مطالعه کنید:

شخصیت سالم

ویژگی های شخصیت سالم

به نظر شما شخصیت سالم چه ویژگی هایی دارد؟ به چه شخصیتی می توان گفت سالم؟ اصلا مفهوم اصلی و درست شخصیت چیست؟ هر فردی برای خودش یک شخصیت مجزا از دیگران دارد که از ویژگی هایی نیز برخوردار است. این ویژگی ها می توانند مثبت و سالم باشند یا اینکه الگوهای رفتاری ناشایست و منفی محسوب شوند. بدون شک هر فردی برای موفق شدن در زندگی و برقراری ارتباط با اشخاص سالم، به ویژگی های شخصیتی مثبت نیاز دارد. متاسفانه روی آوردن به خصلت های منفی و ناشایست موجب ایجاد مشکلات جدی خواهد شد.

حتما تا به حال کسی به شما گفته که از یک فرد موفق با شخصیتی مثبت و سالم الگوبرداری کنید و تحت تاثیر ویژگی های منفی فرد دیگر قرار نگیرید. بنابراین شما زمانی میان دیگران جایگاه خوبی را به دست می آورید که از ویژگی های مثبت شخصیتی بهرمند باشید. با توجه به اهمیت ساختن زندگی موفق و برقراری ارتباط سالم با دیگران، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی ویژگی های شخصیت سالم بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

ویژگی های شخصیت سالم

ویژگی شخصیت سالم

قبل از اینکه به بررسی ویژگی های مثبت شخصیتی بپردازیم، بهتر است با مفهوم شخصیت آشنا شویم. شخصیت مجموعه ای از الگوهای معین و ثابت رفتاری، هیجانی و فکری است. الگوهایی که هر روز تغییر نمی کنند ولی قابلیت تغییر دارند. به همین علت هر فردی می تواند با الگوبرداری از دیگران، رفتارها، طرز فکر و حتی احساسات جدیدی را کسب کند. حال نکته مهم این است که به دست آوردن ویژگی های مثبت و ساختن شخصیت سالم به ما کمک می کنند. سبب پیشرفت در زندگی، برقراری ارتباط با افراد سالم و موفق و دستیابی به اهداف می شوند.

زمانی که ویژگی های مثبت شخصیتی خود را افزایش داده و تقویت می کنید، انگیزه و تلاش شما برای تحقق اهدافتان بیشتر می شود.

به واسطه برقراری ارتباط با افراد سالم، انرژی مثبت جذب کرده و تا رسیدن به اهدافی که دارید، دست از تلاش بر نمی دارید. بنابراین لازم است با ویژگی های مثبت و سالم شخصیتی آشنا شده و از آن ها الگوبرداری کنید. به همین منظور در ادامه مطلب به چند مورد از این ویژگی ها اشاره می کنیم:

ابراز احساسات به موقع

کسانی که شخصیت سالم دارند از ابراز احساسات، علاقه و حسی که نسبت به دیگران دارند، خودداری نمی کنند.

این افراد نسبت به احساسات خود و دیگران شناخت و تسلط دارند و در واقع از هوش هیجانی (EQ) بالایی برخوردار هستند. می دانند چه موقع و به چه میزان احساسات خود را ابراز کنند تا نه تنها موجب ناراحتی دیگران نشده بلکه سبب افزایش رضایت آن ها نیز بشوند.

قدرت حل مسئله

یکی از ویژگی های مثبت شخصیتی که موجب پیشرفت در زندگی و کسب موفقیت می شود، قدرت حل مسئله است. این ویژگی به ما کمک می کند تا در برابر مشکلات و چالش ها، مقاوم باشیم و عقب نشینی نکنیم. به جای منصرف شدن از ادامه مسیر، به درستی فکر کنیم، جوانب موضوع را بسنجیم و در نهایت یک تصمیم درست بگیریم. متاسفانه کم نیستند تعداد افرادی که به جای حل مسئله، اصل موضوع را حذف کرده و خود را به انجام کار دیگری مشغول می کنند. این افراد شخصیت سالم ندارند، در زندگی موفق نمی شوند و به جای متعهد ماندن در برابر کارهایشان، شانه خالی می کنند.

برای اطلاع از مفهوم خودخواهی بر روی لینک کلیک کنید.

توانایی مدیریت

تحت کنترل گرفتن موضوعات مختلف، مدیریت کردن کارها و برنامه ریزی برای زندگی از ویژگی های بارز یک شخصیت سالم است.

کسانی که از این توانایی برخوردار هستند به دیگران وابسته نیستند. می توانند در شرایط سخت، آسان و هر موقعیتی که در زندگی ایجاد می شود، وضعیت را کنترل کنند. افرادی که شخصیتی مثبت و سالم دارند، مدیرهای موفقی هستند چون انجام هیچ موضوعی را قربانی کار دیگری نمی کنند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

حفظ آرامش

خصوصیات شخصیت سالم

متاسفانه افزایش استرس یکی از بدترین دشمن های انسان است. اضطراب به میزان اندک نه تنها برای سلامت روح و جسم ما مضر نیست بلکه سبب افزایش انگیزه و اشتیاق می شود. ولی زمانی که میزان آن افزایش پیدا کند جسم و روح ما را تحت تاثیر قرار می دهد و کنترل شرایط را از دست ما خارج می کند. افرادی که شخصیت سالم دارند در مقابله با استرس و کنترل آن توانمند هستند. حفظ آرامش و کنترل به موقع اضطراب سبب افزایش تمرکز و ارتقاء توانایی مدیریت کردن می شود. بنابراین همه ما نیاز داریم تا با استرس بیش از حد مقابله کرده و آن را کنترل کنیم.

همدلی کردن

همه ما در موقعیت هایی قرار می گیریم که به همدلی دیگران نیاز داریم. بعد از رخ دادن یک اتفاق ناخوشایند، یادآوری خاطرات تلخ گذشته و حتی هنگام عملی کردن یک تصمیم منطقی ولی ناراحت کننده، نیاز داریم با فرد دیگری صحبت کنیم. کسی که بدون قضاوت و سرزنش به حرف هایمان گوش دهد. کنارمان بماند تا به آرامش رسیده و اندکی حالمان بهتر شود. کسی که این کار را برای ما انجام داده و توانایی همدردی دارد از یک شخصیت سالم برخوردار است. این فرد در مورد درک احساسات دیگران توانمند است و قضاوت عجولانه را با همدلی اشتباه نمی گیرد.

برای اطلاع از راه های کسب سرسختی ذهنی بر روی لینک کلیک کنید.

خلاقیت و ایده پردازی

کسی که آرامش خود را حفظ می کند، افکار منفی را از ذهن خارج کرده و به فکر کسب موفقیت است، ایده پرداز و خلاق می شود.

یکی دیگر از ویژگی های شخصیت سالم، ایده پردازی است.

این افراد به جای پرداختن به موضوعات بیهوده و تلف کردن وقت خود، به دنبال پیدا کردن راهکارهای جدید برای کسب موفقیت هستند. به قضاوت و حرف های منفی دیگران در مورد ایده های خود توجهی نکرده و ذهن خود را محدود نمی کنند.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، ارتباط موثر و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

تقویت ذهن آگاهی

ویژگی مثبت شخصیت سالم

اینکه برای گذشته افسوس نخوریم، برای آینده دغدغه ایجاد نکرده و به لحظه حال فکر کنیم یعنی مفهوم ذهن آگاهی را می دانیم. ذهن آگاهی به ما می گوید به جای افسوس خوردن برای گذشته از آن درس بگیرید و خطاهای قبلی را تکرار نکنید. یا اینکه به جای ایجاد دغدغه برای آینده، ایده پرداز باشید و آن را بسازید.

تقویت ذهن آگاهی نشان دهنده وجود و شکل گیری یک شخصیت سالم است.

کسی که این نوع شخصیت را دارد به جای غرق شدن در خاطرات تلخ گذشته به فکر ساختن لحظه حال و الان زندگی است.

خوش بینی و مثبت اندیشی

آیا شما هم به آمدن روزهای خوب امید دارید؟ منتظر رخ دادن اتفاقات خوشایند هستید و با فکر کردن به این موضوعات، انگیزه می گیرید؟ اگر پاسخ این سوالات مثبت است شما مثبت اندیش و خوش بین هستید. مثبت اندیشی سبب دور شدن انرژی های منفی و جذب انرژی های مثبت می شود. خوش بینی به شما کمک می کند نیمه پر لیوان را ببینید و شخصیت سالم داشته باشید. از هرآنچه که دارید لذت ببرید و ذهن خود را با افکار منفی محاصره نکنید.

برای اطلاع از پیامدهای سوگیری پس نگری بر روی لینک کلیک کنید.

تلاشگری

فردی که دارای ویژگی های مثبت و سازنده است و برای رسیدن به خواسته هایش تلاش می کند، زورگو نیست و انجام کارهایش را به دیگران نمی سپارد. می داند که خودش همان کسی است که قرار است زندگی را بسازد. به همین علت با اتکا به شخصیت سالم و تلاشگر خود برای زندگی و رسیدن به اهدافش برنامه ریزی می کند. انرژی مثبت جذب کرده، در میانه مسیر متوقف نمی شود و روحیه تلاشگر دارد.

توانایی نه گفتن

کسانی که شخصیت قدرتمندی ندارند و برای کسب ویژگی های مثبت تلاش نمی کنند، قدرت نه گفتن هم ندارند. نمی توانند در برابر خواسته های غیر منطقی و حتی خواسته های معقولی که امکان انجام دادن آن ها را ندارند، نه بگویند. بنابراین چنین افرادی شخصیت سالم ندارند زیرا ممکن است به واسطه نه نگفتن به دیگران، کارهای منفی و ناشایست انجام دهند. کسب توانایی نه گفتن سبب جلوگیری از انجام کارهایی می شود که قصد انجام دادنشان را نداریم، برایمان مضر هستند و مانعی برای پیشرفت ما محسوب می شوند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

اعتماد به نفس بالا

اعتماد به نفس داشتن آن هم در سطح بالا به معنای اطمینان داشتن از توانایی های ذاتی، کسب شده و استعداهای فردی است.

کسی که شخصیت سالم دارد در برابر حرف های دیگران از توانمندی های خود دفاع می کند.

به جای پنهان کردن استعدادهایش آن ها را شکوفا خواهد کرد. متاسفانه یکی از مهم ترین دلایل عدم موفقیت افراد با استعداد همین کمبود اعتماد به نفس است. بنابراین برای ساختن یک شخصیت قدرتمند و سالم، کسب موفقیت در زندگی و پیشرفت باید اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.

مشورت کردن

فواید شخصیت سالم

متاسفانه کم نیستند تعداد افرادی که تصور می کنند مشورت کردن با دیگران و کسب راهنمایی نشان دهنده ضعیف بودن آن هاست، در حالی که مشورت کردن به معنای آگاه بودن است. کسی که در مورد موضوعات مهم زندگی خود با دیگران مشورت می کند یعنی می داند که اطلاعات خودش کافی نیست ولی هدفی که دارد بسیار مهم است، به همین علت به کسب راهنمایی نیاز دارد. مشورت کردن با دیگران از جمله ویژگی های مهم یک شخصیت سالم است.

برای یادگیری تکنیک های موفقیت کلامی، تاثیرگذاری بر دیگران و جادوی جذابیت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

خودباوری

خودباوری به معنای کسب آگاهی در مورد احساسات، علایق، توانمندی ها و استعدادهای فردی است. کسی که به خودباوری رسیده یقین دارد که می تواند کاری مشخص را انجام داده و از توانمندی های خود استفاده کند. متاسفانه کسانی که به خودباوری نرسیده اند حتی از وجود برخی توانمندی ها، احساسات و علایق خود نیز مطلع نیستند.

کسی که شخصیت سالم دارد می داند به چه چیزی علاقه دارد، چه نوع احساساتی دارد و در چه زمینه هایی توانمند است.

برای اطلاع از مفهوم ان ال پی بر روی لینک کلیک کنید.

لذت بردن از مسیر

به نظر شما چرا برخی از افراد فقط به کسب نتیجه فکر می کنند؟ از آنچه که الان در حال رخ دادن است لذت نمی برند؟ این افراد وقت، عمر و تلاش خود را برای دستیابی به نتایج دلخواه به کار می گیرند ولی لذت های بیشتری که در مسیر وجود دارند را از دست می دهند. زمانی که پله به پله در حال کسب موفقیت هستید لذتی بیشتر از لحظه دستیابی به هدف دارد. کسی که از شخصیت سالم برخوردار است چشم خود را بر لذت های موجود در مسیر رسیدن به اهداف نمی بندد.

عدم تمایل به تغییر دادن دیگران

اگر همه ما دیگران را همانگونه که هستند؛ درونگرا، برونگرا، خجالتی یا شوخ طبع بپذیریم دنیا جای قشنگ تری خواهد شد. متاسفانه برخی از افراد با دیدن هر فردی قصد تغییر دادن رفتار، علایق، احساسات و خواسته هایشان را دارند. این در حالی است که داشتن یک شخصیت سالم مانع از انجام چنین کاری می شود.

افراد سالم و موفق دیگران را همانگونه که هستند دوست دارند و می پذیرند. به همین علت هیچگاه کسی را به خاطر داشتن ویژگی های شخصی او سرزنش نمی کنند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی زبان بدن بر روی لینک کلیک کنید.

برقراری ارتباط سالم

مگر می شود کسی که شخصیت سالم دارد، روابط ناسالم برقرار کند؟ اگر چنین اتفاقی بیفتد نشان دهنده ناسالم بودن شخصیت فرد و تظاهر او به مثبت بودن ویژگی های فردی است. کسی که یک شخصیت سازنده، مثبت و سالم دارد زندگی خود را با برقراری روابط ناسالم به چالش نمی کشد. در عوض سعی می کند با افراد سالم رابطه ای مناسب داشته باشد تا زمینه آرامش و پیشرفت هر دو نفر فراهم شود.

خلاصه مطلب

داشتن یک زندگی آرام و موفق به وجود یک شخصیت سالم نیاز دارد. کسی که شخصیتی مثبت و سالم دارد دارای ویژگی های سازنده ای است که او را به سمت موفقیت هدایت می کنند. کسب ویژگی های مثبت نیازمند آموزش و سپس تمرین کردن است. بدون تمرین و تکرار نمی توانید آنچه که می خواهید را به دست آورید. خوشبختانه برای ساختن یک شخصیت مثبت، خوب و سازنده هم راهکارهای مختلفی وجود دارند.

برای یادگیری تکنیک های موفقیت کلامی، جادوی جذابیت و تاثیرگذاری بر دیگران می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up