مطالعه کنید:

بی انگیزگی چیست؟ + 10 روش موثر جهت مقابله با آن

بی انگیزگی چیست؟

احساس بی انگیزگی در زندگی مشکلی است که هر فردی در مقطعی از زندگی خود می تواند آن را تجربه کند. انسان با هدف و تلاش زندگی می کند و بی انگیزگی می تواند او را به ورطه نابودی بکشاند. بنابراین مدیریت این احساس برای سلامت روحی و جسمی مهم است. فقدان انگیزه می تواند شامل هر چیزی از تمیز کردن خانه گرفته تا مطالعه یا تکمیل پروژه های کاری مهم باشد.

چرا بی انگیزه می شویم؟ مهم تشخیص نیاز است. برای رفع بی انگیزگی، مطالعه کردن می تواند راهکار خوبی باشد اما چرا آن را انجام می دهید؟ تا زمانی که تصمیم نگیرید برای رسیدن به هدفتان واقعاً به مطالعه نیاز دارید، هر گز شروع به مطالعه نخواهید کرد. افراد بی انگیزه واقعا بی هدف هستند و مایل به انجام کاری نیستند. مانند سالمندان که برخی از آنها، از سر احساس پیری، هیچ رغبتی برای انجام کار ندارند. این بی هدفی و بی انگیزگی آنها را هر روز بیشتر منزوی و غمگین می کند.

علل زیر نیز در بی انگیزگی نقش دارند:
• عدم اعتماد به نفس
• افسردگی و اضطراب
• تربیت فرزند و تحقیر و سرزنش
• تنهایی
• خطاهای متوالی

برای آشنایی با مثبت اندیشی بر روی لینک کلیک کنید.

بی انگیزگی چه عوارضی دارد؟

بی انگیزگی چه عوارضی دارد؟

انگیزه برای پیگیری اهداف و رسیدن به موفقیت ضروری است. نداشتن انگیزه در زندگی خصوصی و حرفه ای مشکلات زیادی را ایجاد می کند که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود:

ناتوانی در رویارویی با چالش ها

یک فرد بی انگیزه نمی تواند بر مشکلاتی که در زندگی و کار با آن مواجه است غلبه کند. کسانی که از بی انگیزگی رنج می برند، انرژی و اشتیاق لازم برای امتحان راه حل های مختلف را ندارند و در مواجهه با چالش ها به جای تلاش، تسلیم می شوند اما چالش ها، افراد با انگیزه را هیجان زده می کنند. این افراد چالش ها را پذیرفته و به تلاش خود ادامه می دهند تا زمانی که راه حلی را پیدا کنند که برایشان مفید باشد.

برای آشنایی با راه شاد زیستن بر روی لینک کلیک کنید.

کاهش بهره وری

اگر کارمندی انگیزه کافی برای کار نداشته باشد، روز کاری را بدون انجام وظایف خود به پایان می رساند. این فرد تا حد امکان بخشی از وظایف خود را به دیگران محول می کند و به جای کار به فعالیت های غیر کاری مانند برقراری تماس تلفنی یا گشت و گذار در اینترنت می پردازد.

بی انگیزگی یک یا چند کارمند فشار زیادی را بر سایر اعضای تیم وارد می کند. طبیعی است که وقتی فرد بیمار است سایر اعضا مسئولیت بیشتری بر عهده می گیرند اما اگر یک نفر بدون دلیل از انجام کار خودداری کند، باعث رنجش دیگران و کاهش بهره وری می شود.

روش های مقابله با بی انگیزگی

1. یک هدف مشخص کنید

اهداف خود را روی یک تکه کاغذ بنویسید. برنامه ریزی و عمل کنید. از منطقه امنتان فاصله بگیرید. ریسک کنید و به دنبال فرصت های جدید باشید. اجازه ندهید چیزهایی مانند سن، نظرات و کلیشه های اجتماعی شما را در خانه حبس کنند.

برای آشنایی با راهکارهای تقویت اراده بر روی لینک کلیک کنید.

2. درس گرفتن از گذشته

روش های مقابله با بی انگیزگی

اشتباهات گذشته یکی از عوامل بی انگیزگی است. فکر کردن به گذشته برای شما خوب نیست. شما فقط باید از آن درس بگیرید و به آینده نگاه کنید. مهم نیست چه اشتباهی کردید، خودتان را ببخشید و سعی کنید جبران کنید. به دنبال راه هایی برای فراموش کردن گذشته باشید. برای این کار می توانید از مشاور کمک بگیرید.

3. دستاوردهای گذشته را به خاطر بسپارید

ذهن انسان به طور کلی منفی گراست یعنی بیشتر خاطرات منفی در آن ثبت می شود و دستاوردها و خاطرات خوب محو می شوند. با یادآوری دستاوردها و موفقیت های خود (هرچقدر هم که کوچک باشد) می توانید اعتماد به نفس خود را با استعدادها و توانایی های خود بازیابی کنید.

برای آشنایی با قانون ارتعاش بر روی لینک کلیک کنید.

4. مقایسه های ناسالم انجام ندهید

مقایسه درون زندگی خود با بیرون زندگی دیگران باعث بی انگیزگی شما می شود. متأسفانه مقایسه در فرهنگ ما رایج است و والدین از سنین پایین فرزندان خود را با فرزندان دیگر مقایسه می کنند. فراموش نکنید که شرایط هر کس متفاوت است. شاید در موقعیت شما او در وضعیت بدتری قرار می گرفت. به جای مقایسه، روی هدف خود تمرکز کنید و برای رسیدن به آن تلاش کنید.

5. استفاده بهینه از زمان

اتلاف وقت و به تعویق انداختن کارها باعث می شود که دیگر انگیزه و توانایی برای رسیدن به اهداف خود را نداشته باشید. برنامه ریزی دقیق داشته باشید و عقب ماندگی ها را به تدریج اجرا کنید. رسانه‌های اجتماعی، تلفن‌های همراه یا سایر مواردی که حواستان را پرت می‌کنند را خاموش کنید و روی کار خود تمرکز کنید. هدف خود را به کارهای کوچکتر تقسیم کنید و برای آنها برنامه ریزی کنید. با رسیدن به هر سطح، اراده برای رفتن به سطح بعدی افزایش می یابد.

برای آشنایی با خودباروی بر روی لینک کلیک کنید.

6. هر هفته پیشرفت خود را پیگیری کنید

روش های مقابله با بی انگیزگی

مسیر موفقیت خود را ثبت کنید و پیشرفت خود را در این مسیر مشخص کنید. وقتی پیشرفت می بینید، انگیزه بیشتری برای ادامه دادن خواهید داشت. از طرفی اشتباهاتی که شما را از مسیر مورد نظر خارج می کند نیز خود را نشان می دهد و می توانید در زمان مناسب به مسیر اصلی بازگردید.

7. آرام باشید و به خودتان پاداش دهید

همه ما یک جایی در طول راه خسته می شویم. هرکسی که بیش از حد از خود استفاده کند، به سرعت انگیزه کمتر و کمتری پیدا می کند. تفریح و استراحت را فراموش نکنید. فراموش نکنید که به خودتان پاداش دهید. به خود بگویید اگر X را انجام دهم، می توانم Y داشته باشم.

برای آشنایی با شخصیت شناسی بر روی لینک کلیک کنید.

8. صحبت ها و کتاب های الهام بخش را بشنوید، بخوانید و با افراد قوی و مثبت صحبت کنید

برای حل مشکل کمبود انگیزه، به منابعی نیاز دارید که موتور حرکتی شما را فعال نگه دارد. شنیدن تجربیات دیگران و تشویق و انگیزه آنها به شما احساس امید و نشاط خوبی برای کار می دهد.

9. از بین بردن عوامل بی انگیزه

علت ناامیدی شما چیست؟

آیا از کسی حرف ناامید کننده ای می شنوید؟

آیا شما توسط افراد منفی نگر احاطه شده اید؟

آیا شما بدبین هستید؟

یا اعتیاد به مواد مخدر دارید؟

شما می توانید با پیدا کردن دلیل احساس ناامیدی با آن مقابله کنید. این عامل را در زندگی خود حذف کنید و زندگی خود را به حالت عادی برگردانید. دوستانی را انتخاب کنید که به دنبال معنای زندگی هستند. وقتی با افرادی ارتباط برقرار می کنید که به زندگی و اهداف خود علاقه دارند، این اشتیاق و علاقه به شما منتقل می شود.

برای آشنایی با انواع ارتباط بر روی لینک کلیک کنید.

10.تناسب اندام خود را حفظ کنید

.تناسب اندام خود را حفظ کنید

منظور ما عضله سازی نیست اما حتی ورزش‌های سبک و فعالیت‌های معمولی مانند پیاده‌روی، افسردگی را از شما دور می‌کند و حس شادابی را در شما بیدار می‌کند. اگر به شدت بی انگیزه هستید، نمی توانید تمرکز کنید، اهدافی ندارید که شما را فعال نگه دارد و برای بیدار شدن، ترک خانه و برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارید، با یک مشاور یا روانشناس صحبت کنید. این شرایط می تواند نشانه افسردگی باشد.

برای آشنایی با خویشتن داری بر روی لینک کلیک کنید.

بهترین راه برای افزایش انگیزه

زیگ زیگلار می گوید: اکثر مردم می گویند که نکات انگیزشی برای همیشه ماندگار نیستند. خوب استحمام هم همینطور است به همین دلیل روزانه توصیه می شود.

پس مطمئن شوید که برای افزایش انگیزه ماندگار خود به تمرین این موضوعات ادامه می دهید و سعی کنید هر روز برنامه ای برای افزایش آن داشته باشید. شک نکنید که بعد از مدتی به نتایج بسیار خوبی خواهید رسید و اینکه چگونه افراد پرانرژی می توانند چیزهای خوبی برای خود خلق کنند.

خلاصه مطالب

در این مقاله در مورد انگیزه صحبت کردیم و جنبه های مهم آن را مورد بحث قرار دادیم اما باید بدانید که انگیزه موضوعی نیست که بتوانید آن را رد کنید و با چند نکته سریع به طور کامل با آن کنار بیایید. در واقع، شما فقط زمانی می توانید آن را در درون خود مدیریت کنید و آن را به بالاترین سطح ممکن برسانید که آن را به طور کامل آموزش دهید و بدانید که چگونه آن را در رابطه با خودتان افزایش دهید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up