مطالعه کنید:

طردشدگی

طردشدگی چه علائمی دارد؟

یکی از احساسات ناخوشایندی که ممکن است هر کسی با آن مواجه شود؛ احساس طردشدگی است. این احساس می تواند به واسطه طرد یا رها شدن واقعی شکل بگیرد یا ترس از رهاشدگی. کسانی که همواره از اینکه توسط دیگران طرد شوند می ترسند؛ احساسات ناخوشایندی را تجربه می کنند و علائمی را در رفتار، ابراز احساسات و عملکردشان نمایان می کنند.

بدون شک کسی دوست ندارد توسط عزیزانش، اطرافیان یا دوستانش طرد شود، به همین علت برخی افراد ترس از رهاشدگی را تجربه و تشدید می کنند، تا جایی که به درمان های تخصصی و طولانی مدت نیاز خواهند داشت. از طرفی کم نیستند تعداد کسانی که نسبت به نشانه های رهاشدگی، بی اهمیت بوده و به موقع اقدامات لازم را انجام نمی دهند. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب طردشدگی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

طردشدگی چیست؟

طردشدگی چیست

به نظر شما منظور از طرد یا رهاشدگی چیست؟ رها شدن چه احساسی را در ما ایجاد می کند؟ آیا رها شدن دلایل خاصی دارد؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم زمانی که یک یا چند نفر، شخص دیگری را از خود دور می کنند؛ طردشدگی رخ می دهد. این کار می تواند به واسطه رد کردن احساسات یک فرد، درخواست او، تمایل به همکاری و به طور کلی ارتباط داشتن با دیگران انجام می شود. برای مثال برای کسی که احساسات خود را به فرد مقابل ابراز می کند، ولی او احساساتش را نمی پذیرد و دیگر تمایلی به ادامه معاشرت و حفظ رابطه ندارد؛ رهاشدگی رخ می دهد.

برای اطلاع از مفهوم ایکیگای بر روی لینک کلیک کنید.

این موضوع می تواند بنا به دلایل مختلفی مانند ابراز اشتباه احساسات، انجام کار نامناسب و هنجارشکن و حتی هم رنگ جماعت نبودن اتفاق بیفتد. متاسفانه شکل گیری احساس رهاشدگی باعث به هم ریختن افکار، آرامش و زندگی فرد می شود. برخی افراد هم بدون اینکه طرد شدنی در کار باشد از رهاشدگی می ترسند و زندگی خود را با چالش های جدی مواجه می کنند. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جادوی جذابیت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

انواع طردشدگی

انواع طردشدگی

رهاشدگی برای هر کسی و در هر بازه سنی ممکن است رخ دهد. امکان اینکه یک نفر توسط اشخاص مختلفی در موقعیت های متفاوت طرد شود و به این ترتیب احساسات ناخوشایند رهاشدگی شکل بگیرد، وجود دارد. بر همین اساس موضوع انواع طردشدگی مطرح می شود و از جمله مهم ترین آن ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

رهاشدگی اجتماعی

دانش آموزی را تصور کنید که در کلاس درس توسط تعداد بیشتری از هم کلاسی های خود طرد می شود؛ زیرا باعث برگزاری یک امتحان درسی شده، موجب سرزنش شدن سایرین و غیره شده است. این دانش آموز توسط تعدادی از هم کلاسی های خود از موقعیت اجتماعی خودش طرد شده است. این اتفاق می تواند در مورد موقعیت های شغلی یا هر نوع فعالیت اجتماعی دیگری هم رخ دهد.

برای اطلاع از نحوه درس گرفتن از اشتباهات بر روی لینک کلیک کنید.

رهاشدگی خانوادگی

محبت نکردن به فرزندان، توجه نکردن به خواسته هایشان، شرکت ندادن آن ها در بحث های خانوادگی و غیره همگی جزء مواردی هستند که یک نفر را با طردشدگی خانوادگی مواجه می کنند. بدون شک خانواده می تواند امن ترین محیط برای هر کسی باشد، پس بهتر است از طرد کردن اشتباه اعضای خانواده خودداری کنید. از طرفی برخی افراد، اعضای خانواده خود را به خاطر کارهای اشتباه و هنجارشکنانه طرد می کنند؛ این افراد بهتر است ابتدا راهکارهای اصولی تری را انتخاب کنند و اگر به نتیجه نرسیدند به سراغ رها کردن بروند.

رهاشدگی از رابطه

کم نیستند تعداد کسانی که بنا به دلایل مختلف توسط شریک عاطفی خود طرد می شوند. ابراز بی موقع احساسات، مخفی کردن موضوعاتی مشترک و یا هر علت دیگری می تواند باعث رخ دادن این نوع طردشدگی شود. متاسفانه این موضوع می تواند زمینه ساز دوری افراد از برقراری ارتباط عاطفی شود. دیدی چی شد؟

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

علائم طردشدگی

علائم طردشدگی

مشکلاتی که با نمایان شدن نشانه ها و علائم همراه هستند؛ معمولا زودتر تحت درمان قرار می گیرند. البته این موضوع به میزان آگاهی مردم از نشانه های مشکلات مختلف ربط دارد. برای مثال طردشدگی هم با بروز علائمی همراه است که نباید آن ها را با ناراحتی های گذرا اشتباه بگیرید. به همین علت در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین نشانه های رهاشدگی اشاره می کنیم:

  • مقصر دانستن خود
  • ناراحتی
  • شرمساری
  • خشم و عصبانیت
  • مقابله با منطق و افکار درست
  • بدبینی نسبت به همه اطرافیان
  • دور شدن تدریجی از دیگران
  • ترس از انجام کارهای مختلف یا حرف زدن

متاسفانه رهاشدگی می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی تری مانند افسردگی شود. کسی که می بیند دیگران او را از خود دور می کنند، به تنهایی روی می آورد و در نهایت با مشکلات بیشتری مواجه می شود.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

درمان طردشدگی

همانطور که گفتیم اگر رهاشدگی به موقع تحت درمان قرار نگیرد، پیامدهای منفی آن تمام جوانب زندگی را تحت تاثیر قرار می دهند؛ از روابط اجتماعی، عاطفی و دوستانه گرفته تا از دست دادن انگیزه برای ساختن آینده. به همین علت بهتر است با مهم ترین راه های مقابله با نشانه های طردشدگی و احساسات شکل گرفته ناشی از این مشکل آشنا شوید:

مشکلات خود را بنویسید

برای درمان رهاشدگی باید با خودتان روراست باشید، مخفی کاری و تعارف کردن با خودتان را هم کنار بگذارید. باید تمام آن مواردی که به ذهنتان می رسد و فکر می کنید به خاطر این موضوعات است که دیگران طردتان می کنند را یادداشت کنید. سپس به تک تک این موارد فکر کرده و به خودتان بگویید آیا واقعا این موضوعات باعث ایجاد نگرانی می شوند؟ آیا قرار است به واسطه این موضوعات، دیگران مرا رها کنند؟ به این ترتیب می توانید تعداد بسیار زیادی از دغدغه های ذهنی خود را حذف کنید.

برای اطلاع از راهکارهای خودمراقبتی بر روی لینک کلیک کنید.

ویژگی های مثبت خود را بنویسید

من به خوبی با دیگران همدلی می کنم، من اهل کمک کردن هستم، من کسی را قضاوت نمی کنم، من رفیق روزهای خوشی و نارفیق روزهای سخت نیستم و به این ترتیب هر ویژگی مثبتی که در مورد خودتان به یاد می آورید را یادداشت کنید. از این طریق می توانید صدها دلیل بیان کنید که دیگران به واسطه آن ها شما را از خودشان دور نمی کنند.

در جمع های مختلف حضور پیدا کنید

درمان طردشدگی

به یک محفل دوستانه، خانوادگی، اجتماعی یا کاری دعوت می شوید ولی به دلیل ترس از طردشدگی، آن دعوت را قبول نمی کنید؟ بهتر است از انجام این کار خودداری کرده و در جمع های مختلف حضور پیدا کنید. به این ترتیب بر ترس از رهاشدگی غلبه کرده و خود را مستحق دور ماندن از دیگران نمی دانید. یادداشت کردی؟

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

انتظار توجه بیش از حد نداشته باشید

دیگه هیشکی به من توجه نمی کنه، حتی صمیمی ترین دوستمم دیگه منو نمی خواد! برای درمان طردشدگی باید بیان چنین جملاتی را کنار بگذارید و به این افکار سمی پایان دهید. بدون شک هیچ کسی در تمام لحظات، شرایط معطوف کردن توجه خود به شما را ندارد، پس بهتر است ذهن خود را برای پردازش افکار مزاحم و غیرواقعی آماده نکنید.

هوش هیجانی خود را تقویت کنید

همانطور که گفتیم یکی از دلایل طرد شدن؛ ابراز بی موقع و اشتباه احساسات است.

برای مقابله با احساس ناشی از طردشدگی و یا ترس از رخ دادن این اتفاق باید هوش هیجانی خود را تقویت کنید.

هوش عاطفی یا هیجانی به شما کمک می کند احساسات خود و دیگران را بشناسید و احساسات خود را کنترل کنید.

برای اطلاع از نحوه گوش دادن با ذهن آگاهی بر روی لینک کلیک کنید.

به خودتان توجه کنید

دوست خوب من؛ با خودت مهربون باش. اگر همه ما یاد بگیریم برای ساختن یک زندگی ایده آل به خودمان، افکار و روح سالم خود نیاز داریم؛ بیشتر به خودمان توجه می کنیم. بهتر است اعتماد به نفستان را تقویت کنید و برای خودتان وقت صرف کنید. به این ترتیب مطمئن می شوید که کسی قصد رها کردن شما را ندارد.

خلاصه مطلب

بدون شک همه ما به برقراری و حفظ ارتباط با دیگران نیاز داریم. قطعا تا به حال در موقعیت هایی قرار گرفته ایم که به واسطه تغییر رفتار دیگران، فکر کرده ایم آن ها قصد پایان دادن به رابطه شکل گرفته را دارند. متاسفانه ترس از طردشدگی یا احساسی که پس از رها شدن به سراغمان می آید، بسیار تاثیرگذار و مخرب است. به همین علت بهتر است با ترس از رهاشدگی و حتی عواملی که باعث طرد شدن ما توسط عزیزانمان می شوند، مقابله کنیم.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، نقشه ذهنی در سخنرانی و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up