مطالعه کنید:

مدیریت افکار

راه های مدیریت افکار

بدون شک افکار منفی و مزاحم در موقعیت های مختلف به ذهن همه مردم هجوم می آورند. در این میان پیروز میدان کسانی هستند که از راهکارهای مدیریت افکار مطلع بوده و از آن استفاده می کنند. ذهن انسان قدرتی دارد که هم می تواند موجب رشد و پیشرفت او شود و هم زمینه ایجاد مشکلات جدی را فراهم کند. خوشبختانه ذهن قابلیت کنترل نیز دارد و ما می توانیم بر ذهنمان که در واقع مجموعه ای از افکار و توانمندی های فکر است تسلط داشته باشیم.

ما برای انجام هر کاری چه ساده و چه پیچیده و سخت به قدرت ذهن خود نیاز داریم. حتی برای انجام کارهایی که به اصطلاح یدی، عملی و بر اساس تصور مردم بی نیاز از فکر کردن هستند هم به قدرت ذهن خود نیاز داریم. بنابراین باید از تکنیک هایی که موجب تسلط ما بر ذهن و در نتیجه افکار می شوند مطلع شده و از آن ها استفاده کنیم. با توجه به اهمیت و تاثیر قدرت ذهن بر پیشرفت در زندگی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی راهکارهای مختلف مدیریت افکار بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

مدیریت افکار یعنی چه؟

مدیریت افکار یعنی چه

موقعیتی را تصور کنید که برای انجام یک کار مهم به افزایش تمرکز نیاز دارید. در همین زمان افکار مزاحم به ذهن شما هجوم آورده و تمرکزتان را مختل می کنند. آنقدر به موضوعات بیهوده فکر می کنید و گذشته از دست رفته را در ذهن خود شخم می زنید تا اینکه زمان انجام آن کار مهم به پایان می رسد. در این شرایط یک موقعیت خوب زندگی خود را از دست داده و یا اینکه میزان تاثیر آن هنگام انجام دادن در زمانی دیگر کاهش می یابد.

تسلط نداشتن بر ذهن و عدم توانایی مدیریت افکار نه تنها هیچ مزیتی به همراه ندارد بلکه مشکلات جدی را ایجاد خواهد کرد.

ذهن و افکار باید در اختیار ما باشند نه اینکه هدایت زندگی را در دست گرفته و هر شرایط نامطلوبی را ایجاد کنند. ما برای پیشرفت در زندگی و رسیدن به موفقیت به قدرت ذهن خود نیاز داریم. باید به موقع افکار مزاحم را از ذهن دور کرده، به موضوع مورد نظر فکر کنیم، راهکارهای مناسب را پیدا کرده و در نهایت یک تصمیم درست بگیریم. انجام این کارها در کنار یکدیگر به معنی مدیریت کردن افکار هستند. در چنین شرایطی اجازه تسلط افکار مزاحم بر ذهن را نداده و در عین حال کنترل ذهن را خودمان به دست می گیریم.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، ارتباط موثر و شخصیت شناسی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

روش های مدیریت افکار

متاسفانه بخش عمده ای از زمانی که اغلب مردم در اختیار دارند صرف پرداختن به افکار مزاحم می شود. همین که هنگام مطالعه کردن یا بررسی یک پروژه کاری به اتفاقی که در گذشته رخ داده فکر می کنید یا اینکه با یک نفر در حال بحث و مجادله ذهنی هستید یعنی بر افکار خود تسلط ندارید. در این موقعیت ها تا به خودتان می آیید متوجه خواهید شد که زمان زیادی را از دست داده و هنوز کار مورد نظر را به انجام نرسانده اید. چنین اتفاقی می تواند برای هر کسی رخ دهد ولی مهم این است که خیلی زود بر ذهن خود مسلط شده و افکار مزاحم و منفی را دور کنید.

مدیریت افکار مهارتی است که به شما در این زمینه کمک می کند. برای پیشرفت در زندگی و رسیدن به موفقیت باید ذهن و افکار خود را کنترل کنید. در غیر این صورت فرصت های خوب را یکی پس از دیگری از دست خواهید داد. خوشبختانه راهکارهای مختلفی برای تسلط بر افکار و مدیریت آن ها وجود دارند که در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:

تکلیف افکار مزاحم را مشخص کنید

روش های مدیریت افکار

همانطور که گفتیم ذهن توانمندی ها و قابلیت های بسیار زیادی دارد. به راحتی می توانید ذهن خود را توجیه کرده تا از فکر کردن به موضوعات بیهوده دست بردارد. برای مدیریت افکار خود می توانید لیست افکار مزاحمی که به سراغتان می آیند را یادداشت کرده و به ذهنتان قول بدهید که بعد از انجام کارهایتان آن ها را نیز بررسی می کنید. سپس در موعد مقرر تمامی موضوعات و افکاری که به ذهنتان هجوم می آورند را بررسی کرده و تکلیفشان را معلوم کنید. دلایل اشتباه و بیهوده بودن پرداختن به آن ها را بیان کرده و یکی پس از دیگری حذفشان کنید. توجه داشته باشید در این مورد باید خوش قول بوده و ذهن خود را دور نزنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

از محرک ها دور بمانید

آیا افکار مزاحم با دیدن یک فرد، وسیله، فیلم، قرار گرفتن در یک محیط یا شنیدن یک موزیک به سراغتان می آیند؟ به هر حال فکر کردن به موضوعات بیهوده و اضافی به وسیله حضور یک محرک آغاز می شود. بهتر است این عوامل را شناسایی کرده و آن ها را از خود دور کنید. توجه داشته باشید هیچ چیزی ارزشمندتر از آرامش و سلامت روحی شما نیست. بنابراین از حذف کردن عوامل مزاحم منصرف نشوید چون آرامش را از شما گرفته و موجب افزایش اضطراب، نگرانی و از دست رفتن موقعیت های خوب زندگی می شوند.

ذهن آگاهی را تمرین کنید

یکی از مهارت های ذهنی که به مدیریت افکار کمک می کند و موجب پیشرفت در زندگی می شود؛ ذهن آگاهی است. بدون شک همه ما در موقعیت هایی قرار گرفته ایم که لحظاتی طولانی را به صورت ناخودآگاه به گذشته و یا آینده ای که هنور نیامده فکر کرده ایم. برای موقعیت های از دست رفته افسوس خورده یا اینکه برای آینده دغدغه ایجاد کرده ایم. ذهن آگاهی به ما کمک می کند ذهن خود را به لحظه حال برگردانیم. در نتیجه به آنچه که الان در حال رخ دادن است فکر کرده و کارهای مهم را به موقع انجام دهیم. این موضوع دقیقا همان عاملی است که ما را به خواسته هایمان رسانده و موجب دستیابی به موفقیت می شود.

برای اطلاع از فواید خودشناسی بر روی لینک کلیک کنید.

از تکنیک های مدیتیشن و یوگا استفاده کنید

تکنیک های مدیریت افکار

همانطور که انجام تمرینات ورزشی به حفظ سلامت جسمی ما کمک می کند، انجام تکنیک های یوگا و مدیتیشن هم سلامت ذهن و روح ما را تقویت می کنند. بنابراین بهتر است چند مورد از تکنیک های یوگا و مدیتیشن را تحت نظارت اساتید حرفه ای یاد گرفته و با صرف وقت و تمرین کردن از مزایای آن ها بهرمند شوید.

برای یادگیری تکنیک های جذابیت کلام، آداب معاشرت و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

به موقع استراحت کنید

یکی دیگر از عواملی که می تواند موجب به هم ریختن وضعیت فکری و در نتیجه هجوم افکار مزاحم به ذهن شود؛ خستگی است. کسانی که بدون استراحت، مدام در حال فعالیت هستند درست در یک موقعیت حساس، ضعیف شده و روند رو به پیشرفتشان متوقف می شود.

برای مدیریت افکار و تسلط بر ذهن باید به موقع استراحت کنید.

کارهای مورد علاقه خود را انجام دهید، به اندازه کافی بخوابید، با دوستانتان قرار بگذارید و هر کار سالمی که عواقب منفی ندارد و در عین حال موجب رفع خستگی می شود را انجام دهید.

برای اطلاع از ویژگی های افراد ناموفق بر روی لینک کلیک کنید.

دیگران را قضاوت نکنید

به نظر شما چرا همواره توصیه می شود که دیگران را قضاوت نکنیم؟ آیا دلیل آن، کدورت هایی است که بین ما و فرد مقابل به وجود می آید؟ سست شدن روابط و ایجاد کدورت یکی از دلایل ضرورت دوری از قضاوت کردن است. دلیل دیگر بر می گردد به درگیری های ذهنی که برای ما به وجود می آید. ممکن است بعد از اینکه دیگران را مورد قضاوت قرار می دهیم به عواقب کار خود فکر کرده و پشیمان شویم. از طرفی احتمال دارد پشیمانی ایجاد نشده و بیشتر از قبل به فرد مقابل و کاری که انجام داده فکر کنیم. در نتیجه اوضاع بدتر شده و افکار مزاحم کنترل ذهن ما را به دست می گیرند. بنابراین برای کمک به یادگیری مدیریت افکار باید از قضاوت کردن دیگران دور بمانید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار شخصیت کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

با یک فرد مورد اعتماد صحبت کنید

گاهی اوقات به جوانب مختلف موضوعی فکر می کنیم که حاصل برداشت اشتباه ما از آن موضوع هستند. برخی اوقات از طریق صحبت کردن با فردی که به او اعتماد داریم به اصطلاح سبک می شویم. افکار مزاحم از ذهن ما دور شده و به آرامش می رسیم. بنابراین برای مدیریت افکار بهتر است با چنین کسی در مورد موضوعی که ذهن شما را بیهوده اشغال کرده صحبت کنید.

خلاصه مطلب

برای پیشرفت در زندگی و رسیدن به خواسته هایمان به عوامل مختلفی نیاز داریم. یکی از این عوامل مدیریت افکار است. بدون شک ذهن هیچ کسی از هجوم افکار مزاحم در امان نیست، بنابراین باید به فکر دور کردن آن ها از ذهن باشیم. این هدف هم نیازمند استفاده از راهکارهای مدیریت کردن افکار است.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up