مطالعه کنید:

مشورت کردن

اهمیت مشورت کردن در تصمیم گیری

شما برای مشورت کردن با دیگران چه معیارهایی را در نظر می گیرید؟ به بیان دیگر با چه کسانی مشورت می کنید؟ بدون شک هر کسی در همه موضوعاتی که با آن ها مواجه می شود تجربه و تخصص ندارد. به همین علت برای کسب موفقیت باید از دیگران درخواست راهنمایی کند. برخی از افراد تصور می کنند اگر از کسی در مورد انجام کارهایشان سوال بپرسند، غرورشان خدشه دار می شود. یا اینکه دیگران در مورد آن ها قضاوت های نابجا می کنند و موفقیت هایشان را زیر سوال می برند. در حالی که نظرخواهی از افراد مناسب هیچ کدام یک از این پیامدها را به همراه ندارد.

برای اینکه بتوانید کارهای خود را به درستی انجام داده و بهترین نتیجه را کسب کنید باید معیارهایی را در مورد کسی که قصد نظرخواهی از آن دارید را مورد بررسی قرار دهید. با توجه به اهمیت و نقش نظرخواهی از دیگران در راستای رسیدن به موفقیت، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف مشورت کردن بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

مشورت چیست؟

مشورت چیست

بدون شک همه ما تا به حال چندین بار در زندگی خود با دیگران مشورت کرده ایم. گاهی از فواید انجام این کار بهرمند شده و تصمیم درستی را گرفته ایم و گاهی نیز نتیجه مناسب حاصل نشده است. آیا تا به حال از خودتان پرسیده اید که معنی مشورت چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم مشورت به معنای نظرخواهی از دیگران است. استفاده از فکر و تجربه های دیگران را می توان مشورت نامید. بهرمندی از دیدگاه، ایده ها، نظرات، راهنمایی ها و توصیه های دیگران نیز همین مفهوم را می رساند.

به طور کلی زمانی که با یک یا چند نفر در مورد یک موضوع خاص صحبت می کنید، نظرشان را پیرامون آن موضوع می پرسید، تمایل دارید از تجربه های آن ها استفاده کرده و در نهایت یک تصمیم درست بگیرید در حال مشورت کردن هستید.

برای اطلاع از اصول تمرین هدفمند بر روی لینک کلیک کنید.

نکته مهمی که در این مورد وجود دارد؛ صلاحیت فردی است که قصد نظرخواهی از آن را دارید. بدون شک شما نباید با هر کسی در مورد موضوعات مهم زندگی خود صحبت کرده و درخواست راهنمایی داشته باشید. عدم توجه به این مورد می تواند باعث کسب اطلاعات اشتباه و در نتیجه تصمیم گیری نامناسب شود. به همین علت ابتدا باید معیارهایی را مورد بررسی قرار دهید و چنانچه شرایط فرد مناسب بود از او نظرخواهی کنید. با توجه به فواید و اهمیتی که نظرخواهی برای زندگی ما و رسیدن به موفقیت دارد، بهتر است اطلاعات خود را در این زمینه ارتقاء دهید.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، موفقیت کلامی و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

اهمیت مشورت کردن در تصمیم گیری

اهمیت مشورت کردن

حتما تا به حال در موقعیت هایی قرار گرفته اید که به نظرخواهی از دیگران احتیاج داشته اید. هر جور که حساب می کردید، نمی توانستید به تنهایی در مورد یک موضوع مهم تصمیم بگیرید. به همین علت ترجیح دادید به یک فرد معتمد درخواست راهنمایی و مشورت بدهید. بدون شک ما برای انجام هر کاری تخصص کافی و یا تجربه نداریم، در نتیجه نمی توانیم بهترین تصمیمات را به تنهایی بگیریم. یکی از مواردی که در این زمینه به ما کمک می کند مشورت کردن است. با نظرخواهی از دیگران می توانیم از تجربیات، تخصص و دیدگاه آن ها مطلع شویم. گاهی اوقات آن چیزی که ما در مورد یک موضوع خاص می بینیم با چیزی که واقعا وجود دارد متفاوت است. به همین علت در تصمیم گیری ها دچار اشتباه و خطا می شویم.

این در حالی است که اگر با یک فرد معتمد که صلاحیت مشورت کردن دارد صحبت کنیم به راهکارهای بهتری رسیده و تصمیمات درستی می گیریم. توجه داشته باشید هر کسی صلاحیت نظرخواهی در مورد موضوعات مختلف را ندارد. برای مثال اگر با یک نفر در مورد خرید خودرو سواری صحبت می کنید و به نتایج خوبی هم می رسید، دلیل بر آن نیست که همان فرد در خرید لوازم خانگی هم تخصص داشته باشد. بنابراین برای انتخاب کسی که قصد نظرخواهی از آن را دارید بهتر است معیارهای بیشتر و مهم تری را مورد بررسی قرار دهید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار شخصیت کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

نشانه های افراد نامناسب جهت مشورت کردن

نشانه های افراد نامناسب جهت مشورت کردن

همانطور که گفتیم همه افراد صلاحیت این را ندارند که از آن ها نظرخواهی کنیم. ممکن است در زمینه موردنظر ما تجربه و تخصصی نداشته باشند یا اینکه بدون تفکر و بررسی اعلام نظر کنند.

برای مشورت کردن باید افرادی را انتخاب کنید که به شما در تصمیم گیری کمک کنند نه اینکه سردرگمی ایجاد کرده و موجب تصمیم گیری اشتباه شوند.

به همین علت باید با نشانه های افراد نامناسب جهت نظرخواهی آشنا شوید. در ادامه مطلب به چند مورد از این نشانه ها اشاره می کنیم:

به حرف های شما توجه نکرده و فقط صحبت می کنند

کسی می تواند شما را در انجام یک تصمیم گیری راهنمایی و حمایت کند که ابتدا از نظرتان مطلع شود. بداند که چه دیدگاهی نسبت به آن موضوع دارید و اصلا قصد دارید از انجام آن کار به چه چیزی برسید. متاسفانه برخی از افراد هنگام مشورت کردن فقط حرف می زنند، نه به صحبت های شما گوش می دهند و نه به جوانب موضوع مورد نظر فکر می کنند. در نتیجه به جای راهنمایی و پیدا کردن راهکارهای درست، شما را سردرگم می کنند.

در زمینه مورد نظر تجربه ندارد

همانطور که گفتیم مشورت یعنی استفاده کردن از فکر و تجربه دیگران. همچنین بیان کردیم باید از کسی نظرخواهی کنید که در زمینه مورد نظر شما تجربه دارد. حال این تجربه می تواند شکست باشد یا موفقیت. از شکست های او می توانید درس بگیرید و از آزمون و خطا بی نیاز باشید. همچنین از راهکارهایی که برای رسیدن به موفقیت استفاده کرده بود، ایده بگیرید. بنابراین نباید برای مشورت کردن به سراغ کسی بروید که در حوزه مورد نظر شما تجربه ای ندارد. به این ترتیب از اتلاف وقت خود جلوگیری کرده و تصمیم اشتباهی را نمی گیرید.

برای اطلاع از انواع خشم بر روی لینک کلیک کنید.

هیجانی عمل می کنند

متاسفانه برخی از افراد توانایی کنترل هیجانات خود را ندارند. در مواجه شدن با یک موضوع جدید به شدت هیجانی برخورد کرده و عملکرد ذهنشان کاهش می یابد. احساسات بر آن ها غلبه کرده و شما را تشویق به استفاده از یک راهکار اشتباه می کنند. کسانی که هوش هیجانی پایینی دارند، کارهایی را انجام می دهند که در موردشان به خوبی فکر نکرده و متاسفانه با پشیمانی همراه هستند. این افراد مناسب نظرخواهی نیستند، زیرا هم شما را با مشکل مواجه می کنند و هم اینکه خودشان دچار عذاب وجدان می شوند.

به فکر بال و پر دادن به موضوع هستند

ویژگی های افراد نامناسب برای مشورت کردن

کم نیستند تعداد افرادی که اصل مطلب را به امان خدا رها کرده و تمام تمرکز خود را به گسترش دادن حاشیه های یک موضوع اختصاص می دهند. این افراد آنقدر به جوانب و نکات فرعی توجه می کنند و در مورد آن ها به شما توضیح می دهند تا اینکه شما نیز نسبت اصل موضوع بی توجه می شوید. آیا در این شرایط می توانید تصمیمات درستی بگیرید؟ بدون شک پاسخ این سوال منفی است. بنابراین چنین افرادی را برای مشورت کردن و نظرخواهی انتخاب نکنید.

اشتراکی میان نظرات او و شما وجود ندارد

برای اینکه بتوانید از طریق نظرخواهی از دیگران به یک نتیجه درست رسیده و سپس تصمیم گیری کنید باید بین دیدگاه های شما و فرد مورد نظر یک اشتراک وجود داشته باشد. اگر طرز تفکر فرد مقابل نسبت به شما زمین و آسمان است هیچگاه به یک راهکار مناسب در زمینه مورد نظر نمی رسید. به همین علت سعی کنید برای مشورت کردن کسی را انتخاب کنید که علاوه بر زاویه دید متفاوت نسبت به یک موضوع، دیدگاه های مشترکی نیز با شما داشته باشد.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

افرادی که بدبین و منفی گرا هستند

شما برای تصمیم گیری درست، انجام دادن یک کار و رسیدن به موفقیت به افزایش انگیزه نیاز دارید. مشورت کردن با افرادی که دچار بدبینی هستند و میانه خوبی با مثبت اندیشی ندارند، برای شما بی فایده است. نه تنها فایده ای ندارد بلکه شما را نیز از انجام کار مورد نظر منصرف می کند. در حالی که نظرخواهی از افرادی که خوش بینی جزئی از ویژگی های شخصیتی آن هاست، موجب تقویت ذهن و پیدا کردن راهکارهای اصولی می شود.

برای اطلاع از علل بروز حواس پرتی بر روی لینک کلیک کنید.

کسانی که به فکر تخریب دیدگاه و شخصیت شما هستند

فردی که یک مشورت کننده مناسب برای شما محسوب می شود هیچگاه دیدگاه هایی که مطرح می کنید را مسخره نمی کند. به فکر تخریب شخصیت و نظرات شما نیست. حتی اگر دیدگاه اشتباهی نسبت به موضوع مورد نظر داشته باشید به فکر پوچ کردن عقاید شما نخواهد بود. بنابراین کسانی که چنین کارهای مخربی را انجام می دهند برای مشورت کردن و تصمیم گیری مناسب نیستند. بهتر است قبل از مطرح کردن موضوع مورد نظر خود برای مشورت و کسب راهنمایی، معیارهای مطرح شده در همین مقاله را در مورد فرد مقابل بررسی کنید.

خلاصه مطلب

کسب راهنمایی و مشورت کردن با افراد مناسب به پیشرفت ما در زندگی و کسب موفقیت کمک می کند. کسانی که در زمینه مورد نظر ما تجربه و یا تخصص دارند و در عین حال از ویژگی های مثبتی نیز برخوردار هستند، گزینه مناسبی برای کسب راهنمایی محسوب می شوند. در این مورد بهتر است از افراد منفی گرا، کسانی که اعتماد به نفس کاذب و غرور بیجا دارند، دوری کنید.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، جذابیت کلام و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up