مطالعه کنید:

استقلال فکری

استقلال فکری چیست؟

آیا هنگام تصمیم گیری مستقل در مورد موضوعی خاص بیش از حد دچار تردید می شوید؟ تصور می کنید اگر به تنهایی به یک نتیجه مشخص در کارهایتان برسید عواقب منفی در انتظارتان خواهد بود؟ اگر پاسخ این سوالات مثبت است باید به فکر کسب و تقویت استقلال فکری باشید. استقلال در این موارد در واقع انواع مختلفی دارد که تقریبا همه آن ها برای پیشرفت در زندگی ضروری محسوب می شوند. به همین علت است که همواره به والدین توصیه می شود از ایجاد وابستگی در کودکان، نوجوانان و حتی جوانان جلوگیری کرده و به مستقل شدن آن ها کمک کنند.

یکی از مهم ترین انواع استقلال، نوع فکری آن است که بهتر است از سنین پایین نسبت به کسب و تقویت آن اقدام کرد. البته این موضوع به معنای عدم توانایی بزرگسالان در کسب این نوع از استقلال نیست، بلکه هر فردی می تواند اقدامات موثری را در این راستا انجام دهد. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف استقلال فکری بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

استقلال فکری یعنی چه؟

استقلال فکری یعنی چه

برای درک درست و کامل این موضوع بهتر است شرایط کسی را تصور کنید که در اوج جوانی برای تصمیم گیری در مورد موضوعات مختلف به والدین یا یکی دیگر از اطرافیان خود وابسته است. حتی برای تصمیم گیری در مورد کوچک ترین موضوعات زندگی هم دچار ترید می شود چون تصور می کند او توانایی بررسی یک موضوع را نداشته و در نتیجه تصمیمی اشتباه می گیرد. چنین کسانی با مشکلات مختلفی در زندگی مواجه شده و از مسیر رسیدن به موفقیت دور می شوند. این افراد باید استقلال فکری کسب کرده و آن را تقویت کنند.

برای آشنایی با انواع هدف در زندگی بر روی لینک کلیک کنید.

کسی که عقاید و طرز فکر شخصی و کاملا مستقلی دارد، برای تصمیم گیری در مورد موضوعات مختلف با دیگران مشورت می کند ولی تصمیم گیرنده نهایی خودش است و به طور کلی برای فکر کردن، نظر دادن و یا در واقع رای دادن به دیگران وابسته نیست و از لحاظ فکری مستقل است. توجه داشته باشید کمبود یا به اصطلاح نقص این نوع از استقلال در تمام سنین احساس می شود و تاثیر خود را به جای می گذارد ولی پیامدهای آن در اوج جوانی و زمانی که فرد باید زندگی خود را بسازد بیشتر نمایان خواهد شد.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

انواع استقلال فکری

انواع استقلال فکری

موضوع استقلال بسیار گسترده و چالش برانگیز است. هر فردی می تواند در حوزه های مختلف اعم از مالی، فکری، عاطفی و غیره عملکردی مستقل داشته باشد. هر یک از انواع استقلال به نوبه خود تاثیر گذار بوده و نمی توان گفت نبود یکی از آن ها با حضور دیگری بی تاثیر می شود. از طرفی هر یک از انواع استقلال مانند استقلال فکری خود شامل چند حوزه و مورد مختلف می شوند. توجه داشته باشید فکر کردن، بررسی و تصمیم گیری مستقل یکی از مهم ترین مهارت ها یا توانایی هایی محسوب می شود که هر فردی باید نسبت به کسب آن ها اقدام کند. به همین علت در ادامه مطلب به بررسی مهم ترین انواع استقلال فکری اشاره می کنیم:

استقلال فکری در زندگی

اگر بخواهیم به تاثیر کلی مستقل بودن فکری در زندگی اشاره کنیم باید بگوییم هر فردی در هر بازه سنی اعم از کودکی، نوجوانی، جوانی و غیره به مستقل شدن از لحاظ فکری نیاز دارد. هر کسی برای انتخاب رشته تحصیلی، هنری، ورزشی، معاشرت با دیگران، فعالیت در یک جایگاه شغلی و غیره باید به صورت مستقل فکر کرده و تصمیم گیری کند. برای خرید یک وسیله جدید، تغییر محل زندگی و حتی پس انداز کردن هم به مستقل شدن فکری نیاز دارید. بنابراین نباید تصور کنید این نوع از استقلال فقط در مواردی خاص موثر واقع می شود.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

استقلال فکری در ازدواج

همانطور که گفتیم کسی که از لحاظ فکری مستقل است در مورد موضوعاتی خاص با دیگران مشورت می کند، از جوانب مختلف همان موضوع مطلع شده و در نهایت بهترین تصمیم را می گیرد. از طرفی فرد مستقل باید مسئولیت تصمیمات خود را نیز برعهده بگیرد، در غیر این صورت اشتباهات گذشته را تکرار کرده و به موفقیت دست پیدا نخواهد کرد. یکی از مهم ترین تصمیمات زندگی هر فردی، تصمیم گیری در مورد ازدواج است.

برخی افراد به دلیل وابسته بودن به دیگران، تصمیم به ازدواج با فردی می گیرند که هیچ تناسبی با او ندارند. برخی دیگر هم خودسرانه ازدواج می کنند بدون اینکه با اعضای خانواده و اطرافیان خود مشورت کنند. بهتر است بدانیم این دو روش اشتباه بوده و برای تصمیم گیری در مورد ازدواج باید به کمک استقلال فکری با افرادی قابل اعتماد مشورت کرده و سپس بهترین تصمیم را عملی کرد.

استقلال فکری زنان

متاسفانه یکی از باورهای اشتباهی که در جامعه هنوز هم وجود دارد و کم نیستند تعداد افرادی که با این موضوع مخالف هستند؛ استقلال فکری زنان است. برخی افراد اعتقاد دارند خانم ها نباید خودشان در مورد موضوعات مختلف فکر کنند و تصمیم بگیرند. بلکه باید به اعضای خانواده خود وابسته بوده و به کمک آن ها زندگی را پیش ببرند. در حالی که هر یک از بانوان این جامعه می توانند با کسب مهارت و توانایی مستقل فکر کردن به آنچه که دوست دارند برسند. متاسفانه تکرار عقاید اشتباه سبب فراموش شدن توانایی های برخی از بانوان این سرزمین شده و آن ها خود را به دیگران وابسته می دانند.

برای اطلاع از ویژگی های زندگی موفق بر روی لینک کلیک کنید.

راههای افزایش استقلال فکری

راه های افزایش استقلال فکری

در این دنیا موضوعات مثبت و سازنده فراوانی وجود دارند که می توان با کسب اطلاعات در مورد آن ها مسیر رسیدن به موفقیت را هموار کرد. استقلال فکری یکی از همین موارد مثبت و سازنده است که خوشبختانه راهکارهایی نیز برای تقویت و افزایش آن وجود دارد. به همین علت بهتر است با تعدادی از مهم ترین راه های افزایش این نوع از استقلال آشنا شوید:

تحقیق و بررسی کنید

برای اینکه بتوانید تصمیمات درستی را در طول زندگی بگیرید و به موفقیت برسید ابتدا باید در مورد موضوعات مختلف تحقیق کنید.

متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که چشم بسته و بدون هیچ تحقیقی دست به انجام کارهای مختلف می زنند و در نتیجه با شکست مواجه می شوند. به همین علت تصور می کنند تصمیم گیری مستقل باعث شکست خوردن آن ها شده است. بنابراین بهتر است ابتدا در مورد موضوعی که مدنظر دارید به اندازه کافی و به درستی تحقیق کنید، جوانب مختلف آن را بررسی کرده و در مورد راهکارهای مختلف فکر کنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

مستقل تصمیم گرفتن را تمرین کنید

کم نیستند تعداد کسانی که جوانب مختلف یک موضوع را به درستی بررسی می کنند، راهکارهای مختلف را پیدا کرده ولی متاسفانه تصمیم نهایی را اتخاذ نخواهد کرد. برای رفع این مشکل باید تصمیم گرفتن در مورد موضوعات ساده را تمرین کنید. به این ترتیب متوجه خواهید شد که افکار مستقل شما اشتباه نبوده توانایی ساختن زندگی خود را دارید. به این ترتیب در مورد موضوعات پیچیده و مهم تر هم به صورت مستقل فکر خواهید کرد.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، آداب معاشرت و جادوی جذابیت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

با دیگران مشورت کنید

تقویت استقلال فکری

بدون شک هر فردی در همه زمینه های مورد نظر خود تجربه و تخصص کافی ندارد. گاهی اوقات حین فکر کردن در مورد موضوعی خاص دچار تردید شده و به مشورت با افراد قابل اعتماد نیاز دارد. اگر شما هم در چنین موقعیت هایی قرار می گیرید باید با دیگران مشورت کرده و بهترین گزینه را انتخاب کنید.

مشورت کردن با دیگران نشان دهنده ضعف نیست بلکه یکی از جوانب مهم و تاثیرگذار استقلال فکری محسوب می شود.

اعتماد به نفس خود را تقویت کنید

اعتماد به نفس واقعی و بالا از آن دسته عواملی است که برای رسیدن به موفقیت در هر زمینه ای حتی تقویت استقلال فکری ضروری محسوب می شود. کسی که اعتماد به نفس خوبی دارد نسبت به توانایی ها و استعدادهای خود اطمینان داشته و از آن ها در زمینه های مختلف استفاده می کند.

برای اینکه بتوانید مستقل فکر کردن را تجربه کرده و تقویت کنید باید به فکر تقویت اعتماد به نفس نیز باشید.

اشتباهات خود را بپذیرید

برای اینکه بتوانید از افکار و عقاید اشتباه دور بمانید باید اشتباهات خود را بپذیرید. زمانی که به واسطه یک طرز فکر اشتباه شکست می خورید باید اشتباه خود را بپذیرید تا همان موضوع را تکرار نکنید. بنابراین اگر به واسطه غرور بیجا، لجبازی یا هر عامل دیگری از پذیرفتن اشتباهات خودداری می کنید باید در این مورد تجدید نظر کرده و به فکر پیشرفت در زندگی باشید.

برای اطلاع از راه های داشتن شخصیت قوی بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

هر فردی برای رسیدن به موفقیت در زندگی و به دست آوردن آنچه که دوست دارد به استقلال فکری نیاز دارد. مستقل شدن از لحاظ فکری به شما کمک می کند بهترین راهکار را به کمک افکار و عقاید درست پیدا کرده و تصمیم نهایی را عملی کنید. خوشبختانه برای کسب و تقویت این نوع از استقلال راهکارهای مختلفی وجود دارند که بهره مندی از تاثیرات آن ها نیازمند صرف وقت و تمرین کردن است.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، موفقیت کلامی و نقشه ذهنی در سخنرانی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up