مطالعه کنید:

آسیب پذیری

آسیب پذیری چیست؟

به نظر شما انسان در برابر چه چیزهایی نمی تواند از خود مقاومت نشان دهد؟ آسیب پذیری چیست و چگونه می توان از رخ دادن آن جلوگیری کرد؟ آیا خودمان انتخاب می کنیم که آسیب پذیر باشیم یا این موضوع کاملا اتفاقی رخ می دهد؟ بدون شک همه ما در برابر هرآنچه که در این دنیا وجود دارد، مقاوم نیستیم. حتی سرسخت ترین انسان ها هم با قرار گرفتن در برخی موقعیت ها آسیب می بینند. این موضوع بسیار گسترده تر از آن است که تصور می کنیم زیرا رابطه شگفت انگیزی با اعتماد دارد.

هیچ فردی دوست ندارد به خاطر اعتماد به دیگران، آسیب ببیند ولی متاسفانه این اتفاق رخ می دهد. از طرفی انسان نمی تواند بدون اعتماد به دیگران زندگی را سپری کند. به همین علت بیان کردیم که آسیب پذیر بودن رابطه عجیبی با اعتماد دارد. با توجه به اهمیت این موضوع و تاثیر آن بر تمامی جوانب زندگی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی انواع آسیب پذیری و ویژگی های افرادی که تحت تاثیر آن قرار می گیرند بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

آسیب پذیری چیست؟

آسیب پذیری چیست

اگر بخواهیم معنی این عنوان را به صورت ترجمه لغت به لغت بیان کنیم یا به عبارتی معنی لغوی آن را توضیح دهیم باید بگوییم؛ آسیب پذیری (Vulnerability) به معنای بی دفاع بودن در برابر خطرات آسیب رسان به روح و جسم انسان است. این مورد درست در مقابل محکم و استوار بودن و همچنین تاب آوری قرار می گیرد. حال برای درک بهتر این موضوع بهتر است آن را از جوانب دیگر هم بررسی کنیم. آسیب پذیری در کنار اعتماد معنا پیدا می کند و این خود ما هستیم که در اکثر مواقع انتخاب می کنیم که آسیب پذیر باشیم.

زمانی که به یک فرد خاص اعتماد می کنیم و نکاتی را در مورد زندگی خصوصی و یا رازهای شغلی خود به او توضیح می دهیم یعنی شرایط را برای آسیب رساندن به خودمان فراهم کرده ایم. فردی که ما به او اعتماد کرده ایم ممکن است هر لحظه راز زندگی ما را برای دیگران بازگو کرده و ما را در معرض صدمات روحی و جسمی قرار دهد. از طرفی تا زمانی که برای آسیب پذیر بودن خود را آماده نکنیم نمی توانیم به دیگران اعتماد کنیم.

برای اطلاع از بهترین روش های کنترل ذهن بر روی لینک کلیک کنید.

در واقع برای اینکه بدانیم می توانیم یک رابطه با اعتماد را شکل دهیم یا نه، یکی از رازهای زندگی خود را به فرد مقابل توضیح می دهیم، واکنش او نسبت به پنهان نگه داشتن راز یا بازگو کردن آن، زمینه ایجاد اعتماد را فراهم می کند. بنابراین اعتماد تدریجی به وجود می آید، شما نمی توانید به یکباره و تنها با یک مرتبه گفتگو با دیگران نسبت به آن ها اطمینان حاصل کنید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، آداب معاشرت و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

انواع آسیب پذیری

انواع آسیب پذیری

صدماتی که به انسان وارد می شوند فقط محدود به جسم نیستند، متاسفانه صدمات روحی می توانند بسیار عمیق تر از مشکلات جسمی باشند. هر فردی می تواند در برابر موارد مختلف آسیب پذیری را تجربه کند، از آن به نفع خود استفاده کرده و از مزایای آن بهرمند شود یا اینکه برای مدت های طولانی از عواقب منفی آن رنج ببرد. بنابراین آسیب پذیر بودن همیشه هم بد نیست، همین که می توانید به دیگران اعتماد کرده و یک رابطه سالم را با آن ها تشکیل دهید یعنی احتمال آسیب پذیر بودن را قبول کرده اید.

نکته مهمی که در مورد این موضوع وجود دارد، کنترل شرایط است. زمانی که بنا به دلایل مختلف آسیب پذیری را تجربه می کنید باید مانع از گسترش آن شوید. اجازه ندهید که دیگران از شما سوء استفاده کنند و تمام جوانب زندگی تان را تحت تاثیر قرار دهند. با توجه به اینکه انواع مختلفی از آسیب پذیر بودن وجود دارد در ادامه مطلب به توضیح آن ها می پردازیم:

نوع روانی

متاسفانه صدماتی که به روح و روان انسان وارد می شوند نه تنها تاثیرات عمیقی را ایجاد می کنند بلکه برای درمان و برطرف شدن هم به صرف وقت بسیار زیادی نیاز دارند. زمانی که به یک نفر اعتماد کرده و رازهای زندگی خود را با او در میان می گذارید و او رازدار خوبی برای شما نیست، از لحاظ روانی آسیب می بینید. کسانی که در خانواده سابقه بیماری هایی مانند افسردگی دارند یا اینکه خودشان به چنین مشکلاتی دچار هستند، بیشتر از بقیه افراد آسیب پذیر هستند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

نوع عاطفی

همه ما به محبت کردن و مورد محبت قرار گرفتن توسط دیگران نیاز داریم، زیرا انسان ذاتا عاطفی است. ممکن است به واسطه سبک زندگی، نوع تربیت و الگوبرداری از دیگران این نیاز را سرکوب کنیم. از ابراز احساسات دور شده و با مشکلات روحی فراوان مواجه شویم. این در حالی است که برخی از افراد به دلیل برقراری ارتباط با کسانی که قابل اعتماد نبوده اند، دچار آسیب های عاطفی می شوند. در نتیجه ممکن است برای مدت های طولانی و یا به طور کلی هیچگاه رابطه ای عاطفی برقرار نکنند.

نوع جسمی

درست است که موضوع این مقاله بیشتر جنبه روحی و روانی دارد ولی متاسفانه برخی از افراد از لحاظ جسمی هم آسیب پذیر هستند. در برابر عوامل آسیب رسان به جسم بی دفاع هستند. برای مثال کسانی که با افراد زورگو مواجه می شوند و آن ها برخورد فیزیکی را برای تحقق خواسته های خود انتخاب می کنند یا اینکه توسط افراد سودجو مورد تجاوز جسمی قرار می گیرند، آسیب پذیر هستند.

برای اطلاع از روش های ذهن خوانی بر روی لینک کلیک کنید.

ویژگی های افراد آسیب پذیر

ویژگی افراد آسیب پذیر

همانطور که گفتیم آسیب پذیر بودن مزایایی هم دارد و منجر به ایجاد برخی از ویژگی های مثبت شخصیتی می شود. البته فراموش نکنیم که آسیب پذیری می تواند عواقب خطرناکی را نیز به همراه داشته باشد. همین که بیش از حد به کسی که از راه می رسد اعتماد کنیم، یعنی باید منتظر رخ دادن اتفاقات تلخی باشیم. این موضوع به معنای بدبینی نیست، بلکه انسان باید در کنار خوش بینی و مثبت اندیشی، جوانب احتیاط را هم رعایت کند. افرادی که بیشتر از دیگران آسیب پذیر هستند، ویژگی های مختلفی دارند که در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:

به راحتی به دیگران اعتماد می کنند

متاسفانه یکی از بارزترین ویژگی های افراد آسیب پذیر همین اعتماد راحت و آسان به دیگران است. این افراد در یک چشم به هم زدن به کسانی که آن ها را به خوبی نمی شناسند یا حتی در همان لحظه با آن ها آشنا شده اند، اعتماد می کنند. رازهای زندگی شخصی و کاری خود را به آن ها گفته و در نهایت یک نفر پیدا می شود که رازشان را بازگو کند. اینکه به دیگران اعتماد کنیم چیز بدی نیست، بلکه نسنجیده اعتماد کردن است که ما را به دردسر می اندازد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار شخصیت کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

بیش از حد دچار اضطراب می شوند

کسانی که در ارتباط با دیگران آسیب پذیر هستند و دلیل آن هم اعتماد راحت و بیش از حد است، دچار اضطراب می شوند، اضطرابی که عادی نبوده و شدت می یابد. این افراد به خاطر اینکه رازهای خود را به دیگران توضیح می دهند، مضطرب شده و از اینکه شاید روزی رازشان فاش شود می ترسند. استرس بیش از حد ناشی از آسیب پذیری بر تمام جوانب زندگی تاثیر می گذارد، برای مثال این افراد تمرکزشان را برای انجام سایر کارها از دست می دهند. در نتیجه برای رسیدن به اهدافشان و تحقق خواسته هایی که دارند دچار مشکل می شوند.

به بیماری های روحی و روانی دچار می شوند

کم نیستند تعداد افرادی که به دلیل اعتماد به دیگران و خیانتی که آن ها در حقشان انجام می دهند دچار بیماری های روحی و روانی مانند افسردگی و اختلالات اضطرابی مانند استرس پس از سانحه می شوند. در نتیجه پیامدهای بیشتری مانند از دست دادن موقعیت شغلی و مشکل در برقراری روابط عاطفی برایشان نمایان خواهد شد.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جذابیت کلام و عشق هوشمندانه می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

با ترس هایشان مواجه نمی شوند

خصوصیات افراد آسیب پذیر

بدون شک هر فردی در طول زندگی از انجام کارهای مختلفی می ترسد، برخی از افراد با ترس هایشان مقابله کرده و پیروز می شوند، برخی هم از انجام این کار خودداری می کنند. آسیب پذیری باعث ایجاد ترس در مورد موضوعات مختلف می شود، این افراد به دلیل تجربه های تلخی که دارند از مواجه شدن با مشکلات، کارهای مختلف و هر آنچه که از آن می ترسند، دوری می کنند.

برای اطلاع از ویژگی های شخصیت سالم بر روی لینک کلیک کنید.

به آسانی با دیگران ارتباط برقرار می کنند

یکی از ویژگی های افراد آسیب پذیر که می توان گفت ویژگی مثبتی محسوب می شود، برقراری ارتباط آسان با دیگران است.

کم نیستند تعداد افرادی که به فرد مقابل خود سخت اعتماد می کنند و به همین علت در شکل گیری روابط با مشکل مواجه می شوند. این در حالی است که آسیب پذیری، برقراری ارتباط را آسان می کند. این افراد به راحتی به دیگران اعتماد می کنند تا زمانی که به واسطه رخ دادن مشکلات متعدد، خودشان انتخاب کنند که دست از آسیب پذیر بودن و اعتماد آسان بردارند.

با دیگران همدلی می کنند

هر فردی در طول زندگی در موقعیت هایی قرار می گیرد که به همدلی دیگران با خودش نیاز دارد. کسانی می توانند به خوبی با دیگران همدلی و همدردی کنند که در برقراری ارتباط مشکلی نداشته باشند. بنابراین افرادی که دچار آسیب پذیری هستند بهتر می توانند با دیگران همدلی کنند. به خوبی موقعیت فرد مقابل را درک می کنند، خود را به جای او قرار می دهند و به حرف هایش گوش می دهند. به جای قضاوت و سرزنش به او کمک می کنند تا حال روحی بهتری داشته باشد.

برای اطلاع از مفهوم تفکر انتقادی بر روی لینک کلیک کنید.

نسبت به زندگی خوش بین هستند

آسیب پذیر بودن دلایلی دارد، یکی از علت های آن که جزء ویژگی های افرادی که دچار آسیب پذیری هستند هم محسوب می شود، خوش بینی است. این افراد نسبت به زندگی، دیگران، آینده و هرآنچه که در پیرامونشان وجود دارد خوش بین هستند. دیدگاه بدی نسبت به کسی ندارند، تصور می کنند همانگونه که آن ها با دیگران روراست هستند، بقیه مردم هم چنین رفتاری با آن ها دارند. متاسفانه گاهی اوقات خوش بینی آن ها تبدیل به بیخیالی شده و با عواقب ناخوشایندی مواجه می شوند.

خلاصه مطلب

همه ما دوست داریم در مقابل جوانب مختلف زندگی مقاوم باشیم و کسی از ما سوء استفاده نکند. ولی متاسفانه برخی از افراد دچار آسیب پذیری هستند، موضوعی که درست در مقابل مقاومت و تاب آوری قرار می گیرد. در نتیجه دیگران از اعتماد آن ها سوء استفاده کرده، ممکن است روابطشان مختل شود و اگر نسبت به تقویت مقاومت خود اقدام نکنند، با بیماری های روحی و روانی مواجه شوند. برای یادگیری تکنیک های هوش کلامی، جادوی جذابیت و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up