مطالعه کنید:

انعطاف پذیری

انعطاف پذیری چیست؟

یکی از انواع مهارت هایی که برای پیشرفت در زندگی ضروری محسوب می شود؛ انعطاف پذیری است. آیا تا به حال چیزی در مورد این مهارت شنیده اید؟ می دانید معنی و مفهوم آن چیست؟ متاسفانه اغلب مردم اطلاعات خوبی در این مورد ندارند یا به بیان بهتر نمی دانند معنی انعطاف پذیر بودن از لحاظ فکری و رفتاری چیست. به همین علت نمی توانند در موقعیت های مختلف به ویژه شرایط حساس، روحیه، تمرکز و آرامش خود را حفظ کنند. ما می توانیم مهارت های مختلفی را در طول زندگی کسب کنیم ولی در این میان دستیابی به برخی مهارت ها ضروری بوده و در غیر این صورت مشکلات جدی در زندگی نهادینه می شوند.

انعطاف پذیر بودن هم جزء همین موارد محسوب می شود. هیچ کسی نمی داند چه اتفاقاتی در طول زندگی منتظر او هستند، بنابراین به جای ترسیدن و کنار کشیدن، باید به فکر کسب توانایی مقابله با آن ها را باشیم. با توجه به اهمیت پیشرفت در زندگی برای همه مردم، ما قصد داریم در این مقاله جوانب مختلف مهارت انعطاف پذیری را بررسی کنیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

انعطاف پذیری در رفتار چیست؟

انعطاف پذیری در رفتار چیست

آخه چجوری تو این محیط جدید پیشرفت کنم؟ مگه میشه با این مشکل تو این شرایط حساس مقابله کنم؟ هر کاری می کنم استرسم کم نمیشه که یه راه حل پیدا کنم؛ این ها جملات بیان شده توسط فردی هستند که مهارت انعطاف پذیری را کسب نکرده است.

انعطاف پذیر بودن یعنی توانایی مواجه شدن و مقابله کردن با چالش ها، مشکلات و تغییرات ایجاد شده در زندگی و سپس پیدا کردن راه حل مناسب. کسی که مهارت انعطاف پذیر بودن را کسب می کند امکان تقویت قدرت مواجه شدن با شرایط جدید را برای خودش فراهم کرده است.

بدون شک زندگی همیشه در یک مسیر هموار پیش نمی رود و ما در بازه های زمانی مختلف در شرایط ویژه ای قرار می گیریم، بنابراین باید توانایی سازگار شدن با آن ها را به دست آوریم. از طرفی سازگار شدن به معنای کنار آمدن با مشکلات و دست برداشتن از تلاش نیست. بلکه در این شرایط ابتدا باید قبول کنیم که مشکلات وجود دارند و سپس برای برطرف کردن آن ها راه حل مناسب پیدا کنیم. در این موقعیت ها به کمک مهارت انعطاف پذیری می توانیم استرس و اضطراب خود را کنترل کرده و بهتر فکر کنیم. نکته مهمی که در این مورد وجود دارد؛ قبول شرایط ویژه به وجود آمده بدون تحمل رنج و یا سرزنش کردن خودمان است.

برای اطلاع از ویژگی های افراد ناموفق بر روی لینک کلیک کنید.

در چنین موقعیت هایی به جای افزایش استرس، وارد کردن تنش، سرزنش کردن خودمان و حتی افسوس خوردن برای کارهایی که انجام نداده ایم، باید به فکر پذیرش موقعیت و سپس پیدا کردن راهکار باشیم. در این شرایط باید بتوانیم ذهن خود را کنترل کرده و با تقویت مهارت تمرکز، به بهبود وضعیت کمک کنیم. کسانی که مهارت انعطاف پذیر بودن را کسب کرده اند افراد خوش بین و مثبت اندیشی هستند که به جای منفی نگری و تکرار جمله من نمی توانم، فعل توانستن را صرف می کنند. این افراد باور دارند که زندگی در یک مسیر هموار پیش نمی رود و مواجه شدن با مشکلات جزئی از زندگی محسوب می شود.

به همین علت رفتار، افکار و عملکرد خود را متناسب با شرایط جدید تغییر می دهند. به جای کنار کشیدن و فرار از مشکلات به فکر پیدا کردن راه حل هستند تا رسیدن به موفقیت را تجربه کنند. بنابراین کسب این مهارت یک مزیت محسوب نمی شود بلکه برای پیشرفت در زندگی ضروری است.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، جذابیت کلام و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

اهمیت انعطاف پذیری در کار و نحوه افزایش آن

اهمیت انعطاف پذیری در کار

پیشرفت در حوزه کاری برای هر کسی اهمیت دارد. همه ما دوست داریم جایگاه های بهتری را کسب کرده و تعداد بیشتری از اهدافمان را محقق سازیم. متاسفانه برخی افراد فقط رویای رسیدن به جایگاه های کاری بهتر را در ذهن شکل داده و هیچ کاری را برای رسیدن به آن ها انجام نمی دهند. برای مثال کم نیستند تعداد افرادی که تصور می کنند همواره باید از یک روش برای انجام امورات شغلی خود استفاده کنند. فکر می کنند اگر تغییری در روند کاری آن ها ایجاد شود، مشکلات جدی شکل می گیرند.

زندگی همیشه در یک مسیر هموار پیش نمی رود. بلکه مشکلات، موانع و چالش های جدیدی شکل گرفته و گذشتن از آن ها نیازمند استفاده از مهارت انعطاف پذیری است.

کسانی که در محیط های کاری خود تغییرات ایجاد شده را می پذیرند و عملکرد خود را متناسب با آن ها تغییر می دهند، موفقیت های بیشتری را کسب خواهند کرد. انعطاف پذیر بودن به ما کمک می کند راهکارهای بهتری را برای بستن قرارداد با مشتریان، تولید محصولات پرتقاضا و به طور کلی افزایش بازدهی و بهبود عملکرد خود و مجموعه کاری پیدا کنیم. بنابراین بهتر است در ادامه مطلب با تعدادی از مهم ترین راهکارهای تقویت انعطاف پذیر بودن در کار آشنا شویم:

به انتقادها توجه کنید ولی برداشت شخصی نه!

در حوزه کاری خود چه کارفرما هستید و چه کارمند بهتر است به انتقادهای وارد شده توجه کنید. بررسی کنید آیا انتقادهایی که بیان شده اند واقعا در مورد عملکرد شما صحت دارند؟ اگر درست هستند به فکر برطرف کردن نواقص و کاستی ها باشید. نکته مهمی که در این مورد وجود دارد و به تقویت انعطاف پذیری کمک می کند، شخصی نکردن انتقادهاست. در این مواقع انتقادهای مطرح شده را به رابطه های شخصی نسبت ندهید، بلکه همه چیز را در همان چارچوب های کاری بررسی کرده و خاتمه دهید. از این طریق ذهن شما نسبت به دیگران و انتقادهای آن ها جبهه نمی گیرد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

وجود مشکلات و کاستی ها را بپذیرید

یکی از بدترین کارهایی که می توانید در حق خودتان انجام دهید؛ انکار مشکلات و همچنین نواقص عملکرد خودتان است.

بدون شک مشکلات و چالش ها در زندگی هر کسی به وجود می آیند. در این میان کسانی موفقیت های مهم را کسب می کنند که وجود مشکلات را بپذیرند و سپس با ذهنی آزاد برای برطرف کردن آن ها راه حل پیدا کنند. تا زمانی که در پذیرش مشکلات، موانع و چالش ها مقاومت کنید آن ها بزرگتر و تاثیرگذارتر شده و در نتیجه شما از موفقیت دور خواهید شد. از طرفی برخی افراد این مقاومت را در مورد کاستی های عملکردی خودشان داشته و به هیچ عنوان قبول نمی کنند که کارشان ناقص انجام می شود. چنین کسانی برای تقویت مهارت انعطاف پذیری باید وجود مشکلات و نواقص عملکردی خود را بپذیرند و سپس برای برطرف کردن آن ها راه حل پیدا کنند.

از محیط امن خود خارج شوید

افزایش انعطاف پذیری

 انعطاف پذیری یعنی توانایی قبول شرایط ویژه و جدید بدون تحمل رنج و سرزنش کردن خودمان.

برای اینکه بتوانید با شرایط جدید و تغییرات ایجاد شده مواجه شوید و این مهارت را تقویت کنید بهتر است از محیط امن خود خارج شوید. هر کسی می تواند برای خود یک محیط امن ایجاد کند که در آن هیچ تغییری ایجاد نشده و زندگی روال عادی اش را طی می کند. ماندن در این محیط انسان را از تجربه کردن موضوعات سازنده و موثر محروم می کند. بنابراین برای پیشرفت در زندگی و رسیدن به موفقیت باید از محیط امن خود خارج شوید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، آداب معاشرت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

ارتباطات خود را گسترش دهید

بدون شک هر کسی ویژگی های رفتاری متفاوتی دارد و همه مردم مثل هم نیستند. زمانی که محدوده روابط اجتماعی و ارتباطات خود را گسترش می دهید با افراد بیشتری آشنا شده و برای برقراری ارتباط با آن ها باید شرایط را تغییر دهید. در نتیجه مهارت انعطاف پذیری شما افزایش یافته و در عین حال در به کارگیری مهارت های ارتباطی کلامی و غیر کلامی هم به تسلط می رسید. فراموش نکنید دستیابی به هر مهارتی نیازمند صرف وقت و تمرین کردن است، به همین علت نباید عجول باشید و خیلی زود ناامید شوید.

برای اطلاع از فواید خودشناسی بر روی لینک کلیک کنید.

خوش بینی را تقویت کنید

به نظر شما معنی خوش بینی چیست؟ زمانی که نیمه پر لیوان را می بینید و به جای پررنگ کردن مشکل ایجاد شده به روزنه امید توجه می کنید یعنی فرد خوش بینی هستید. از این طریق انرژی مثبت جذب کرده و در مواجه شدن با مشکلات استرس خود را کنترل خواهید کرد. در نتیجه راه حل های مناسبی را برای رفع مشکل و بهبود شرایط پیدا می کنید. خوش بینی و مثبت اندیشی از جمله ویژگی های شخصیتی هستند که برای پیشرفت در زندگی ضروری محسوب می شوند. بنابراین بهتر است از طریق به کارگیری روش های مختلف نسبت به کسب و تقویت آن ها اقدام کنید.

خلاصه مطلب

روال یک زندگی همیشه عادی نبوده و شرایط ویژه و خاصی هم به وجود می آیند. در این شرایط اگر با تغییرات ایجاد شده مواجه نشویم و برای بهبود وضعیت زندگی تلاش نکنیم تبدیل به بحران و مانعی برای پیشرفت می شوند. انعطاف پذیری همان مهارتی است که در چنین موقعیت هایی به ما کمک می کند.

برای یادگیری تکنیک های جادوی جذابیت، زبان بدن و عشق هوشمندانه می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up