مطالعه کنید:

روابط اجتماعی

روابط اجتماعی قوی و سالم

خیلی خوب بلده با بقیه ارتباط برقرار کنه، واقعا روابط اجتماعی قوی و سالمی داره، ای کاش همه مردم مثل اون باشن! جملاتی آشنا که در مواجه شدن با فردی که در برقراری روابط با دیگران خوب عمل می کند، بیان می شوند. بدون شک هر کسی که شخصیتی سالم دارد از برقراری روابط با دیگران بیزار نیست. اتفاقا از تنها ماندن، محدود بودن کسانی که با آن ها معاشرت می کند و به طور کلی عدم توانایی برقراری رابطه با دیگران بیزار است. حتما تا به حال این موضوع را شنیده اید که انسان ذاتا اجتماعی است. نمی تواند در تمام طول زندگی خود تنهایی را تحمل کند.

برای پیشرفت در زندگی به همکاری هم نوعان خود نیاز دارد و به طور کلی برای تنها ماندن خلق نشده است. حال که می دانیم ما برای تنها ماندن پا به این دنیا نگذاشته ایم پس چرا برای برقراری ارتباط های سالم و قوی با دیگران، کاری انجام ندهیم؟ با توجه به اهمیت و ضرورت تعامل و معاشرت با دیگران، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف روابط اجتماعی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

روابط اجتماعی چیست؟

روابط اجتماعی چیست

زمانی که در حال صحبت با یک نفر هستید یا اینکه پیامی برای فرد دیگر ارسال می کنید، یعنی با آن ها روابط اجتماعی برقرار کرده اید.

این رابطه به واسطه استفاده از مهارت های ارتباطی برقرار می شود. ممکن است در یک لحظه از چند مهارت به صورت هم زمان استفاده کنید. یا اینکه فقط از یک مورد مانند مهارت نوشتن بهره ببرید. به طور کلی براساس یک مدل دسته بندی؛ مهارت های ارتباطی به دو گروه کلامی و غیر کلامی تقسیم می شوند. هر یک از این دو مورد هم خود شامل چند مهارت متفاوت هستند.

برای مثال ما در برقراری ارتباط های اجتماعی خود با دیگران ممکن است از حرف زدن، نوشتن و تکنیک های زبان بدن استفاده کنیم. امکان دارد به صورت مستقیم و چهره به چهره با مخاطب ارتباط برقرار کنیم و یا غیر مستقیم. بنابراین همه ما همواره در طول زندگی خود در حال ایجاد رابطه های اجتماعی مختلف هستیم چون اغلب اوقات اطلاعاتی را به دیگران منتقل می کنیم.

برای اطلاع از راه های تقویت ذهن بر روی لینک کلیک کنید.

نکته مهمی که در این مورد وجود دارد شکل گیری روابط سالم و مستحکم است. بدون شک روابط ناسالم پیامدهای منفی و مخربی را برای انسان به همراه دارند. از طرفی همه ما به برقراری ارتباط سالم، طولانی و مستحکم نیاز داریم. بنابراین باید اطلاعات خود را در این زمینه ارتقاء دهیم.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

مهم ترین نکات جهت داشتن روابط اجتماعی قوی و سالم

برقراری روابط اجتماعی سالم

شرایطی را تصور کنید که به خاطر برقراری ارتباط با یک نفر زندگی شما به خطر افتاده، اتفاقات منفی برایتان رخ داده و به طور کلی از معاشرت با آن فرد بسبار پشیمان هستید. به نظر شما اگر قرار بر این باشد که ما هر لحظه با پیامدهای منفی روابطی که ایجاد می کنیم مواجه باشیم، آیا معنی زندگی را می فهمیم؟ پیشرفت کرده و رسیدن به موفقیت را تجربه می کنیم؟ بدون شک پاسخ این سوالات منفی است.

به همین علت برای برقراری ارتباط با دیگران باید جوانب احتیاط را رعایت کرده و روابط اجتماعی سالم و محکمی را ایجاد کنیم. همانگونه که رابطه های ناسالم عواقب منفی و تلخی را برای زندگی ما به همراه دارند، معاشرت با افراد بی حاشیه و موفق، به پیشرفت در زندگی به ما کمک می کنند. بنابراین بهتر است با تعدادی از نکاتی که موجب برقراری رابطه های اجتماعی سالم و قوی می شوند، آشنا شوید:

مهارت های ارتباطی را تقویت کنید

همانطور که گفتیم انواع مختلفی از مهارت های ارتباطی وجود دارند. مواردی که هر کدام کارایی مختص به خود را داشته و در برقراری روابط اجتماعی به ما کمک می کنند. در مرحله اول باید با انواع این مهارت ها آشنا شوید. سپس باید به تقویت هر کدام بپردازید. برای مثال یاد بگیرید که چه طور مهارت گوش دادن را تقویت کنید. توجه داشته باشید که گوش دادن با شنیدن تفاوت دارد. شما به هنگام شنیدن تمرکز خود را حفظ نمی کنید. یکسری کلمات را شنیده و حتی ممکن است آن ها را به درستی درک نکنید. ولی زمانی که در حال گوش دادن هستید هم جملات را می شنوید و هم اینکه به آن ها فکر می کنید. مهارت های کلامی و غیر کلامی که فرد مقابل هم زمان با هم به کار گرفته است را درک خواهید کرد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

تمرکز خود را افزایش دهید

برای اینکه بتوانید مفهوم صحبت های دیگران را متوجه شده و یک رابطه محکم تشکیل دهید باید تمرکز خود را تقویت کنید. از این طریق می توانید از سالم یا ناسالم بودن رابطه ای که در حال تشکیل است و یا شکل گرفته مطلع شده و برای جلوگیری از تاثیرگذاری آن در زندگی خود اقداماتی را انجام دهید. از طرفی با کمک افزایش تمرکز می توانید راهکارهایی را برای شکل گیری روابط اجتماعی سالم و قوی پیدا کنید. موقعیت را سنجیده و کار اشتباهی انجام ندهید که فرد مقابل از معاشرت با شما پشیمان شود.

از تکنیک های زبان بدن استفاده کنید

همانطور که گفتیم براساس یکی از مدل های دسته بندی مهارت های ارتباطی، زبان بدن جزء مهارت های غیر کلامی قرار می گیرد. همه ما در طول زندگی خود از برخی تکنیک های زبان بدن استفاده می کنیم ولی شاید همه ما از اهمیت آن ها مطلع نباشیم. برای مثال همینکه هنگام برخورد با دیگران لبخند می زنیم یا برای دست دادن پیش قدم می شویم یعنی در حال استفاده از تکنیک های زبان بدن هستیم. برای شکل گیری روابط اجتماعی سالم و قوی بهتر است با تعداد بیشتری از این تکنیک ها آشنا شده و موقعیت های استفاده از آن ها را یاد بگیرید.

اعتماد به نفس کاذب نداشته باشید

کسی که به داشتن اعتماد به نفس تظاهر می کند از مزایای این ویژگی شخصیتی مثبت بهرمند نخواهد شد. اعتماد به نفس یعنی اطمینان داشتن نسبت به توانایی ها و استعدادهای فردی. حال نوع کاذب آن به معنای تظاهر کردن به داشتن این ویژگی شخصیتی مثبت است. کسانی که اعتماد به نفس کاذب دارند به علت اینکه رفتارهای مصنوعی برای برتر نشان دادن خود نسبت به دیگران دارند، بر ذهن کسی نفوذ نمی کنند. به همین علت روابط اجتماعی سالم و قوی میان این افراد با دیگران برقرار نمی شوند. بنابراین شما هم باید از تظاهر به داشتن اعتماد به نفس خودداری کنید. در عین حال باید از راهکارهایی اصولی برای تقویت اعتماد به نفس واقعی و سازنده استفاده کنید.

برای اطلاع از نقش اهرم های موفقیت در زندگی بر روی لینک کلیک کنید.

ساده صحبت کنید

نحوه برقراری روابط اجتماعی قوی

برخی افراد تصور می کنند اگر در برخورد با دیگران از کلمات سخت استفاده کنند و به اطلاح حرف های خود را بپیچانند، جذاب به نظر می رسند. در نتیجه فرد مقابل به برقراری ارتباط با آن مشتاق شده و یک رابطه محکم شکل می گیرد. در حالی که این تصور اشتباه است و تقریبا همه مردم جذب صحبت های کسی می شوند که از کلمات ساده استفاده می کند. کسی که ساده صحبت کرده و منظور خود را به راحتی به فرد مقابل منتقل می کند. بنابراین شما هم برای شکل گیری روابط اجتماعی سالم و قوی باید به این نکته توجه کنید و برای حرف زدن به خودتان سخت نگیرید.

صمیمیت ایجاد کنید

شما با کسانی بهتر ارتباط برقرار می کنید که راحت صمیمی می شوند یا کسانی که افتخار صحبت کردن با کسی را نصیب او نمی کنند؟ بدون شک کسانی در همان نگاه اول به دل ما می نشینند و بر ذهنمان نفوذ می کنند که به فکر ایجاد صمیمیت هستند.

بهتر است برای شکل گیری روابط اجتماعی قوی و سالم به فکر استفاده از راهکارهایی برای ایجاد صمیمیت باشید.

برای مثال می توانید فرد مقابل را با اسم او مورد خطاب قرار دهید. یا اینکه در مورد موضوعاتی که مرتبط با خودتان است صحبت هایی را به میان آورید.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، ارتباط موثر و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

به دیگران کمک کنید

بدون شک هر کسی در طول زندگی خود در موقعیت هایی قرار می گیرد که به کمک، همکاری و یا مشورت با دیگران نیاز دارد. متاسفانه زمانی که از یک نفر درخواست کمک برای انجام یک کار منطقی را دارید ولی او برخلاف موقعیت مناسبی که دارد درخواست را قبول نمی کند، تصویر منفی در ذهن شما ایجاد خواهد شد. به همین علت نمی توانید از آن روز به بعد رابطه خوب و صمیمی با او داشته باشید. بنابراین برای شکل گیری روابط اجتماعی سالم و قوی نباید درخواست کمک یا همکار منطقی دیگران را رد کنید. اگر شرایط کمک کردن را دارید و درخواست فرد مقابل جنبه سوء استفاده ندارد، بهتر است به او کمک کنید.

برای اطلاع از دلایل به تعویق انداختن کارها بر روی لینک کلیک کنید.

با افراد موفق در ارتباط باشید

کسی که در زندگی موفقیت های مهمی را کسب می کند، روابط اجتماعی خوبی دارد و برای معاشرت با دیگران مشتاق است، به بهبود برقراری رابطه های شما نیز کمک می کند. از این افراد یاد می گیرید چه طور با دیگران برخورد کنید که برایشان جذاب به نظر برسید. از چه طریقی با دیگران معاشرت کنید تا رابطه های محکمی شکل بگیرند. به طور کلی ارتباط با افراد موفق مزایای بسیار زیادی برای شما به همراه دارد. موجب تغییر زاویه ديدتان نسبت زندگی شده و به پیشرفت شما کمک می کند.

بی وقفه صحبت نکنید

در برخورد با دیگران بی وقفه صحبت نکنید. فرصت حرف زدن را نیز به فرد مقابل خود بدهید. برای دیگران شنونده خوبی باشید و به موقع با آن ها همدلی کنید. بدون شک کسی تمایل به شنیدن صحبت های بی وقفه دیگران ندارد. روابط اجتماعی در صورتی محکم باقی می مانند که طرفین آن از معاشرت با یکدیگر لذت ببرند، نه اینکه فقط فرد مقابل خود را تحمل کنند.

استرس خود را کنترل کرده و کاهش دهید

متاسفانه استرس زیاد یکی از مشکلات زندگی همه مردم محسوب می شود. اضطراب به میزان کم اصلا مضر نیست و یک نیروی محرک محسوب می شود. موجب افزایش انگیزه شده و اراده ما را برای انجام کارهایمان تقویت می کند. این در حالی است که شدت یافتن استرس حتی برای حرف زدن با دیگران و برقراری روابط اجتماعی مشکل ایجاد می کند. به همین علت باید با استفاده از روش های اصولی مانند یوگا و مدیتیشن، میزان استرس خود را کاهش داده و کنترل کنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی نقشه ذهنی در سخنرانی بر روی لینک کلیک کنید.

فواید داشتن روابط اجتماعی سالم

فواید داشتن روابط اجتماعی سالم

همانطور که گفتیم همه ما برای پیشرفت در زندگی و رسیدن به موفقیت به حضور دیگران نیاز داریم. کسانی که زندگی سالم و موفقی دارند و به همین علت روابط اجتماعی که با آن ها برقرار می کنیم، سالم و محکم خواهند بود. بدون شک تعامل با کسانی که مثبت اندیشی و خوش بینی جزء ویژگی های شخصیتی آن هاست و برای رسیدن به خواسته های خود تلاش می کنند بسیار شیرین بوده و بر زندگی ما نیز تاثیر دارد. بنابراین همه ما باید به فکر برقراری ارتباط های اجتماعی سالم و قوی باشیم. به همین علت بهتر است با تعدادی از فواید شکل گیری این روابط آشنا شویم:

  • دوری از تنهایی و پیامدهای منفی آن
  • فراهم شدن امکان مشورت و کسب راهنمایی
  • الگوبرداری از دیگران و تقویت خلاقیت
  • مورد حمایت قرار گرفتن
  • گسترش روابط سالم
  • یادگیری مهارت های جدید از دیگران
  • پیشرفت در زندگی و رسیدن به موفقیت

دستیابی به این موارد برای هر کسی مهم و جذاب است. چه کسی از رسیدن به موفقیت در زندگی ناراحت می شود؟ یا اینکه دوست دارد در تمام ساعت های عمر خود تنها بماند. به همین علت به کارگیری تکنیک هایی که موجب شکل گیری رابطه های سالم و سازنده می شوند، بسیار مهم است.

برای اطلاع از ویژگی های کارآفرینان موفق بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

برای شکل گیری روابط اجتماعی سالم و قوی راهکارها و تکنیک های مختلفی وجود دارند. در مرحله اول باید از این تکنیک ها که به تعدادی از آن ها در همین مقاله اشاره شده، مطلع شوید. در مرحله دوم هم باید برای به تسلط رسیدن در به کارگیری آن ها وقت صرف کنید. بدون شک رابطه های سالمی که با دیگران تشکیل می شوند تاثیر مهمی بر زندگی ما دارند.

برای یادگیری تکنیک های ارتباط موثر، هوش کلامی و جادوی جذابیت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up