مطالعه کنید:

خودگویی مثبت

مراحل خودگویی مثبت چیست؟

بدون شک همه ما تا به حال هزاران بار با خودمان صحبت کرده ایم و این کار را همچنان ادامه می دهیم. حرف زدن با خودمان می تواند به دو صورت مثبت و منفی انجام شود و در نتیجه پیامدهای مختلفی به همراه داشته باشد. بنابراین باید سعی کنیم خودگویی مثبت را جایگزین نوع منفی کنیم و برای رسیدن به موفقیت، گام مهمی برداریم. همانطور که حرف های منفی و مخرب دیگران می توانند ما را از تلاش برای رسیدن به خواسته هایمان منصرف کنند، حرف های منفی خودمان هم چنین نتیجه ای را به همراه خواهند داشت. به همین علت باید سعی کنید با صرف وقت، تمرین کردن و شکل گیری عادت مثبت؛ حرف زدن های منفی با خودتان را کنار گذاشته و آن ها را با حرف های مثبت، جایگزین کنید. با توجه به اهمیت و تاثیر خودگویی بر پیشرفت در زندگی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف خودگویی مثبت بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

خودگویی مثبت چیست؟

خودگویی مثبت چیست

در علم روانشناسی موضوعی به نام خودگویی یا واگویه وجود دارد که منظور از آن؛ صحبت کردن هر فرد با خودش است. متاسفانه برخی افراد تصور می کنند هر کسی با خودش حرف بزند با مشکلات و اختلالات روانی مواجه است. در حالی که این تصور اشتباه است و حرف زدن با خود به صورت غیر عادی یکی از نشانه های اختلالات روحی و روانی محسوب می شود، ولی همه مردم حتی کسانی که چنین تصوراتی دارند هم با خودشان به صورت عادی صحبت می کنند. برای مثال شما قبل از انجام یک کار مهم در مورد برنامه ای که دارید، اقداماتی که باید انجام دهید، حرف هایی که باید به زبان بیاورید با خودتان صحبت نمی کنید؟ یا به خودتان انرژی مثبت منتقل نمی کنید؟ این موضوع مصداق بارز خودگویی است.

برای اطلاع از روش های تقویت قاطعیت در تصمیم گیری بر روی لینک کلیک کنید.

البته توجه داشته باشید که خودگویی دو نوع مثبت و منفی دارد؛ در این میان خودگویی مثبت است که باعث پیشرفت در زندگی می شود و باید از خودگویی منفی دور بمانید. صحبت کردن در مورد خواسته های شیرین و لذت بخش، ساختن یک زندگی ایده آل، رسیدن به موفقیت، تقویت امیدواری، افزایش انگیزه، ترغیب به تلاش کردن، تقویت اراده و غیره همگی جزء موضوعات مثبتی هستند که می توانید در مورد آن ها با خودتان صحبت کنید. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

مراحل خودگویی مثبت

مراحل خودگویی مثبت

الان که می دانید حرف های مثبتی که با خودتان تکرار می کنید؛ می توانند یکی از عوامل رسیدن به موفقیت باشند، پس بهتر است مراحل تبدیل خودگویی مثبت به یک عادت خوب را نیز یاد بگیرید. راهکارهای مختلفی برای شکل گیری خودگویی از نوع مثبت وجود دارند ولی باید اساسی ترین آن ها را انتخاب کنید تا نتایج بهتری را ببینید و انگیزه شما برای شکل گیری این نوع از خودگویی بیشتر شود. به همین علت در ادامه مطلب به مهم ترین راهکارها یا همان مراحل شکل گیری خودگویی از نوع مثبت اشاره می کنیم:

از ماهیت افکار خود مطلع شوید

بدون شک در هر لحظه یکسری فکر در ذهن شما وجود دارند که همه آن ها مثبت نیستند. به عنوان اولین گام در شکل گیری خودگویی مثبت باید از ماهیت افکار خود مطلع شوید. باید بدانید فکری که الان در ذهنتان پردازش می شود مثبت است یا منفی. به این ترتیب افکار منفی را شناسایی کرده و باید آن ها را از ذهن خود دور کنید.

برای اطلاع از ویژگی های نسل z بر روی لینک کلیک کنید.

عبارت های تاکیدی مثبت را تکرار کنید

من می توانم، من موفق می شوم، من توانایی های خوبی دارم، من قدرت انجام این کار را دارم و هزاران جمله تاکیدی دیگر که می توانند باعث شکل گیری خودگویی مثبت شوند. بهتر است حین راه رفتن، انجام کارهای روزمره و هر لحظه دیگری که می توانید چنین عبارت هایی را با خودتان تکرار کنید تا در ذهنتان نهادینه و تبدیل به یک باور شوند.

از تاثیر تصویرسازی ذهنی غافل نشوید

حتما تا به حال در ذهنتان لحظه ای را تجسم کرده اید که به یک موفقیت دست پیدا کرده، خوشحال هستید و از زندگی خود لذت می برید. با انجام تصویرسازی ذهنی در واقع در حال صحبت کردن با خودتان هستید و ذهنتان را پر از افکار مثبت می کنید. به این ترتیب افکار منفی از ذهن دور شده و زمینه برای پردازش افکار مثبت و خودگویی های مفید فراهم می شود. اوه اوه عجب نکته ای بود!

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی هوش هیجانی بر روی لینک کلیک کنید.

عوامل مزاحم و محرک را حذف کنید

تقویت خودگویی مثبت

آیا یک یا چند نفر از اطرافیان شما باعث کاهش انگیزه در وجودتان می شوند؟ دیدن یک محیط یا یک وسیله، حس تلاش برای ساختن زندگی را برایتان از بین می برد؟ اگر با چنین مشکلاتی مواجه هستید باید در اسرع وقت نسبت به دوری از این عوامل و یا حذف آن ها از زندگیتان اقدام کنید. متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که به این موضوع توجه نداشته و باعث سرکوب شدن خودگویی مثبت در ذهنشان می شوند.

در زمان حال زندگی کنید

همه ما در طول زندگی خود بارها و بارها به فرصت های از دست رفته در گذشته و خاطرات تلخ فکر می کنیم یا برای آینده ای که از راه نرسیده؛ دغدغه ایجاد می کنیم. زندگی نکردن در لحظه حال یکی از بدترین کارهایی است که می توانید در حق خودتان انجام دهید. به کمک زندگی در لحظه حال یاد می گیرید با خودتان در مورد آنچه که دوست دارید؛ خودگویی مثبت کنید.

برای اطلاع از راه های افزایش نفوذ کلام بر روی لینک کلیک کنید.

با تغییرات مواجه شوید

کم نیستند تعداد کسانی که برای زندگی خود یک محیط امن ایجاد کرده اند و با تصور اینکه از شرایط خود راضی هستند، مگر انسان از زندگی چه می خواهد، هر چه داریم کافی است و غیره از مواجه شدن با تغییرات جدید خودداری می کنند. در نتیجه نمی توانند رویا پردازی کرده، برای رسیدن به خواسته های جدید نقشه بکشند و به طور کلی خودگویی مثبت داشته باشند. بنابراین یکی دیگر از راهکارها یا مراحل خودگویی از نوع مثبت؛ خارج شدن از محیط امن و مواجه شدن با تغییرات است. دیدی چی شد؟

به خاطرات خوب فکر کنید

برای اینکه بتوانید با خودتان صحبت کنید و خودگویی مثبت داشته باشید؛ بهتر است به خاطرات خوب و خوش هم فکر کنید. با انجام این کار حالتان بهتر می شود، شور و اشتیاق در وجودتان ایجاد خواهد شد و به طور کلی انگیزه شما برای حرف زدن مثبت با خودتان بیشتر می شود.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، هوش کلامی و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

تمرین کردن را فراموش نکنید

توجه داشته باشد دریافت آموزش، افزایش آگاهی و یادگیری موضوعات جدید، زمانی برای زندگی شما تاثیرگذار هستند که از آن ها استفاده کنید. به همین علت برای تجربه خودگویی از نوع مثبت و تبدیل آن به یک عادت خوب باید وقت صرف کرده و به اندازه کافی تمرین کنید.

تاثیر خودگویی مثبت در رسیدن به موفقیت

تاثیر خودگویی مثبت در زندگی

همانطور که گفتیم خودگویی از نوع مثبت می تواند یکی از عوامل رسیدن به موفقیت محسوب شود، زیرا خودگویی مثبت؛ استرس را در وجودتان کاهش می دهد و باعث از بین رفتن ترس های بی علت و ریشه خواهد شد. از طرفی کسی که با خودش تکرار می کند؛ من می توانم، من موفق می شوم و غیره، اعتماد به نفس بالایی خواهد داشت. از طریق تصویرسازی ذهنی؛ انگیره برای تلاش کردن و ساختن زندگی تقویت می شود و همه این موارد باعث رسیدن فرد به موفقیت می شوند. بنابراین خودگویی از نوع مثبت زمینه ساز پیشرفت در زنذگی و رسیدن به موفقیت است و به هیچ عنوان نمی توان تاثیر آن را انکار کرد.

برای اطلاع از راهکارهای توسعه کاریزما بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

همه ما در لحظات بسیار زیادی از زندگی با خودمان حرف می زنیم؛ حرف هایی که می توانند مثبت و سازنده باشند یا اینکه منفی و مخرب بوده و باعث از بین رفتن انگیزه شوند. زمانی که با خودمان حرف می زنیم در حال خودگویی یا واگویه هستیم و باید تلاش کنیم در این لحظات به موضوعات منفی فکر نکرده و خودگویی منفی نکنیم. خودگویی مثبت همان حرف هایی است که ما با خودمان تکرار می کنیم و باعث رسیدن به موفقیت در زندگی می شوند.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، جادوی جذابیت و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up