مطالعه کنید:

تعریف اضطراب سخنرانی

اضطراب سخنرانی چیست؟

کم نیستند تعداد افرادی که با مشکل مهمی به نام اضطراب سخنرانی مواجه هستند. این افراد به هنگام صحبت در جمع و یا انجام یک سخنرانی گسترده دچار اضطراب می شوند. نشانه های گسترده جسمی برایشان نمایان شده و ادامه دادن به سخنرانی سخت خواهد شد. عوارض و پیامدهای ترس از صحبت کردن در جمع محدود به همان لحظه نیست. متاسفانه کاهش اعتماد به نفس، از دست دادن موقعیت شغلی و دور شدن از روابط اجتماعی نیز از پیامدهای این مشکل محسوب می شوند.

خوشبختانه ترس از صحبت کردن در جمع قابل کنترل و برطرف شدن است. نکته مهمی که در این مورد وجود دارد، اقدام به موقع و اصولی است. بنابراین اگر شما نیز با همین مشکل مواجه هستید باید قبل از گسترش، نسبت به درمان آن اقدام کنید. با توجه به اهمیت مشکلات اضطرابی و تاثیر آن ها در زندگی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف اضطراب سخنرانی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

اضطراب سخنرانی چیست؟

اضطراب سخنرانی چیست

مضطرب شدن و ایجاد هیجان برای انجام هر کار مهمی که خارج از امورات همیشگی زندگی است، برای هر فردی اتفاق می افتد. اضطراب ممکن است برای دیدن یک یا چند نفر، منعقد کردن قرارداد کاری و یا سخنرانی در یک جمع ایجاد شود. نکته مهمی که در این مورد وجود دارد، شدت و میزان اضطراب است. اضطراب به میزان اندک نه تنها مضر نیست بلکه سبب ایجاد آمادگی و فراموش کردن موضوعات حاشیه ای خواهد شد. اضطراب زمانی مشکل ساز می شود که میزان آن از حد اندک فراتر رود.

متاسفانه کم نیستند تعداد افرادی که برای صحبت کردن در یک جمع و یا در واقع سخنرانی کردن، دچار اضطراب، نگرانی و ترس می شوند. این افراد با مشکل اضطراب سخنرانی مواجه هستند. موضوعی که سبب مختل شدن شرایط جسمی و ذهنی آن ها در حین صحبت کردن می شود. تمرکز این افراد با شدت یافتن اضطراب، از بین می رود و متاسفانه امکان ادامه دادن به سخنرانی را ندارند.

برای اطلاع از اشتباهات زبان بدن بر روی لینک کلیک کنید.

انجام سخنرانی ممکن است برای بررسی یک موضوع کاری باشد. بنابراین افرادی که با ترس از صحبت کردن در جمع مواجه هستند، برای پیشرفت در حوزه شغلی خود با مشکل مواجه می شوند یا ممکن است از جمع های دوستانه و خانوادگی به دلیل وجود همین مشکل، دور شده و منزوی شوند. بنابراین ترس از صحبت کردن در جمع باید به موقع تشخیص داده شود. سپس اقداماتی در راستای کنترل و برطرف کردن آن صورت بگیرد. برای کنترل نشانه ها، عوارض و سپس حل این موضوع می توانید در دوره های افزایش اعتماد به نفس، سخنوری و فن بیان مریم مبارکی شرکت کنید.

علائم اضطراب سخنرانی

علائم اضطراب سخنرانی

مشکلاتی که مربوط به برقراری ارتباط با دیگران، روابط اجتماعی، رفتاری و موارد این چنینی هستند، به تدریج نشانه هایی را نمایان می کنند. توجه به نشانه های مشکلاتی همچون اضطراب سخنرانی اولین اقدام در راستای برطرف کردن آن ها محسوب می شود. ترس از صحبت کردن در جمع موضوعی است که همواره با بروز نشانه ها همراه می شود. در واقع علائم بیرونی و نمایان شده هستند که برای فرد مشکلات جدی ایجاد می کنند. بنابراین بهتر است با نشانه های ترس از صحبت کردن در جمع آشنا شویم. به همین علت در ادامه مطلب به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم:

  • افزایش ضربان قلب
  • حالت تهوع
  • سرگیجه
  • تغییر رنگ پوست صورت
  • لرزش دست ها
  • خشکی دهان
  • درد شکم
  • سست شدن بدن
  • احساس پوچی در سر
  • عدم تمرکز و فراموشی

تمامی نشانه های نامبرده به نوبه خود سبب ایجاد اختلال در صحبت کردن می شوند. این نشانه می توانند در یک فرد به صورت جمعی نمایان شوند یا فقط چند موردشان بروز کنند. بنابراین اگر شما یا یکی از اطرافیانتان با این موضوع مواجه هستند باید نسبت به کنترل آن اقدام کنید. شرکت در دوره های افزایش عزت نفس، سخنوری، فن بیان و تاثیر بر دیگران مریم مبارکی می تواند در رفع این مشکل به شما کمک کند.

برای اطلاع از مهم ترین اصول کاریزماتیک بودن بر روی لینک کلیک کنید.

نحوه درمان اضطراب سخنرانی

درمان اضطراب سخنرانی

ترس از اجرا، صحبت کردن در جمع و سخنرانی موضوعی نیست که بتوان نشانه های آن را پنهان کرد. در واقع پیامدهای ترس از اجرا به دلیل بروز نشانه ها ایجاد می شوند. زمانی که علائم اضطراب سخنرانی برای یک فرد نمایان می شوند موقع درمان این مشکل است. اگر کنترل و درمان ترس از صحبت کردن به صورت کامل انجام نشود، پیامدهای آن بسیاری از جوانب زندگی شخصی، کاری و اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از جمله راه های درمانی ترس از اجرا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

به صورت مداوم تمرین کنید

هر کاری که برای اولین بار انجام می شود یا فاصله میان تکرار آن بسیار طولانی است، با ایجاد اضطراب همراه می شود. بنابراین اگر شما نیز دچار ترس از صحبت کردن در جمع هستید باید تمرین کردن را در لیست برنامه های خود قرار دهید. برای انجام این کار نباید دراز بکشید و چند جمله کوتاه را برای خود تکرار کنید. بلکه باید لباس رسمی پوشیده، پشت میز بنشینید و یا ایستاده تمام متن سخنرانی را بیان کنید. بر روی تُن صدای خود کنترل داشته باشید و نفس عمیق بکشید. به موضوعات حاشیه ای فکر نکنید و کمی آب بنوشید. با انجام تمرینات مستمر و پیوسته، ترسی که برای صحبت کردن در جمع دارید، از بین خواهد رفت.

برای اطلاع از انواع روش های سخنرانی بر روی لینک کلیک کنید.

صدای خود را ضبط کنید

در حال حاضر همه گوشی های تلفن همراه قابلیت ضبط صدا دارند. بنابراین به راحتی می توانید صدای خود را حین تمرین کردن برای اجرای یک سخنرانی، ضبط کنید. در پایان تمرینات خود، باید صدای ضبط شده را گوش دهید. با انجام این کار متوجه می شوید به هنگام مطرح کردن کدام قسمت از صحبت هایتان دچار استرس خواهید شد یا اینکه آیا به اشتباه جمله ای را بیان کرده اید یا نه. به این ترتیب تمامی نقاط ضعف خود را متوجه شده و نسبت به برطرف کردن آن ها اقدام می کنید.

از تکنیک های یوگا و مدیتیشن استفاده کنید

گاهی اوقات استرس هایی که ناشی از رویدادهای زندگی روزمره و اتفاقاتی به غیر از صحبت کردن در جمع هستند، سبب تشدید مشکل نامبرده خواهند شد. بنابراین برای کنترل استرس می توانید از تکنیک های یوگا و مدیتیشن استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که برای دریافت انرژی مثبت و کاهش استرس باید تمرینات مذکور را پیوسته انجام دهید. بدون شک درمان اضطراب سخنرانی یک روزه انجام نمی شود و باید برای رسیدن به هدف خود وقت صرف کنید.

برای اطلاع از بهترین روش های قدردانی از دیگران بر روی لینک کلیک کنید.

تصویر سازی ذهنی کنید

ذهن ما رویا پردازی و فکر کردن به اتفاقات خوشایند را دوست دارد. اگر دقت کنید زمانی که به رویدادهایی مثبت فکر می کنید، استرس ندارید و برای چند لحظه هم که شده از موضوعات دیگر رها می شوید. بنابراین چرا از این قابلیت ذهن خود برای کنترل اضطراب سخنرانی استفاده نکنید؟ برای انجام این کار باید تصویر سازی ذهنی داشته باشید. یعنی در ذهن خود تجسم کنید که بدون نگرانی و استرس در یک جمع قرار گرفته و در حال صحبت کردن هستید. حتی هنگام ورود به جلسه سخنرانی نیز می توانید فضایی صمیمی و دلخواه را تصور کنید و از میزان استرس خود بکاهید.

از افراد منفی نگر دور شوید

کنترل اضطراب سخنرانی

امکان انتقال استرس، نگرانی، افکار، حال روحی و نگرش دیگران به ما نیز وجود دارد. بنابراین یکی دیگر از راه های درمان اضطراب سخنرانی، دوری از افراد منفی نگر محسوب می شود. بدون شک وجود چنین افرادی در زندگی شما نه تنها باعث آرامش نمی شوند بلکه سبب ایجاد نگرشی منفی نسبت به زندگی خواهند شد.

برای اطلاع از مفهوم رفتار جرات مندانه بر روی لینک کلیک کنید.

خاطرات تلخ گذشته را فراموش کنید

اگر سخنرانی را به خاطر تشدید اضطراب، ناتمام رها کرده اید. یا اینکه برای وجود این مشکل مورد تمسخر دیگران قرار گرفته اید. حال وقت آن رسیده که همه چیز را فراموش کنید. قرار است از این لحظه به بعد زندگی بهتری را شروع کرده و موفقیت های چشمگیری کسب کنید. باید تمرینات سخنوری را آغاز کرده، به خودتان انگیزه بدهید و برای رسیدن به اهداف مهمی که دارید، تلاش کنید. بنابراین خود را به اسارت خاطرات تلخ گذشته درنیاورده و ذهنتان را آزاد کنید.

نسبت به موضوع سخنرانی مسلط باشید

گاهی اوقات فراموش کردن جزئیات متن از قبل تهیه شده یک سخنرانی سبب تشدید استرس می شود. فراموشی لحظه ای، نگرانی سخنران را افزایش داده و کنترل کردن فضا از دست می رود. به همین علت باید نسبت به موضوع صحبت در جمع مسلط شوید. در این مورد اطلاعات کسب کنید تا حتی اگر دچار فراموشی لحظه ای نیز شدید، از آگاهی خود استفاده کنید.

برای اطلاع از روش های برخورد با افراد مغرور بر روی لینک کلیک کنید.

مشاوره و آموزش دریافت کنید

بدون شک صحبت کردن با فردی که در این زمینه تخصص دارد، به روند درمان اضطراب سخنرانی کمک می کند. برای انجام این کار می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. از این طریق روش های کاهش استرس را یاد گرفته و شرایط را کنترل می کنید. همچنین تکنیک های سخنوری، تاثیرگذاری بر دیگران و فن بیان را نیز فرا می گیرید. توجه داشته باشید هر کاری که به صورت اصولی انجام شود، نتایج بهتری را به همراه خواهد داشت.

خلاصه مطلب

استرس موضوعی گسترده است که می تواند زندگی هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد. وجود استرس به میزان اندک نه تنها تاثیر منفی ندارد بلکه سبب افزایش آمادگی و انگیزه نیز خواهد شد. در عین حال شدت این عامل می تواند افزایش یافته و مشکلات جدی ایجاد کند. اضطراب سخنرانی یکی از موارد مشکل ساز است که نیاز به کنترل و درمان دارد. درمان به موقع ترس از صحبت کردن در جمع از ایجاد پیامدهای بیشتر جلوگیری خواهد کرد. برای برطرف کردن ترس از اجرا، یادگیری تکنیک های سخنوری و افزایش اعتماد به نفس می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up