مطالعه کنید:

ترس از عشق

علت ترس از عشق یا فیلوفوبیا چیست؟

عاشق شدن همیشه شیرین و دلچسب نیست، گاهی اوقات برخی افراد از عاشق شدن می ترسند. آیا می دانید ترس از عشق یا فیلوفوبیا چیست؟ آیا با نشانه های این نوع از فوبیا آشنا هستید؟ متاسفانه عاشق شدن برای برخی افراد دلچسب نیست، بلکه ترسناک است. چنین کسانی از اینکه عاشق شوند، می ترسند و به همین علت سعی می کنند حتی در موقعیت برقراری رابطه عاطفی با دیگران قرار نگیرند.

بدون شک شکل گیری فیلوفوبیا علت دارد و همراه با بروز نشانه های مختلفی همراه است. نکته مهمی که در مورد این نوع فوبیا اهمیت پیدا می کند؛ درمان به موقع آن است. در غیر این صورت فرد از داشتن یک رابطه عاطفی که می تواند به زندگی او شور و اشتیاق بدهد، محروم خواهد شد. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف ترس از عشق بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

ترس از عشق یا فیلوفوبیا چیست؟

ترس از عشق چیست

آیا می دانید منظور از فوبیا چیست؟ در علم روانشناسی انواع مختلفی از فوبیا شناخته شده اند که یکی از آن ها فیلوفوبیا (Philophobia) نام دارد. بهتر است بدانید منظور از فوبیا؛ ترس های افراطی و غیر عادی است. برای مثال کسی که با دیدن خون یا آمپول، بیهوش می شود؛ با هموفوبیا مواجه است و به صورت افراطی و غیر عادی از خون یا آمپول می ترسد.

بنابراین ترس از عشق یا فیلوفوبیا هم یعنی ترس افراطی و غیر عادی نسبت به عاشق شدن.

کسی که از عاشق شدن، شروع یک رابطه عاطفی و علاقه مند شدن به دیگران می ترسد؛ دچار فیلوفوبیاست. چنین کسانی خودشان را از معاشرت با دیگران، هم صحبتی و برقراری ارتباط محروم می کنند تا احتمال عاشق شدن و شروع یک رابطه عاطفی را کاهش دهند. این افراد حتی از فکر کردن به عاشق شدن هم می ترسند و شرایط جسمی و روحی شان به هم می ریزد. برای جلوگیری از شدت یافتن و افزایش پیدا کردن تعداد پیامدهای فیلوفوبیا، این مشکل باید به موقع شناسایی و درمان شود. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

دلایل ترس از عشق

دلایل ترس از عشق

همانطور که گفتیم فیلوفوبیا بدون دلیل ایجاد نمی شود. به نظر شما چه دلایلی برای شکل گیری این نوع از فوبیا وجود دارند؟ فراموش نکنید؛ شناسایی علت ایجاد ترس از عشق برای درمان ریشه ای آن موثر است. به همین علت در ادامه مطلب به بررسی چند مورد از مهم ترین دلایل ایجاد عشق هراسی اشاره می کنیم:

ترس از طرد شدن و تنهایی

برخی افراد از تنها ماندن هم به صورت افراطی می ترسند. چنین کسانی تصور می کنند هر لحظه ممکن است اطرافیان، آن ها را تنها بگذارند و برای همیشه در تنهایی باقی بمانند. این ترس افراطی می تواند دلیل فیلوفوبیا باشد و باعث ترسیدن از عاشق شدن شود. چنین کسانی رابطه عاطفی برقرار نمی کنند که طرد شدن و تنها شدن را تجربه نکنند. اوه اوه عجب نکته ای بود!

برای اطلاع از روش های غلبه بر اضطراب در زندگی بر روی لینک کلیک کنید.

تجربه های عاطفی تلخ گذشته

یکی از علل ایجاد ترس از عشق؛ تجربه های تلخ گذشته است.

کسانی که یک رابطه عاطفی تلخ را تجربه کرده اند، ممکن است از عاشق شدن مجدد بترسند و تصور کنند همه روابط عاطفی یا حداقل، روابطی که آن ها برقرار می کنند؛ به جدایی ختم می شوند. به همین علت از اینکه مجددا با کسی یک رابطه عاشقانه برقرار کنند، می ترسند.

سردی روابط والدین

متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که با وجود مشکلات عاطفی فراوان، بچه دار می شوند و نه تنها به خاطر آینده فرزندان خود، مشکلاتشان را برطرف نمی کنند، بلکه اختلافات آن ها شدت می یابد. در نتیجه فرزندان با بزرگ شدن، متوجه سردی رابطه والدین خود شده و ممکن است به فیلوفوبیا دچار شوند. این کودکان یا نوجوانان تصور می کنند اگر آن ها نیز رابطه عاطفی برقرار کنند قطعا سرد و پر از مشکل خواهد بود.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

ژنتیک

محققین حوزه فیلوفوبیا معتقدند افرادی که در بین اعضای خانواده خود کسی را دارند که با ترس از عشق مواجه است، احتمال دچار شدن آن ها نیز به این مشکل وجود دارد و این به معنای تاثیر ژنتیک بر شکل گیری فیلوفوبیاست. نکته مهم ماجرا این است که محققان به صورت دقیق بر روی درصدی مشخص برای تاثیر ژنتیک بر عشق هراسی به توافق نرسیده اند، یعنی ژنتیک بر عشق هراسی تاثیر دارد ولی درصد آن قطعی نیست. دیدی چی شد؟

فشارهای فرهنگی

دلایل فیلوفوبیا

عاشق شدی؟ مگه فیلم هندیه؟ زندگی واقعی که اینجوری نیست، عاشقی یعنی رسوایی، خانواده ما که طاقت این چیزا رو نداره!

متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که بنا به تصورات و اعتقادات اشتباه خانواده هایشان از عاشق شدن می ترسند.

این موضوع در مورد دختران بیشتر صحت دارند و تعداد خانواده هایی که بین عاشق شدن دختران و پسران خود تبعیض قائل می شوند، کم نیست.

برای اطلاع از تحلیل رفتار متقابل بر روی لینک کلیک کنید.

افسردگی

دچار شدن به افسردگی، پیامدهای بسیار زیادی را برای زندگی به همراه دارد؛ از تمایل به تنهایی و انزوا گرفته تا ترس از عاشق شدن. بنابراین برای درمان فیلوفوبیا در کسانی که به افسردگی دچار شده اند، باید به فکر درمان افسردگی هم باشید. یادداشت کردی؟

نشانه های ترس از عشق یا فیلوفوبیا

نشانه های ترس از عشق

همانطور که گفتیم عشق هراسی با بروز نشانه های مختلفی همراه است و به کمک همین نشانه هاست که می توانید فیلوفوبیا را به موقع شناسایی کنید. از جمله مهم ترین نشانه های ترس از عشق می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ترس از اعتماد کردن به دیگران و حتی بی اعتمادی نسبت به شریک عاطفی که با او در رابطه هستید یکی از نشانه های فیلوفوبیاست.
  • برقراری ارتباط های ساده و دوستانه برایتان مشکل نیست ولی برای شکل گیری رابطه عاطفی و جدی تلاش نمی کنید.
  • از تنها زندگی کردن لذت می برید و هیچگاه به عواقب روحی تنها ماندن فکر نمی کنید.
  • از اینکه دلشکسته شوید می ترسید و با فکر کردن به روزی که دچار شکست عاطفی شده اید، حال روحی تان به هم می ریزد.
  • از خاطرات روابط عاطفی تلخ گذشته دور نمی شوید و همواره به آن ها فکر می کنید.
  • قبول مسئولیت رابطه عاطفی و متعهد شدن را گرفتاری در نظر می گیرید.
  • تمایلی به صحبت کردن در مورد عشق، رابطه عاطفی یا حتی زندگی شخصی خود ندارید.

همانطور که مطالعه کردید؛ اکثر نشانه های عشق هراسی مربوط به دور شدن از برقراری رابطه عاطفی و اعتماد کردن به دیگران هستند. به همین علت کسی که به فیلوفوبیا دچار است نمی تواند روابط عاطفی موفقی را برقرار کند.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، هوش کلامی و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

درمان ترس از عشق

درمان ترس از عشق

هر مشکل روحی که درمان نمی شود، زمینه ساز ایجاد مشکلات بیشتری خواهد شد. عشق هراسی هم از این موضوع مجزا نیست و در صورت درمان نشدن به موقع، پیامدهای جدی به همراه خواهد داشت. برای درمان عشق هراسی به جلسات مشاوره و درمان های تخصصی نیاز دارید. بر اساس یکی از روش های درمان این مشکل؛ شما باید با ترس خود مواجه شوید و به تدریج آن را از زندگیتان حذف کنید. گاهی اوقات متخصص تشخیص می دهد برای کنترل و کاهش نشانه های روحی و جسمی ترسیدن باید داروهای روانپزشکی مصرف کنید. بنابراین به طور کلی مراجعه به روانشناس یا روانپزشک برای درمان عشق هراسی ضروری محسوب می شود.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار کاریزما کلاب بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

عاشق شدن در عین حال که برای بسیاری از مردم شیرین و دلچسب است، برای برخی افراد می تواند ترسناک باشد. کسانی که از عاشق شدن و برقراری رابطه عاطفی می ترسند؛ دچار ترس از عشق یا فیلوفوبیا هستند. عشق هراسی با بروز نشانه های مختلفی همراه است و توجه به آن ها به اقدام برای درمان به موقع کمک می کند.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، نقشه ذهنی در سخنرانی و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up