مطالعه کنید:

حسادت در رابطه عاطفی

دلایل حسادت در رابطه عاطفی

چه بخواهید چه نخواهید؛ حسادت جزئی از روابط عاطفی است. حسادت در رابطه عاطفی، هم می تواند مثبت، سازنده و شیرین باشد و هم اینکه به یک مشکل جدی و زمینه ساز چالش های جدید تبدیل شود. به همین علت باید با راه های کنترل و ابراز حسادت در رابطه آشنا شوید و برای بهره مندی از مزایای آن ها تلاش کنید. بدون شک هیچ فردی تمایل ندارد رابطه عاطفی او با کسی که دوستش دارد به پایان برسد. بنابراین نباید کاری کنید که حسادت تبدیل به همان عامل پایان دهنده رابطه عاطفی شود. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف حسادت در رابطه عاطفی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

انواع حسادت در رابطه

انواع حسادت در رابطه عاطفی

اغلب مردم تصور می کنند حسادت یک خصلت منفی و دردسرساز است که به جزء ایجاد مشکلات جدی، هیچ پیامدی به همراه ندارد. در حالی که این تصور اشتباه است و حسادت می تواند باعث ایجاد صمیمیت و پایداری روابط شود، البته تحت شرایطی خاص و به دور از افراطی عمل کردن.

دو نوع حسادت در رابطه عاطفی وجود دارد؛ حسادت درست و نادرست.

حسادت های اندک، به موقع و به دور از اتهام زدن باعث افزایش شیرینی روابط عاطفی، نزدیک شدن به یکدیگر و تقویت علاقه می شود. کسی که همان یک ذره حسادت درست را نیز به شریک عاطفی خود ندارد؛ در واقع نسبت به او بی تفاوت، بی توجه و بی علاقه است.

از طرفی حسادت نادرست زمانی شکل می گیرد که زندگی را به کام خود و شریک عاطفی تان تلخ می کنید. در این شرایط به حرف زدن او با هر کسی حسادت می کنید، نمی توانید از او دور باشید و باید تحت هر شرایطی از کارهایش مطلع شده و به طور کلی او را رصد کنید. متاسفانه در این شرایط که مشکلات جدی ناشی از حسادت و در نهایت بی اعتمادی شکل می گیرند؛ رابطه با چالش های جدی مواجه می شود. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، آداب معاشرت و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

دلایل حسادت در رابطه عاطفی

دلایل حسادت در رابطه عاطفی

برای شکل گیری هر مشکلی هر چند ساده و پیش پا افتاده هم دلایلی وجود دارد. حسادت در رابطه عاطفی هم از این موضوع مجزا نیست و برای برطرف کردن و کنترل آن ابتدا باید از دلایل شکل گیری حسادت های افراطی و مشکل ساز مطلع شوید. همانطور که گفتیم حسادتِ درست می تواند باعث شیرین شدن یک رابطه و افزایش علاقه شود، این حسادتِ نادرست است که مشکل ساز شده و چالش های جدی ایجاد می کند. از جمله دلایل ایجاد حسادت در رابطه می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • رفتارهای اشتباه فرد مقابل
  • حساسیت بیش از حد
  • اعتماد به نفس پایین
  • ترس از رها شدن و تنهایی
  • لذت بردن از حس مالکیت
  • علاقه به کنترل کردن دیگران

برخی از دلایل ایجاد حسادت در روابط عاطفی، ریشه ای بوده و خودشان هم حاصل رخ دادن یکسری اتفاقات هستند. به همین علت است که باید دلایل را به خوبی بررسی کرده و تا حد امکان آن ها را برطرف کنید. یادداشت کردی؟

برای آشنایی با کاریزما کلاب بر روی لینک کلیک کنید.

روش های ابراز حسادت در رابطه عاطفی

منظور از ابراز حسادت در رابطه این است که بتوانید حسادتی که شکل می گیرد را کنترل کرده، میزان این احساس را کاهش دهید و در نهایت به همان اندازه ای که باعث پایداری و حفظ روابط عاطفی می شود، ابراز کنید. برای ابراز حسادت در رابطه عاطفی باید به چند نکته ای که در ادامه مطلب توضیح می دهیم توجه کنید:

هیجانات خود را کنترل کنید

روش های ابراز حسادت در رابطه عاطفی

متاسفانه بسیاری از مشکلاتی که در زندگی اغلب مردم شکل می گیرند ناشی از کنترل نکردن به موقع احساسات و هیجانات هستند. برای ابراز درست احساسات در رابطه هم باید هیجانات خود را کنترل کنید و با حجمی از هیجان که در وجودتان انباشته شده است با مخاطب خود صحبت نکنید. برای کنترل هیجانات هم باید به فکر تقویت هوش عاطفی یا هیجانی خود باشید. خوشبختانه برای تقویت هوش هیجانی هم راهکارهای مختلفی وجود دارند. برگرد عقب دوباره بخون!

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

قبل از حرف زدن فکر کنید

برای اینکه بتوانید حسادت در رابطه را کنترل کرده و به اندازه کافی این احساس را ابراز کنید؛ باید قبل از حرف زدن، فکر کنید. باید به نتیجه و عواقب حرف هایی که قصد دارید به شریک عاطفی خود بزنید فکر کرده و از بیان حرف های اشتباه خودداری کنید. به این ترتیب حسادت در رابطه عاطفی باعث ایجاد پشیمانی بعد ار حرف زدن نخواهد شد.

در مورد نگرانی هایتان حرف بزنید

برای جلوگیری از ایجاد سوءتفاهم، شدت یافتن حسادت در رابطه عاطفی و به طور کلی ایجاد مشکلات جدی؛ بهتر است در مورد نگرانی هایتان با شریک عاطفی خود صحبت کنید. بدون اینکه نسبت به رفتارهای او جبهه بگیرید یا نتیجه گیری کنید؛ فقط در مورد نگرانی هایتان برای رابطه شکل گرفته با او صحبت کنید.

برای اطلاع از روش های تاثیرگذاری به کمک فن بیان بر روی لینک کلیک کنید.

اتهام نزنید

نحوه ابراز حسادت در رابطه عاطفی

یکی از بدترین کارهایی که برای ابراز حسادت در رابطه عاطفی می توانید انجام دهید و باعث بدتر شدن اوضاع شوید؛ اتهام زدن به شریک عاطفی است.

متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که در ذهنشان خیال پردازی می کنند و فرد مقابل خود را متهم به انجام کارهای منفی خواهند کرد. این افراد با بیان چنین توهماتی یا حتی مقصر دانستن پارتنر خود برای شکل گیری حسادت در وجود خودشان باعث بدتر شدن اوضاع می شوند.

رفتارهای خود را زیر نظر بگیرید

برای اینکه بتوانید حسادت شکل گرفته را به درستی و به اندازه کافی در رابطه عاطفی ابراز کنید؛ باید رفتارهای خود را زیر نظر بگیرید. باید بدانید تا چه حد حسادت در وجودتان شکل گرفته است و به چه میزان آن را ابراز می کنید. به این ترتیب به خودتان تلنگر وارد کرده و از ایجاد مشکلات جدی ناشی از ابراز بیش از حد و بی موقع حسادت جلوگیری می کنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی هوش هیجانی بر روی لینک کلیک کنید.

برای رفع مشکلات احتمالی به شریک عاطفی خود فرصت بدهید

همانطور که گفتیم برای ابراز حسادت در رابطه عاطفی باید در مورد نگرانی هایتان با شریک عاطفی خود صحبت کنید. بعد از انجام این کار باید به اندازه کافی به او فرصت بدهید تا آن قسمت از نگرانی هایی که خودش ایجاد کرده است را برطرف کند.

از تاثیر مشاوره غافل نشوید

یکی از مهم ترین اقداماتی که می تواند برای رفع مشکلات کوچک و بزرگ در رابطه عاطفی به شما کمک کند؛ مراجعه به مشاور و شرکت در جلسات زوج درمانی است. به این ترتیب می توانید از راهکارهای بیشتری برای رفع مشکلات مطلع شده و برای انجام دادن آن ها اقدام کنید.

برای اطلاع از راهکارهای افزایش کاریزما بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

شکل گیری حسادت در رابطه عاطفی یک موضوع رایج و ساده است که می تواند تبدیل به یک مشکل جدی شود. اگر طرفین یک رابطه عاطفی؛ میزان حسادت شکل گرفته را کنترل نکنند و به صورت افراطی این احساس را ابراز کنند، رابطه با مشکلات جدی مواجه می شود. از طرفی ابراز حسادت به میزان کم می تواند باعث پایداری رابطه و افزایش علاقه طرفین به یکدیگر شود. بنابراین باید به حسادت شکل گرفته در روابط عاطفی توجه کنید و مانع از ایجاد مشکلات جدی شوید.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، نقشه ذهنی در سخنرانی و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up