مطالعه کنید:

مهارت گفتاری‌

مهارت گفتاری‌ چیست؟

مهارت گفتاری‌ مانند هر هنر دیگری ترکیبی از ظرافت و اجرای خلاقانه است. هنری که به ما در ایجاد روابط شخصی و حرفه ای سالم کمک می کند. وقتی صحبت از مکالمه می شود، همه ما شخص یا افرادی را به یاد می آوریم که می دانند چگونه آن را به خوبی انجام دهند. آنها به راحتی می توانند با هر کسی و در مورد هر موضوعی صحبت کنند. درست است که این افراد ذاتاً در صحبت کردن مهارت دارند اما خوشبختانه می توان در بیان شفاهی رشد و تسلط یافت. مقاله زیر به نکات موثری می پردازد که می توانند مهارت های گفتاری ما را به طرز چشمگیری بهبود بخشند.

ایده گفتگو یک تجربه سرگرم کننده خواهد بود. مکالمه یک تعامل شخصی بین دو یا چند نفر در مورد موضوعات مورد علاقه است اما برای بسیاری از افراد، گفتگو باعث اضطراب می شود. آنها می ترسند چیزی برای گفتن یا توانایی ادامه گفتگو را نداشته باشند. مهارت گفتاری یک هنر است، هنری که در ظاهر بسیاری از ما دلتنگ آن هستیم. در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که چگونه این «هنر رو به افول» را یاد بگیرید و با دیگران گفتگوهای مفید و لذت بخشی داشته باشید.

مهارت گفتاری‌ چیست؟

مهارت گفتاری‌ چیست؟

یک مکالمه اغلب به صورت غیر رسمی با شخص دیگری است. بنابراین، با این تعریف ساده، چرا صحبت کردن سخت به نظر می رسد؟ مسلماً تقصیر اجداد ما نیست. برخی از مفسران علت این مشکل را رشد رسانه‌های اجتماعی می‌دانند که بر «پیام‌ رسانی» تأکید دارد و تمرکز «خودمحور» آن را دشوار می‌کند اما کار تمام نشده است. نه تنها می توان مهارت های صحبت کردن را آموخت و بهبود بخشید، بلکه به طرز شگفت آوری آسان است، به خصوص اگر قوانین ساده زیر را دنبال کنید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، آداب معاشرت و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

روش های بهبود و تقویت مهارت گفتاری

1. مکالمه مانند یک خیابان دو طرفه است

مهم ترین اصل در مهارت گفتاری، این است که موضوع فقط به شما مربوط نمی شود، بلکه در مورد دو نفر است که با یکدیگر صحبت می کنند.

اگر هر یک از قسمت ها مونولوگ باشد، دیالوگی وجود ندارد. سعی کنید در هر مکالمه بین گوش دادن و صحبت کردن تعادل برقرار کنید. اینجاست که رسانه های اجتماعی (که بر ارائه پیام تمرکز دارند) تاثیر منفی بر نحوه صحبت ما می گذارند. ما عادت کرده ایم که نظرات خود را یک طرفه بیان کنیم و اگر کسی نظر داد واکنش نشان دهیم. ممکن است شروع کننده مکالمه به نظر برسد اما زمانی که با شخصی رو در رو صحبت می کنید، مودبانه نیست که مکالمه را با بیان یک طرف نظر خود شروع کنید.

در عوض، سعی کنید برای ایجاد زمینه مشترک برای مهارت گفتاری، سوالی بپرسید. به عنوان مثال: “شغل شما چیست؟” یا حتی “آیا هوا خوب نیست؟” به این ترتیب نشان می دهید که قصد دارید گفتگوی دو طرفه داشته باشید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

2. با یکدیگر صمیمی و مودب باشید

لبخند و مهربانی به شما این امکان را می دهد که مهارت گفتاری را با موفقیت انجام دهید. همه ما ترجیح می دهیم با کسی که مهربان و دوست داشتنی است چت کنیم اما چگونه می توان به این هدف رسید؟

برقراری تفاهم

برقراری تفاهم روشی برای بهبود مهارت گفتاری‌

شما می توانید با ایجاد زمینه های مشترک و به سادگی لبخند زدن و استفاده از زبان بدن جذاب و مثبت، تفاهم ایجاد کنید.

مهربان بودن

از کسی بد حرف نزنید. به هر حال، شاید فردی که به او تهمت می زنید، همان شخصی باشد که در مقابل بهترین دوست شما قرار دارد. حتی اگر این کار را نکنید، شاید آن شخص علاقه ای به غیبت نداشته باشد.

برای اطلاع از مفهوم مهارت های خودتوسعه ای بر روی لینک کلیک کنید.

صحبت نکردن در مورد موضوعات بحث برانگیز

بعد از اینکه مردم را بهتر بشناسید، صحبت در مورد سیاست اشکالی ندارد اما وقتی برای اولین بار با مردم ملاقات می کنید، به حوزه های مشترک پایبند باشید. به همین دلیل، بسیاری از مردم برای ایجاد زمینه های مشترک، انتخاب می کنند که در مورد آب و هوا در چت ها صحبت کنند.

اهمیت “حرف زدن”

به طور کلی، “اهمیت حرف زدن” شامل صحبت کوتاه در مورد مسائل جزئی یا غیر بحث برانگیز مانند آب و هوا، اخبار فوری، یا کار و زندگی مردم است. برخی افراد وانمود می‌کنند که از چت متنفرند زیرا این چت بسیار پیش پا افتاده است؛ اما نکته مهم در مورد چت این است که به شما امکان می‌دهد قبل از مکالمه، زمینه‌های مشترکی را ایجاد کنید، بدون اینکه بیشتر از چیزی که معمولاً می‌خواهید فاش کنید. این مزیت شاید به ویژه برای افراد درونگرا مهم باشد.

برای اطلاع از راه های درمان حسادت در رابطه بر روی لینک کلیک کنید.

مهم نیست چت کردن با کسی چقدر خسته کننده است، بهتر است «نه» نگویید! مکالمه تان را محترمانه به پایان برسانید، مثلاً «الان باید بروم و فلانی را قبل از رفتن فلانی بردارم». من واقعا خوشحال شدم که با شما صحبت کردم.» یا «لطفا مرا ببخشید.» به فلانی قول دادم که به او کمک کنم و حالا باید بروم.

3. به گفته های طرف مقابل واکنش نشان دهید

واکنش نشان دادن به گفته های طرف مقابل در مهارت گفتاری‌

برای اینکه صادقانه به سخنان طرف مقابل پاسخ دهید، باید شنونده خوبی باشید.

وقتی نوبت شما می شود نمی توانید ساکت بمانید و به این فکر کنید که قرار است چه بگویید. با این حال، حقیقت این است که اکثر ما دقیقاً این کار را انجام می دهیم. توجه به دیگران و آنچه می گویند مهم است. باید به زبان بدن آنها نیز توجه کنید.

برای اطلاع از دلایل اهمیت صداقت در زندگی بر روی لینک کلیک کنید.

اگر در فکر کردن به اینکه در پاسخ به چه چیزی بگویید مشکل دارید، از چند “جمله کوتاه” مانند:

• خیلی جالبه واقعا منو به فکر انداختی.

• خدای من! این مشکل به نظر می رسد، من باید در مورد آن فکر کنم. هرگز به این موضوع اینطور فکر نکردم.

این روش نه تنها زمان کافی برای فکر کردن در مورد موضوع مورد بحث را در اختیار شما قرار می دهد، بلکه به نوعی تمجید از فرد است که با او صحبت می کنید.

4. برای کمک به فردی که کمتر درگیر گفتگو است، دست تکان دهید

وقتی گفتگو به خوبی پیش می رود، طبیعتاً هر دو طرف فرصت گفتگو دارند. با این حال، اگر مشکلی در گفتگو با طرف مقابل دارید، می توانید با دست تکان دادن به طرف مقابل، اجازه صحبت کردن و ادامه گفتگو را بگیرید. رایج ترین نوع علامت دادن در مهارت گفتگو، استفاده از «سوالات کوتاه» است، چه سؤالات باز و چه سؤالات بسته.

برای اطلاع از جزئیات مدل تصمیم گیری TDODAR بر روی لینک کلیک کنید.

5. ارتباط عاطفی برقرار کنید

می توان گفتگو را کاملاً در حد چت کردن نگه داشت، بدون اینکه حرف مهمی گفته شود. داشتن گفتگو می تواند راهی برای فهمیدن این موضوع باشد که آیا تمایلی به شناخت بیشتر طرف مقابل و ایجاد رابطه با او دارید یا خیر. استفاده صحیح از گفتگو در ایجاد رابطه عاطفی کمک کننده است، مهم این است که اطلاعات درست را به اشتراک بگذارید. این بدان معنی است که در مورد به اشتراک گذاشتن علایق خود صادق باشید و به گونه ای رفتار کنید که طرف مقابل نیز اطلاعات درستی در مورد خودش به اشتراک بگذارد.

برای آشنایی با نظریه بار شناختی بر روی لینک کلیک کنید.

6. اعتماد به نفس داشته باشید

داشتن اعتماد به نفس موثر در افزایش مهارت گفتاری‌

اعتماد موثرترین فاکتور در مهارت گفتاری است. باید به خودتان و نظری که می دهید، باور داشته باشید. پس اعتماد را در صحبت کردن و ملاقات با افراد جدید تکرار و تمرین کنید.

7. ببینید و یاد بگیرید

احتمالاً در زندگی خود افرادی را دیده اید که به دلیل توانایی آنها در برقراری ارتباط خوب، تحسین می شوند. برخی از آنها در انتشار اخبار بد عالی هستند. برخی از آنها برای آموزش و توضیح ساخته شده اند. روی هر جنبه ای از مهارت های ارتباطی خود که فکر می کنید در آن بهتر هستید کار کنید. مراقب کسانی باشید که به نظر می رسد به این ترفند تسلط دارند. آنها را با دقت مشاهده کنید و متوجه شوید که چه چیزی در مورد سبک کاری آنها باعث می شود که ارتباط موفق برقرار کنند.

برای اطلاع از کاربرد روش سیمپلکس بر روی لینک کلیک کنید.

8. بازخورد بگیرید

مستقیم ترین راه برای تبدیل شدن به بهترین خود، استقبال از انتقاد سازنده است. از مدیر، همکاران یا دوستان خود بخواهید به شما بگویند که در کدام بخش از مهارت های ارتباطی خود باید کار کنید. فقط بدون تعصب به نظرات گوش دهید و اگر چیزی خلاف میل شماست، موضع نگیرید.

9. عاقلانه عمل کنید

عاقلانه عمل کردن، روشی موثر در افزایش مهارت گفتاری‌

اگر در حال بهبود مهارت های ارتباطی خود برای یک موقعیت هستید، برنامه ای بسازید و به آن پایبند باشید. به عنوان مثال، ممکن است بهتر باشد که به ایمیل های خود به طور منظم و مداوم پاسخ دهید، پیام های خود را کوتاه تر و متمرکزتر کنید، یا اطلاعات مفیدتری را در طول جلسات تیم ارائه دهید.

هدفتان هرچه که باشد، آن را یادداشت کنید و در جایی که به عنوان یادآوری قابل مشاهده است پست کنید. توجه به نحوه برقراری ارتباط با دیگران به شما کمک می کند تا رفتارهای خود را بشناسید و آنها را اصلاح کنید تا مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشید.

برای اطلاع از جزئیات مدل جامع مغزی هرمان بر روی لینک کلیک کنید.

10. تمرین داشته باشید

برای تمرین این مهارت فقط به خودتان و حداقل یک نفر دیگر نیاز دارید. در مراسم هایی شرکت کنید که باید با افراد غریبه چت کنید. یک مجله یا وبلاگ راه اندازی کنید یا از هر فرصتی برای ارتباط با دیگران در محل کار استفاده کنید. با طرز فکر و هدف گذاری مناسب، می توانید مهارت های ارتباطی خود را در کوتاه ترین زمان ممکن بهبود بخشید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up