مطالعه کنید:

ارتباط دوستانه

بهترین روش های ایجاد ارتباط دوستانه

یکی از مهارت های زندگی که اغلب با اعتماد به نفس خوب شروع می شود، ایجاد ارتباط دوستانه با دیگران است اما چطور می توان ارتباطات دوستانه با دیگران برقرار کرد؟ سوالی است که می خواهیم در این مقاله به آن بپردازیم. افراد شاغل معمولاً ساعات بیشتری را با همکاران خود نسبت به خانواده می گذرانند و به همین دلیل برقراری ارتباطات دوستانه و مناسب با همکاران بسیار مهم است. از جمله اینکه دوستان در محیط کار تاثیر زیادی در عملکرد شما دارند، به شما انگیزه می دهند و با تجربه و کمک خود باعث پیشرفت شما می شوند و برعکس عدم برقراری ارتباط دوستانه در محیط کار دلسردی و ناامیدی را ایجاد می کنند و ادامه کار برای شما سخت و طاقت فرسا است.

روش های ایجاد ارتباط دوستانه

روش های ایجاد ارتباط دوستانه

• اعتماد به نفس داشته باشید

مهارت های بین فردی خوب با اعتماد به نفس شروع می شود. وقتی کسی اعتماد به نفس داشته باشد خیلی خوب مشخص می شود. اعتماد به نفس، دیگران را مانند آهنربا به سمت شما جذب می کند و رفتار شما نشان می دهد که ارزش آن را دارید. وقتی عزت نفس بالایی دارید، به سرعت از یک گفتگوی کوتاه با یک نفر فراتر می روید و به شما این فرصت را می دهد که بدون اتلاف وقت به قلب رابطه برسید.

وقتی می خواهید رابطه ای موثر داشته باشید، یکی از مهم ترین قوانینی که باید رعایت کنید این است که مستقیماً به چشمان طرف مقابل نگاه کنید. کسانی که اعتماد به نفس ندارند از تماس چشمی اجتناب می کنند. اجتناب از تماس چشمی نشان دهنده عدم علاقه، یا بدتر از آن، عدم صداقت است. ارتباط دوستانه زمانی شکل می گیرد که دو نفر با هم تماس چشمی برقرار کنند. تماس چشمی به آنچه می گویید اعتبار می بخشد.

• مسیر ارتباطی دو طرفه

صورت شما آینه درون شماست. توجه داشته باشید که چهره شما اولین چیزی است که اطرافیان شما به آن نگاه می کنند. لبخند دوستانه، تکان دادن سر از جمله موارد مهمی است که در ایجاد یک ارتباط دوستانه موثر است.

• به دیگران اعتماد کنید

بسیاری از مردم این اشتباه را مرتکب می شوند که بیش از حد در مورد خود صحبت می کنند. هیچ چیز بدتر از لاف زدن در مورد خود، یک ارتباط دوستانه را خراب نمی کند. یکی از بهترین راه‌ها برای یادگیری نحوه برقراری ارتباط با مردم این است که به جای اینکه مجبورشان کنید به حرف‌های شما گوش دهند، از آنها بخواهید در مورد خودشان صحبت کنند. این باعث می شود طرف مقابل راحت تر شود و اعتماد به نفس آنها افزایش یابد. همچنین شرایطی را ایجاد می کند که طرف مقابل نیز همین کار را برای شما انجام دهد و به حرف های شما گوش دهد.

• با دقت گوش کنید

با دقت گوش دادن، نوعی ارتباط دوستانه

علاقه خود را به آنچه دیگران می گویند نشان دهید. در حین گوش دادن به مکالمه طرف مقابل، با تکان دادن سر به نشانه تایید، لبخند زدن و گفتن کلماتی مانند بله و… نشان دهید که به حرف های او اهمیت می دهید و آن ها را درک می کنید. بفهمید که او چه می گوید و شما به طور کامل متوجه می شوید که او چه می خواهد بگوید. برای این کار می توانید نکات مهم صحبت های او را تکرار کنید. این نشان می دهد که شما نه تنها گوش می دهید، بلکه منظور او را نیز درک می کنید.

• خلاقانه بپرسید

یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای شکستن سکوت، پرسیدن سؤالاتی است که به راحتی می‌توان به آن‌ ها پاسخ بله یا خیر داد. با پرسیدن سوالی که نیاز به پاسخ دقیق تری دارد، طرف مقابل باید خود را بیشتر توضیح دهد و اطلاعاتی را که دارد در اختیار شما قرار دهد. بخشی از ارتباط دوستانه پرسیدن سؤالاتی است که طرف مقابل را به فکر وادار می کند. یک چیز منجر به چیز دیگری می شود و قبل از اینکه داستان های طولانی بین دو طرف تقسیم شود و یخ رابطه شکسته شود.

آب و هوا را فراموش کنید و بحث را از سیاست و مذهب دور کنید. در مورد لباس طرف مقابل نظر بدهید؛ البته باید سعی کنید مهمان خود را با سوالات خود بمباران نکنید. این کار، فرد را مضطرب و خسته می کند. به یاد داشته باشید که نباید گفتگو را به بازجویی تبدیل کنید. وقتی می‌خواهید نام کسی را بپرسید، فوراً آن را تکرار کنید. گفتن یک نام با صدای بلند به شما کمک می کند آن را بهتر به خاطر بسپارید. در طول مکالمه از نام طرف مقابل استفاده کنید و به یاد داشته باشید که لبخند بزنید.

• سوء تفاهم ها را برطرف کنید

مشکلات و سوء تفاهم ها را حل کنید. در صورت بروز مشکل و سوء تفاهم، در اسرع وقت نسبت به رفع آن اقدام کنید. در غیر این صورت تاثیرات بدی روی زندگی شخصی شما خواهد داشت.

• دو بار گوش کنید، یک بار صحبت کنید

گوش دادن دقیق؛ روش برای ارتباط دوستانه

می گویند خداوند به دلیلی به تو دو گوش و یک دهان داده است. دلیلش این است که باید دو برابر بیشتر از حرف زدن گوش کنید. در رابطه با مهارت های بین فردی، به این معنی است که وقتی فرد مقابل شما در حال صحبت است، باید توجه کامل خود را به او معطوف کنید. شما نباید غرق در مورد آنچه بعداً بگویید یا آنچه قرار است اتفاق بیفتد یا هر فکر بی ربط دیگری باشید. تمرکز کنید، اطلاعات ارائه شده را جذب کنید و راهی برای پیگیری یک سوال مرتبط بیابید.

• مراقب باشید

از افشای اسرار شخصی در زندگی خود بخصوص در آغاز دوستی خودداری کنید. همچنین از پرسیدن سوالات خصوصی خودداری کنید زیرا طرف مقابل احساس می کند که حریم خصوصی او را نقض کرده اید.

• نظر دیگران را جویا شوید

بپرسید دیگران در مورد شما چه فکر می کنند. هر از گاهی از دوستان و افرادی که قبول دارید در مورد رفتارتان سوال کنید. از آنها بخواهید نظرات خود را صادقانه بیان کنند. چنین ارزیابی به شما کمک می کند تا اطلاعات بیشتری در مورد خود به دست آورید و سپس نکات مثبت را تقویت کنید و نکات منفی را در رفتار خود حذف کنید.

• موانع ارتباطی را شناسایی کنید

موانع ارتباط دوستانه را شناسایی کنید. سرزنش، قضاوت، تهدید، تمسخر و قطع حرف دیگران، همگی موانعی هستند که کانال های ارتباطی را می بندند و مانع از برقراری ارتباط موثر و سازنده می شوند.

• همیشه رسمی نباشید

رسمی نبودن، نوعی ارتباط دوستانه

سعی کنید با دیگران، به خصوص با دوستان، خانواده و همکاران خیلی رسمی رفتار نکنید. در انتخاب موضوعی که می خواهید درباره آن با دیگران صحبت کنید خیلی سخت نگیرید. به عنوان مثال، می توانید شروع به صحبت در مورد موضوعات روزمره کنید تا توانایی شما در طول زمان افزایش یابد. فقط صحبت با افراد دیگر با مهارت های ارتباطی موثر، کمک زیادی به بهبود روابط عمومی شما خواهد کرد.

• مهارت های حرفه ای خود را افزایش دهید

سعی کنید هر روز چیز جدیدی در مورد شغل یا حرفه های مختلف یاد بگیرید و در مورد آن با دوستان خود صحبت کنید. با این کار، دوستانتان از اطلاعات و مهارت های شما  بهره مند می شوند که باعث افزایش ارتباط دوستانه شما می شود.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up