مطالعه کنید:

مذاکره موفق

مهارت های ضروری جهت داشتن یک مذاکره موفق

بدون شک در هر جایگاه شغلی که فعالیت داشته باشید؛ کم یا زیاد با افراد مختلفی مذاکره می کنید. مذاکراتی که انجام می دهید ممکن است برای تحقق یک هدف کوتاه مدت و ساده باشند یا اینکه شما را به اهداف بلندمدت برسانند. بنابراین یادگیری مهارت های لازم جهت داشتن یک مذاکره موفق برای هر کسی ضروری است. به کمک مهارت های درست، اصولی و حرفه ای می توانید نتیجه یک مذاکره را به سمت آنچه که دوست دارید هدایت کنید و به اهدافتان برسید. بنابراین پیشرفت در جایگاه شغلی و بالطبع پیشرفت در زندگی می تواند به نتیجه مذاکرات هم وابسته باشد.

متاسفانه اغلب مردم نسبت به این موضوع بی توجه هستند و تصور می کنند اگر حین مذاکره با یکدیگر، چانه بزنند؛ کار تمام است، در حالی که چانه زنی فقط یکی از اصول مذاکرات موفق است. با توجه به اهمیت کسب نتایج موفق در مذاکرات مختلف، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی مهارت های لازم جهت داشتن یک مذاکره موفق بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

مذاکره موفق چیست؟

مذاکره موفق چیست

به نظر شما منظور از مذاکرات موفق چیست؟ به چه مذاکره ای می توانیم صفت موفق بودن را نسبت دهیم؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم؛ منظور از مذاکره موفق، مذاکره ای است که طرفین آن به حداکثر خواسته ها و اهداف خود برسند، از نتیجه مذاکره راضی باشند و در عین حال هیچ اختلاف و مشکلی ایجاد نشود. بدون شک اگر طرفین یک مذاکره از مهارت های لازم برای کسب نتیجه خوب استفاده نکنند؛ حتی در ساده ترین مذاکرات هم شکست می خورند.

از طرفی اکثر مردم از مهارت های داشتن مذاکرات موفق، مطلع نیستند و به همین علت است که اختلافات مختلفی در مذاکرات انجام شده ایجاد می شوند. همانطور که گفتیم پیشرفت در هر جایگاه شغلی به یک نحو با پیروزی در مذاکرات رابطه مستقیم دارد، بنابراین همه مردم باید با مهارت های داشتن مذاکرات موفق آشنا باشند. برگرد عقب دوباره بخون!

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

مهارت های مهم جهت مذاکره موفق

به نظر شما از چه مهارت هایی می توانید برای به دست آوردن نتیجه دلخواه در مذاکرات استفاده کنید؟ آیا صحبت کردن در مورد آنچه که می خواهید و اهدافی که دارید، شما را به خواسته هایتان می رساند؟ بدون شک پاسخ این سوال، منفی است. برای داشتن یک مذاکره موفق به کسب مهارت های اصولی و حرفه ای نیاز دارید. مهارت هایی که مذاکره را به سمت و سوی موفقیت پیش ببرند، نه به عدم توافق یا شکست خوردن. از جمله مهم ترین مهارت های لازم برای کسب موفقیت در مذاکرات می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

شما شروع کننده مذاکره باشید

مهارت های مهم برای داشتن یک مذاکره موفق

همیشه اولین صحبت هایی که مطرح می شوند در ذهن نهادینه شده و هر حرف دیگری که بیان شوند از تاثیر صحبت های اولیه کم نمی کنند. بنابراین بهتر است شروع کننده مذاکره شما باشید و اولین پیشنهادها را نیز شما بدهید. به این ترتیب ذهن مخاطب را درگیر پیشنهاد خود کرده و بیشتر به قبول آن فکر می کند.

برای اطلاع از مفهوم ماشین رفتار بر روی لینک کلیک کنید.

به افق مذاکره توجه کنید

آیا مذاکره ای که برگزار می کنید برای رسیدن به یک هدف کوتاه مدت، بی تاثیر بر آینده و غیر مرتبط با سایر اهداف زندگی شماست یا اینکه قرار است با طرف مذاکره چندین بار صحبت کنید و کارهای متعددی انجام دهید؟ با پیدا کردن پاسخ این سوال، بهتر می توانید با مخاطب ارتباط برقرار کرده و یک مذاکره موفق داشته باشید.

حداقل خواسته هایتان را مشخص کنید

یکی از مهم ترین کارهایی که برای رسیدن به موفقیت در مذاکره باید انجام دهید؛ مشخص کردن حداقل خواسته هایتان است. در واقع باید مشخص کنید اگر کمتر از یک سطح به خواسته هایتان برسید، ضرر کرده یا اینکه سودی در کار نخواهد بود. به این ترتیب می توانید بهتر مسیر مذاکره را به سمت تحقق خواسته هایتان هدایت کنید. دیدی چی شد؟

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی شخصیت قدرتمند بر روی لینک کلیک کنید.

اعتماد به نفس خود را تقویت کنید

بالا بودن اعتماد به نفس به عنوان یک ویژگی شخصیتی مثبت برای رسیدن به موفقیت در هر زمینه ای ضروری است.

زمانی که اعتماد به نفس صحبت در جمع دارید؛ بهتر می توانید در مورد خواسته هایتان صحبت کنید و یک مذاکره موفق را آغاز کرده و به پایان برسانید.

از موضع خود دفاع کنید

برای رسیدن به نتیجه دلخواه در مذاکره نباید در کسری از ثانیه نظر خود را عوض کنید، بلکه ابتدا باید تا جایی که امکان دارد از موضع خود دفاع کنید. گاهی اوقات طرفین مذاکره سعی می کنند با تخریب نادرست، پیروز مذاکره باشند.

برای اطلاع از راه های افزایش عزت نفس بر روی لینک کلیک کنید.

انعطاف پذیر باشید

تکنیک های داشتن مذاکره موفق

همانطور که گفتیم برای داشتن یک مذاکره موفق نباید از همان ابتدای کار از موضع خود کوتاه بیایید. نکته مهم دیگری که در این مورد وجود دارد؛ انعطاف پذیری است. برخی افراد مرغشان یک پا دارد و از موضع خود تحت هیچ شرایطی کوتاه نمی آیند و در نتیجه به خواسته هایشان هم نمی رسند. برای جلوگیری از ایجاد چنین شرایطی باید انعطاف پذیر باشید، موقعیت را بسنجید و در مورد سایر گزینه ها نیز مذاکره کنید.

شونده خوبی باشید

درست است که شروع کننده مذاکره بودن به تغییر مسیر مذاکره به سمت خواسته های شما کمک می کند، ولی باید به موقع هم شنونده خوبی باشید.

حین شنیدن صحبت های دیگران ممکن است اطلاعاتی را در مورد اهداف پنهان آن ها کسب کنید و به این ترتیب مذاکره را با موفقیت به پایان برسانید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در کاریزما کلاب بر روی لینک کلیک کنید.

هیجانات خود را کنترل کنید

متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که نسبت به هیجانات خود و ابراز آن ها کنترل ندارند و در موقعیت های حساس، هیجانی عمل می کنند. همین افراد در مذاکرات مختلف نیز هیجانی عمل کرده و در کسری از ثانیه، تصمیم گیری می کنند. بنابراین برای داشتن مذاکرات موفق باید به فکر تقویت هوش هیجانی خود باشید و برای یادگیری تکنیک های تحقق این هدف هم می توانید در دوره آموزشی هوش هیجانی مریم مبارکی شرکت کنید.

انصاف و اخلاق را رعایت کنید

برای اینکه بتوانید دیگران را به مذاکرات بلندمدت با خودتان ترغیب کنید و تمام طرفین مذاکره از نتیجه حاصل شده راضی باشند؛ باید انصاف و اخلاق را رعایت کنید. در غیر این صورت ممکن است اولین مذاکره شما به آخرین مذاکره تبدیل شود.

برای اطلاع از راه های افزایش تاثیرگذاری بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

هر کسی در طول زندگی خود بارها و بارها در موقعیت هایی قرار می گیرد که باید با دیگران مذاکره کند. در این میان اغلب مردم از مهارت های لازم برای داشتن یک مذاکره موفق مطلع نیستند و به همین علت با شکست های متوالی مواجه می شوند. بنابراین برای داشتن مذاکرات موفق باید راه و روش اصولی آن را یاد بگیرید.

برای یادگیری تکنیک های نقشه ذهنی در سخنرانی، جذابیت کلام و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up