مطالعه کنید:

مراحل سخنرانی

مراحل سخنرانی و نحوه ارائه

وقتی صحبت از یک سخنرانی می شود، مردم به سالن کنفرانس و سخنرانی یک مسئول یا یک فرد مشهور مرتبط با موضوعی خاص فکر می کنند. سخنرانی، فقط صحبت کردن و ارائه به یک فرد دانشگاهی یا مسئول نیست بلکه بسیاری از روابط روزمره ما را در بر می گیرد. همه ما بارها و بارها در روز مانند یک سخنران در مقابل خانواده و دوستان، دانشگاه، محل کار و جاهای دیگر صحبت کرده‌ایم. حتی اگر مجبور نباشید به طور منظم در مقابل یک گروه سخنرانی کنید، موقعیت‌ های بی‌شماری وجود دارد که در آن مهارت‌های قوی سخنرانی در جمع می‌تواند شغل شما را ارتقا دهد و فرصت‌های جدیدی را برای شما باز کند. اینکه چطور می توان یک سخنرانی حرفه ای داشت نیاز به گذراندن مراحلی است. با ما همراه شوید تا مراحل سخنرانی خوب را با شما در میان بگذاریم تا بتوانید در تمام موقعیت های خود، یک سخنرانی عالی داشته باشید.

سخنرانی چیست؟

سخنرانی چیست؟

سخنرانی یعنی ارائه یک موضوع به مخاطب در یک موقعیت خاص. مخاطب شما می تواند یک دوست، رئیس، همکلاسی، همکار یا گروه خاصی از افراد باشد. مهم این است که در طول سخنرانی سعی کنیم چیزی را با بیان مناسب به دیگران منتقل کنیم. حالا موضوع این گفتگو می تواند هر چیزی باشد. هدف از سخنرانی معرفی کلی مطالب است. با این حال، این هدف بسته به موقعیت می تواند مشخص تر باشد.

به عنوان مثال، هدف یک فروشنده ممکن است متقاعد کردن مخاطب و تشویق آنها به خرید یک محصول باشد. از سوی دیگر، هدف معلم ممکن است آموزش باشد، هدف یک رهبر ممکن است افزایش اتحاد و همدلی در بین مردم و تشویق آنها به سمت هدفی خاص باشد. درک این نکته مهم است که زبان را می توان برای اهداف مختلف استفاده کرد و نمی توان آن را به یک حوزه خاص تقلیل داد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

مراحل سخنرانی

یکی از اولین گام ها برای ارائه یک سخنرانی خوب، شناخت مخاطب است. سن، جنسیت، تحصیلات، فرهنگ، موقعیت اجتماعی، شغل و … موارد مهمی هستند که در شناخت مخاطب باید در نظر گرفته شوند. اکنون که می دانیم مخاطب کامل است، باید مراحل سخنرانی را طراحی کنیم. تا اینجای مطلب که سخت نبود؟ با ما همراه باشید تا در مورد مراحل سخنرانی صحبت کنیم.

1. شروع سخنرانی

وقتی سخنرانی خود را شروع می کنیم، زمان کوتاهی در حدود 60 ثانیه برای جلب توجه مخاطب داریم. در واقع با یک شروع خوب، باید به مخاطب دلیلی بدهیم تا به آنچه می گوییم توجه کند. باید مراقب باشیم که چند ثانیه اول که بسیار مهم است را صرف معرفی طولانی، عذرخواهی و تشکر نکنیم. پس هرگز این کارها را برای شروع سخنرانی انجام ندهید.
• مقدمه های طولانی:
اکثر سخنرانان مقدمه را بسیار طولانی می کنند و آنقدر روی مقدمه تمرکز می کنند که دیگر زمانی برای موضوع اصلی باقی نمی ماند.
• پوزش خواستن
نیازی به عذرخواهی برای سرماخوردگی، صدای خشن یا تپش قلب نیست. تماشاگران برای این کار وقت ارزشمند خود را در اختیار ما قرار ندادند. پس بیایید سریع دست به کار شویم.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، آداب معاشرت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

آشنایی با مراحل سخنرانی

2. داستان گویی

یک شروع کننده زبان قدرتمند، داستان سرایی است، به خصوص داستان هایی در مورد خودتان، وقتی داستانی را تعریف می کنید، توجه مخاطب افزایش می یابد. مهم این است که داستان ها تا حد امکان با موضوع سخنرانی ارتباط داشته باشند. دیدید چه نکته جالبی بود!! پس می توانید با داستان گویی مخاطب را سرگرم سخنرانی خود کنید.

3. ساختار سخنرانی

در واقع شروع و پایان سخنرانی بسیار مهم است. لحن صدای شما و جزر و مد صدای شما برای موفقیت سخنرانی بسیار مهم است. در مرحله اول باید طوری صحبت کنید که نظر مخاطب را جلب کنید و در مرحله آخر کاری کنید که در ذهن او بماند. در نهایت، مخاطب را با یک درخواست عملی درگیر کنید. افکار حضار را آماده کنید و در انتها برنامه ای برای پیگیری آنچه در طول سخنرانی گفتید به آنها ارائه دهید.

انجام یک اقدام واضح در پایان مراحل سخنرانی، سخنرانی شما را موثرتر می کند.

درست مانند نوشتن یک مقاله یا نوشتن یک فیلمنامه، یک سخنرانی یک شروع، یک بدنه و یک پایان دارد. برای مؤثر بودن، باید بتوانید تمام این مراحل را به درستی نشان دهید. اهمیت هر مرحله را در نظر بگیرید و سعی کنید برای هر مرحله یک برنامه داشته باشید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

4. زبان بدن سخنران

هنگام آماده شدن برای سخنرانی، چه مقدار از زمان خود را به تنظیم زبان بدن خود اختصاص می دهید؟ شاید بتوان گفت: “خیلی کم.” بسیاری از ما تمایل داریم بر چیزی که می خواهیم بگوییم تمرکز کنیم، فراموش می کنیم تأثیری که بر مخاطبانمان می گذاریم بیشتر از طریق زبان بدن، نحوه صحبت کردن و لحن صدایمان است، نه لزوماً توسط آنچه که ما ایجاد می کنیم. گفتن.
تحقیقات نشان داده است که توانایی ما برای برقراری ارتباط مؤثر با مخاطبان و تأثیرگذاری آنها به شدت به صدا و زبان بدن ما بستگی دارد. این وابستگی به قدری زیاد است که محتوای سخنرانی در جایگاه سوم قرار می گیرد و تاثیر آن در برقراری ارتباط با مردم تنها ۷ درصد است! در برقراری ارتباط موثر با مردم، صدا با 38 درصد و زبان بدن با 55 درصد در رتبه دوم قرار دارند. خب تا اینجای مطلب رو گرفتین؟ اما برای اینکه یک سخنرانی خوبی را ارائه دهید باید یک مراحلی را سپری کنید.

نحوه ارائه یک سخنرانی خوب

نحوه ارائه یک سخنرانی خوب

چگونه یک سخنرانی خوب ارائه می کنید؟ برای ارائه یک سخنرانی خوب چندین پارامتر وجود دارد که یکی از آنها لحن و صدای گوینده است. یکی از ابزارهای مهم برای یک سخنرانی خوب، صدای خوب است. آیا تا به حال متوجه شده اید که چرا هرگز از گوش دادن به یک آهنگ یکسان خسته نمی شوید؟ چون آهنگ فراز و نشیب دارد و مردم با شنیدن صدای یکنواخت ناخودآگاه فرار می کنند. همچنین وقتی گوینده ای در حال صحبت است و صدایش یکنواخت است و شنونده از شنیدن آن خسته می شود. خبر خوب این است که ما می توانیم یاد بگیریم که چگونه این کار را انجام دهیم. از صدایتان برای اثربخشی و متقاعدکنندگی بیشتر استفاده کنید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

1. شمرده شمرده حرف بزنید

اگر آهسته صحبت کنید، قدرت صدای شما بسیار بالاتر خواهد بود. در این صورت به مخاطبان خود اجازه می دهید که صحبتتان را به طور کامل هضم و درک کنند. در این صورت قدرتمند در نظر گرفته می شوید و واضح و با اعتماد به نفس صحبت می کنید.

2. تمرینات صداسازی

صدای انسان مانند یک ماهیچه است و می توان با ورزش درست مانند یک عضله آن را تقویت کرد. در این صورت صدایی قوی و پرانرژی خواهید داشت. به عنوان تمرین، سعی کنید یک شعر را حفظ کنید و آن را بخوانید. آن را با صدای بلند بخوانید. تصور کنید این شعر را در سخنرانی خود می خوانید. با تمام انرژی، تاکید و احساس خود بخوانید.

برای آشنایی با ارتباط موفق بر روی لینک کلیک کنید.

3. صدای خود را ضبط کنید و گوش دهید

یکی از مهمترین تمرینات در فن بیان و بهبود صدا، ضبط و گوش دادن به صدای خودمان است. هر بار که به صدای خود گوش می دهیم، باید به نحوه بیان کلمات و لحن صدای خود توجه کنیم. ما باید این تمرین را بارها و بارها انجام دهیم.

4. ضبط مکالمات تلفنی خود

ضبط صدا

یکی از تمرین های مهمی که باید انجام دهیم این است که فایل صوتی مکالمات تلفنی خود را ضبط کنیم. این کار را انجام دهید و گوش دهید این تمرین با اصلاحاتی که در بیان خود انجام می دهیم به ما کمک زیادی می کند. در این صورت کلمات خود را موثرتر می کنیم. به عنوان مثال، ما می توانیم در هنگام صحبت به کلمات خاصی تکیه کنیم.

5. مکث و تاکید مناسب

مکث و لحن درست به ما کمک می کند که توجه مخاطب را به سمت خود جلب کنیم. ما 4 نوع مکث داریم که می توانیم در سخنرانی ها و هنگام سخنرانی در جلسات انجام دهیم. مکث تاکیدی، مکث تشخیصی، مکث ناگهانی و مکث تکمیلی. برای جلب توجه حضار ناگهان صحبت را متوقف کنید. گاهی باید مکث کرد تا مخاطب بیشتر به حرف سخنران توجه کند (تشخیصی). گاهی برای تاکید بر جمله (تاکید) از مکث استفاده کنید.

برای آشنایی با روش های جلوگیری ترس از صحبت در جمع، بر روی لینک کلیک کنید.

6. تغذیه

برای اینکه خوب صحبت کنیم و صدای مناسبی داشته باشیم باید درست غذا بخوریم تا صدایمان سالم باشد. هنگام صحبت کردن انرژی لازم را داشته باشید، خوردن صبحانه و ناهار سرشار از پروتئین بسیار مفید است و به فکر کردن و صحبت کردن طولانی مدت کمک می کند. در حین انجام مراحل سخنرانی از آب آشامیدنی با دمای محیط اطراف استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up