مطالعه کنید:

کمرویی

علل کمرویی چیست؟

کمرویی تأثیر منفی بر زندگی ما دارد. چه زمانی که قصد برقراری ارتباط تازه داشته باشیم و چه زمانی که بخواهیم در محل کار خودمان را نشان دهیم. کمرویی موجب ایجاد شرایط بدی در زندگی هر فردی خواهد شد و اغلب این احساس به گونه ای پیشرفت می کند که بر روی اظهارات فرد تاثیر خواهد گذاشت و ممکن است تمام موقعیت های زندگی هر فردی را از بین ببرد؛ به همین خاطر باید این مشکل را برطرف کرد. چرا که با عدم درمان این مشکل، قطعا این بیماری رشد خواهد کرد. به همین خاطر در این مقاله می خواهیم به بررسی این مشکل بپردازیم، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

تعریف کمرویی

تعریف کمرویی

کمرویی، ترس یا شکایت از برخورد با افراد دیگر، به ویژه در شرایط جدید است. این احساس ترس غالباً تا حدی پیش می رود که در رفتار و اظهارات فرد تاثیر می گذارد و به فرد اجازه نمی دهد که سالم رفتار کنند. کمرویی یک ویژگی شخصیتی است. افرادی که این ویژگی را دارند، اغلب از مشکلاتی مانند نگرانی، استرس، احساس بد و غیره رنج می برند. حتی اگر فرد بسیار خجالتی باشد، می تواند با علائم جسمی مانند سرخ شدن صورت، تعریق، تپش قلب و تحریک معده مقابله کند!

البته بیشتر مردم خجالتی هستند اما مشکل از جایی شروع می شود که کمرویی شدیدی در مقابل دیگران دارید. با توجه به این واقعیت که ارتباطات نقش بسیار تأثیرگذار در موفقیت انسان دارد، بسیاری حتی کم رویی را یکی از مهمترین دلایل عدم موفقیت می دانند.

برای اطلاع از مفهوم خودارزیابی بر روی لینک کلیک کنید.

علل کمرویی

کمرویی افراد به عوامل مختلفی بستگی دارد و می تواند بر ساختار شخصیت انسان از کودکی تا پیری تأثیر بگذارد. عواملی که بر این مشکل تأثیر می گذارد شامل موارد زیر است:

دلایل تربیتی

در بسیاری موارد مراقبت والدین از کودکان، ترس از کودک، مجازات و متهم کردن کودک، محروم شدن فرزند از محبت والدین، ​​عدم استقلال در جوانان به دلیل سخت گیری والدین، ​​انتظار والدین از کودکان برای گوش دادن به حرفشان و تسلیم شدن همیشگی که فرزند در این حالت خجالتی و کمرو می شود.

دلایل روانی

استرس محیطی، عدم امنیت، عدم موفقیت تحصیلی، تحقیر در بین جمع، غم شدید و غم و اندوه دائمی عوامل دیگری هستند که منجر به کمرو شدن فرد می شود.

برای آشنایی با احساس گناه بر روی لینک کلیک کنید.

دلایل اجتماعی

در اصل، ما فکر می کنیم وقتی صحبت از کمرویی می شود، مربوط به زمانی است که فرد می خواهد با یک شخص جدید یا یک گروه جدید آشنا شود. در این شرایط فرد می ترسد و دست و پای خود را گم می کند. پس این تصور برای افراد کمرو صحیح است اما چرا خجالتی ها چنین رفتاری از خود نشان می دهند؟ در حقیقت، مهمترین دلیل این است که شما قضاوت و انتقاد زیادی از رفتار خود و نحوه درک دیگران از این رفتار دارید. این بدان معنی است که شما نگران واکنشی هستید که دیگران از خود نشان می دهند. متأسفانه، افراد کم رو بر روی چیزی تمرکز می کنند که اشتباه است. علاوه بر این، شما حتی می توانید اجازه دهید تجربیات بد و نامناسب گذشته بر این احساسات تأثیر بگذارد و اوضاع را بدتر کند.

علل کمرویی

اگر دقت کنید، شرایط یک انسان کم رو به صورتی است که یک صدا همیشه در ذهنش نجوا می کند و به او می گوید که در شرایط ارتباطی جدید باید ترس داشته باشد. چرا که این افراد در ذهن خود مشکلات و اتفاقات بدی را ساخته اند که منتظر اتفاق افتادن آن هستند.

برای آشنایی با اصول کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

دلایل فیزیولوژیکی

عوامل فیزیولوژیکی که بر کمرو بودن افراد تأثیر می گذارد شامل عوامل ژنتیکی، عدم رضایت از چهره یا اندام، اختلال فرد در زمان صحبت کردن، اختلال عملکرد غدد فوق کلیوی و غیره اشاره کرد. به عنوان مثال، شما می توانید شخصی را ببینید که عالی به نظر می رسد اما فقط به دلیل کج بودن یکی از دندان های خود، کمرو شده است؛ زیرا این فرد نسبت به آن بسیار حساس است و عملاً با آن وسواس دارد. جالب است که این افراد معتقدند که همه مردم با توجه به این مشکل یا ایراداتی که در ظاهر یا بدن خود دارند، آنها را منحصراً قضاوت می کنند.

البته این مشکل نه تنها به ظاهر ختم نمی شود، بلکه بسیاری از مردم فکر می کنند که کسل کننده، بداخلاق و کم مهارت هستند و به دلیل وسواس آنها با چنین مواردی، عزت نفس کمتری دارند. نتیجه چنین فکری این است که فرد از محیط های اجتماعی فرار می کند و دائماً مسئول نقصی است که در بدن خود دارد یا اینکه سعی می کند خود واقعی اش را پنهان کند و فردی شود که فکر می کند دیگران دوست دارند.

برای شناخت عادت های خوب برای موفقیت بر روی لینک کلیک کنید.

نشانه های کمرویی

هنگامی که صحبت از علائم و نشانه های کمرویی می شود، باید توجه داشت که کمرویی می تواند از نظر شدت و ضعف علائم، متفاوت باشد. بسیاری از افراد اضطراب و ناراحتی خفیفی را تجربه می کنند که به راحتی قابل درمان است. دیگران ممکن است ترس شدیدی از موقعیت های اجتماعی داشته باشند، ترسی که می تواند ضعیف کننده باشد. کمرویی رفتارهای مختلفی را در بر می گیرد. خجالتی بودن کودکان در موقعیت های جدید، طبیعی است.

علاوه بر این، کمرویی می تواند به دو شکل فیزیکی و یا احساسی ظاهر شود. علائم فیزیکی کمرویی، علائمی هستند که فرد به صورت فیزیکی تجربه می کند، مانند: ناراحتی معده، گرگرفتگی، تعریق، لرزش یا تپش قلب. به طور کلی، افراد خجالتی علائم روانی یا عاطفی مختلفی را تجربه می کنند که مهمترین آنها در زیر ذکر شده است:

  • احساس عصبی بودن
  • اجتناب از تعاملات اجتماعی در بیشتر موارد یا حتی به طور کامل
  • ترس و نگرانی فلج کننده در مورد نگاه و فکر دیگران در مورد خود
  • عزت نفس پایین یا خود کم بینی

نشانه های کمرویی

علاوه بر این، کمرویی می تواند باعث شود که فرد در برقراری تماس چشمی با دیگران دچار مشکل شود. بنابراین، صحبت کردن در اتاق‌های کوچکی که نمی‌توان به صورت پراکنده به اطراف نگاه کرد (مثلاً ترس از آسانسور) برای آنها دشوارتر خواهد بود. افراد خجالتی همچنین می توانند به راحتی هنگام صحبت با دیگران، پایین آوردن صدای خود یا صحبت کردن به صورت نامفهوم، قورت دادن مکرر آب دهان یا استفاده از زبان بدن بسته مانند ضربدری کردن دست ها یا پاهای خود به راحتی دچار کمی لکنت زبان می شوند. با این حال نمی توان گفت که این رفتارها همیشه حکایت از کمرویی دارد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

به نظر می رسد یکی از مهم ترین دلایل کمرویی، حساسیت بیش از حد فرد به تجربه کمرویی است. برای کسی که خجالتی است، شناخت و آگاهی از خجالتی بودن خود می تواند به اندازه خود کمرویی از نظر عاطفی خسته کننده باشد. در نتیجه، علائم دیگری را می توان به لیست بالا اضافه کرد:

  • عدم ارتباط چشمی
  • لکنت زبان هنگام صحبت با غریبه ها
  • بلعیدن مکرر آب دهان در طول صحبت کردن
  • دست ها و پاهای خود را در حالت بسته و ضربدری قرار دهید
  • بسیار حساس به شناخته شدن به عنوان کمرو و یا خجالتی بودن.

همچنین ممکن است توجه به این نکته مهم باشد که درک خجالتی بودن می تواند فرهنگی باشد. در بسیاری از فرهنگ ها، این ویژگی شخصیتی منفی تلقی می شود. در حالی که برخی از فرهنگ های دیگر، به ویژه فرهنگ های آسیایی، ممکن است دیدگاه مثبت تری نسبت به خجالتی بودن داشته باشند.

برای آشنایی با راه های شاد زیستن بر روی لینک کلیک کنید.

درمان کمرویی

ممکن است برای شما دشوار باشد که با دیگران به خصوص در جمع صحبت کنید، جای نگرانی نیست و شما تنها نیستید. بسیاری از مردم دنیا از کمرویی رنج می برند و در تلاشند تا راه هایی برای درمان کمرویی خود بیابند. برای موفقیت در این راه، باید موقعیت هایی را که باعث خجالت شما می شود شناسایی کنید، دیدگاه و نگرش خود را نسبت به آن موقعیت ها تغییر دهید و سپس مکالمات ساده و دشوار را تمرین کنید تا به تدریج مشکل خود را حل کنید. درمان کمرویی یک شبه ممکن نیست و موفقیت در این راه نیازمند زمان، تلاش و تمایل به تغییر است. برای درمان کمرویی مراحل زیر را باید بگذرانید.

بخش اول: کمرویی خود را درک کنید

درمان کمرویی

ریشه های کمرویی خود را بشناسید

خجالتی بودن لزوما معادل درونگرا بودن یا خودشیفتگی نیست. خجالتی به این معنی است که شما از اینکه در کانون توجه قرار بگیرید خجالتی هستید اما ریشه کمرویی چیست؟ به طور کلی کمرویی می تواند نشانه مشکلات بزرگتر باشد. این مشکلات احتمالی عبارتند از:

  • شاید تصور بدی از خود دارید. این چیزی است که زمانی اتفاق می افتد که شما خود را مثبت نمی بینید و صداهایی که در ذهن شما وجود دارد همه ویژگی های منفی در مورد شما است. شاید گوش ندادن به این صداها سخت باشد، باید به خاطر داشته باشید که اینها افکار خود شما هستند و شما بر آنها مسلط هستید.

برای آشنایی با مثبت گرایی سمی بر روی لینک کلیک کنید.

  • ممکن است برای شما سخت باشد که تعریف های دیگران را باور کنید. برخلاف دیدگاه شما، ممکن است شخصی شخصیت یا کار شما را دوست داشته باشد و شما را به خاطر آن تحسین کند. آیا باید او را دروغگو خطاب کرد؟ نه سرتان را بالا بگیرید و از کسی که از شما تعریف کرده تشکر کنید.
  • ممکنه که گرفتار این شویم که دیگران در مورد ما چه فکری می کنند. اگر بیش از حد روی خود تمرکز کنیم، اجباراً سعی می کنیم کار اشتباهی انجام ندهیم یا حرف اشتباهی نزنیم. بهتر است حساسیت را نسبت به خودتان کم کنید.
  • شاید دیگران به شما برچسب خجالتی زده باشند. برخی از ما در دوران کودکی مشکلات کمرویی داشتیم. در نتیجه دیگران ما را به عنوان فردی خجالتی می شناسند و بر اساس آن با ما رفتار می کنند. با افزایش سن و رشد شخصیتی، این کمرویی می تواند در ما ناپدید شود. برای انطباق با باورهای دیگران، خجالتی می‌مانیم اما باید بدانید که نیازی نیست خود را با باورهای دیگران تطبیق دهید، بلکه باید خود را با باورهای خود هماهنگ کنید.
  • ریشه کمرویی شما هرچه که باشد، باز هم می توانید بر آن غلبه کنید. کمرویی در تفکر شما ریشه داشته و می توانید تفکر خود را تغییر دهید.

کمرویی خود را بپذیرید

اولین قدم برای غلبه بر کمرویی، پذیرش آن است. هرچه بیشتر در برابر پذیرش کمرویی خود مقاومت کنید (چه آگاهانه و چه ناخودآگاه)، غلبه بر آن بیشتر طول می کشد. اعتراف کنید که فردی خجالتی هستید و به خود بگویید: «من آدم خجالتی هستم و آن را قبول دارم»

برای اطلاع از راه های مقابله با شکست در زندگی بر روی لینک کلیک کنید.

موقعیت هایی را که در آن احساس کمرویی می کنید، شناسایی کنید

موقعیت هایی را که در آن احساس کمرویی می کنید، شناسایی کنید

آیا در مقابل مخاطبان خود شرمنده هستید؟ آیا هنگام یادگیری یک مهارت جدید خجالتی می شوید؟ آیا از افرادی که می شناسید و تحسین می کنید دوری می کنید؟ آیا در کنار غریبه ها خجالتی هستید؟ فکر کنید و ببینید دقیقا در این مواقع چه چیزی در ذهن شما می گذرد. چه چیزی باعث شد در این شرایط خجالتی شوید؟

فهرستی از موقعیت هایی که شما را مضطرب و خجالتی می کند تهیه کنید

چیزهایی که کمترین ترس و نگرانی را برای شما ایجاد می کنند را در بالای لیست و ترسناک ترین موقعیت ها را در انتهای لیست قرار دهید. با آن، مقابله با کمرویی تبدیل به یک ماموریت می شود که باید آن را به پایان برسانید.

بهتر است دقیقاً شرایطی که باعث کمرویی شما می شود را مشخص کنید. برای مثال، مشخص کنید که از صحبت کردن با چه کسی خجالت می‌کشید. آنهایی که از شما قدرتمندترند؟ چه کسی بسیار جذاب است هر چه موقعیت را بهتر تعریف کنید، مقابله با آن آسان تر است.

برای اطلاع از مفهوم آسیب پذیری بر روی لینک کلیک کنید.

لیست خود را بررسی کنید

هنگامی که موقعیت های استرس زا را در یک لیست مرتب کردید، سعی کنید آنها را یکی یکی حل کنید. ابتدا کارهای ساده تر را تکمیل کنید تا با اطمینان بیشتری در لیست بالا بروید. اگر کند هستید یا گهگاه وظایف لیست خود را کامل نمی کنید، نگران نباشید. قطعاً می توانید با تلاش و اراده بر کمرویی خود غلبه کنید.

بخش دوم: ذهن خود را تسخیر کنید

از خجالتی بودن خود به عنوان نشانه ای برای تغییر استفاده کنید

اگر چیزی در شما وجود دارد که شما را خجالتی می کند، بدانید و آگاه باشید که آن را برنامه ریزی کرده اید. به عنوان مثال در برنامه نویسی کامپیوتری اگر برخی کدها غلط املایی داشته باشند، برنامه مورد نظر دارای نقاط ضعفی است و باید برنامه را به گونه ای بازنویسی کنید که مشکل حل شود. در مورد کمرویی هم همینطور. اگر خجالتی هستید، به این دلیل است که مغز شما اینطوری برنامه ریزی شده است. از کودک خواسته می شود از ارتفاعات، غریبه ها و حیوانات خطرناک دوری کند و ذهن کودک برای این کارها برنامه ریزی شده است. برخی از واکنش های ما طبیعی و ناخودآگاه هستند اما حتی این واکنش ها نیز قابل تغییر است. به عنوان مثال، برخی افراد مارمولک را به عنوان یک خزنده زشت می شناسند. در حالی که برخی آن را به عنوان یک حیوان خانگی زیبا دوست دارند. این واکنش های متفاوت ناشی از خاطرات و تجربیات افراد با مارمولک است. به همین ترتیب، خجالتی بودن واکنش طبیعی برخی افراد به برخورد با غریبه ها است. برای مبارزه با این واکنش طبیعی، باید مغز خود را دوباره برنامه ریزی کنید.

برای آشنایی با محصول صوتی شخصیت شناسی بر روی لینک کلیک کنید.

خجالتی بودن

برای برنامه ریزی مجدد مغز خود، از خود بپرسید که چرا خجالتی هستید. برای مثال، ممکن است از صحبت در جمع خجالت بکشید. از خجالت خود به عنوان علامتی برای انجام برعکس استفاده کنید. اگر در جمع خجالتی هستید، معمولا ترجیح می دهید به جایی ساکت تر بروید. این اقدام مدتهاست که پاسخ طبیعی شما بوده است اما دفعه بعد، خود را به انجام کار دیگری مشغول کنید. در جمع با دیگران صحبت کنید و از آنها نترسید. قطعا از انجام این کار احساس راحتی نخواهید کرد و احساس بدی خواهید داشت. از احساسات بد خود به عنوان ابزاری برای فشار بیشتر به خود استفاده کنید. پس از چندین بار تکرار این روند، خواهید دید که احساس بد شما دوست شما بوده است.

روی دیگران تمرکز کنید

دلیل خجالتی بودن 99 درصد ما این است که فکر می کنیم وقتی کاری را می گوییم یا انجام می دهیم خجالت می کشیم. برای حل این مشکل بهتر است بیشتر به دیگران توجه کنید. وقتی کمتر از خود مراقبت می کنیم، کمتر نگران ظاهرمان هستیم. ساده ترین راه این است که نوعی شفقت نسبت به دیگران داشته باشید. وقتی نسبت به دیگران احساس دلسوزی و ترحم می کنید، دیگر به خودتان فکر نکنید و تمام انرژی خود را صرف درک دیگران کنید. به یاد داشته باشید که دیگران به توجه شما نیاز دارند. تصور کنید که دیگران نیاز دارند که با شما صحبت کنید. اگر روش قبلی جواب نداد، خود را به جای دیگران بگذارید. در مورد کسی که با شما صحبت نمی کند چه احساسی دارید؟ احتمالاً شما او را فردی مغرور و از خود راضی می دانید اما اینطور نیست!

برای اطلاع از بهترین روش های کنترل ذهن بر روی لینک کلیک کنید.

موفقیت را تصور کنید

چشمان خود را ببندید و موقعیتی را تصور کنید که از آن خجالت زده اید. سپس خود را با اطمینان معرفی کنید. این تجسم موفقیت را هر روز و در موقعیت های مختلف داشته باشید. ممکن است احمقانه به نظر برسد اما ورزشکاران همچنین دستاوردها را برای بهبود مهارت های خود تجسم می کنند. چرا شما نتوانید؟ از تمام حواس خود استفاده کنید تا این تجسم برای شما واقعی تر به نظر برسد. به زمانی فکر کنید که در آن شاد و آرام هستید. چگونه صحبت می کنید چگونه رفتار می کنید؟

وضعیت بدنی خوب را تمرین کنید

بالا نگه داشتن سر در مقابل دیگران باعث می شود آنها احساس کنند که شما فردی با اعتماد به نفس هستید و از صحبت کردن با آنها لذت می برید. به طور معمول، احساسات ما در حرکات ما ظاهر می شود و بدن ما احساس ما را منعکس می کند. طبق تحقیقات، وضعیت صحیح بدن (سر به سمت بالا، شانه ها به عقب و بازوها باز) باعث می شود اعتماد به نفس و بهره وری بیشتری داشته باشیم و استرس ما را کاهش دهد. در واقع با این ترفند ساده می توانید مغز را فریب دهید.

داشتن وضعیت بدنی خوب برای کاهش کمرویی

شمرده و واضح صخبت کنید

این روش به شما این امکان را می دهد که از شر کمرویی یا آهسته حرف زدن خلاص شوید. بعد از مدتی به شنیدن صدای خود عادت می کنید و به آن علاقه مند می شوید. برای به دست آوردن بهترین تاثیر از این روش، مکالمه ای را با خودتان داشته باشید و صدای خود را ضبط کنید. ممکن است مسخره به نظر برسد اما از طریق آن می توانید نقاط ضعف خود را ببینید یا درک کنید که صدای شما به اندازه کافی واضح است.

برای اطلاع از مفهوم ذهن خوانی بر روی لینک کلیک کنید.

دست از مقایسه کردن خود با دیگران بردارید

هر چه بیشتر خودتان را با دیگران مقایسه کنید، احساس ضعف بیشتری خواهید کرد. این شما را بیشتر می ترساند و بیشتر مضطرب می شوید. هیچ فایده ای ندارد که خود را با دیگران مقایسه کنید. اگر می خواهید این کار را انجام دهید، واقع بین باشید. به یاد داشته باشید که دیگران ممکن است مشکلات اعتماد به نفس مشابه شما داشته باشند.

به نقاط قوت خود فکر کنید

هر کسی استعداد خاصی دارد. به جای تمرکز بر نقاط ضعف خود، به آنچه می دانید و آنچه به دست آورده اید فکر کنید. به یاد داشته باشید که هر کسی ویژگی هایی دارد که دوست ندارد. اگر دیگران از ویژگی های بد خود خجالت نمی کشند، چرا شما باید از ویژگی های منفی خود خجالت بکشید؟ اگر روی این نکته تمرکز کنید، متوجه می شوید که حرف های زیادی برای گفتن دارید. وقتی می دانید که مهارت ها و دانشی دارید که بسیاری از آنها بی بهره هستند، تمایل بیشتری به صحبت و اظهار نظر خواهید داشت.

برای اطلاع از ویژگی های شخصیت سالم بر روی لینک کلیک کنید.

ارزش ها و نقاط قوت اجتماعی خود را شناسایی کنید

شما ارزش اجتماعی دارید و ویژگی های مثبت خود را دارید. شما می توانید یک شنونده خوب یا یک فرد نکته بین باشید. می توانید نقاط قوت خود را برجسته کنید. اگر شنونده خوبی هستید، حضور شما می تواند برای کسی که در حال مبارزه است مفید باشد. حضور شما در این شرایط الزامی است. از کسی که مشکل دارد بخواهید با شما صحبت کند. در هر گروه اجتماعی هر کسی نقش خود را دارد. شما باید نقشی را بازی کنید، حتی اگر متوجه آن نباشید. هیچ کس برتر از دیگری نیست. ارزش خود را بدانید و نقش خود را به خوبی ایفا کنید.

به دیگران برچسب نزنید و اجازه ندهید به شما برچسب بزنند

عدم برچسب زدن به دیگران، درمان کمرویی

برونگراها لزوماً شاد و مشهور نیستند و درونگراها لزوماً غمگین، سرد و گوشه گیر نیستند. همانطور که دوست ندارید دیگران بر روی شما برچسب خاصی بزنند، شما نیز روی کسی برچسب نزنید.

بخش سوم: به سمت موفقیت حرکت کنید

اطلاعات خود را بیشتر کنید

اگر قرار است هفته آینده در یک مهمانی شرکت کنید، بهتر است موضوعات مختلف را مطالعه کنید. این موضوعات می تواند درباره تصمیمات دولتی، برنامه های تلویزیونی یا رویدادهای بین المللی باشد. با افزایش اطلاعات خود، بهتر می توانید در بحث ها شرکت کنید. لازم نیست در مورد یک موضوع زیاد بخوانید و اطلاعات دقیقی به دست می آورید. هدف این است که بتوانیم در بحث ها شرکت کنیم. در حین بحث دیگران را قضاوت نکنید و نظرات خود را دوستانه و آرام بیان کنید.

برای اطلاع از مفهوم تفکر انتقادی بر روی لینک کلیک کنید.

به مراحل مختلف یک مکالمه فکر کنید

با تقسیم کردن تعاملات اجتماعی به چند مرحله، می توان آنها را ساده کرد. هنگامی که مراحل اولیه مکالمه را کامل کردید و حس صمیمیت ایجاد شد، جلو بردن مکالمه آسان تر و کم استرس تر است. مکالمات به 4 مرحله کلی تقسیم می شوند:

  • مرحله اول باید با یک جمله کوتاه و خوب شروع شود.
  • مرحله دوم این است که خود را به طرف مقابل معرفی کنید.
  • مرحله سوم این است که به دنبال علایق مشترک باشید تا گفتگوی خوبی داشته باشید.
  • در مرحله چهارم به طرف دیگر نزدیک می شوید و می توانید اطلاعات بیشتری مبادله کنید. در صورت تمایل، زمینه را برای بحث بیشتر فراهم کنید.

برای اطلاع از مفهوم خودخواهی بر روی لینک کلیک کنید.

گفتگو را شروع کنید

«یادت هست چطور این پروژه را به پایان رساندی»، «واقعاً آن قله را فتح کردی»، «چند روز طول کشید تا خوب شوی»، اگر بتوانید چنین عباراتی را بگویید، مکالمه به راحتی برای شما شروع می شود. یک نظر معمولی در مورد چیزی که قبلاً در مورد آن صحبت کرده اید یک راه عالی برای شروع یک مکالمه است. بهتر است پاسخ هایی که در گفتگو می دهید مفصل تر باشد. به جای پاسخ های کوتاه یک کلمه ای به سوالات با جزئیات بیشتر پاسخ دهید.

از مکالمات قبلی به عنوان شروع مکالمه استفاده کنید

شروع مکالمه با دیگران، روشی برای درمان کمرویی

اگر در یک مهمانی بزرگ هستید، می توانید بارها با افراد دیگر همان مکالمه را داشته باشید. با صحبت با یک یا دو نفر شروع کنید و به اصطلاح خود را گرم کنید. سپس مکالماتی را که با دیگران تمرین کرده اید با شخصی که از صحبت کردن با او لذت می برید تمرین کنید. گفتگوهای کوتاه و سریع با دیگران داشته باشید. دانستن اینکه مکالمه شما فقط چند دقیقه طول می کشد فشار را از بین می برد. سپس مکالمه قبلی را با کسانی که می خواهید دوست شوید انجام دهید. این روش باعث صرفه جویی در زمان و انرژی می شود.

برای اطلاع از پیامدهای سوگیری پس نگری بر روی لینک کلیک کنید.

مهربان باشید و مهربان رفتار کنید

سر خود را بالا نگه دارید، دستان خود را جمع نکنید، بازوهای خود را روی هم قرار ندهید و شانه های خود را به عقب نکشید. شما می توانید احساسات خود را از طریق زبان بدن و ظاهر خود به طرف مقابل منتقل کنید.

لبخند بزنید و تماس چشمی برقرار کنید

لبخند زدن به دیگران هم روز شما و هم روز شخص مقابل را شیرین تر می کند. شما می توانید با لبخند دیگران را تصدیق کنید. لبخند یک راه عالی برای شروع گفتگو با یک دوست یا غریبه است. لبخند زدن یک حرکت دوستانه و بی ضرر است که نشان می دهد شما به گفتگو علاقه مند هستید.

انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند و نیاز به تعامل با دیگران دارند. نگاهی به سلول های انفرادی زندان ها هم همین را نشان می دهد. با لبخندی شاد، روز دیگران را شیرین تر و زیباتر کنید.

مراقب وضعیت بدن خود باشید

هنگام ملاقات با یک گروه یا شخص جدید، ممکن است کمی احساس خجالت کنید. این در ابتدا طبیعی است. اگر احساس نگرانی و اضطراب می کنید، سوالات زیر را از خود بپرسید: آیا من خوب نفس می کشم؟ وقتی تنفس خود را کند می کنید، بدن شما آرام تر می شود. حالم خوبه؟ وضعیت بدن خود را طوری تغییر دهید که راحت باشید. آیا من دوستانه هستم مراقب رفتار خود باشید با رویی باز پذیرای دیگران باشید تا تصویر مثبتی از خود ایجاد کنید.

برای آشنایی با مهارت تاب آوری بر روی لینک کلیک کنید.

بخش چهارم: خود را به چالش بکشید

به چالش کشیدن خود، روشی برای درمان کمرویی

هدف گذاری کنید

گفتن «دیگر نمی‌خواهم خجالتی باشم» کافی نیست. شما باید اهداف مشخصی را تعیین کنید. مثلاً اگر بگویید «من می‌خواهم محشر باشم» دقیقاً چگونه می‌خواهید محشر شوید؟ شما باید اهداف خاصی را تعیین کرده و دنبال کنید (مثلا شروع گفتگو با یک غریبه). روی اهداف کوچک و قابل دستیابی تمرکز کنید. سپس برای اهدافی تلاش کنید که به شجاعت بیشتری نیاز دارند. این می تواند مفید باشد که از یک غریبه بپرسید ساعت چند است. این اقدامات را دست کم نگیرید. تأثیر چنین اقداماتی قابل توجه خواهد بود. با تمرین و تلاش بعد از مدتی می توانید در گروه های بزرگ صحبت کنید.

کاری را که دوست دارید انجام دهید

لازم نیست با دوستانتان به مهمانی بروید. اگر ترجیح می دهید موهای مادربزرگتان را شانه کنید، همین کار را انجام دهید. لازم نیست مثل بقیه باشید. به جای اتلاف وقت، به دنبال افرادی باشید که با آنها اشتراک بیشتری دارید و با آنها احساس راحتی می کنید.

برای آشنایی با قانون جذب بر روی لینک کلیک کنید.

قرار دادن خود در موقعیت های ناراحت کننده را تمرین کنید

برای شروع لازم نیست در شرایط خیلی سختی قرار بگیرید. با کارهایی که در بالای لیست خود قرار می دهید شروع کنید و به تدریج به سراغ موقعیت های دشوارتر بروید.

هر روز، خود را به فرد جدیدی معرفی کنید

شاید گفتگوی کوتاه با یک غریبه برای ما آسان تر باشد. وقتی فکر می کنیم که ممکن است دیگر آن شخص را نبینیم، کمتر نگران این هستیم که او ما را چگونه می بیند. یک تماس چشمی و لبخند سریع با فردی که در اتوبوس روبروی شما نشسته است می تواند تنها سه ثانیه از زمان شما را بگیرد. نگران نباشید که با لبخند زدن به یک غریبه به عنوان یک دیوانه شناخته شوید. هر چه بیشتر تمرین کنید، احساس راحتی بیشتری خواهید داشت.

خود را در بطن جامعه قرار دهید

قراردادن خود در بطن جامعه روش برای درمان کمرویی

با دیگران صحبت کنید افرادی را پیدا کنید که با شما مشترک هستند و سعی کنید با آنها صحبت کنید. بعد از مدتی می توانید عضو گروه های مختلف شوید. در فعالیت های اجتماعی شرکت کنید و از این طریق رشد کنید. مانند دوچرخه سواری یا رانندگی با ماشین که در ابتدا برای ما سخت خواهد بود، مهارت های اجتماعی نیز در ابتدا دشوار است اما با گذشت زمان و با تمرین، در آن بهتر خواهید شد.

برای آشنایی با تقویت اراده بر روی لینک کلیک کنید.

دستاوردهای خود را ثبت کنید و ادامه دهید

در فهرستی که موقعیت های سخت را نوشته اید، موفقیت های خود را بنویسید. دیدن پیشرفتی که کرده اید، انگیزه شما را برای ادامه راه افزایش می دهد. بعد از چند هفته از موفقیت خود شگفت زده خواهید شد و بیشتر از همیشه مطمئن خواهید بود که هدفتان قابل دستیابی بوده است. زمان مشخصی برای کسب دستاوردها وجود ندارد. برخی زودتر به اهداف خود می رسند، در حالی که برخی دیگر ممکن است ماه ها طول بکشد. مهم نیست راه موفقیت چقدر طولانی است، ایمان خود را از دست ندهید، آن را خواهید برد.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up