مطالعه کنید:

شخصیت اجتنابی در رابطه

اختلال شخصیت اجتنابی در رابطه

آیا تا به حال با کسانی برخورد داشته اید که به انجام یک کار مثلا برقراری ارتباط با دیگران تمایل دارند، ولی در عین حال از آن دور می شوند و از برقراری رابطه خودداری می کنند؟ چنین کسانی ممکن است با اختلال شخصیت اجتنابی در رابطه مواجه باشند و به همین علت از برقراری ارتباط با دیگران خودداری کنند. وجود این اختلال با نشانه های مختلفی همراه است و توجه به همین نشانه ها برای درمان به موقع آن اهمیت دارد. بهتر است بدانید شکل گیری این اختلال بنا به دلایل مختلفی رخ می دهد و اغلب آن ها مربوط به طرز برخورد اطرافیان هستند. با توجه به اهمیت برخورد درست با این افراد، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف اختلال شخصیت اجتنابی در رابطه بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

شخصیت اجتنابی در رابطه چیست؟

شخصیت اجتنابی در رابطه چیست

همانطور که گفتیم برخی افراد به برقراری ارتباط با دیگران تمایل دارند ولی نه تنها اقدامی برای شروع رابطه انجام نمی دهند، بلکه تا حد امکان از موقعیت هایی که ممکن است باعث شکل گیری رابطه شوند، دور خواهند شد. شاید شما هم مانند برخی از مردم تصور کنید چنین کسانی به اختلال اضطراب اجتماعی دچار هستند یا خجالتی محسوب می شوند، در حالی که اختلال شخصیت اجتنابی در رابطه با این دو موضوع تفاوت دارد.

متاسفانه یکی از مهم ترین دلایل شکل گیری این اختلال؛ کمبود عزت نفس است که مهم ترین عامل زمینه ساز آن نیز؛ قضاوت های دیگران محسوب می شود. کم نیستند تعداد کسانی که به قضاوت کردن اطرافیان خود عادت کرده اند و تصور می کنند حرف هایشان هیچ تاثیری بر ذهن، افکار، شخصیت و روحیه فرد مقابل ندارند. به همین علت است که همواره توصیه می شود؛ دست از قضاوت های عجولانه دیگر بردارید و زندگی کسی را با چالش مواجه نکنید. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، آداب معاشرت و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

نشانه های شخصیت اجتنابی در رابطه

نشانه های شخصیت اجتنابی در رابطه

با توجه به توضیحاتی که در قسمت قبلی همین مقاله بیان کردیم؛ سوال مهمی که مطرح می شود، نحوه تشخیص اختلال شخصیت اجتنابی در رابطه است. در پاسخ به این سوال باید بگوییم؛ توجه به نشانه های این اختلال و دریافت مشاوره از متخصصین این امر؛ راه تشخیص اختلال شخصیت اجتنابی محسوب می شود زیرا طی تشخیص های اشتباه ممکن است این اختلال با خجالتی بودن یا اضطراب احتماعی یکسان در نظر گرفته شود. از جمله مهم ترین نشانه های اختلال شخصیت اجتنابی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • خودداری از برقراری روابط عاطفی صمیمی به دلیل ترس از شرمنده شدن، مورد قضاوت قرار گرفتن و غیره.
  • عدم فعالیت در جایگاه های شغلی که نیازمند برقراری ارتباط های متعدد با دیگران است.
  • خودداری از حضور در جمع ها و محافل صمیمانه.
  • ترغیب شدن به برقراری رابطه عاطفی در صورتی که از احساس واقعی فرد مقابل مطلع شوند.
  • پردازش افکار منفی در مورد خودشان و زیر سوال بردن آنچه که هستند.

بنابراین به طور کلی چنین کسانی با مشکل کمبود عزت نفس و در عین حال اعتماد به نفس مواجه هستند. به همین علت مدام در مورد خودشان افکاری منفی را پردازش می کنند و همواره در تصوراتشان مسخره شدن توسط دیگران را تصویر سازی خواهند کرد.

برای اطلاع از مزایا و معایب برونگرایی بر روی لینک کلیک کنید.

نحوه برخورد با شخصیت اجتنابی در رابطه

بدون شک هر برخورد اشتباه از جانب اطرافیان کسانی که دچار دوری گزینی یا همان اختلال شخصیت اجتنابی هستند، باعث تشدید این اختلال می شود و آن ها را بیشتر از قبل از برقراری ارتباط دور می کند. به همین علت تمام کسانی که یک یا چند نفر از اطرافیانشان با اختلال شخصیت اجتنابی در رابطه مواجه هستند باید نحوه برخورد با این افراد را یاد بگیرند. از جمله مهم ترین راه های برخورد و معاشرت با چنین کسانی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

صبور باشید

اگر دوست، همکار یا حتی شریک عاطفی شما از برقراری ارتباط، صمیمی شدن و معاشرت با شما و دیگران خودداری می کند و مدام در حال ترسیدن است که مبادا مورد قضاوت قرار بگیرد؛ باید در مقابل چنین رفتارهایی صبور باشید و با بیان کملاتی اشتباه، اوضاع را بدتر نکنید. تو حتی نمی تونی با یه نفر حرف بزنی، تو به درد هیچ کاری نمی خوری، تو مشکل داری و جملات این چنینی باعث بدتر شدن شرایط می شوند. دیدی چی شد؟

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

او را مجبور به معاشرت نکنید

نحوه برخورد با شخصیت اجتنابی در رابطه

متاسفانه برخی افراد تصور می کنند اگر کسی را مجبور به انجام کاری کنند به نفع اوست و مشکل ایجاد شده برطرف می شود. در حالی که مواجه شدن با مشکل باید با میل همان فرد انجام شود، نه زور و اجبار دیگران. بنابراین بهتر است هیچگاه چنین کاری را انجام نداده و فرد مورد نظر را در شرایط سخت تر قرار ندهید.

فرد را به برقراری ارتباط ترغیب کنید

به جای مجبور کردن کسی که دچار اختلال شخصیت اجتنابی در رابطه است به برقراری ارتباط، بهتر است او را ترغیب کرده و اطمینانش را جلب کنید. برای مثال با رفتارهای درست، به دور از قضاوت، مسخره کردن و کارهای این چنینی می توانید اعتماد او را جلب کرده و شرایط را برای شکل گیری رابطه فراهم کنید.

برای اطلاع از نشانه های رابطه عاطفی سالم بر روی لینک کلیک کنید.

درک کنید

مشکل کسی که دچار اختلال شخصیت اجتنابی است را درک کنید، خود را موقعیت او قرار دهید تا بهتر بتوانید احساسی که دارد را درک کنید. با کارهایتان به او نشان دهید که درک خوبی نسبت به شرایط او دارید و به این ترتیب شدت نشانه های این اختلال را کاهش دهید.

او را تشویق کنید

با شروع تمرین کردن فرد مقابل برای برقراری ارتباط با دیگران، معاشرت، صمیمی شدن و غیره؛ هر پیشرفتی که دارد هر چند کوچک و ساده را تشویق کنید تا به ادامه دادن این مسیر ترغیب شود. تحسین و تشویق های از ته دل شما باعث افزایش انگیزه او و تلاش برای بهتر شدن اوضاع می شود.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار کاریزما کلاب بر روی لینک کلیک کنید.

به درمان تخصصی او کمک کنید

همانطور که گفتیم مراجعه به مشاوران و روانشناسان به درمان اصولی اختلال شخصیت اجتنابی در رابطه کمک می کند. شما هم می توانید در انجام این کار به فرد مورد نظر کمک کنید و همراهش باشید. به این ترتیب مسیر موفقیت و درمان این مشکل کوتاه تر و هموارتر خواهد شد.

خلاصه مطلب

برخی افراد بدون اینکه خود را نسبت به دیگران برتر بدانند یا اینکه به دلیل مشغله های کاری از برقراری ارتباط با دیگران خودداری کنند، بلکه به واسطه وجود اختلال شخصیت اجتنابی در رابطه از شکل گیری یک رابطه عاطفی خودداری می کنند. چنین کسانی عموما با مشکل کمبود عزت نفس مواجه هسنند و دلیل آن هم مربوط به رفتارهای اشتباه اطرافیان است.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up