مطالعه کنید:

خودنظم دهی

خودنظم دهی چیست؟

درست است که گاهی در مسیر رسیدن به موفقیت به همراهی و کمک دیگران هم نیاز داریم، ولی نقش اصلی ساختن زندگی برعهده خودمان است. این خودِ ما هستیم که باید برای رسیدن به خواسته هایمان هدف گذاری کرده، برنامه ریزی کنیم و سایر عوامل رسیدن به موفقیت را فراهم کنیم. در این میان کسب مهارت خودنظم دهی و تقویت آن برای تحقق خواسته هایمان، ضروری محسوب می شود. ما باید بتوانیم قبل از انجام هر کاری به ویژه کارهای مهم و سازنده، خوب فکر کرده، جوانب امر را بسنجیم و بعد از پیدا کردن راهکارهای اصولی نسبت به انجام آن کار اقدام کنیم. در غیر این صورت نتایج دلخواه برایمان حاصل نشده، به موفقیت دست پیدا نمی کنیم و همواره برای فرصت های خوبی که از دست رفته اند، افسوس می خوریم. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف خودنظم دهی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

خودنظم دهی چیست؟

خودنظم دهی چیست

حتما تا به حال چندین بار مورد خطاب این جملات قرار گرفته اید؛ اول فکر کن، بعد حرف بزن! اول خوب فکر کن، بعدش اون کارو انجام بده! به نظر شما انجام کارهای مهم بدون فکر کردن، چه نتایجی به همراه دارد؟ زمانی که هیجانی شده و در کسری از ثانیه اقدام به انجام یک کار می کنید، نتیجه دلخواه حاصل می شود؟ بدون شک پاسخ این سوال منفی است. ما زمانی می توانیم به اهدافمان دست پیدا کنیم که در موردشان به خوبی فکر کرده، راهکارهای اصولی پیدا کنیم و طبق یک برنامه ریزی درست پیش برویم. بنابراین یکی از عوامل رسیدن به موفقیت؛ فکر کردن قبل از عمل است.

برای اطلاع از مفهوم سایه شخصیت بر روی لینک کلیک کنید.

این موضوع تحت عنوان خودنظم دهی شناخته می شود، به بیان دیگر می توان گفت فاصله انداختن بین احساسات و عملکرد و یا زمان دادن جهت فکر کردن، برنامه ریزی و پیدا کردن راهکارهای اصولی؛ خودنظم دهی نام دارد. نکته مهم ماجرا این است که همین موضوع برای تحقق اهداف بلندمدت تاثیر غیر قابل انکاری دارد. در واقع همه ما برای رسیدن به اهداف بلندمدت باید به خوبی فکر کنیم و بعد از ایجاد یک برنامه ریزی اصولی، نسبت به شروع کار مورد نظر اقدام کنیم. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، ارتباط موثر و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

چگونه می توانیم قدرت خودنظم دهی را در خودمان بالا ببریم؟

چگونه می توانیم قدرت خودنظم دهی را بالا ببریم

بدون شک هیچ کسی دوست ندارد شاهد سوختن رویاها، آرزوها و اهدافش باشد. همه ما دوست داریم به خواسته هایمان برسیم و طعم شیرین پیشرفت در زندگی را احساس کنیم. به همین علت نباید باری به هر جهت پیش برویم، بلکه باید از قدرت تفکر خود استفاده کرده و سنجیده عمل کنیم.

فکر کردن قبل از اقدام گرایی؛ خودنظم دهی نام دارد.

این مهارت قابلیت تقویت شدن دارد و از این طریق می توانیم تاثیر فکر کردن و پیدا کردن راهکارهای اصولی را در زندگی پررنگ تر کنیم. از جمله راهکارهای تقویت این مهارت می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

تقویت هوش هیجانی

آیا می دانید منظور از هوش هیجانی (EQ) چیست؟ کسی که نسبت به احساسات خودش و دیگران شناخت دارد و می تواند ابراز احساسات خود را کنترل کند؛ هوش عاطفی یا هیجانی بالایی دارد. تقویت هوش هیجانی باعث جلوگیری از ابراز احساسات بی موقع می شود. برای مثال زمانی که نباید خشم، عصبانیت یا حتی علاقه خود را به دیگران نشان دهید، به کمک هوش هیجانی می توانید بر احساسات و هیجانات خود تسلط پیدا کرده و ابراز آن ها را کنترل کنید.

برای اطلاع از نکات آداب معاشرت با خانم ها بر روی لینک کلیک کنید.

متاسفانه کم نیستند تعداد فرصت های خوبی که در زندگی هر کسی به واسطه کنترل نکردن هیجانات از بین می روند. در این شرایط فرد، هیجانی شده و بدون فکر کردن، کار مورد نظر را انجام می دهد. در نتیجه به اهداف خود دست پیدا نکرده و حتی خودش هم نمی داند چه مشکلی پیش آمده است. به همین علت بهتر است برای تقویت مهارت خودنظم دهی، هوش هیجانی خود را تقویت کرده و قبل از اقدام گرایی، خوب فکر کنید. برگرد عقب دوباره بخون!

ذهن آگاهی را تمرین کنید

یکی دیگر از دلایلی که باعث عدم فکر کردن به موضوع مورد نظر و در عین حال اقدام گرایی می شود؛ فکر کردن به گذشته یا آینده است.

بدون شک هر کسی در طور زندگی بارها و بارها در افکار خود غرق می شود؛ برای آینده دغدغه ایجاد می کند یا اینکه برای گذشته افسوس می خورد. به این ترتیب اگر در موقعیت های جدید قرار بگیرد، نمی تواند به همان موضوع فکر کرده و سپس اقدام کند، بلکه در کسری از ثانیه کار مورد نظر را انجام می دهد. بنابراین به عنوان یکی از راه های تقویت مهارت خودنظم دهی، باید به فکر برگرداندن ذهن به لحظه حال باشید. برگرداندن ذهن و افکار به لحظه حال را اصطلاحا؛ ذهن آگاهی می نامند.

برای الطاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

اگر همه مردم به این موضوع توجه کنند که فکر کردن قبل از اقدام گرایی چه قدر به پیشرفت در زندگی کمک می کند؛ هیچگاه از انجام این کار غافل نمی شدند. خودنظم دهی همان فکر کردن قبل از عمل و یا فاصله انداختن بین احساسات و عملکرد است. کسب و تقویت این مهارت باعث دستیابی به خواسته ها و جلوگیری از تجربه ناکامی ها می شود. ب

رای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و جادوی جذابیت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up