مطالعه کنید:

نردبان استنتاج

چطور تصمیمات بهتری بگیرم؟

در دنیای پرشتاب امروزی، به جای وقت گذاشتن برای بررسی کامل دلایل و تأمل در حقایق، دائماً تحت فشار هستیم تا فوراً اقدام کنیم. این روش نه تنها می تواند ما را به نتیجه گیری اشتباه برساند بلکه می تواند ما را به ملاقات با افراد دیگری که ممکن است به نتایج کاملاً متفاوتی در مورد یک موضوع رسیده باشند، سوق دهد. در یک محیط تجاری که به سرعت در حال تغییر است، باید اطمینان حاصل کنید که اقدامات و تصمیمات شما بر اساس واقعیات است. به همین ترتیب، هنگامی که نتیجه‌گیری‌ های دیگران را می‌پذیرید یا مخالفت می‌کنید، باید مطمئن باشید که دلایل آنها و شما کاملاً مبتنی بر واقعیات است. «نردبان استنتاج» به شما کمک می کند تا به این نقطه برسید.

این ابزار که به عنوان « فرآیند انتزاع» نیز شناخته می‌شود، به شما کمک می‌کند فرآیندهای فکری که شما را به نتیجه‌گیری اشتباه هدایت می‌کنند، شناسایی کنید و در نتیجه به واقعیت‌ها بازگردید. نردبان استنتاج اولین بار توسط روانشناس سازمانی “کریس آرگریس” پیشنهاد شد و بعداً توسط پیتر سنگه در کتاب خود به نام پنجمین فرمان مورد استفاده قرار گرفت.

نردبان استنتاج چیست؟

نردبان استنتاج فرآیند فکری را توصیف می کند که ما معمولاً بدون اینکه بدانیم برای حرکت از حقیقت به تصمیم یا عمل استفاده می کنیم. این مراحل تفکر را می توان به عنوان پله های یک نردبان در نظر گرفت، همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید.

نردبان استنتاج چیست؟

از پایین ترین پله نردبان که پله واقعیت و حقایق است شروع می کنیم:

• ما رویدادها را بر اساس باورها و تجربیات قبلی خود درک می کنیم.
• معنای آنها را بررسی می کنیم.
• ما مفروضات فعلی خود را، گاهی اوقات بدون اینکه متوجه شویم، اعمال می کنیم.
• بر اساس حقایق تفسیر شده و مفروضات خود، نتیجه گیری می کنیم.
• اعتقادات خود را بر اساس این یافته ها توسعه می دهیم.
• اقداماتی را انجام می دهیم که به نظر ما “درست” است زیرا بر اساس باورهای ما است.

این روش می تواند یک دور باطل ایجاد کند. باورهای ما تأثیر زیادی بر نحوه انتخاب ما از میان حقایق دارند و می توانند باعث شوند که حقایق واقعی را کاملاً نادیده بگیریم. عدم توجه به حقایق و حذف مراحل در این فرآیند استدلال منجر به نتیجه گیری عجولانه و نادرست می شود.

 گرفتن تصمیمات احساسی به قدری قدرت دارند که می توانند هویت مارو زیر سوال ببرند، کنترل تصمیات هیجانی و احساسی نیاز به بالابردن هوش هیجانی داره.

با استفاده از نردبان استنتاج، می توانید یاد بگیرید که به حقایق برگردید و به جای اینکه اجازه دهید باورها و تجربیات شما دیدگاه شما را محدود کند، از آنها به شیوه ای مثبت استفاده کنید.

پیروی از این استدلال گام به گام شما را به نتیجه گیری های مبتنی بر واقعیت بهتر می رساند و در نتیجه از اشتباهات و سوء استفاده های غیر ضروری جلوگیری می کنید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

نحوه استفاده از نردبان استنتاج

 نحوه استفاده از نردبان استنتاج

نردبان استنتاج به شما کمک می کند تا بر اساس حقایق صحیح نتیجه گیری بهتری بگیرید یا نتیجه گیری دیگران را به چالش بکشید.

شما می توانید از این نظریه برای تجزیه و تحلیل داده های دشوار مانند مجموعه ای از ارقام فروش یا برای بررسی عباراتی مانند “این پروژه ماه آینده راه اندازی می شود” استفاده کنید.

شما همچنین می توانید از این نظریه برای تایید و به چالش کشیدن نتایج دیگران استفاده کنید. فرآیند استدلال گام به گام به شما کمک می کند هنگام کار با افراد یا به چالش کشیدن افراد بی طرف بمانید و بدون هیچ گونه درگیری به یک نتیجه مشترک برسید. البته در این مراحل تصمیم گیری باید نکاتی را در نظر بگیرید که شامل:

• آیا این یک نتیجه گیری “درست” است؟
• چرا چنین فرضیه هایی را در نظر می گیرم؟
• چرا فکر می کنم کاری که می خواهم انجام دهم “درست” است؟
• آیا واقعاً بر اساس همه واقعیت ها است؟
• چرا چنین نظری دارد؟

برای استفاده از نردبان استنتاج برای به چالش کشیدن تفکر خود، این مراحل را دنبال کنید:

1. یک لحظه توقف کنید. وقت آن است که به استدلال خود توجه کنید.

2. در این مقیاس مشخص کنید که در کجا قرار دارید:

  • آیا حقایق را انتخاب می کنید؟
  • آیا آنها را تفسیر می کنید؟
  • آیا شما یک سری فرضیه را در نظر می گیرید یا حتی آنها را آزمایش می کنید؟
  • آیا نتیجه گیری را آموزش می دهید یا آزمایش می کنید؟
  • شما تصمیم می گیرید که چه کاری انجام دهید و برای چه هدفی؟

برای اطلاع از خصوصیات رفتاری آدم های شاد بر روی لینک کلیک کنید.

نحوه استفاده از نردبان استنتاج در تصمیم گیری

3. از مرحله ای که در حال حاضر روی آن ایستاده اید یک قدم به عقب برگردید و استدلال خود را تحلیل کنید. این به شما کمک می کند تا حقایق و ارقامی را که با آنها سر و کار دارید پیگیری کنید.

در هر مرحله از خود بپرسید که به چه فکر می کنید و چرا؟ همانطور که هر مرحله را تجزیه و تحلیل می کنید، ممکن است لازم باشد استدلال خود را اصلاح کنید. برای مثال، ممکن است لازم باشد برخی از مفروضات را تغییر دهید یا محدوده داده ای را که انتخاب کرده اید افزایش دهید.

برای اطلاع از تکنیک های افزایش قدرت تخیل بر روی لینک کلیک کنید.

این سؤالات به شما کمک می کند که به عقب کار کنید (از نردبان پایین بروید و دوباره شروع کنید):

  • چرا چنین اقداماتی را انتخاب کردم؟ آیا اقدامات دیگری وجود دارد که باید در نظر بگیرم؟
  • چه اعتقادی منجر به این عمل شد؟ آیا پایه و اساس درستی دارد؟
  • چرا چنین نتیجه ای گرفتم؟ آیا این نتیجه گیری درست است؟
  • چه فرضیه ای را در نظر گرفتم و چرا؟ آیا فرضیات من معتبر است؟
  • چه داده هایی را برای استفاده انتخاب کرده ام و چرا؟ آیا این داده ها را با دقت انتخاب کرده ام؟
  • از چه حقایقی استفاده کنم؟ آیا حقایق دیگری وجود دارد که باید در نظر بگیرم؟

همانطور که روی استدلال خود کار می کنید، مراقب مراحلی باشید که تمایل دارید از روی آنها بپرید. آیا تمایل دارید به راحتی فرضیات بسازید؟ آیا می خواهید تنها بخشی از داده ها را انتخاب کنید؟ به تمایلات خود توجه کنید تا در آینده بتوانید آن مرحله از استدلال را با دقت بیشتری انجام دهید.

4. اکنون با درک جدیدی از نحوه عملکرد استدلال و احتمالاً میدان وسیع تری از داده ها و فرضیه های قابل قبول تری که در اختیار دارید، می توانید دوباره به جلو حرکت کنید و پله ها را طی کنید. سعی کنید دلیل خود را برای یک همکار یا دوست توضیح دهید. این به شما کمک می کند بررسی کنید که آیا استدلال شما درست است یا خیر. اگر نتیجه گیری دیگران را به چالش می کشید، مهم است که بتوانید استدلال خود را به گونه ای برای طرف مقابل توضیح دهید که به هر دو طرف کمک کند به یک نتیجه مشترک برسند و از مشاجره اجتناب کنند.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up