مطالعه کنید:

رابطه یک طرفه

نشانه های رابطه یک طرفه

آیا تا به حال درگیر یک رابطه عاطفی یک طرفه بوده اید؟ به نظر شما منظور از رابطه یک طرفه چیست؟ متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که در طول زندگی خود درگیر چنین روابطی می شوند. برخی از آن ها دچار مشکلات روحی جدی شده و برخی هم تقریبا بر خودشان مسلط می شوند و خیلی زود رابطه را به پایان می رسانند. فراموش نکنید برای پایان دادن به روابط عاطفی یک طرفه باید به نشانه های مهمی توجه کنید و بخشی از زندگی خود را صرف رابطه های بی نتیجه نکنید. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف رابطه یک طرفه بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

رابطه یک طرفه چیست؟

رابطه یک طرفه چیست

حتما تا به حال عنوان رابطه یا عشق یک طرفه را شنیده اید و ممکن است خودتان هم درگیر چنین روابطی شده باشید. به نظر شما منظور از روابط عاطفی یک طرفه چیست؟

بهتر است بدانید منظور از رابطه یک طرفه؛ یک رابطه نامتعادل است که یکی از طرفین آن بار اصلی رابطه را به دوش می کشد.

فراموش نکنید یک رابطه، زمانی موفق و پایدار است که هر دو طرف آن نسبت به رابطه شکل گرفته، خود را مسئول بدانند و به وظایفشان عمل کنند. در حالی که در روابط عاطفی یک طرفه به این موضوع توجه نشده و یکی از طرفین آن نسبت به رابطه ای که آغاز شده است، متعهد و مسئولیت پذیر نیست.

برای اطلاع از راه های کنترل حسادت در رابطه عاطفی بر روی لینک کلیک کنید.

چنین روابطی برای کسانی که بار رابطه را به دوش می کشند می توانند پیامدهای به شدت منفی به همراه داشته باشد، به نحوی که زندگی او حتی پس از پایان دادن به رابطه با مشکل مواجه شود. به همین علت آشنایی با نشانه های روابط عاطفی یک طرفه و از طرفی شناخت زمان پایان دادن به این روابط، ضروری محسوب می شود. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، آداب معاشرت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

نشانه های رابطه یک طرفه

نشانه های رابطه یک طرفه

روابط عاطفی یک طرفه، روابطی عادی نیستند که همه چیز آن ها طبیعی به نظر برسد و نشانه ای از هیچ مشکلی در مورد آن ها وجود نداشته باشد. کسانی که تصور می کنند با رابطه ای یک طرفه مواجه هستند؛ بهتر است با نشانه های این نوع از روابط آشنا شده و آن ها را با رابطه خود تطابق دهند. از جمله مهم ترین نشانه های رابطه یک طرفه می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

1- شریک عاطفی تان مسئولیت تمام تصمیم گیری ها را با گفتن یک جمله “خودت میدونی” یا “برام فرقی نداره” بر عهده شما می گذارد و از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کند.

2- در اغلب موارد یا در واقع تمام لحظات؛ شما شروع کننده صحبت، برقراری تماس، پیشنهاد دهنده قرار ملاقات و غیره هستید.

3- در مورد مشخص کردن حد و حریم، مرزگذاری و چارچوب های اصولی برای رابطه با خشم و عصبانیت پارتنر خود مواجه می شوید.

4- به جای اینکه در مورد موضوعاتی که دوست دارید با شریک عاطفی خود حرف بزنید، با دیگران گفتگو می کنید.

5- تو مقصری، تقصیر توعه، همیشه این تویی که اشتباه می کنی، کی می خوای دست از این کارا برداری! شنیدن چنین جملاتی یکی دیگر از نشانه های رابطه یک طرفه است.

6- خودتان کارها و بی توجهی های شریک عاطفی تان را توجیه می کنید و به اصطلاح خودتان را فریب می دهید.

7- خواسته ها، نیازها و انتظارات خود را از رابطه در نظر نمی گیرید و فقط به فکر خوشحالی شریک عاطفی تان هستید.

8- پارتنر شما تمایلی به بررسی مشکلات و برطرف کردن آن ندارد و این شما هستید که دست به انجام هر کاری می زنید تا مشکلات را برطرف کنید.

9- نمی دانید آینده رابطه شکل گرفته چه می شود و شریک عاطفی تان قرار است چه تصمیمی برای رابطه بگیرد.

10- احساس بی توجهی در هر شرایطی با شما همراه است و فکر اینکه شریک عاطفی تان نسبت به شما بی توجه است از ذهنتان خارج نمی شود.

همانطور که گفتیم توجه به نشانه های روابط عاطفی یک طرفه و مطابقت دادن آن ها با رابطه خودتان ضروری محسوب می شود. البته در شرایطی که رابطه شما با مشکل مواجه شده است و نسبت به یک طرفه بودن آن شک دارید. در این شرایط یا باید رابطه را در زمان درست به پایان برسانید یا به فکر درست کردن اوضاع باشید. یادداشت کردی؟

برای آشنایی با کاریزما کلاب بر روی لینک کلیک کنید.

پیامدهای رابطه یک طرفه

پیامدهای رابطه یک طرفه

هیچ یک از روابط عاطفی یک طرفه باعث خوشحالی طرفین آن نیستند. حتی کسی که از زیر بار مسئولیت رابطه هم شانه خالی می کند؛ با مشکلاتی مواجه است. رابطه عاطفی یک طرفه می تواند پیامدهای مختلفی به همراه داشته باشد و اغلب این پیامدها مربوط به فردی هستند که در حال حفظ رابطه است. از جمله پیامدهای روابط عاطفی یک طرفه می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • احساس تنهایی
  • شکل گیری احساس اضافه بودن
  • شدت یافتن استرس
  • کاهش عزت نفس
  • ترس از رها شدن
  • کاهش اعتماد به نفس
  • شکل گیری مقایسه خود با دیگران
  • زیر سوال بردن آنچه که هستید
  • بدبینی نسبت به همه روابط عاطفی

متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که حتی با دچار شدن به مشکلات جدی در روابط عاطفی یک طرفه، همچنان نمی دانند چطور وابستگی خود را کم کرده و در چه شرایطی به رابطه پایان دهند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

زمان اتمام رابطه یک طرفه

زمان اتمام رابطه یک طرفه

همانطور که گفتیم برخی از روابط عاطفی یک طرفه در شرایطی هستند که می توان وضعیت آن ها را تغییر داد و از حالت یک طرفه بودن خارج کرد. این در حالی است که برخی دیگر از روابط یک طرفه چنین امکانی را ندارند و باید به پایان برسند. نکته مهمی که در این مورد مطرح می شود؛ شناسایی زمان پایان دادن به رابطه یک طرفه است.

بدون شک طولانی شدن رابطه های یک طرفه به نفع کسی که مسئولیت رابطه را برعهده گرفته است، نیست.

به همین علت برای پایان دادن به این روابط باید به نکاتی که در ادامه مطلب مطرح می کنیم، توجه کنید:

  • دغدغه ها، نگرانی ها و خواسته هایتان را مطرح کرده اید ولی شریک عاطفی شما، آن ها قبول نمی کند.
  • پارتنر شما در مسیر پیشرفت رابطه مشکلات مختلفی ایجاد می کند.
  • شریک عاطفی تان طوری وانمود می کند که رفتارهای او طبیعی هستند و این شمایید که اشتباه برداشت می کنید.

توجه داشته باشید در روابط عاطفی یک طرفه؛ پارتنر شما حتی در مقابل پایان دادن به رابطه هم مقاومت می کند، زیرا در حال از دست دادن حمایت های شماست و این موضوع هیچ ارتباطی به علاقه و وابستگی او نسبت به شما ندارد. مطلب سنگین نبود که؟

برای اطلاع از مفهوم ذهن نویسی بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

همه روابط عاطفی که شکل می گیرند؛ موفق و پایدار نیستند. برخی از روابط به اصطلاح یک طرفه هستند و فقط یکی از طرفین آن برای حفظ رابطه تلاش می کند. گاهی اوقات وضعیت رابطه یک طرفه به واسطه تلاش طرفین آن تغییر می کند، ولی در برخی موارد رابطه به پایان می رسد. برای جلوگیری از ایجاد مشکلات جدی باید از زمان پایان دادن به روابط عاطفی یک طرفه مطلع باشید و این کار را به موقع انجام دهید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up