مطالعه کنید:

7 مورد از مهمترین روش های مدیریت احساسات

مهمترین روش های مدیریت احساسات

البته هیچ کس نمی خواهد تحت تأثیر احساسات خود قرار گیرد اما می خواهد از آن استفاده کند. لذت ببرد و در عین حال بر آن تسلط کافی داشته باشد. ناتوانی در مدیریت احساسات ریشه در برخی از اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب اجتماعی و غیره دارد، در حالی که این اختلالات می توانند در انتهای طیف قرار گیرند. مهم نیست چقدر از نظر روانی سالم هستیم. بسیاری از ما می‌توانیم از یادگیری نحوه مدیریت احساسات در زندگی روزمره خود سود ببریم.

توانایی تجربه و بیان احساسات مهمتر از آن چیزی است که فکر می کنید. به عنوان یک واکنش ایجاد شده به یک موقعیت خاص، احساسات نقش مهمی در واکنش های شما دارند. وقتی با آنها هماهنگ باشید، به دانش مهمی دسترسی خواهید داشت که به شما کمک می کند و عبارتند از:

• تصمیم گیری
• موفقیت رابطه
• تعاملات روزمره
• خودمراقبتی

در حالی که احساسات می توانند نقش مفیدی در زندگی روزمره شما داشته باشند اما زمانی که کنترلی بر روی انها نداشته باشید، می توانند بر سلامت عاطفی و روابط بین فردی شما تأثیر بگذارند. در ادامه به بررسی 7 روش تاثیرگذار برای مدیریت احساسات خواهیم پرداخت، برای آشنایی بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

روش های مدیریت احساسات

چگونه احساسات خود را مدیریت می کنید

تا به حال شنیده اید که کارشناسان می گویند می توانید احساسات خود را کنترل کنید. وقتی می گویند خیلی راحت به نظر می رسد اما تلاش برای کنترل آنها چیز دیگری است. متخصصان اضطرابی را که در موقعیت های اجتماعی به دست می آورید احساس نمی کنند. وقتی به شما خیانت شده است، عصبانیت شما را احساس نمی کنند.

شما حتی نمی توانید هیجان و شادی را که به نظر می رسد کنترل کنید. احساسات، چه خوب و چه بد، می توانند از کنترل خارج شوند و گاهی اوقات نامناسب شوند. ما حتی ممکن است احساس کنیم که زندگی روزمره ما را در اختیار گرفته اند، ما را از شرکت در فعالیت های روزمره و عادی باز می دارند.

در این مواقع احساس خجالت می‌کنیم و حتی می‌توانیم اجازه دهیم خودگویی منفی وارد ذهنمان شود. احساس می کنیم هر کاری که می کنیم نمی توانیم مدیریت احساسات خود را در دست بگیریم. در زیر به 7 روش موثر برای مدیریت احساسات می پردازیم.

برای آشنایی با خودکنترلی بر روی لینک کلیک کنید.

1- انتخاب سمت

شامل برداشتن قدم هایی است که در یک موقعیتی قرار بگیرید که براساس آنچه برایتان اتفاق خواهد افتاد بدانید چه احساساتی را تجربه خواهید کرد یا خیر. به عنوان مثال، زمانی که می دانید هنگام خرید در یک مرکز خرید شلوغ همیشه گیج و مضطرب می شوید. زمانی خرید کنید که شلوغی کمتری باشد. شما می توانید تمام زمان مورد نیاز خود را برای انتخاب یک خرید خوب اختصاص دهید. به همین ترتیب، اگر می دانید که گوش دادن به موسیقی قبل از تمرین، روحیه شما را خوب می کند و به شما انرژی می دهد. پس قبل از ورزش به موسیقی گوش دهید. با انتخاب موقعیت مناسب و آماده سازی خود، احساسات خود را کنترل کنید.

2- اصلاح وضعیت

این در شرایطی رخ می دهد که می تواند یک موقعیت بالقوه استرس زا باشد و شما آن را بر عهده می گیرید که محیط فیزیکی خارجی را تغییر دهید. به عنوان مثال، زمانی که می دانید از اینکه از کسی برای شام دعوت کنید، عصبی می شوید. به جای اینکه خودتان سعی کنید غذا را بپزید و از روی عصبی بودن به خطر بیفتید، آن را بپزید. به جای نگرانی در مورد اینکه او چگونه از شب لذت خواهد برد، با شمع، آتش گرم و موسیقی ملایم فضایی آرام ایجاد کنید. به این ترتیب محیطی دلپذیر را تضمین می کنید و از هر گونه عصبی بودن دوری می کنید. باز هم شما مدیریت احساسات خود را دارید.

برای آشنایی با بدبینی بر روی لینک کلیک کنید.

3- کنترل خشم خود

کنترل خشم راهی برای مدیریت احساسات

هرکسی محرک هایی دارد که می تواند موجب عصبانیت شود. نحوه واکنش ما به خشم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. فردی نباشید که اجازه می دهد خشم تمام روز را تحت الشعاع قرار دهد. از استراتژی هایی استفاده کنید که می توانند به شما کمک کنند خشم خود را به سرعت کنترل کنید. تکنیک های کنترل اعصاب را یاد بگیرید که در هر شرایطی می توانید از آنها استفاده کنید. این روش به شما کمک می کند زمانی که برای اولین بار عصبانی می شوید خشم خود را کنترل کنید.

زمانی که احساس ناامیدی یا عصبانیت می کنید. تمرین تنفس عمیق یا مدیتیشن را شروع کنید. راه دیگر کنترل خشم، آموزش مجدد مغز است. در آغاز، از افکاری که منجر به خشم می شود، به اظهارات مثبت تری روی آورید. جایگزینی این افکار با افکار مثبت می تواند به کنترل خشم شما کمک کند.

همچنین می توانید به خودتان زمان بدهید، تاخیر در پاسخ به یک محرک یکی از بهترین راه ها برای کنترل خشم است. این روش به شما این قابلیت را می دهد تا آرام شوید و از انجام واکنش های خطرناک جلوگیری کنید.

برای آشنایی با مهارت های ارتباطی بر روی لینک کلیک کنید.

4- ترس خود را کنترل کرده و بر آن غلبه کنید

وقتی می ترسید، از طرف چیزی یا کسی احساس خطر می کنید. کنترل ترس و اضطراب می تواند دشوار باشد اما می توان آن را انجام داد.

مواجهه با ترس ها یکی از بهترین راه ها برای مدیریت احساسات است.

گاهی اوقات پیش‌بینی یک رویداد ترسناک‌تر از رویداد واقعی است. تمرینات تنفسی گزینه دیگری است. اگر شروع به احساس اضطراب کردید، یک نفس عمیق بکشید. وقتی می ترسیم، اغلب غیرمنطقی فکر می کنیم. درک ترس های خود و اینکه چه چیزی درست است و چه چیزی نیست می تواند به شما در کنترل احساسات کمک کند.

5- احساسات و انرژی خود را کنترل کنید

عجیب به نظر می رسد که به شما می گویند برانگیختگی خود را کنترل کنید. این کمی اشتباه است که می گوییم: «اینقدر خوشحال نباش». با این حال، گاهی اوقات برانگیختگی بیش از حد شما می تواند به یک مشکل و ناامیدی تبدیل شود. اختلال بیش از حد هیجان با اضطراب همراه است و می تواند ماهیت منفی یا مثبت داشته باشد. کنترل احساسات به معنای کنترل ذهنتان است، یعنی واقع بین باشید و زیاده روی نکنید. ذهن خود را طوری آموزش دهید که روی کمتر تمرکز کند، نه بیشتر. همچنین مهم است که اجازه دهید هیجان شما آزادانه جریان یابد. خروجی هایی مانند ورزش، نوشتن یا فعالیت های خلاقانه می توانند به شما این امکان را بدهند که احساسات را از مغز خود به شکل فیزیکی هدایت کنید.

برای آشنایی با مهارت تمرکز بر روی لینک کلیک کنید.

6- نفس عمیق بکشید

نفس عمیق کشیدن راهی برای مدیریت احساسات

در مورد قدرت تنفس عمیق چیزهای زیادی برای گفتن وجود دارد. چه به طرز مضحکی خوشحال باشید یا خیلی عصبانی باشید که نمی توانید صحبت کنید. کاهش سرعت و توجه به نفس باعث از بین رفتن احساسات نمی شود و به یاد داشته باشید که این موضوع نیست. با این حال، تمرینات تنفس عمیق می تواند به شما کمک کند تا خود را تثبیت کنید. یک قدم به عقب بردارید تا از اولین جرقه احساسات و هر واکنش شدیدی که می خواهید جلوگیری کنید. دفعه بعد که احساس کردید احساسات شما کنترل می شوند:

• آهسته نفس بکشید. نفس های عمیق از دیافراگم می آید نه از قفسه سینه. تصور تنفس عمیق از شکم می تواند مفید باشد.
• نفس خود را با سه شمارش نگه دارید، سپس به آرامی بیرون دهید.
• برخی از افراد با تکرار جملاتی مانند «من آرامم»، احساسات خود را کنترل می کنند.

برای آشنایی با قانون جذب بر روی لینک کلیک کنید.

7- حسادت را کنترل و ذهنیت منطقی خود را حفظ کنید

این کاملاً طبیعی است که آنچه دیگران دارند را بخواهید یا حسادت کنید. وقتی آن حسادت باعث می شود که ما رفتار نامناسب یا حتی خطرناکی داشته باشیم، وقت آن است که تغییراتی ایجاد کنیم. حسادت می تواند در روابط ظاهر شود یا یک مبارزه فردی باشد. حسادت اغلب محصول ناامنی است، بهترین راه حل برای کنترل حسادت این است که با مسائل درونی خود روبرو شوید.

فعالیت های ایجاد عزت نفس می تواند به شما در غلبه بر حسادت کمک کند. شما دیگر نیازی به خواستن آنچه دیگران دارند احساس نمی کنید زیرا از خودتان راضی هستید. راه دیگر کنترل حسادت، اعتراف با صدای بلند است. صحبت در مورد دلیل حسادت شما اغلب می تواند به این منطق منجر شود که دلیلی برای آن وجود ندارد.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up