مطالعه کنید:

افراد درونگرا

افراد درونگرا چه ویژگی هایی دارند؟

آیا شما هم بعد از شرکت در یک مهمانی شلوغ به یک استراحت طولانی و تنهایی نیاز دارید؟ تنها بودن و تفکر را به حضور در جمع ترجیح می دهید؟ اگر پاسخ این سوالات مثبت است احتمالا شما نیز جزء افراد درونگرا هستید. متاسفانه به دلیل عدم آگاهی پیرامون این تیپ شخصیتی، باورهای اشتباهی در مورد کسانی که درونگرا هستند در جامعه رواج یافته است. این اشخاص نیز مانند دیگر مردم زندگی می کنند، به معاشرت می پردازند، هر روز صبح در موقعیت شغلی خود حاضر می شوند و هر کاری که سایر افراد انجام می دهند، آن ها نیز توانایی انجام دادنشان را دارند.

این در حالی است که تفاوت هایی نیز با دیگران دارند ولی به معنای ناتوانی در انجام امورات مختلف مانند شرکت در یک مهمانی شلوغ نیست. بلکه این افراد می توانند مانند همه مردم در محافل کوچک و بزرگ شرکت کنند ولی بعد از آن نیاز به رفع خستگی و رسیدن به همان آرامش ذهنی قبلی را دارند. با توجه به اهمیت کسب اطلاعات در مورد این تیپ شخصیتی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف افراد درونگرا بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

ویژگی افراد درونگرا

ویژگی افراد درونگرا

برخلاف تصور بسیاری از افراد، درونگرا بودن به معنای وجود یک اختلال شخصیتی، اضطرابی، کم رو یا خجالتی بودن نیست. بدون شک معنی، مفهوم و نشانه های موارد نامبرده با تیپ شخصیتی درونگرا کاملا متفاوت هستند. براساس تحقیقات انجام شده، محققین تخمین زده اند که 25 تا 40 درصد از کل جمعیت را درونگراها تشکیل می دهند. بهتر است بدانیم هر فردی درجه ای از درونگرا یا برونگرا بودن را دارد ولی در نهایت به سمت یکی از این دو تیپ شخصیتی متمایل می شود.

این افراد به هیچ عنوان خجالتی، کم رو، منزوی، افسرده و موارد این چنینی نیستند. از شرکت در مهمانی های شلوغ، سخنرانی، کنفرانس و غیره نمی ترسند، بلکه بعد از شرکت در این محافل به یک بازیابی انرژی اساسی نیاز دارند. افراد درونگرا می توانند مانند سایر مردم در حوزه تحصیل، شغل و زندگی شخصی موفق باشند و شادکامی های بسیار زیادی را تجربه کنند. بنابراین همیشه و همه جا این نکته را در نظر بگیریم که درونگرا بودن مشکل و اختلال نیست، بلکه یک تیپ شخصیتی است.

برای اطلاع از راه های درک احساسات دیگران بر روی لینک کلیک کنید.

این اشخاص دارای ویژگی های رفتاری و عملکردی مختلفی هستند که آشنایی با آن ها می تواند موجب درک کردن بیشتر و بهتر آن ها شود. متاسفانه کم نیستند تعداد افرادی که از ویژگی های این تیپ شخصیتی مطلع نبوده و به همین علت با اشخاص درونگرا به مشکل بر می خورند. به همین علت در ادامه مطلب به چند مورد از ویژگی های آن ها اشاره می کنیم:

به بازیابی انرژی طولانی نیاز دارند

همانطور که گفتیم کسانی که این تیپ شخصیتی را دارند در مهمانی های شلوغ و محافل گسترده شرکت می کنند ولی بعد از آن به یک بازیابی انرژی و رفع خستگی اساسی و طولانی نیاز دارند. باید با خودشان تنها باشند، به انجام کارهایشان بپردازند، فکر کنند و هر کاری که دوست دارند را انجام دهند. به همین علت نباید بعد از شرکت در یک محفل شلوغ انتظار معاشرت های دیگری را از آن ها داشته باشید.

به صرف وقت برای خودشان نیاز دارند

اگر با یک شخص درونگرا ارتباط نزدیک داشته باشید حتما تا الان متوجه شده اید که این اشخاص برای خودشان به اندازه کافی وقت صرف می کنند. تنهایی فیلم می بینند، مطالعه می کنند، در مورد موضوعات مختلف فکر می کنند و به تنهایی خود اهمیت می دهند. این موضوع به معنای افسرده بودن آن ها نیست، بلکه افراد درونگرا برای بازیابی انرژی، رسیدن به آرامش، افزایش تمرکز و به طور کلی لذت بردن از زندگی به تنها بودن و صرف وقت برای خودشان نیاز دارند.

برای اطلاع از مفهوم تعادل در زندگی بر روی لینک کلیک کنید.

عملکرد فردی بالاتری نسبت به کار تیمی دارند

یکی دیگر از ویژگی های بارز افراد درونگر، بالاتر بودن عملکرد فردی آن ها نسبت به کار تیمی است. این اشخاص از دیگران فرار نمی کنند ولی چون در تنهایی بهتر فکر کرده و راهکارهای اصولی را پیدا می کنند، عملکرد فردی بهتری دارند. چون توضیح دادن، گزارش نوشتن و موارد این چنینی را دوست ندارند یا به عبارت دیگر به انجام این کارها عادت ندارند، سعی می کنند کارهای خود را به صورت فردی انجام دهند.

در انتخاب شغل محتاط عمل می کنند

خصوصیات افراد درونگرا

کسانی که تیپ شخصیتی نامبرده را دارند، منزوی و گوشه نشین نیستند که به انجام هیچ فعالیت شغلی علاقه نداشته باشند، بلکه موفقیت های مهمی نیز در حوزه کاری خود کسب می کنند. نکته مهمی که در این مورد وجود دارد محتاط عمل کردن افراد درونگرا برای انتخاب شغل است. چون تمایلی به انجام کار تیمی یا سخنرانی کردن ندارند، بنابراین به دنبال پیدا کردن کارهای فردی هستند. تمایل دارند به جایگاه شغلی برسند که هر روز نیازی به گزارش دادن و توضیح نداشته باشند. کارهای خودشان را به موقع انجام داده و وابستگی به دیگران نداشته باشند.

روابط محدود، نزدیک و با کیفیت دارند

اگر به محدوده روابط دوستانه افراد درونگرا دقت کنید، متوجه می شوید که آن ها دوستان زیادی ندارند. در عوض همان تعداد روابط محدودی که دارند بسیار با کیفیت هستند. به دوستان خود نزدیک هستند و روابط بسیار صمیمی دارند. این اشخاص تمایل دارند به جای معاشرت با تعداد بسیار زیادی از مردم، با عده ای خاص در ارتباط باشند ولی بتوانند در مورد هر چیزی با آن ها صحبت کنند.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، آداب معاشرت و شخصیت شناسی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

به فکر کردن علاقه دارند

کسانی که تیپ شخصیتی درونگرا دارند به فکر کردن بیشتر علاقه مند هستند تا حرف زدن. قبل از انجام هر کاری به اندازه کافی فکر می کنند و یک تصمیم درست می گیرند. در مورد موضوعات مختلف زندگی فکر کرده و هیچ کاری را بدون تفکر و بررسی انجام نمی دهند. آن ها وسواس فکری و اختلالات اضطرابی ندارند تا با فکر کردن به آرامش برسند، بلکه تفکر یکی از ویژگی های شخصیتی آن هاست.

به جای حرف زدن، گوش می کنند

بدون شک اکثر مردم تمایل دارند در مقابل دیگران، حرف بزنند و آن ها شنونده خوبی برایشان باشند. این در حالی است که افراد درونگرا دوست دارند به جای حرف زدن، بیشتر شنونده باشند و به اطراف خود دقت کنند. این اشخاص هم زمان که صحبت های دیگران را می شنوند، به زبان بدن، حرکات و حتی لحن صدای دیگران هم توجه می کنند. به همین علت مفهوم حرف ها و احساسات دیگران را بهتر درک می کنند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی شخصیت قدرتمند بر روی لینک کلیک کنید.

نوشتن را به حرف زدن ترجیح می دهند

اگر قرار باشد نکته مهمی از جانب افراد درونگرا به شخص خاصی منتقل شود آن ها ترجیح می دهند از نوشتن به جای حرف زدن استفاده کنند. خوشبختانه پیشرفت تکنولوژی به این اشخاص کمک مهمی کرده است. آن ها می توانند با ارسال یک پیامک، ایمیل و یا گفتگو در پیام رسان های اینترنتی، پیام مهم خود را به دیگران برسانند. از این طریق راحت و بدون حاشیه، صحبت های خود را بیان کرده و دیگران را از هدف خود مطلع می کنند.

نحوه رفتار با افراد درونگرا

نحوه رفتار با افراد درونگرا

هر فردی یک تیپ شخصیتی دارد که آشنایی با ویژگی های آن و شناخت نحوه رفتار با آن ها، به بهبود روابط بین فردی کمک می کند. قرار نیست نحوه رفتار ما با فردی که همواره در حال خندیدن و شوخی کردن است با کسی که صحبت در مورد بحث های جدی را دوست دارد، یکی باشد. این موضوع برای طرز رفتار با افراد درونگرا هم صدق می کند.

بسیاری از مشکلاتی که برای روابط میان افراد به وجود می آیند ناشی از عدم اطلاع در مورد نحوه رفتار و برخورد با یکدیگر است.

به همین علت بهتر است طرز برخورد با کسانی که تیپ شخصیتی درونگرا دارند را یاد بگیریم. در همین راستا به چند مورد از روش های برخورد با این افراد در ادامه مطلب اشاره می کنیم:

به آن ها برچسب نزنید

همانطور که گفتیم بسیاری از مردم تصور می کنند درونگرا بودن به معنای وجود یک اختلال اضطرابی، شخصیتی و یا افسردگی است. به همین علت نحوه برخورد با افراد درونگرا را به سمتی پیش می برند که انگار با یک بیماری روحی و روانی صحبت می کنند. به آن ها برچسب جامعه گریز بودن می زنند و سبب ناراحتی چنین افرادی می شوند. بنابراین بهتر است یکبار برای همیشه تصورات اشتباهی که در مورد اشخاص درونگرا دارید را از ذهن خود حذف کرده و با آن ها مانند دیگران رفتار کنید. برای تیپ شخصیتی، سبک زندگی و نحوه معاشرتی که دارند، احترام قائل باشید.

برای اطلاع از فواید خودتعیین کنندگی بر روی لینک کلیک کنید.

به آن ها فرصت تنها بودن بدهید

در قسمت قبلی همین مقاله در مورد ویژگی های افراد درونگرا بیان کردیم که به صرف وقت برای خودشان، تنها بودن و بازیابی انرژی نیاز دارند. بنابراین نباید همیشه و در هر لحظه آن ها را به انجام معاشرت، صحبت کردن و حضور در جمع مجبور کنید. بلکه باید به اندازه کافی به آن ها فرصت تنها بودن را بدهید تا مجددا بتوانند در کنار شما حضور داشته باشند. مهم ترین نکته ای که به ما کمک می کند با دیگران رابطه خوبی داشته باشیم، احترام به سبک زندگی و تیپ شخصیتی یکدیگر است. زمانی که همه مردم این مورد را رعایت کنند، از تنهایی دیگران ناراحت نشده، از صحبت کردن های متوالی کلافه نمی شوند و دلخوری مهمی ایجاد نمی شود.

شنونده خوبی باشید

درست است که افراد درونگرا تمایل دارند بیشتر شنونده باشند تا گوینده، ولی مواقعی که نیاز به صحبت کردن دارند باید شنونده خوبی برایشان باشید. با انجام این کار به آن ها نشان می دهید که چه قدر برایتان ارزشمند هستند و دوست دارید برایشان وقت صرف کنید.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت کاریزماتیک، تاثیرگذاری بر دیگران و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

به تقویت اعتماد به نفس آن ها کمک کنید

برخورد با افراد درونگرا

متاسفانه دیدگاهی که نسبت به تیپ شخصیتی درونگرا در میان مردم شکل گرفته و رواج یافته است برای برخی از افراد درونگرا سبب کاهش اعتماد به نفس شده است. به همین علت کمتر از قبل تمایل دارند با دیگران معاشرت داشته باشند و تنهایی را به حضور در محافل ترجیح می دهند. شما می توانید با نحوه برخورد درست و اصولی به تقویت اعتماد به نفس این اشخاص کمک کنید. به آن ها نشان دهید که انسان های مهمی هستند و تیپ شخصیتی اشتباهی ندارند. درونگراها و برونگراها برتری نسبت به یکدیگر از لحاظ تیپ شخصیتی ندارند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

به تیپ شخصیتی آن ها احترام بگذارید

هیچ کسی بی احترامی، کنایه زدن و یا حتی ترحم کردن را دوست ندارد. شما نباید به افراد درونگرا ترحم کنید چون ممکن است تنها بمانند یا اینکه به آن ها کنایه بزنید چون از بودن در جمع های شلوغ خسته می شوند. هر کسی دارای یک تیپ شخصیتی است که او را از دیگران متمایز می کند، بنابراین اگر تمایل دارید با اشخاص درونگرا ارتباط خوبی داشته باشید باید به آنچه که هستند احترام بگذارید.

اعتمادشان را جلب کنید

وقتی تفاوتی میان دوستان برونگرا با درونگرای شما وجود ندارد، بنابراین باید رازدار آن ها باشید، اعتمادشان را جلب کرده و یک رابطه محکم ایجاد کنید. با رعایت احترام، فرصت دادن برای تنهایی، برچسب نزدن و موارد این چنینی به آن ها نشان می دهید که مانند دیگران به فکر مسخره کردن یا تخریب شخصیت آن ها نیستید. در نتیجه به شما اعتماد می کنند و رابطه خوبی برقرار خواهند کرد.

برایشان وقت صرف کنید

حوصلمو سر می بری، اعصابم خورد شد دیگه، این چه وضعشه، نمی تونم که همش سکوت کنم و غیره حرف های کسی که افراد درونگرا را درک می کند، نیستند. اگر به عنوان یک دوست، همکار و یا شریک عاطفی یک فرد درونگرا را دوست دارید باید برای او وقت صرف کنید. بپذیرید که تیپ شخصیتی او دارای ویژگی های خاصی است تا راحت تر بتوانید با او معاشرت داشته باشید. هر چه قدر در مقابل پذیرش این موضوع جبهه بگیرید، برقراری ارتباط با اشخاص درونگرا سخت تر می شود.

برای اطلاع از مفهوم کمال گرایی بر روی لینک کلیک کنید.

اختلاف ها را بزرگ نکنید

همه افراد در زمینه های مختلف با یکدیگر اختلاف دارند. مگر می شود دو نفر که در خانواده های مجزا تربیت شده اند، اختلافی با یکدیگر نداشته باشند؟ تفاوتی هم میان درونگرا یا برونگرا بودن وجود ندارد، اختلاف میان افراد همواره وجود دارد. بنابراین به جای تشدید اختلافات بهتر است در موردشان حرف بزنید و برای برطرف کردن آن ها راهکار پیدا کنید. با پررنگ کردن اختلافات هیچ چیزی درست نمی شود، بلکه شرایط بدتر از قبل خواهد شد.

خلاصه مطلب

در هر جامعه ای هم افراد درونگرا وجود دارند و هم برونگرا، مهم این است که بدانیم این دو مورد ویژگی مثبت و یا مشکل محسوب نمی شوند. نمی توان گفت یکی بر دیگری برتری دارد و درونگرا بودن مشکل محسوب می شود. بنابراین بهتر است به جای رواج دادن تصورات اشتباه به فکر یادگیری نحوه برخورد با آن ها باشیم.

برای یادگیری تکنیک های زبان بدن، موفقیت کلامی و جادوی جذابیت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

 

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up