مطالعه کنید:

تمرین سخنرانی

روش های تمرین سخنرانی

بدون شک همه کسانی که قصد برگزاری سخنرانی های مختلف دارند باید زمانی را نیز برای تمرین سخنرانی در نظر بگیرند. حتی موفق ترین سخنرانان هم برای کسب مهارت های مختلف مانند بداهه سخن گفتن در سخنرانی هایشان نیز تمرین می کنند. بنابراین اعتماد به نفس شما نباید تبدیل به مانعی برای تمرین کردن سخنرانی شود، بلکه باید به شما انگیزه تمرین کردن داده و تبدیل به یک عامل رسیدن به موفقیت در زمینه برگزاری سخنرانی شود. با توجه به اهمیت اجرا کردن سخنرانی های خوب و تاثیر آن ها بر پیشرفت در زندگی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی مهم ترین روش های تمرین سخنرانی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

روش های تمرین سخنرانی

روش های تمرین سخنرانی

حتما در طول دوران کودکی و تحصیل در دوره ابتدایی؛ لحظاتی را به یاد دارید که برای ارائه کنفرانس یکی از درس های کتاب علوم از قبل تمرین می کردید. همین مورد ساده مصداق بارز لزوم تمرین کردن برای برگزاری یک سخنرانی خوب است. کسی که قرار است در مقابل چند نفر در مورد یک موضوع خاص صحبت کند؛ باید مهارت های لازم را کسب کرده و به اندازه کافی تمرین کند. در غیر این صورت غلبه اضطراب سخنرانی بر فرد، فراموشی مطالب، عدم تعامل با مخاطبان و چندین مشکل دیگر دست به دست یکدیگر می دهند تا سخنرانی را خراب کنند. به همین علت باید به اندازه کافی برای تمرین کردن آن هم به صورت اصولی، وقت صرف کنید. از جمله مهم ترین روش های تمرین سخنرانی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

سخنرانی را به بخش های کوچک تقسیم کنید

برای اینکه بتوانید یک سخنرانی خوب داشته باشید؛ ابتدا باید کل سخنرانی را به بخش های کوچکتر تقسیم کنید، هر بخش را به صورت مجزا تمرین کرده و سپس آن ها را تجزیه و تحلیل کنید. ضبط صدا و فیلمبرداری می تواند به تجزیه و تحلیل بخش های مختلف سخنرانی به شما کمک کند. با انجام این کار متوجه خواهید شد؛ مشکلات، نواقص و به طور کلی ايرادات کار شما مربوط به چه مواردی هستند و به این ترتیب می توانید آن ها را برطرف کنید. دیدی چی شد؟

برای اطلاع از انواع روش های سخنرانی بر روی لینک کلیک کنید.

کل سخنرانی را شبیه سازی کنید

بعد از اینکه کل یک سخنرانی را به بخش های کوچکتر تقسیم کرده، آن ها را تمرین و سپس تجزیه و تحلیل کردید؛ حال باید تمام بخش ها را در کنار یکدیگر قرار دهید و یک سخنرانی کامل را شبیه سازی کنید. بدون شک حذف این روش از تمرین سخنرانی؛ باعث ایجاد نقص در اجرای سخنرانی خواهد شد.

تقلید نکنید

وقتی صحبت از اجرای یک سخنرانی خوب به میان می آید؛ یعنی باید از تقلید کردن دور باشید و سعی نکنید تمام کارها و حرکات سایر سخنرانان را تکرار کنید. بهتر است خودتان باشید، ولی نحوه اجرای اصولی یک سخنرانی خوب را یاد بگیرید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی هوش هیجانی بر روی لینک کلیک کنید.

زمان بندی را فراموش نکنید

تکنیک های تمرین سخنرانی

یکی از مهم ترین نکاتی که باید هنگام تمرین سخنرانی و تقسیم بندی آن به بخش های کوچک تر در نظر بگیرید؛ زمان بندی است.

باید بتوانید مطالبی که قصد بیان آن ها در بخش های مختلف دارید را در یک بازه زمانی مشخص بیان کرده و وقت اختصاص داده شده به هر بخش را افزایش ندهید.

به فکر تمرین لحن، تُن صدا و فن بیان هم باشید

بدون شک صحبت کردن یکنواخت در طول سخنرانی باعث افزایش تاثیرگذاری بر مخاطبان نمی شود.

به همین علت باید لحن و تن صدای خود را در طول صحبت هایتان تغییر دهید. لازم به ذکر است منظور از لحن؛ تغییر نحوه بیان و هیجاناتی است که در صدای شما به مخاطب منتقل می شود، مانند لحن شادی، ناراحتی، تعجب و حتی عصبانیت. در کنار این موارد باید به فکر کسب مهارت فن بیان هم باشید و بتوانید کلمات درست را در جای درست به کار ببرید.

برای اطلاع از مراحل سخنرانی بر روی لینک کلیک کنید.

از تکنیک های زبان بدن استفاده کنید

زبان بدن در تمرین سخنرانی

بدون شک سر پا ایستادن شما و تکان نخوردن دست ها، پاها، سر و حتی اعضای چهره تاثیر منفی بر مخاطبان به جای می گذارند. به همین علت برای افزایش تاثیرگذاری مثبت بر مخاطبان خود باید حین تمرین سخنرانی به فکر استفاده از تکنیک های درست زبان بدن مانند؛ برقراری ارتباط چشمی، حرکت کردن، تکان دادن دست ها، لبخند زدن و غیره باشید. یادداشت کردی؟

غیر مرتبط حرف نزنید

متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که شروع حرف هایشان با آنچه که در ادامه و در پایان می گویند، تناسبی ندارد. این افراد آنقدر در مورد موضوعات مختلف و غیر مرتبط حرف می زنند تا اینکه مخاطبان را سردرگم کرده و باعث ایجاد نتایج منفی شوند. بنابراین حتی اگر از مثال، خاطره و داستان برای تاثیرگذاری بیشتر استفاده می کنید؛ بهتر است رشته کلام از دستتان خارج نشده و غیر مرتبط حرف نزنید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و نقشه ذهنی در سخنرانی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

بداهه سخن گفتن را تمرین کنید

راه های تمرین سخنرانی

یکی از مهم ترین مهارت هایی که حین تمرین سخنرانی باید کسب کنید؛ بداهه سخن گفتن است. بدون شک در هر سخنرانی شرایطی به وجود می آید که شما باید به سوالات مخاطبان خود پاسخ داده و بداهه سخن بگویید. بنابراین بهتر است برای کسب این مهارت به اندازه کافی وقت صرف کرده و تمرین کنید.

اضطراب سخنرانی را کنترل کنید

استرس و اضطراب جزء جدایی ناپذیر زندگی همه مردم هستند. حتی موفق ترین سخنرانان هم هنگام شروع سخنرانی، مقداری استرس دارند ولی به سرعت و به بهترین نحو ممکن آن را کنترل می کنند. فراموش نکنید شدت یافتن و طولانی شدن اضطراب سخنرانی می تواند پیامدهای منفی برایتان به همراه داشته باشد. بنابراین باید تکنیک های کنترل اضطراب سخنرانی را یاد بگیرید و به فکر استفاده به موقع از آن ها باشید.

برای اطلاع از اهمیت استفاده از زبان بدن در سخنرانی بر روی لینک کلیک کنید.

جو و فضای سخنرانی در اختیار بگیرید

برای اینکه بتوانید بر ذهن مخاطبان خود تاثیر بگذارید؛ باید جو و فضای سخنرانی را متعادل نگه دارید.

در واقع باید از خشک بودن فضا یا شوخی های بیش از حد دور باشید و هر کاری را به موقع انجام دهید. باید به موقع شوخی کنید، به موقع آنچه که در نظر دارید را بیان کرده و هر کاری را در زمان خودش انجام دهید. برگرد عقب دوباره بخون!

با مخاطبان تعامل داشته باشید

در یک سخنرانی خوب؛ سخنران با مخاطبان خود تعامل برقرار می کند. به موقع به حرف هایشان گوش می دهد، سوالاتشان را پاسخ داده و از تعامل با آن ها برای درک بهتر و همچنین جذب بیشتر استفاده می کند.

برای اطلاع از اصول سخنرانی تاثیرگذار بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

صحبت کردن در مورد موضوعات محتلف برای اغلب مردم سخت نیست، ولی صحبت کردن در جمع، سخنرانی کردن و اجرای یک سخنرانی خوب نیازمند کسب مهارت های مختلف و تمرین کردن است. با یادگیری روش های تمرین سخنرانی می توانید یک اجرای بی نظیر داشته باشید، بر ذهن مخاطبان خود تاثیر گذاشته و به اهداف خود برسید.

برای یادگیری تکنیک های ارتباط موثر، جذابیت کلام و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up