مطالعه کنید:

مهارت نوشتن

تقویت مهارت نوشتن

اغلب مردم تصور می کنند برای نوشتن یک متن اصولی که مفهوم مورد نظر آن ها را به درستی منتقل کند باید از یک نویسنده حرفه ای کمک بگیرند. این در حالی است که هر فردی می تواند با یادگیری و تقویت مهارت نوشتن، متن هایی اصولی بنویسد. درست است که شغل یا زمینه فعالیت مورد علاقه همه مردم نویسندگی نیست ولی نوشتن یکی از مهارت های ارتباطی محسوب می شود. بدون شک همه ما تا به حال در موقعیتی قرار گرفته ایم که باید برای انتقال مفهوم مورد نظر خود یک متن را آماده می کردیم.

اگر تکنیک های نگارش متن را به خوبی یاد گرفته باشیم برای استفاده از این مهارت ارتباطی مشکلی نخواهیم داشت. ولی در صورتی که اطلاعاتی از اصول نوشتن نداشته باشیم، با چالش های متعددی مواجه می شویم. با توجه به اهمیت اطلاع از سبک های ارتباطی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی نحوه تقویت مهارت نوشتن بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

روش های تقویت مهارت نوشتن

روش های تقویت مهارت نوشتن

برای تهیه متن درخواست انتقالی یا پذیرش در یک دانشگاه، گرفتن وام، دریافت مجوز فعالیت و هر مورد دیگری باید به درستی جملات را در کنار یکدیگر قرار دهید. مهارت نوشتن فقط مختص نویسندگان حرفه ای نیست، بلکه همه مردم باید مهارت نوشتن را تقویت کنند. نوشتن یکی از انواع مهارت های ارتباطی است که غیر مستقیم محسوب شده و فرد موضوع موردنظر خود را از طریق یک متن به مخاطب خود منتقل می کند. این متن می تواند به صورت کتبی به فرد موردنظر تقدیم شود یا اینکه از طریق ایمیل و راه های ارتباط مجازی ارسال گردد.

تفاوتی هم میان نحوه ارسال چه کتبی و حضوری و چه مجازی وجود ندارد، مهم این است که بتوانید یک متن اصولی، به دور از اشتباه و قابل فهم بنویسید. به همین علت باید با نحوه تقویت مهارت نوشتاری آشنا شوید. در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین راهکارهای تقویت این مهارت ارتباطی اشاره می کنیم:

اصول نگارشی را یاد بگیرید

اولین کاری که باید برای تهیه یک متن حرفه ای انجام دهید یادگیری اصول نگارشی است. اینکه بدانیم هرکدام از علائم نگارشی در چه موقعیتی از جمله به کار برده می شوند ضروری است. گاهی اوقات مفهوم نویسنده بدون استفاده از علائم نگارشی به درستی منتقل نمی شود. در نتیجه تاثیرگذاری لازم را نداشته و نویسنده به هدف خود دست پیدا نمی کند. در دستور زبان فارسی علائم نگارشی بسیار زیاد یا نامفهومی وجود ندارد، بنابراین با اندکی صرف وقت و به کارگیری تمرکز می توانید کاربرد آن ها را یاد بگیرید.

برای اطلاع از بهترین روش های کنترل ذهن بر روی لینک کلیک کنید.

ساده و روان بنویسید

متاسفانه برخی از افراد فکر می کنند اگر از کلمات سختی که خودشان هم معنی آن را از لغت نامه پیدا می کنند، در تهیه یک متن استفاده کنند نتیجه بهتری حاصل خواهد شد. این در حالی است که به کار بردن کلمات سخت و نامفهوم تاثیر برعکس داشته و مخاطب منظور نویسنده را متوجه نمی شود. برای تقویت مهارت نوشتن باید متن های ساده و روان بنویسید و کار را برای خودتان سخت نکنید. متن هایی که مخاطب برای درک مفهوم نیازی به چند بار خواندن آن نداشته باشد. بنابراین بهتر است همانگونه که صحبت می کنید، بنویسید تا از این طریق آنچه که در ذهنتان وجود دارد را به مخاطب منتقل کنید.

قبل از نوشتن تحقیق کنید

تقویت مهارت نوشتن

اگر قرار است متنی را آماده کنید که اطلاعات کاملی در مورد موضوع آن ندارید باید قبل از شروع کار خود، به جستجو پرداخته و تحقیق کنید. این مورد از مهارت نوشتن به حرفه ای شدن شما کمک می کند. بدون شک هیچ کسی تمایل ندارد مطالبی را بخواند که اعتباری ندارند و نویسنده براساس دانسته های ناقص خود آن را نوشته است. برای انجام این کار می توانید از وب سایت های معتبر، کتاب های منتشر شده و حتی صحبت با متخصصان آن حوزه استفاده کنید.

دایره لغات ذهن خود را گسترش دهید

همانطور که گفتیم نباید از لغات سختی که اکثر مردم معنی آن ها را نمی دانند برای تهیه متن مورد نظر خود استفاده کنید. بنابراین باید دایره لغات ذهن خود را گسترش دهید تا برای جایگزین کردن کلمات با مشکل مواجه نباشید. برای تحقق این مورد از راه های تقویت مهارت نوشتن باید مطالعه کنید، به فایل های صوتی گوش دهید و حتی از معاشرت با دیگران، لغات جدید و نحوه به کارگیری آن ها را یاد بگیرید.

برای یادگیری تکنیک های جذابیت کلام، آداب معاشرت و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

بخوانید و رفع اشکالات کنید

یکی از ضروری ترین کارهایی که برای تقویت مهارت نوشتن باید انجام دهید، مطالعه نوشته خود و رفع اشکالات آن است.

بدون شک متنی که به تازگی نوشته شده و هنوز توسط نویسنده مطالعه نشده خالی از اشکال نیست. این اشکالات می توانند نگارشی، مفهومی و حتی خطای علمی باشند. به همین علت هیچگاه متن نوشته شده را بدون مطالعه، بررسی و رفع اشکال برای مخاطب خود ارسال نکنید. انجام چنین کاری حرفه ای بودن شما را زیر سوال می برد و دیدگاه مخاطب را نسبت به مهارت و علم شما تغییر می دهد.

برای اطلاع از روش های ذهن خوانی بر روی لینک کلیک کنید.

از جملات و پاراگراف های کوتاه استفاده کنید

درست است که تهیه یک جمله طولانی و بدون نقص نشان دهنده مهارت نوشتن نویسنده است ولی به درک مخاطب کمکی نمی کند.

هر چه قدر که جملات طولانی باشند و این سبک نوشتن در تمام قسمت های متن به کار برده شود، مفهوم متن به درستی به مخاطب منتقل نخواهد شد. به همین علت بهتر است برای جمله بندی کوتاه و عادت کردن به این سبک نوشتاری، تمرین کنید. بدون شک مفهوم چنین متن هایی بهتر به مخاطب منتقل شده و تاثیرگذاری آن ها بیشتر خواهد بود.

به رده سنی مخاطب توجه کنید

اگر قرار است برای یک مسئول دانشگاه، بانک یا اداره مورد نظر خود نامه ای بنویسید باید سبک و لحن نوشتن آن متفاوت باشد نسبت به تهیه متن یک کتاب. نویسنده ای که کتاب کودکان می نویسد هم باید سبک نوشتن متفاوتی نسبت به نویسنده کتاب های بزرگسالان داشته باشد. به طور کلی ابتدا رده سنی و حتی نسبتی که با مخاطب دارید را برای تهیه متن در نظر بگیرید. برای مثال لحن و سبک نوشتاری متنی که برای دوست خود ارسال می کنید باید با رییس شما متفاوت باشد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

متن باید مقدمه و پایان داشته باشد

بهبود مهارت نوشتن

نامه های اداری معمولا نسبت به متن هایی که در یک وب سایت مطالعه می کنید ساختاری متفاوت دارند. مقاله های یک وب سایت مقدمه و خلاصه مطلب، کلام آخر و یا پایان دارند. در حالی که نامه های اداری اینگونه نیستند. با عرض سلام و احترام شروع شده، شرح درخواست بیان می شود و سپس با تشکر خاتمه می یابد. البته می توان گفت همین عرض سلام ابتدایی یا تشکر پایانی هم برای نامه های اداری، مقدمه و پایان محسوب می شوند. بنابراین باید به این موارد در نوع متنی که می نویسید توجه کنید.

تفکرات منفی را به مخاطب القا نکنید

وقتی می گوییم متن، قلم و سبک نوشتن شما باید بر مخاطب تاثیر داشته باشد، منظور تاثیرگذاری منفی نیست. یک نویسنده نباید تفکراتی که نسبت به یک موضوع ناخوشایند دارد را به مخاطب خود منتقل کند. به همین علت بهتر است خوشحال بنویسید و افکار منفی را از ذهن خود دور کنید. انجام این کار نه تنها موجب بهبود حال روحی خودتان می شود بلکه باعث تاثیرگذاری بر مخاطب نیز خواهد شد.

مطالب بی اساس را در متن خود به کار نبرید

اگر از صحت موضوعی اطمینان ندارید یا اینکه مطمئن هستید یک مطلب کاملا بی اساس است نباید آن را در متن خود به کار ببرید. به عنوان یکی از راه های تقویت مهارت نوشتن نباید مطالب بی اساس را به مخاطب منتقل کرده و ذهن او را به هم بریزید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، جذابیت کلام و زبان بدن می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

موضوع مفیدی را انتخاب کنید

برای نوشتن یک مقاله، مطلب کوتاه و حتی یک کتاب بهتر است موضوع مفیدی را انتخاب کنید. انجام این کار به عنوان یکی از راه های تقویت مهارت نوشتن از اتلاف وقت شما و مخاطب جلوگیری می کند. از یک طرف مخاطب از خواندن مطلب راضی بوده و از طرف دیگر نسبت به شما دیدگاه خوبی پیدا می کند. در نتیجه وقت شما هم برای تهیه یک متن به هدر نرفته است. بنابراین فقط به فکر نوشتن نباشید بلکه به انتخاب موضوع هم توجه کنید.

به حجم متن توجه کنید

افزایش کیفیت مهارت نوشتن

مطلبی که می نویسید در صورتی برای مخاطب تاثیرگذار است که در کنار مفید بودن موضوع آن، حجم مناسبی هم داشته باشد. برای تقویت مهارت نوشتن عجله نکنید، به اندازه کافی وقت صرف کرده و از تهیه متن های کوتاهی که منظور شما را منتقل نمی کنند، خودداری کنید. در عین حال نباید آنقدر مطلب را طولانی کنید که حوصله مخاطب را سر ببرید. عدم رعایت این موارد سبب کم شدن تعداد مخاطبان شما و عدم برقراری ارتباط خواهد بود.

برای اطلاع از ویژگی های شخصیت سالم بر روی لینک کلیک کنید.

در نوشتن استمرار داشته باشید

برای تقویت مهارت نوشتن باید در تهیه متن های مختلف استمرار داشته باشید. بدون شک هیچ فردی با یکی دوبار نوشتن به مهارت نویسندگی نمی رسد. شما باید آزمون و خطا داشته باشید، تمرین کنید و نکات جدید را از همان متن هایی که می نویسید یاد بگیرید. برای تحقق این هدف هم به صرف وقت، امیدواری و افزایش انگیزه نیاز دارید. فراموش نکنید هیچ کسی یک شبه در حوزه مورد نظر خود موفق نمی شود.

فقط به توضیح موضوع بپردازید

حاشیه پردازی، بیان توضیحات فرعی و بی ربط تاثیر مثبتی بر مخاطب شما ندارد، بلکه باعث سردرگمی او خواهد شد. به جای خسته کردن خودتان و مخاطب بهتر است فقط به توضیح اصل موضوع بپردازید. بیش از حد مثال بیان نکنید، از توضیحات حاشیه ای خودداری کرده و وقت مخاطب را تلف نکنید. به این ترتیب مهارت نوشتن خود را تقویت کرده و انگیزه بیشتری برای تهیه متن های دیگر پیدا می کنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

تمرکز خود را حفظ کنید

شما زمانی می توانید یک متن با کیفیت تهیه کرده و از راهکارهای تقویت مهارت نوشتن استفاده کنید که تمرکز خوبی داشته باشید. تقویت مهارت تمرکز به شما کمک می کند فقط به موضوع متن توجه کرده و از اصولی که یاد گرفته اید استفاده کنید. بنابراین باید افکار مزاحم را از ذهن خود دور کرده، از انجام کارهای بیهوده و اضافی که فقط ذهن شما را درگیر می کنند خودداری کنید.

خلاصه مطلب

انواع مختلفی از سبک های ارتباطی وجود دارند که مهارت نوشتن یکی از آن ها محسوب می شود. این مهارت ارتباطی غیر مستقیم برای انتقال مفاهیم رسمی و غیر رسمی کاربرد دارد. بنابراین نمی توان گفت چون کسی کار اداری، تحصیلی و یا شغلی انجام نمی دهد به تقویت مهارت نوشتاری نیاز ندارد.

برای یادگیری تکنیک های جذابیت کلام، برقراری ارتباط و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up