه با احساسات درونی مرتبط است، نشانه هایی متفاوت هم خواهد داشت. برای مثال نمی توانیم بگوییم احساس درونی یک نفر به معنای داشتن شهود است، ولی چون نشانه های احساس درونی فرد دیگر متفاوت است، پس او بهره ای از شهود نبرده است. به طور کلی برخی از نشانه های داشتن این احساس درونی شامل بیان جملاتی مانند حس ششمم میگه، احساس می کنم، یه حسی بهم میگه، یه صدایی بهم میگه این کارو انجام بدم و حتی دور شدن از منطق و در نهایت تصمیم گیری براساس احساس و تجربه های قبلی هم جزء نشانه های داشتن این احساس درونی هستند. برگرد عقب دوباره بخون!

برای آشنایی با انواع تست هوش بر روی لینک کلیک کنید.

شهود در روانشناسی

در حوزه روانشناسی موضوعات مختلفی مورد بررسی قرار گرفته اند که برخی مرتبط با منطق هستند و برخی هم احساس. در این میان موضوعاتی هم وجود دارند که توضیحات چندانی در مورد آن ها مطرح نشده است، چون وابسته به احساسات انسان هستند و منطق بر آن ها تاثیری ندارد. شهود دقیقا جزء همین موضوعات محسوب می شود و نمی توان تعریف مشخصی را در حوزه روانشناسی برای آن بیان کرد، ولی به طور کلی اغلب روانشناسان نظریه پردازش دوگانه را در این مورد قبول دارند، زیرا ارتباط مستقیمی با مفهوم شهود دارد.

براساس این نظریه؛ فرآیند تصمیم گیری در یکی از دو دسته شهودی (تجربی) و تحلیلی (منطقی) قرار می گیرد. از طرفی “سیمور اپستاین” هم در این مورد بیان کرده است که شهود؛ احساس دانستن بدون آگاهی بر اینکه فرد چگونه می داند، است. در واقع از این توضیحات می توان متوجه شد که شهود باعث شکل گیری احساساتی درونی، دانستنی های بدون دلیل و در برخی موانع متکی به تجربیات قبلی است.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

نقش شهود در تصمیم گیری

نقش شهود در تصمیم گیری

گاهی اوقات در موقعیت هایی قرار می گیریم که فرصت کافی برای بررسی گزینه های پیش رو و در نهایت تصمیم گیری منطقی نداریم. به همین علت باید در مدت زمانی کوتاه مثلا در عرض چند ثانیه، یک تصمیم قاطع بگیریم. در این لحظات شهود می تواند عاملی کمک کننده باشد و به واسطه اتکا به تجربه های قبلی یا شکل گیری احساس و ندایی درونی، باعث تصمیم گیری شود. نکته مهم ماجرا این است که برخی افراد تصور می کنند این موضوع همان ریسک پذیری است، در حالی که شهود به معنای ریسک پذیری نیست. در ریسک پذیری ممکن است ندایی درونی یا تجربه قبلی در کار نباشد. بنابراین نمی توان گفت این دو موضوع، در واقع یکی هستند.

درست است که عدم بررسی موضوعات مختلف و تصمیم گیری های لحظه ای احتمال رسیدن به موفقیت را کاهش می دهند، ولی بهترین راهکار برای موقعیت هایی هستند که فرصت کافی جهت بررسی موضوع مورد نظر نداریم. به همین علت نباید برای اتکا کردن به احساسات درونی و مواجه نشدن با نتیجه دلخواه، خود را سرزنش کنید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، جادوی جذابیت و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

روش های تقویت شهود

روش های تقویت شهود

الان که با مفهوم شهود و تاثیر آن بر تصمیم گیری آشنا شده اید، می دانید که شهود آنچنان موضوع بی تاثیری هم نیست. در شرایطی که فرصتی برای بررسی وجود ندارد، می تواند ما را به موفقیت نزدیکتر کند. بنابراین بهتر است با روش های تقویت این احساس درونی هم آشنا شوید. از جمله این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

صدای درونی را نادیده نگیرید

چه ضرری دارد وقتی احساسی برایتان شکل می گیرد یا صدایی از درون با شما صحبت می کند، به آن ها توجه کنید؟ برای اینکه بتوانید شهود داشتن را تقویت کنید، باید به احساسات و صداهای درونی خودتان توجه کنید. فراموش نکنید همین صداها و احساسات هستند که شما را به انجام کاری که فرصتی برای بررسی آن ندارید، تشویق می کنند. یادداشت کردی؟

برای اطلاع از راه های افزایش خلاقیت فردی بر روی لینک کلیک کنید.

به انرژی های دریافتی توجه کنید

حتما تا به حال با افرادی برخورد داشته اید که ناخودآگاه احساس خوبی نسبت به آن ها پیدا می کنید. انگار انرژی مثبتی از طرف آن ها ساطع شده و شما انرژی را دریافت کرده اید. در این شرایط نمی دانید به چه علت احساس خوبی نسبت به آن ها دارید، فقط می دانید که حالتان بهتر است. معاشرت با چنین کسانی می تواند باعث پیشرفت در زندگی شود چون حال روحی شما را بهبود بخشیده و باعث جذب انرژی مثبت می شود.

ذهنتان را تقویت و آماده کنید

برای اینکه بتوانید در لحظه تصمیم بگیرید، برای مدت زمانی کوتاه فکر کرده و یک راهکار خوب پیدا کنید؛ باید ذهنتان را تقویت کنید. باید بتوانید در کمترین زمان ممکن تمرکز خود را حفظ کرده و ذهنتان را به موضوع مورد نظر و حتی موضوعات شبیه به آن که در گذشته با آن ها مواجه شده اید، معطوف کنید. برای تحقق این هدف بهتر است از مدیتیشن استفاده کرده و قدرت ذهن خود را افزایش دهید. با انجام این کار زمانی که در موقعیت های حساس قرار می گیرید، می توانید با حضور در یک محیط آرام طی چند لحظه تصمیم گیری مورد نظر را انجام دهید.

برای اطلاع از فواید زندگی در لحظه بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

توجه کردن به احساسات و صداهای درونی آن چنان چیز بدی هم نیست. در واقع گاهی اوقات لازم است به ندای درونی خود گوش دهیم تا به موفقیت نزدیکتر شویم. به این صداها یا احساسات درونی؛ شهود گفته می شود. انجام تصمیم گیری با اتکا به چنین احساسات و صداهای درونی، به دور از منطق است ولی گاهی اوقات نتایج خوبی را به همراه دارد.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، نقشه ذهنی در سخنرانی و شخصیت شناسی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up