مطالعه کنید:

ضمیر ناخودآگاه

ضمیر ناخودآگاه چیست؟

آیا می دانید برخی رفتارهای ما می توانند نشأت گرفته از ضمیر ناخودآگاه باشند و ما هیچ اطلاعی از وجود آن ها نداشته باشیم؟ البته این به معنای غیر ارادی بودن ابراز احساسات، رفتار و انجام تمام کارهایمان نیست. هر کسی می تواند تحت تاثیر ضمیر ناخودآگاه قرار گرفته و واکنشی متفاوت نشان دهد. برای مثال کسی که عزیزی را از دست می دهد و دچار یک شوک روحی می شود از یک طرف می داند که آن فرد دیگر در این دنیا نیست ولی چون شوک بزرگی به او وارد شده، ضمیر ناآگاه از باور کردن این اتفاق خودداری کرده و به فرد تلقین می کند که چنین چیزی امکان پذیر نیست.

برخی افراد تصور می کنند امکان تسلط بر ضمیر ناآگاه وجود ندارد، زمانی که انسان از چیزی مطلع نیست بنابراین نمی تواند بر آن احاطه داشته باشد. در حالی که این تصورات اشتباه بوده و امکان تسلط بر ضمیر ناآگاه هم وجود دارد. با کمک قدرت این ضمیر می توانیم کارهای مهمی انجام داده و به سمت مسیر رسیدن به موفقیت هدایت شویم. می توانیم روابط بهتری برقرار کرده و بر احساسات خود تسلط داشته باشیم. با توجه به لزوم کسب اطلاعات در مورد ضمیر ناآگاه و استفاده از آن در راستای رسیدن به خواسته ها، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف ضمیر ناخودآگاه بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

ضمیر ناخودآگاه چیست؟

ضمیر ناخودآگاه چیست

در حوزه روانشناختی، شناخت ذهن، افکار انسان و به طور کلی درک آنچه که هستیم؛ اصطلاحات و موضوعات مختلفی تا به حال شناسایی و مطرح شده اند. موضوعاتی که می توانند ما را به فکر فرو برده و چراهای زیادی را ایجاد کنند. ذهن انسان قدرتی دارد که می تواند موضوعات زیادی را از خود ما هم پنهان کند. موضوعاتی که از وجود آن ها بی خبر بوده و ممکن است هیچگاه در طول زندگی مورد استفاده قرار نگیرند.

برای اطلاع از علل کمرویی بر روی لینک کلیک کنید.

هر فردی در کنار ضمیر آگاه که امکان انجام کارهای ارادی را به او می دهد و از همه جوانب آن هم مطلع است، ضمیر ناخودآگاه (Unconscious) هم دارد. حال سوال مهمی که مطرح می شود این است که اصلا ضمیر ناآگاه چیست؟ براساس تعاریفی که روانشناسان و محققین بزرگی مانند “فروید” تا به حال بیان کرده اند می توان گفت ضمیر ناآگاه مجموعه ای از احساسات، افکار و به طور کلی اطلاعاتی است که خارج از آگاهی ما هستند.

ضمیر ناآگاه می تواند خارج از اراده ما ارتعاشاتی را به جهان هستی ساطع کرده و پاسخ مثبت یا منفی آن را نیز دریافت کند. به همین علت می تواند جنبه و تاثیرات منفی برای زندگی به همراه داشته باشد. اگر قانون ارتعاش را باور داشته باشید خیلی خوب درک می کنید که گاهی اوقات خارج از آنچه که ما فکر کرده ایم، ارتعاش هایی به جهان هستی ساطع شده و پاسخ آن را نیز دریافت کرده ایم. این موضوع دقیقا بیان کننده تاثیر ضمیر ناآگاه است و نشان می دهد این ضمیر بدون اینکه نیازی به آگاهی ما داشته باشد، کار خود را انجام می دهد. ضمیر ناآگاه باعث می شود ما در شرایط فعلی بمانیم، در واقع در شرایط فعلی زنده بمانیم. به همین علت از ایجاد تغییرات مثبت و منفی جلوگیری می کند.

در شرایطی که پذیرش یک موضوع برایمان سخت است کاری می کند تا تغییر ایجاد شده جدید را انکار کنیم و دست از تلاش برای پذیرش آن برداریم. ضمیر ناآگاه می تواند کنترل احساسات ما را در اختیار گرفته و بدون فکر، احساساتی را ابراز کند. به طور کلی این ضمیر مسئول انجام کارهای غیر ارادی و بدون فکر است. اطلاعاتی که در این مخزن جمع آوری شده اند ممکن است هیچگاه استفاده نشوند ولی با کمک تکنیک هایی مانند مدیتیشن می توان بر ضمیر ناآگاه تسلط پیدا کرد و برای انجام کارهای مهم از آن استفاده کنیم.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، آداب معاشرت و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

ویژگی ضمیر ناخودآگاه

ویژگی ضمیر ناخودآگاه

همانطور که از نام این ضمیر مشخص است ما آگاهی نسبت به اطلاعات آن نداریم. گاهی اوقات بی دلیل ناراحت می شویم بدون اینکه اتفاقی هر چند کوچک و بی اهمیت در زندگیمان رخ داده باشد. در این شرایط ضمیر ناآگاه در حال پرداختن به موضوعی ناراحت کننده است ولی ما نسبت به آن آگاهی نداریم.

ضمیر ناخودآگاه ویژگی های منحصر به فردی دارد که نشان دهنده قدرت ذهن ماست.

آیا می دانید ذهن از چه چیزهایی تشکیل شده است؟ یا اینکه می دانید ذهن و مغز دو مورد مجزا ولی در عین حال مرتبط با یکدیگر هستند؟ ذهن ماهیت فیزیکی ندارد و مجموعه ای از افکار است. در حالی که مغز ماهیت و وجود فیزیکی دارد و شرایط را برای پردازش افکار فراهم می کند. قدرت ذهن هر کسی فراتر از آن چیزی است که تصور می کند. به همین علت در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین ویژگی های ضمیر ناآگاه اشاره می کنیم:

  • ضمیر ناآگاه گذر زمان را سریع تر حس می کند.
  • نقش و تاثیر ضمیر ناآگاه با حرکت به سمت استفاده از ضمیر خودآگاه کمتر می شود.
  • این ضمیر برنده نهایی تضادهای شکل گرفته است.
  • بین واقعیت و تصورات تفاوت قائل نمی شود.
  • ضمیر ناآگاه سعی در محکم کردن و تثبیت باورهای فعلی دارد.
  • ضمیرناآگاه قابلیت تغییر دارد و در عین حال همیشه فعال است.

با توجه به ویژگی هایی که ضمیر ناآگاه دارد می توانیم به کمک روش های اصولی نسبت به آن مسلط شده و برای انجام کارهای مهم از آن استفاده کنیم. بدون شک هر کسی تمایل دارد به آرزوها و خواسته های خود رسیده و زندگی ایده آلی داشته باشد. بهتر است از قدرت وجودی خودمان استفاده کنیم و شرایط بهتری را برای زندگی بسازیم.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

نحوه تقویت ضمیر ناخودآگاه

الان که با ضمیر خودآگاه آشنا شده اید و می دانید که به کمک این قدرت و فرآیند ذهنی می توانید شرایط بهتری را برای زندگی بسازید، باید با راهکارهای تقویت آن هم آشنا شوید. ذهن ما قابلیت کنترل و تسلط دارد، فقط کافی است راه اصولی آن را یاد گرفته و تلاش کنیم. ضمیر ناخودآگاه به عنوان یک مخزن اطلاعاتی نیز می تواند در اختیار ما قرار بگیرد. از طرفی چون امکان تاثیرگذاری مثبت دارد بهتر است با راهکارهای تقویت آن آشنا شوید:

مدیریت افکار

تقویت ضمیر ناخودآگاه

هر کسی برای رسیدن به موفقیت در زندگی باید بر افکار خود تسلط و احاطه داشته باشد. مدیریت افکار به شما کمک می کند در هر لحظه که می خواهید نسبت به موضوع مورد نظر خود متمرکز شوید. از تسلط افکار منفی بر ذهن جلوگیری کرده و به آن چیزی که می خواهید فکر کنید. بنابراین به کمک تکنیک های مدیریت افکار می توانید به اطلاعاتی که در ضمیر ناخودآگاه هستند نیز فکر کرده و قدرت این ضمیر را تقویت کنید.

ایجاد تغییر در زندگی

درست است که ضمیر ناآگاه از ایجاد تغییرات مثبت و منفی در زندگی جلوگیری می کند تا ما را در شرایط فعلی نگه دارد، ولی ایجاد تغییر می تواند موجب تقویت ضمیر ناخودآگاه شود. مواجه شدن با تغییرات موجب بهبود عملکرد این ضمیر و آشنا شدن با باورهای جدید می شود. بنابراین باید از محیط امن خود خارج شده و با تغییرات جدید رو به رو شوید. محیط امن شرایطی است که هر کسی می تواند برای خودش ایجاد کند. شرایطی که در آن هیچ تغییری ایجاد نمی شود و زندگی یک روال عادی دارد. کسانی که در این محیط باقی می مانند از رسیدن به موفقیت محروم خواهند شد.

برای اطلاع از روش های انگیزه دادن به دیگران بر روی لینک کلیک کنید.

تصویر سازی

همانطور که گفتیم ضمیر ناآگاه مخزنی از اطلاعاتی است که ما نسبت به آن ها آگاهی نداریم. این در حالی است که به کمک تکنیک های مدیتیشن و مدیریت افکار می توانیم شرایطی را تجسم کنیم که ضمیر ناخودآگاه ما را به آن موقعیت می برد. از این طریق قدرت ضمیر ناآگاه را تقویت کرده و خودمان نیز حال روحی بهتری پیدا می کنیم.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

هدف گذاری

برای اینکه بتوانید ضمیر ناآگاه را تقویت کنید و از قدرت آن برای رسیدن به موفقیت استفاده کنید بهتر است از تاثیر هدف گذاری غافل نشوید. شما تا زمانی که ندانید از زندگی خود چه می خواهید، نمی توانید شرایط بهتری را برای زندگی کردن فراهم کنید. وقتی هدف گذاری انجام می دهید ضمیر ناخودآگاه با شرایط جدیدی مواجه می شود که در مورد آن اطلاعات کسب کرده و با کمک تسلط بر آن می توان به اهداف خود دست پیدا کرد.

برای اطلاع از روش های روحیه دادن به دیگران بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

ضمیر ناآگاه مخزن یا در واقع مجموعه ای از احساسات، افکار و اطلاعات است که ما نسبت به آن ها آگاهی نداریم. این ضمیر می تواند احساساتی را بدون فکر ابراز کند یا اینکه کاری غیر ارادی را به انجام برساند. وظیفه ضمیر ناخودآگاه انجام دادن کارهای بدون فکر و غیر ارادی است. گاهی کاری می کند که ما موضوعات جدید را باور نکنیم. خوشبختانه راه هایی برای تسلط بر این ضمیر و همچنین تقویت آن وجود دارد.

برای یادگیری تکنیک های هوش کلامی، جذابیت کلام و عشق هوشمندانه می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up