مطالعه کنید:

خودگویی

خودگویی یا واگویه چیست؟

بدون شک تا به حال با خودتان صحبت کرده اید، صدایی از درون سر حرف را با شما باز کرده و در نهایت با او گفتگو کرده اید. این موارد نشان دهنده انجام خودگویی یا واگویه هستند. حرف زدن با خودتان در زمان تنهایی و یا حتی تحت شرایطی که در کنار دیگران هستید به تنهایی آسیبی به شما وارد نمی کند. این موضوع زمانی مشکل ساز خواهد شد که افکار منفی را به سمت ذهن شما سوق دهد. در این شرایط باید بتوانید بر ندای درونی خود که القا کننده افکار منفی است غلبه کنید.

شاید در همین لحظه که این مطلب را مطالعه می کنید، به فکر فرو رفته و برای چند لحظه با خودتان صحبت کنید، این موضوع را امتحان کرده تا اطمینان حاصل کنید که صحبت کردن با ندای درونی امکان پذیر است. گفتگو کردن با خودمان هم می تواند جنبه مثبت به همراه داشته باشد و هم منفی. این خود شما هستید که امکان غلبه بر جنبه های منفی آن را دارید. بنابراین ضروری است که با جوانب مختلف واگویه بیشتر آشنا شوید. به همین منظور ما قصد داریم در این مقاله به بررسی خودگویی و تاثیرات آن بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

خودگویی یعنی چه؟

خودگویی یعنی چه

زمانی که با خودتان صحبت می کنید حتی بدون اینکه کلمه ای را به زبان بیاورید، چه احساسی پیدا می کنید؟ خوشحال هستید یا ناراحت؟ به افکار مثبت فکر می کنید یا منفی؟ آیا می دانید که انجام دادن این نوع گفتگو چه نام دارد؟

زمانی که با خودتان، با ندای درونی خود صحبت می کنید در حال خودگویی یا واگویه هستید.

در این لحظات احساس می کنید شخصی از درون با شما صحبت می کند، صداهایی را از درون خود می شنوید و در اغلب اوقات به آن پاسخ می دهید. دقیقه های متوالی با خودتان صحبت می کنید بدون اینکه دیگران صدایی بشنوند. البته کم نیستند افرادی که هنگام واگویه، صدایشان هم شنیده می شود.

برای اطلاع از مزایای انگیزه درونی بر روی لینک کلیک کنید.

نکته مهمی که در این مورد وجود دارد انجام گفتگوهای منفی و مثبت است. شما می توانید با خودتان هم در مورد موضوعات مثبت صحبت کنید و هم منفی. احساس آرامش پیدا کنید یا اینکه در اثر هجوم افکار منفی به ذهنتان، آشفته خاطر شوید. حال چه بهتر که بتوانید ذهن خود را کنترل کرده، افکار را در اختیار بگیرید و از فکرهای منفی دور بمانید. هنگام شنیدن ندای منفی بر آن غلبه کرد و گفتگویی انجام ندهید. به همان اندازه که واگویه مثبت می تواند نتایج عالی به همراه داشته باشد، واگویه منفی برای زندگی ما مخرب محسوب می شود.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، ارتباط موثر و ساخت شخصیت قدرتمند می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

علت خودگویی

علت خودگویی

همیشه که افکار منفی به ذهنمان هجوم نمی آورند و واگویه منفی صورت نمی گیرد. ما با خودمان در مورد موضوعات مثبت و خوشایند هم صحبت می کنیم. در این لحظات رویاپردازی کرده، لبخند بر لبمان می آید و احساس خوبی پیدا می کنیم. برخی از افراد تصور می کنند هرکسی که با خودش صحبت می کند، مشکل روحی و روانی دارد. در حالی که این تصور اشتباه است، زیرا همه افراد سالم و سلامت هم خودگویی انجام می دهند. بنابراین نمی توان واگویه را به تنهایی معیار سالم یا بیمار بودن روان انسان در نظر گرفت.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی اتیکت و آداب معاشرت بر روی لینک کلیک کنید.

حال نکته مهمی که در این مورد مطرح می شود، علت آغاز واگویه است. ما به چه علت با خودمان صحبت می کنیم؟ منشاء واگویه همان افکار آگاهانه، باورها و ناخودآگاه انسان هستند. تمامی اتفاقات خوب و بد زندگی می توانند علت آغاز واگویه باشند. حتی خاطرات تلخ و شیرین گذشته، احساس تنفر از یک نفر و موارد این چنینی همگی منشاء واگویه محسوب می شوند. مهم این است که بتوانیم از این قابلیت برای کسب موفقیت و پیشرفت در زندگی استفاده کنیم.

برای اطلاع از مفهوم خوش بینی بر روی لینک کلیک کنید.

خودگویی مثبت و تاثیر آن در زندگی

خودگویی مثبت

همانطور که گفتیم صحبت با ندای درونی خودمان می تواند تاثیرات مثبتی را به همراه داشته باشد. به ما آرامش داده، سبب خوشحالی و شادابی شود. خودگویی مثبت می تواند توانایی ها و استعدادهایمان را یادآوری کرده و از این طریق موجب تقویت اعتماد به نفس شود. برای لحظاتی هم که شده ما را از استرس و اضطراب رها کند و جنبه های مثبت زندگی را نشان دهد. خودباوری که مدت هاست به آن فکر نکرده ایم را زنده کرده و تقویت کند. مسیر پیشرفت و رسیدن به اهداف را به ما نشان داده و تا کسب موفقیت، همراهیمان کند.

بنابراین اگر تا الان حرف زدن با ندای درونی خود را موضوعی ناپسند و غیر عادی تلقی می کردید و سعی داشتید آن را سرکوب کنید، از الان بهتر است به فکر تقویت واگویه مثبت و دیدن تاثیراتش باشید.

برای یادگیری تکنیک های زبان بدن، هوش کلامی و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

خودگویی منفی و تاثیر آن در زندگی

خودگویی منفی

هجوم افکار منفی به ذهن، صحبت کردن با افراد منفی نگر، پرداختن به کارهای منفی همگی تاثیرات مخربی را برای ذهن، روح و سپس جسم انسان به همراه دارند.

زمانی که مدام با خودتان در مورد موضوعات منفی صحبت می کنید، مضطرب و پریشان خواهید شد. تمرکزتان را برای انجام کارهای مهم زندگی از دست می دهید. نسبت به دیگران بدبین شده و ممکن است روابط خود را به پایان برسانید. دچار بی انگیزگی شده، انرژی و امیدتان را برای ساختن آینده از دست می دهید. از مثبت اندیشی دور شده و منفی نگر خواهید شد.

در نهایت ممکن است دچار بیماری های روحی و روانی مختلف مانند افسردگی شوید. بنابراین بهتر است از پرداختن به افکار منفی و صحبت کردن با خودتان در مورد موضوعات ناخوشایند، خودداری کنید. از محیط هایی که انرژی منفی را به سمت شما می فرستند دور شده، خاطرات تلخ گذشته را فراموش کنید و از افراد منفی نگر دور بمانید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی ارتباط موثر بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

گاهی لازم است با خودمان صحبت کنیم، توانایی هایمان را به یاد بیاوریم، خاطرات شیرین گذشته را مرور کنیم و لذت ببریم. با ندای درونی خود گفتگو کرده و به توصیه های مثبتش گوش دهیم. خودگویی علاوه بر اینکه می تواند پیامدهای مثبت به همراه داشته باشد، توانایی تخریب نیز دارد. می تواند ذهن را آشفته کرده و ما را از مسیر موفقیت دور کند. به همین علت بهتر است هنگام شنیدن ندای درونی که شما را به گفتگوی منفی فرا می خواند، توجهی از خودتان نشان نداده و شرایط خود را تغییر دهید.

برای یادگیری تکنیک های تاثیرگذاری بر دیگران، جذابیت کلام و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up