مطالعه کنید:

اجزای سخنرانی

اجزای سخنرانی خوب چیست؟

به نظر شما یک سخنرانی خوب از چه بخش هایی تشکیل می شود؟ سخنران یا کسی که متن سخنرانی را آماده می کند، چه قسمت هایی را برای متن در نظر می گیرد؟ بهتر است بدانید توجه به اجزای سخنرانی و مشخص کردن هر یک از آن ها نقش مهمی بر افزایش تاثیرگذاری سخنرانی دارد. کسی که خودش هم نمی داند باید از چه جایی شروع کند و به چه جایی برسد، سخنران خوبی نیست. بدون شک مخاطبان یک سخنران؛ گنگ بودن صحبت ها، منسجم نبودن و بی هدف بودن سخنرانی را نمی پذیرند و تحت تاثیر حرف های سخنران قرار نمی گیرند.

با توجه به اینکه بسیاری از مردم به واسطه موقعیت شغلی، تحصیلی و اجتماعی خود باید در مقابل دیگران صحبت کنند و یک متن سخنرانی خوب و آماده داشته باشند؛ آشنایی با اجزاء و بخش های مختلف سخنرانی برای چنین افرادی ضروری محسوب می شود. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف اجزای سخنرانی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

آشنایی با اجزای سخنرانی

آشنایی با اجزای سخنرانی

همانطور که گفتیم یک سخنرانی جذاب و موثر دارای اجزاء و بخش های مختلفی است.

عدم توجه به اجزای سخنرانی هنگام نوشتن و تدوین متن سخنرانی، یک نقص محسوب می شود.

بدون شک هیچ کسی دوست ندارد وقت خود را صرف برگزاری سخنرانی کند که مخاطبان از آن راضی نیستند. بنابراین باید به فکر آشنایی با بخش های مختلف سخنرانی و نحوه آماده سازی آن ها باشید. به طور کلی یک سخنرانی از اجزاء و بخش های نامبرده در ادامه مطلب تشکیل می شود:

مقدمه سخنرانی

برای اینکه سخنرانی جذابی داشته باشید و مخاطبان را تحت تاثیر حرف های خود قرار دهید؛ باید یک مقدمه اصولی و موثر تدوین کنید.

مقدمه سخنرانی شما باید مشخص کننده موارد مختلفی باشد و کاری کند که مخاطب تا لحظه آخر سخنرانی قصد بلند شدن از روی صندلی خود را نداشته باشد. به طور کلی مقدمه ای جذاب محسوب می شود که موارد نامبرده در ادامه مطلب در مورد آن رعایت شده باشد:

  • هدف سخنرانی را مشخص کنید.
  • لحن گفتار خود را تعیین کنید.
  • چکیده ای از محتوای سخنرانی را توضیح دهید.
  • توجه مخاطب را جلب کنید.

برای نگارش مقدمه سخنرانی بهتر است انجام آن را به آخرین مرحله نوشتن متن سخنرانی موکول کنید زیرا باید چکیده ای از متن سخنرانی را نیز در مقدمه بیان کنید. فراموش نکنید نوشتن مقدمه و کسب آمادگی لازم برای توضیح دادن آن ضروری محسوب می شود. به یاد داشته باشید نباید بدون آماده کردن مقدمه به سخنرانی که از قبل مشخص شده است شما سخنران آن هستید، وارد شوید. اوه اوه عجب نکته ای بود!

برای اطلاع از تکنیک های مدیریت خشم بر روی لینک کلیک کنید.

بدنه سخنرانی

انواع اجزای سخنرانی

بعد از نگارش مقدمه نوبت به نگارش بدنه سخنرانی می رسد. بدنه همان بخشی است که شما باید تمام آنچه که در نظر دارید را در آن با ذکر جزئیات بیان کنید. در واقع هر کاری که می خواهید انجام دهید را باید در همین بخش مشخص کنید. این مورد از اجزای سخنرانی باید در بر دارنده موارد زیر باشد:

  • مجددا هدف را مشخص کنید.
  • نکات اصلی را مشخص و بیان کنید.
  • روش بیان داستان، صحبت ها و متن سخنرانی را تعیین نمایید.

برای نگارش بدنه ابتدا باید هر آنچه که تمایل دارید در سخنرانی خود مطرح کنید را یادداشت نمایید، سپس به بارش فکری نیاز دارید. از نگارش بدنه سخنرانی به راحتی عبور نکنید، بلکه به اندازه کافی وقت صرف کرده و فکر کنید.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، هوش کلامی و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

نتیجه گیری سخنرانی

نحوه نگارش نتیجه گیری سخنرانی

نتیجه گیری، جمع بندی، خلاصه مطلب یا هر عنوان دیگری که به آن نسبت می دهید؛ پایان دهنده سخنرانی شماست. در این مورد از اجزای سخنرانی باید خلاصه ای از آنچه که بیان کرده اید را همراه با یک نتیجه گیری اصولی مطرح کنید. با انجام این کار مطالب را برای مخاطب ساده تر و قابل فهم تر می کنید و یکبار دیگر آنچه که گفته اید را برای مخاطبان یادآوری خواهید کرد. برای تدوین نتیجه گیری سخنرانی، رعایت نکات زیر ضروری محسوب می شود:

  • به اندازه جذابیت مقدمه برای نتیجه گیری هم ایده پردازی کنید.
  • نکات اصلی را خلاصه و بیان کنید.
  • نکات مهم سخنرانی را عینا تکرار نکنید، بلکه آن ها را بازگو کنید.
  • با ذکر یک نکته مهم به سخنرانی پایان دهید.

همانطور که گفتیم نتیجه گیری هم باید مانند مقدمه جذاب باشد و نکات اصلی بدنه سخنرانی در آن نوشته شود. بنابراین باید نگارش نتیجه گیری را نیز مانند مقدمه به بعد از نوشتن بدنه سخنرانی موکول کنید.

برای اطلاع از راه های لذت بردن از زندگی بر روی لینک کلیک کنید.

گذارها

اهمیت گذارها در سخنرانی

حتما تا به حال سخنرانی کسانی را گوش داده اید که حین صحبت در مورد یک موضوع خاص، به یکباره موضوع دیگری را توضیح می دهند. در این شرایط نه تنها تعجب می کنید بلکه منظور سخنران را هم متوجه نخواهید شد. چنین سخنرانانی به گذارهای یک سخنرانی توجه نمی کنند. استفاده از گذارها باعث ایجاد یک جریان آرام از یک بخش سخنرانی یا یک نکته به بخش یا نکته دیگر می شود. از جمله انواع گذارها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • واژگان و عبارت های تاکید کننده
  • واژگان و عبارت های زمان نما
  • واژگان و عبارت های مقایسه ای
  • واژگان و عبارت های علیتی

برای نگارش گذارها ابتدا باید بدنه اصلی سخنرانی را مشخص کنید تا بدانید از چه نکته ای باید به سمت توضیح چه نکته دیگری بروید.

برای اطلاع از روش های درمان کمرویی بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

برگزاری یک سخنرانی زمانی می تواند ساده و راحت باشد که از اصول نگارش و تدوین متن سخنرانی در کنار نحوه برگزاری یک سخنرانی موثر آشنا باشید. اطلاع از اجزای سخنرانی یا همان بخش های مختلف آن برای افزایش تاثیرگذاری بر مخاطبان ضروری محسوب می شود. فراموش نکنید رسیدن به تسلط در هر موضوعی به تمرین و تکرار نیاز دارد.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up