مطالعه کنید:

بلوغ عاطفی

بلوغ عاطفی چیست؟

برای برقراری روابط عاطفی و ازدواج باید به موضوعات و نکات مهمی توجه کنید. بلوغ عاطفی یکی از مهم ترین موضوعاتی است که باید برای شکل گیری یک رابطه عاطفی به آن توجه کنید و تحت هیچ شرایطی به راحتی از کنار آن عبور نکنید. متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که هنوز این نوع از بلوغ را تجربه نکرده اند و به اصطلاح هنوز به آن نرسیده اند، ولی وارد روابط عاطفی می شوند.

از طرفی بسیاری از مردم با مفهوم این نوع از بلوغ نیز آشنا نیستند، آیا شما می دانید معنی بلوغ عاطفی چیست؟ کسانی که به این نوع از بلوغ رسیده اند چه نشانه های رفتاری دارند؟ اگر شما هم از معنی و مفهوم این موضوع مطلع نیستید باید اطلاعات خود را در این زمینه گسترش دهید تا بتوانید روابط عاطفی بهتری را شکل داده یا اینکه رابطه عاطفی فعلی خود را پایدار نگه دارید. با توجه به اهمیت و تاثیر ابراز به موقع احساسات و برقراری تعادل میان تصمیم گیری های احساسی و منطقی در زندگی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف بلوغ عاطفی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

بلوغ عاطفی چیست؟

بلوغ عاطفی چیست

بسیاری از مردم تصور می کنند؛ دختر و پسری که به سن بلوغ می رسند، از لحاظ فکری و احساسی هم به بلوغ رسیده و به اصطلاح پخته تر شده اند. در واقع اغلب مردم تصور می کنند؛ بلوغ یک نوع است و آن هم بلوغ جسمی محسوب می شود. در حالی که این تصورات اشتباه است و هر فرد باید به بلوغ فکری و عاطفی هم برسد تا بتواند در مورد موضوعات مختلف تصمیم گیری کند، به موقع احساسات خود را ابراز کرده و به طور کلی بتواند روابط عاطفی پایدار و موفقی را شکل دهد.

کسانی که می توانند احساسات خود را کنترل کرده و به موقع و به اندازه کافی آن ها را ابراز کنند؛ به بلوغ عاطفی رسیده اند.

برای اطلاع از راه های کنترل حسادت در رابطه عاطفی بر روی لینک کلیک کنید.

چنین کسانی می دانند چه موقع باید به احساسات خود گوش دهند و چه موقع با منطق خود فکر کنند و تصمیم بگیرند. بنابراین می توانیم بگوییم بلوغ فکری و عاطفی رابطه بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و از هم مجزا نیستند. رسیدن به این نوع از بلوغ باعث می شود از ابراز احساس و علاقه خود پشیمان نشوید و افسوس فرصت هایی را نخورید که با منطق خود تصمیم گرفته اید. به طور کلی رسیدن به این نوع از بلوغ باعث می شود بهتر در مورد موضوعات مهم زندگی خود فکر کنید و تصمیم بگیرید. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جذابیت کلام و جادوی جذابیت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

نشانه های رسیدن به بلوغ عاطفی

نشانه های بلوغ عاطفی

همانطور که گفتیم روابط عاطفی که طرفین آن بتوانند به خوبی فکر کنند، احساسات خود را کنترل کرده، به موقع آن ها را ابراز کنند و به طور کلی بدانند در چه شرایطی پایبند منطق خود باشند و چه زمانی به احساسات خود گوش کنند؛ پایدارتر و موفق تر خواهند بود. تحقق چنین اهدافی هم نیازمند رسیدن طرفین رابطه به بلوغ فکری و عاطفی است. از جمله مهم ترین نشانه های رسیدن به بلوغ عاطفی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

نسبت به عشق دیدگاه واقع بینانه دارند

کسانی که به بلوغ عاطفی رسیده اند؛ چشم بسته عاشق نمی شوند. این افراد برای برقراری یک رابطه عاطفی ابتدا تمام جوانب موضوع را بررسی می کنند و اگر با فرد مقابل خود به تفاهم برسند؛ رابطه را شکل می دهند.

بلوغ فکری و عاطفی می تواند از شکل گیری روابط ناموفق یا حتی ادامه پیدا کردن آن ها جلوگیری کند.

برای آشنایی با کاریزما کلاب بر روی لینک کلیک کنید.

هیجانات خود را کنترل می کنند

برای کنترل هیجانات و احساسات ابتدا باید آن ها را به خوبی بشناسید. کسانی که هوش عاطفی یا هیجانی بالایی دارند؛ احساسات خود و دیگران را می شناسند و احساسات خود را به موقع کنترل می کنند. این افراد می دانند چه موقع و به چه اندازه ای به فرد مقابل خود ابراز احساسات کنند، در نتیجه با مشکلاتی که ناشی از ابراز احساسات بی موقع هستند، مواجه نخواهند شد. دیدی چی شد؟

مسئولیت پذیر هستند

از جمله دیگر نشانه های بلوغ عاطفی می توانیم به مسئولیت پذیری اشاره کنیم. کسانی که به این نوع از بلوغ رسیده اند؛ مسئولیت انجام کارهایشان را بر عهده می گیرند، زیرا به خوبی فکر می کنند و می دانند عدم مسئولیت پذیری می تواند چه عواقبی را برایشان به همراه داشته باشد. در نتیجه شریک عاطفی چنین کسانی بهتر می تواند به آن ها اعتماد کرده و به آینده رابطه امیدوار باشد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

قبل از اقدام کردن فکر می کنند

نشانه های بلوغ عاطفی

کسانی که به بلوغ عاطفی می رسند؛ ویژگی های مختلفی دارند، ولی برخی از آن ها مهم تر از سایر موارد هستند. فکر کردن قبل از اقدام نیز یکی از مهم ترین نشانه های رسیدن به بلوغ فکری و عاطفی یا در واقع یکی از مهم ترین ویژگی های چنین کسانی است. این افراد آنقدر نسبت به هیجانات و احساسات خود مسلط هستند که قبل از انجام هر کاری و غلبه هیجانات بر منطقشان، به خوبی و به اندازه کافی فکر می کنند.

نواقص و کاستی هایشان را می پذیرند

متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که بنا به دلایل مختلف در مقابل پذیرش نواقص و کاستی های خود مقاومت می کنند. فراموش نکنید ممکن است هر کسی در مورد موضوعات مختلف دارای کاستی هایی باشد و این موضوع اصلا تعجب برانگیز یا نادر نیست. نکته مهم ماجرا این است که هر کسی نواقص و کاستی های خود را بپذیرد و برای برطرف کردنشان تلاش کنند. کسانی که به بلوغ عاطفی رسیده اند؛ به خوبی این موضوع را درک کرده و نسبت به آن ها جبهه نمی گیرند. برگرد عقب دوباره بخون!

برای اطلاع از روش های تاثیرگذاری به کمک فن بیان بر روی لینک کلیک کنید.

شریک عاطفی خود را درک می کنند

برای پایداری روابط عاطفی و موفق بودن آن ها به فراهم شدن عوامل مختلفی نیاز است. برای مثال کسی که شریک عاطفی خود را به خوبی درک می کند و در موقعیت های مختلف با بهانه جویی های بی دلیل باعث به هم خوردن آرامش رابطه نمی شود؛ به بلوغ فکری و عاطفی رسیده است و به خوبی می تواند پارتنر خود را درک کند.

قضاوت عجولانه در کار نیست

از دیگر نشانه های بلوغ عاطفی می توانیم به قضاوت نکردن شریک عاطفی اشاره کنیم.

کسانی که به این نوع از بلوغ رسیده اند؛ کارها، رفتارها و حرف های پارتنر خود را عجولانه قضاوت نمی کنند. این افراد به سرزنش و نصیحتِ پس از قضاوت عادت نکرده اند و به جای انجام این کارها به شریک عاطفی خود فرصت مشورت و نظرخواهی می دهند.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

عجولانه تصمیم گیری نمی کنند

ویژگی های بلوغ عاطفی

عجولانه تصمیم گرفتن از ویژگی های بارز کسانی است که هیجانات خود را کنترل نمی کنند.

چنین کسانی در کمترین زمان ممکن در مورد موضوعات مختلف تصمیم گیری می کنند و در همان لحظه به عواقب احتمالی کار خود فکر نمی کنند. در حالی که از نشانه های رسیدن به بلوغ عاطفی؛ عدم تصمیم گیری عجولانه است. این افراد به اندازه کافی در مورد موضوعات مختلف فکر می کنند و سپس گزینه نهایی را انتخاب خواهند کرد.

از تاثیر حرف زدن غافل نیستند

کم نیستند تعداد مشکلاتی که می توانند به واسطه گفتگو کردن شریک های عاطفی، برطرف شوند.

کسانی که به بلوغ عاطفی رسیده اند؛ به جای سکوت کردن یا کنایه زدن، حرف می زنند.

این افراد از نگرانی ها، دغدغه ها و حتی انتظاراتشان با پارتنر خود حرف می زنند و اجازه نمی دهند موضوعات مختلف تبدیل به مشکل و چالش شوند. اوه اوه عجب نکته ای بود!

برای اطلاع از روش های افزایش کاریزما بر روی لینک کلیک کنید.

حالت تدافعی غیر منطقی ندارند

حتما تا به حال با کسانی برخورد داشته اید که در هر شرایطی، حالت تدافعی به خودشان می گیرند و اصلا به این موضوع توجه نمی کنند که آیا حق با آن هاست یا نه. در نتیجه نه تنها باعث برطرف شدن مشکلات نمی شوند، بلکه اوضاع را بدتر کرده و روابشان مختل می شود. این در حالی است که همین افراد اگر به بلوغ عاطفی برسند؛ تحت هر شرایطی حالت تدافعی به خود نمی گیرند.

خلاصه مطلب

فراموش نکنید؛ بلوغ فقط به معنای تغییر شرایط جسمی و هورمونی نیست، بلکه احساس، عاطفه و افکار ما هم باید به بلوغ برسند. کسانی که به بلوغ عاطفی نرسیده اند؛ نمی توانند بین احساس و منطق خود تعادل برقرار کنند و به موقع تصمیمات درست بگیرند. در نتیجه روابط عاطفی آن ها پایدار و موفق نیستند و فرصت های خوب زندگی را از دست می دهند.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، موفقیت کلامی و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up